Γαλλία Ισπανία Κροατία Ουκρανία Τι θα διαλέγατε για καλοκαίρι...

Ευρωπαϊκό ταξίδι


  • Total voters
    53

katkats

Moderator
Μηνύματα
9.600
Likes
12.420
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ν. Αμερική
Το 1ο μου φαίνεται υπερβολικά τουριστική επιλογή. Από ό, τι ξέρω το Ντουμπρόβνικ μαζεύει και πολλούς Βρετανούς το καλοκαίρι και γενικότερα αποφεύγω τα μέρη που πηγαίνουν οι Βρετανοί.
Οι Βρετανοί πάντως δεν κάνουν αισθητή την παρουσία τους μέσα στην πόλη του Ντουμπρόβνικ. Μάλλον μαντρώνονται στα κλασικά ξενοδοχεία με την πισίνα και τις μπύρες.
Μη σου πω ότι και το Σαν Σεμπαστιάν και η γαλλική χώρα των Βάσκων είναι ένας από τους προορισμούς που προτιμούν, αφού μπορούν να φτάσουν εκεί και με πλοίο, άρα και με το αυτοκίνητό τους!
 

damasta

Member
Μηνύματα
192
Likes
393
Επόμενο Ταξίδι
ιού επιτρέποντος ΠΑΝΤΟΥ
χωρις αεροπλανα τρενα,πλοια.
ενα road trip με το δικο μου αμαξι ειναι η επιθυμια μου γι αυτο το καλοκαιρι , οποτε ψηφιζω το 1.
 

Italitsa

Member
Μηνύματα
840
Likes
915
Επόμενο Ταξίδι
Γύρος Αυστρίας
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Το 4, το 4!! :clap::clap:

Oddio, τι μου συμβαινει;;
 

orestcrete

Member
Μηνύματα
2.604
Likes
9.842
Επόμενο Ταξίδι
Iceland
Ταξίδι-Όνειρο
New Zealand
Κιεβο-Λβιβ ή Λβοβ-Οδησσος ειναι τεραστιες οι αποστασεις για να το κανεις το ταξιδι,ασε που δεν συνδυαζονται γιατι ειναι σε διαφορετικη γωνια της Ουκρανιας .. Το Λβιβ συνδυαζεται πιο καλα με Κρακοβια παρα με Κιεβο ..

Κροατια πιο μικρες σχετικα οι αποστασεις και ειναι ο,τι πρεπει για να νοικιασεις αμαξι,αλλα θα το συνδυαζα με κατι παραπανω απο Ζαγκρεμπ-Σπλιτ-Ντουμπροβνικ .. Πλιτβιτσε ας πουμε,κορνατι κλπ κλπ ..

Για το 4 δεν εχω αποψη,αλλα σιγουρα πιστευω οτι το 2 ειναι η καλυτερη επιλογη .. Τα συνδυαζει ολα,φτανεις και με vueling απευθειας Μπιλμπαο και συνδυαζεις βουνο,θαλασσα και φαγητο και ιδιοτροπια Βασκων ..

Τωρα οσο για τον καιρο που λενε μην νομιζεις οτι Κροατια Ιουλη μηνα δεν εχει απροβλεπτο καιρο .. 1 βδομαδα ημουν εκει τελη Ιουλη και τις 3 μερες εβρεχε ..
 

Vasileti

Member
Μηνύματα
478
Likes
1.632
Φυσικά ο καθένας ανακαλεί μνήμες και προτείνει ανάλογα με το δικό του pattern περισσότερο, παρά το attitude. Το δεύτερο διαμορφώνεται όταν είσαι ήδη εκεί, αφού αυτό συνομιλήσει με το πρώτο.
Για τα μέρη που πήγα, επεξηγώ ελαφρώς.
Το pattern που επιβεβαιώθηκε στην επιλογή 1 ήταν: Τυχοδιωκτικό, Πολιτισμικό, Γκομενικό, Rockικό, Κοινωνικό, Φυσιολατρικό, Καλλιτεχνικό, Λαογραφικό ταξίδι. Μόνος και από τα αξέχαστα. Κάθε ένας από τους παραπάνω χαρακτηρισμούς περιλαμβανόταν εν πολλοίς και κυριολεκτικά. Περισσότερη διευκρίνιση ανά όρο, αν ζητηθεί, αργότερα.
Εάν φέτος φαντάζει καλό, να είναι μοναχική αυτή η βόλτα, με 1300 και ταιριάζει κάτι από τα παραπάνω, αυτή είναι η πρόταση μου, για έμπειρους άντρες ταξιδιώτες μόνους ή με έναν άντρα φίλο.
2. ΔΓ/ΔΑ
3. Χρονικά το τρίο πόλεων θα είναι στριμωγμένο, όχι αδύνατο, κυρίως λόγω των διανυκτερεύσεων στα τραίνα, εκτός εάν μετακινηθείς αεροπορικώς πχ Κίεβο Οδησσός. Ο συσχετισμός με το Krakovπροκύπτει μεν γεωγραφικά και θρησκευτικά, προσωπικά όμως, μέχρι κάποτε να συμβεί το μη αποκλειόμενο ενδεχόμενο διαμελισμού της Ουκρανίας σε Δυτική και Ανατολική, προτιμώ την ενιαία ολοκληρωμένη εξερεύνηση της χώρας, έχουσας μία ταυτότητα ανεξάρτητη της Πολωνικής.
Αποστολή όμως, όπως το χαρακτήρισε τέλεια ο Taver. Στο χαρακτηρισμό του άριστου patternτου ταξιδιού αυτού θεωρώ ότι περιλαμβάνονται λέξεις κλειδιά όπως: Αρχιτεκτονική, Κοινωνία, Μοντέρνα Τέχνη, Ταλαιπωρημένες φυσικές ομορφιές, Μεσαιωνικά μνημεία, Ορθοδοξα μνημεία και διαφορετικού τύπου ιστορικά μνημεία, Όπερα, Καλοκαιρινά club παλαιού τύπου (μόνο στην Οδησσό). Μόνος έμπειρος, με ντόπια επαφή ή γνώστης της ρωσικής.
4. Με αυτά τα λεφτά δεν θεωρώ ότι είναι η καλύτερη επιλογή. Μόνο για ψάρεμα ή με συμβατική σχέση που θές να τσακωθείς. Και στις δύο περιπτώσεις μόνος, και στις δύο περιπτώσεις δεν γ.....

Επομένως 1 και εάν αυτό δεν είναι δυνατό τότε εναλλακτικά 3
 
Last edited by a moderator:

Traveller

Member
Μηνύματα
3.935
Likes
3.921
Με μεγάλο ενδιαφέρον διάβασα τις σκέψεις όλων σας και φυσικά σας ευχαριστώ που ασχολειθήκατε με αυτό το προβληματάκι…


Κατόπιν εορτής μερικές διευκρινήσεις… το budget φυσικά είναι για ένα άτομο, αφορά πραγματικές ημερομηνίες τον Ιούλιο, είναι απολύτως ρεαλιστικό και δεν αφορά εντελώς εμένα…

Πάμε στις δικές μου σκέψεις τώρα…

1. Το πρόγραμμα για την Κροατία έχει ως εξής. Αεροπορικώς Αθήνα Ζάγκρεμπ, δυο μέρες στο Ζάγκρεμπ και μετά αεροπορικώς στο Σπλιτ. Δύο μέρες διαμονή στο Σπλιτ και μετά με νοικιασμένο αυτοκίνητο απόβαση μέχρι το Ντουμπρόβνικ. Ντουμπρόβνικ Αθήνα φυσικά αεροπορικώς. Στα συν το καθαρά καλοκαιρινό στυλ του ταξιδιού και οι πανέμορφες πόλεις του Σπλιτ και του Ντουμπρόβνικ. Μείον όσο και να μην το πιστεύετε το κόστος και το αφάνταστα τουριστικό του μέρους. Τα ξενοδοχεία στο κέντρο των πόλεων εκείνη την περίοδο είναι πανάκριβα. Η επιλογή για ενοικιαζόμενα δωμάτια κάπου μακριά έξω από τις πόλεις δεν προκρίνεται.


2. Το πρόγραμμα για του Βάσκους έχει ως εξής. Αεροπορικώς Αθήνα Μπιλμπάο. Τρεις μέρες στο Μπιλμπάο και τα πέριξ και μετά αυτοκίνητο μέχρι την Γαλλική χώρα των Βάσκων. Εδώ τα συν είναι ότι η περιοχή δεν είναι και η πλέον τουριστική και βέβαια οι τεράστιες επιλογές για φαγητό και κρασί, ειδικά αν διαθέσεις και ένα βράδυ στη Ριόχα. Το βασικό μείον εκτός από το άστατο του καιρού είναι η δυσκολία της επιστροφής. Το εισιτήριο επιστροφής είναι πανάκριβο. Επίσης δεν γνωρίζω αν ένα τέτοιο ταξίδι είναι παρόμοιο με ένα στην κοντινή Γαλλία και συνεπώς αν αξίζει να σπαταλήσεις εκεί τις διακοπές σου και όχι στην Γαλλία που αναμφισβήτητα είναι πανέμορφη.


3. Για την Ουκρανία μερικές κουβέντες. Όχι, οι αποστάσεις δεν είναι τεράστιες, την στιγμή μάλιστα που τα εσωτερικά αεροπορικά είναι της τάξεως των 50€ ανά διαδρομή και το τρένο από το Λβόβ στο Κίεβο κάνει σχεδόν πέντε ώρες. Και φυσικά η Ουκρανία πάει μόνη της, χωρίς μπασταρδέματα με Κρακοβίες και σία. Το μεγαλύτερο συν εδώ είναι το κόστος, το συγκεκριμένο ταξίδι είναι το φτηνότερο από όλα, συν το γοητευτικό της υπόθεσης, να επισκεφθείς μια χώρα outsider. Το βασικότερο μείον για μένα όμως είναι ακριβώς αυτό. Αξίζει τον κόπο να ξοδέψεις τις πολύτιμες διακοπές σου σε ένα τόσο outsider προορισμό?


4. Με βάση την Μασσαλία νοικιάζεις αυτοκίνητο και ότι προλάβεις να δεις. Τα συν εδώ είναι αυτονόητα γιαυτό πάμε αμέσως στα πλην. Οι ενδοιασμοί είναι ότι μπορεί κάλλιστα να χαθείς στην ομορφιά της Προβηγκίας με αποτέλεσμα να έχεις συνεχώς την αίσθηση του ανολοκλήρωτου. Τι εννοώ. Βγαίνοντας με αυτοκίνητο στην Προβηγκία κινδυνεύεις να σταματάς συνέχεια στα υπέροχα μέρη που βλέπεις με αποτέλεσμα το περιορισμένο του χρόνου που έχεις, να υψώνεται διαρκώς μπροστά σου, στερώντας σου την δυνατότητα να δεις ότι πραγματικά αξίζει. Με άλλα λόγια, για το συγκεκριμένο ταξίδι μάλλον η σκάρτη βδομάδα είναι ελάχιστη και θα χρειαστεί να κάνεις γενναίες περικοπές κάνοντας focus στις σπουδαιότερες πόλεις.

Συμπέρασμα. Μετά από πολύ σκέψη η δικιά μου σειρά μάλλον είναι αντιστρόφως ανάλογη με αυτή που παρουσιάστηκαν τα ταξίδια, δηλαδή 4,3,2,1…

Και η κουβέντα για όποιον το κάνει κέφι συνεχίζεται…
 

Vasileti

Member
Μηνύματα
478
Likes
1.632
Ορθή ή παραμετροποίηση στις σκέψεις, οι συντελεστές βαρύτητας μοιράζονται περισσότερο στις ουσιώδεις παραμέτρους, τα 1300, την ευκολία, τον καλοκαιρινό χαρακτήρα του ταξιδιού. Το είχες επισημάνει αλλά λειτούργησα παρορμητικά και ξέχασα ότι στο 1 πχ είχα φιλοξενηθεί από δω κι από κει. Τον πολύ τουρισμό, όπως και τον καιρό όμως, θα εκλάμβανα ως επιλεκτικά στατιστικές παραμέτρους, δηλαδή δεν θα τόπαιρνα ως κριτήριο. Ακυρώνω την ψήφο στο 1 πρωτίστως για το λόγο του ότι τα 1300 δεν βγαίνουν. Ακυρώνω επίσης την αρνητική ψήφο στο 4, αφού αυτή προέκυψε από ατυχίες σε άλλα επίπεδα όταν μάλιστα υπήρχαν τα λεφτά. Αν όμως βαθμολογούσαμε τους προορισμούς ας πούμε πχ βάσει ηλικιακά τουριστικής ωριμότητας του τόπου, που δεν είναι και τυχαία, οι 4 επιλογές θα είχαν μια κατάταξη 4/2/1/3 κατά σειρά φθίνουσα μέχρι το outsider, το οποίο εξαιρώ τελικά, υπό το πνεύμα της τελευταίας διευκρίνησης, περί του αν αξίζει να σπαταλήσεις τις διακοπές σου εκεί. Κατά την άποψη μου δεν αξίζει, η δε εξαιρετική και απαραίτητη εμπειρία αυτής της πανέμορφης ταλαιπωρημένης χώρας παρηκμασμένου τουριστικού οφέλους σε κάποιες περιοχές ή κακοαντιγραμμένου σε άλλες, μπορεί να γίνει σε δεύτερο χρόνο, δηλαδή άνοιξη ή τέλος καλοκαιριού.
 
Last edited by a moderator:

galat

Member
Μηνύματα
851
Likes
2.118
Επόμενο Ταξίδι
...
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινική Αμερική
Πριν φύγετε για Μασσαλία - γιατί προς τα εκεί πάει το πράγμα - θα πρότεινα για να μπείτε στο κλίμα να διαβάσετε κάτι από τα :
Ζαν Κλωντ Ιζζό : Οι Βατσιμάνηδες της Μασσαλίας ή την Τριλογία της Μασσαλίας (Το μαύρο τραγούδι της Μασσαλίας, Τσούρμο, Σολέα) ή
Μορίς Ατιά : Κόκκινη Μασσαλία

Επίσης να ακούσετε :
Massilia Sound System, Watcha Clan, Moussy Te Lei Jovents, Gari Greu

Βρόσιμα και πόσιμα θα γευτείτε κατ'ευθείαν εκεί.

Επ'ευκαιρία : Bon baisers de Marseille (Moussy Te Lei Jovents)


A l'encre bleue
D'un vieux stylo,
Au bord de l'eau,
Je t'écris un mot.
Rien qu'un oiseau
Qui me surveille,
Je pense à toi,
Bons baisers de Marseille.

Si je pouvais seulement,
Rien que pour un court moment,
T'envoyer un coin d'azur sans nuage.
Te mettre dans un colis,
Un tout petit peu d'ici,
Un peu de vent et d'odeur du rivage.

Je connais bien cet endroit,
Où l'on marche dans le froid,
Où l'on se bat pour gagner sa pitance,
Où le soir au creux du lit,
On se dit : "quelle folie,
D'avoir laissé les couleurs de l'enfance".

Je le sais tu n'y peux rien,
Tu mènes une vie de chien.
Faut s'exiler, c'est devenu la règle.
Si tu pouvais tout lâcher,
Je partirais te chercher,
Te ramener au pays des collègues.
 

mariaj

Member
Μηνύματα
319
Likes
414
Ταξίδι-Όνειρο
Bali
Εγώ ψήφισα το 1 καθώς έχω προγραμματίσει αυτό το ταξίδι για φέτος το καλοκαίρι και πιστεύω πως θα είναι πολύ όμορφα απ'όσο το έχω είδη ψάξει. Τώρα βέβαια το πρόγραμμα διαφέρει καθώς θα επισκευτώ αρκετά παραπάνω μέρη και οι διανυκτερεύσεις θα είναι κι αυτές παραπάνω αλλά το budget το έχω υπολογίσει στα 1300 το πολύ το άτομο.

Όλοι οι προορισμοί που αναφέρονται πάντως πρέπει να είναι πολύ όμορφοι και μακάρι να τους επισκευθώ κι αυτούς κάποια στιγμή.
 

Earl

Banned
Μηνύματα
31
Likes
15
Από τα προτεινόμενα μέρη έχω επισκεφθεί μόνο τη Μασσαλία και την υπέροχη Προβηγκία. Θεωρώ οτι εκεί θα καταλήξεις παρά τους ενδοιασμούς που κατέγραψες παραπάνω. Θα πας κι ο,τι προλάβεις να δεις. Υγεία ( και χρήμα) να υπάρχει και ξαναπηγαίνεις. Το θέρος δεν νομίζω οτι είναι κατάλληλη περίοδος για την όντως ενδιαφέρουσα " Ουκρανική Εκστρατεία". Καλύτερη περίοδος επίσκεψης της χώρας είναι η άνοιξη. Οι καύσωνες είναι συχνότατοι και οι πλησιέστερες παραλίες, εκτός του οτι είναι μάπα ( ιδίως συγκρινόμενες με τις ελληνικές, από τις κορυφαίες παγκοσμίως) θα βρίσκονται εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά σου. Ενώ στους υπόλοιπους τρεις προορισμούς μπορείς ν΄απολαύσεις και τη θάλασσα, αν το επιθυμείς. Βέβαια, η Ουκρανία το καλοκαίρι θα προσφέρει άλλου είδους εξαίσιο " λουτρό" από τις χιλιάδες μινιφορούσες δίμετρες Ουκρανές. Αν συνοδεύεσαι όμως, δεν είμαι σίγουρος οτι θα το εκτιμήσει η συνοδός σου...
 

Kalliopi2

Member
Μηνύματα
54
Likes
23
Επόμενο Ταξίδι
Βόρεια Ιταλίαααααα
Ταξίδι-Όνειρο
Salar De Uyuni, Βολιβία
Όλες οι επιλογές όμορφες είναι, και δε μου αρέσει που κάποιοι θεωρούν την Ουκρανία outsider , σίγουρα τα χρηματα είναι λίγα για Νότια Γαλλία, αλλά είναι πανέμορφη η Γαλλική ύπαιθρος νομίζω όσες φορές και να πας δε τη χορταίνεις.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.169
Μηνύματα
882.807
Μέλη
38.883
Νεότερο μέλος
ayahuasca97

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom