Τι γίνεται με το κάπνισμα, στο εξωτερικό...

thanosth

Member
Μηνύματα
3.372
Likes
6.868
Επόμενο Ταξίδι
Θάσος με ιστιοπλοϊκό!
Ταξίδι-Όνειρο
Happy Slam, AO
άσχημα μαντάτα και απο το Βέλγιο:
Υπέρ της απαγόρευσης του καπνίσματος στις καφετέριες οι Βέλγοι
Τα δύο τρίτα των Βέλγων είναι υπέρ της απαγόρευσης του καπνίσματος στις καφετέριες.
Τα δυο τρίτα των Βέλγων τάσσονται υπέρ της απαγόρευσης του καπνίσματος στις καφετέριες, όπου η κατάσταση είναι συχνά αποπνικτική σε αντίθεση με αυτό που συμβαίνει σε πολλά μπιστρό ευρωπαϊκών χωρών, όπως η Γαλλία.

Το 2004, το 49% των Βέλγων υποστήριζε την απαγόρευση του καπνίσματος, αλλά το ποσοστό αυξήθηκε στο 65% εφέτος, σύμφωνα με δημοσκόπηση που πραγματοποίησε το ινστιτούτο IPSOS για το Ιδρυμα κατά του καρκίνου.
ολόκληρο το ρεπορτάζ εδώ:
kathimerini.gr - Υπέρ της απαγόρευσης του καπνίσματος στις καφετέριες οι Βέλγοι
 

renata

Member
Μηνύματα
5.540
Likes
1.951
Επόμενο Ταξίδι
Νεπάλ
καφετέριες? βέλγιο???
απα πα ....
εδώ ελλάδα ηλιος φώς ολα τα μαγαζιά open air τζατζίκι σουβλάκι και το αγόρι μου!!!
άκου βέλγιο!:D:D
 

Pandora

Member
Μηνύματα
2.803
Likes
961
Επόμενο Ταξίδι
θα δείξει...
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία
Φρένο στο κάπνισμα επιχειρεί να βάλει η Αίγυπτος

Η Αίγυπτος, η πρώτη μεταξύ των αραβικών χωρών σε κατανάλωση προϊόντων καπνού, ξεκινά προσπάθεια για την αντιμετώπιση του καπνίσματος, με πρώτη κίνηση την απαγόρευση στα δημόσια κτίρια της Αλεξάνδρειας.

Οι Αιγύπτιοι καπνίζουν ετησίως περί τα 10 δισεκατομμύρια τσιγάρα και εκφράζονται σοβαροί φόβοι για τη δημόσια υγεία.

Για την Αίγυπτο, η οποία θεωρείται παραδοσιακά μια χώρα καπνιστών, με τους ναργιλέδες να βρίσκονται σε σχεδόν κάθε καφενείο, η καταπολέμηση του καπνίσματος αποτελεί μια μεγάλη πρόκληση.

Στην Αλεξάνδρεια οι αρχές ανακοίνωσαν ότι θα αρχίσει να εφαρμόζεται ο ήδη υπάρχων νόμος, με την απαγόρευση του καπνίσματος σε όλα τα δημόσια κτίρια.

πηγή : Φρένο στο κάπνισμα επιχειρεί να βάλει η Αίγυπτος | Διεθνή | Ελευθεροτυπία
 

lookritia

Member
Μηνύματα
5
Likes
1
Επόμενο Ταξίδι
αργει ακομη...
Ταξίδι-Όνειρο
Ολος ο Κοσμος
ουφφ νομιζα πως δε θα τελειωνε ποτε το τοπικ αυτο!μεχρι να ρθει η σειρα μου δηλαδη να σας γραψω τι περασα για το τσιγαρο στην μακρινη Ιαπωνια...
Καταρχας με το που εφθασα με περιμενε το πρωην αγορι μου εκει(φανατικος αντικαπνιστης-τωρα θα μου πειτε τι εκανε με μενα..)με ενα δωρακι!ενα μικρο, μεταλλικο τασακι τσεπης!γιατι το καπνισμα λεει ειναι περιορισμενο ακομη κ στους εξω χωρους...:mad:
δεν μπορω να πω ομως,υπερεβαλε..ναι μεν δεν εβλεπες σχεδον καθολου ανθρωπο να περπαταει κ να καπνιζει αλλα οι ανθρωποι εχουν φτιαξει εξωτερικα μεγαλα(4χ4)γυαλινα κλουβια,με μια διολου απαρατηρητη επιγραφη Smoking only here!και η αληθεια τωρα που θυμαμαι αυτα τα "στεκια" τα ειδα μονο στο Τοκυο,ανα 500 μετρα περιπου.Χιροσιμα,Κυοτο κ Οζακα απλα παρακαλουσες να μη σε στραβοκοιτανε πολλοι,μπας και απολαυσεις τη βολτα σου..
εκει που γελασα πολυ ομως,απο τα νευρα μου,ηταν στα high speed τραινα.
ανα 2 βαγονια περιπου,διπλα στις τουαλετες υπαρχουν αλλα γυαλινα κλουβια(μα καλα αυτο με το γυαλι επειτηδες το κανουν για να μας κανουν να αισθανομαστε σα ζωα σε κλουβι..?)διαστασεων 1χ1(!),αφου εγω 1,5 μετρο γυναικα και 45 κιλα δεν αισθανομουν ανετα!:lol:
Ειδικους χωρους για καπνιστες ειχε και στους περισσοτερους σταθμους τραινων.
Σε εστιατορια και μαγαζια βεβαια ουτε λογος για τσιγαρο.
Α!στο αεροδρομιο στην Οζακα δεν βρηκα καποιο χωρο,η αληθεια δεν εμεινα πολυ.
Αυτα!:p
 

KLEOPATRA

Member
Μηνύματα
5.869
Likes
2.260
Ταξίδι-Όνειρο
Ειρηνικος ..παντου
Βρε συ δε λες παλι καλα που ειχαν εστω και αυτα τα γυαλινα κλουβια στα τρενα η αλλου?Εδω σε πολλες ευρωπαικες χωρες ..στεναζαμε μεσα στα τρενα απο την ατσιγαρια.
 

duke21gr

New Member
Μηνύματα
4
Likes
0
Επόμενο Ταξίδι
Ζελ αμ Σι Αυστρια
Ταξίδι-Όνειρο
Κουβα
Τον Αύγουστο θα πάμε μεγάλη παρέα στην Αυστρία στο Zell am See. Με όσα ξενοδοχεία έχω μιλήσει όλοι μου έχουν προτείνει δωμάτια με μπαλκόνι για να καπνίζουμε έξω ή στον κήπο του ξενοδοχείου, για μέσα στο δωμάτιο ή στο λόμπι ούτε λόγος φυσικά!

Άντε να δούμε πως θα τι βγάλουμε φέτος!

Ξέρει κανείς στην περιοχή αν υπάρχει κανένα ξενοδοχείο φιλικό προς τους καπνιστές?
 

thanosth

Member
Μηνύματα
3.372
Likes
6.868
Επόμενο Ταξίδι
Θάσος με ιστιοπλοϊκό!
Ταξίδι-Όνειρο
Happy Slam, AO
Πριν από λίγη ώρα έκλεισαν οι κάλπες για το δημοψήφισμα που έγινα σήμερα σε όλη την Βαυαρία σχετικά με τον αυστηρότερο στη Γερμανία αντικαπνιστικό νόμο.
Συγκεκριμένα 9,4 εκ. Βαυαροί πολίτες κλήθηκαν να ταχθούν υπερ η κατά των εξαιρέσεων του αντικπαπνιστικού νομου που σημειωτέον είναι ο αυστηρότερος στην Γερμανία.

Αν υπάρξει απλή πλειοψηφία και οι βαυαροί ψηφίσουν με ναι, τοτε η απαγόρευση θα είναι ολοκληρωτική σε όλους τους δημόσιους χώρους. Ενώ σε αντιθετη περίπτωση θα επιτραπεί σε χώρους ειδικά διαμορφωμένους σε εστιατόρια, στις γνωστές σκηνές τους Οκτόμπερφεστ και γενικά θα συνεχίσουν να ισχύσουν οι υπάρχουσες εξαιρέσεις του νόμου!
 

KLEOPATRA

Member
Μηνύματα
5.869
Likes
2.260
Ταξίδι-Όνειρο
Ειρηνικος ..παντου
Παντως πριν 2 χρονια στο Μοναχο ειχε τετοια γοπα στους δρομους ...!Πολυ πραμα μιλαμε.Αν δηλ απαγορευθει σε ολους τους δημοσιους χωρους τι παει να πει αυτο?
Ουτε στους δρομους ..ουτε πουθενα ...δηλ τι θα λεμε ..θα χτυπαμε το κουδουνι ενος ξεκαρφωτου σπιτιου και θα λεμε στον αγνωστο που ανοιγει την πορτα :"xcuse me φιλαρακι.Να καπνισω σπιτι σου ενα τσιγαρο γιατι εξω δεν επιτρεπεται πουθενα?"
 

xenos

Member
Μηνύματα
2.414
Likes
804
Επόμενο Ταξίδι
Ν.Α Ασια
Ταξίδι-Όνειρο
Bανουατου/Tαιλανδη
Το τραγικο ηταν στη Νοτια Ινδια οταν αναβα τσιγαρο στο δρομο οι ντοπιοι με κοιταζαν με τρομο μηπως με δει κανενα οργανο και μου κοψει προστιμο.

Οσο μας πεισμωνουν τοσο μας πορωνουν.

Παφ...μολις αναψα ενα.
 

ANEL

Member
Μηνύματα
1.029
Likes
340
πήγα στη Βιέννη έντρομη νομίζοντας πως θα έπρεπε να κρύβομαι όπως στα 15 σε τουαλέτες για να καπνίσω..:shock:.αν εξαιρέσεις το αεροδρόμιο μέσα στο οποίο είχαν ένα γυάλινο κλουβί,χωρίς εξαερισμό και τοποθετημένο με τέτοιο τρόπο στην αίθουσα,ώστε όλοι να μπορούν να παρατηρούν τα εξωγήινα όντα που στοιβάζονταν μέσα στο κλουβί για να καπνίσουν...:mad:.σ' όλα τα άλλα μέρη κάπνιζαν αυτοί περισσότερο από μένα...τόσο που ανησύχησα!!:haha::bleh:
παντού στα καφέ,στα εστιατόρια,στις πλατείες,στα ξενοδοχεία,το κάπνισμα ήταν κάτι φυσικό και παντού υπήρχαν τασάκια.το ίδιο και στη Βουδαπέστη και στη Κολωνία...το να περπατάς στο δρόμο με ένα τσιγάρο δεν εντυπωσίαζε κανένα...άρα???μύθοι...τα τσιγάρα ας ταξιδεύουν ελεύθερα στις αποσκευές μας....θα τα χρησιμοποιήσουμε...:haha::haha:
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.215
Μηνύματα
883.829
Μέλη
38.904
Νεότερο μέλος
pstrougaris@yahoo

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom