Ιταλία Τι θα προτείνατε? Ταξιδι στην Ιταλια.

flandra

Member
Μηνύματα
36
Likes
1
Καταρχην δεν ξερω αν πρεπει το θεμα να μετακινηθει στην αναζητηση πληροφοριων. Αν νομιζετε παρακαλω μετακινηστε με.
Θα ηθελα τη βοηθεια σας. Ειδα την προσφορα της superfast με το 50% και σκεφτομαι να βγαλω εισητηρια για το Νοεμβριο. Εχω τις επιφυλαξεις μου γιατι ειναι σχετικα νωρις αλλα ελπιζω να μπορω να τα δωσω αλλου αν εμεις δεν τα καταφερουμε. Αν ολα πανε καλα θα παμε με αυτοκινητο και σκεφτομαι να μεινουμε 14-15 μερες (καθαρα χωρις το ταξιδι). Απο Ιταλια εχουμε δει Ρωμη, Βενετια και Βερονα (αν και αυτη δεν προλαβαμε να τη δουμε και καλα).
Θελω να παμε σιγουρα Φλωρεντια και απο εκει και επειτα που? Πιζα? Σιεννα? Μιλανο? Κομο? Καπου εκει κοντα? Μας αρεσουν οι βολτες σε πολεις και χωρια, δεν ψαχνουμε για νυχτερινη ζωη και τα μουσεια εχουν ενα οριο για εμας:bleh:
Μπορει καποιος που εχει ορεξη και χρονο να κανει ενα υποθετικο προγραμμα?Ξεκινωντας απο Ανκονα και καταληγοντας εκει?
Απο καιρο το Νοεμβριο θα φαμε πολυ βροχη? Γυρω στις 5-20 Νοεμβριου?
Και αλλη μια ερωτηση. Εχουμε ταξιδεψει στις εθνικες τους που δεν εχω λογια...αεροδρομια....Να υποθεσω ομως οτι αξιζει απο μικροτερους δρομους η διαδρομη? Ειναι καλοι οι μικροτεροι δρομοι?
Συνχωρεστε με για το μεγαλο ποστ. Ξερω οτι νωρις αλλα για ενα μεγαλο διαστημα το καλοκαρι δεν θα μπορω να ψαξω τιποτα. Σας ευχαριστω εκ των πρωτερων.:)

P.S.Λεω εγω τωρα..... 1 βραδυ Perugia, 1 βραδυ Siena, 3 βραδια Φλωρεντια, 1 βραδυ Γενοβα, 1 Μιλανο, 4 βραδια Κομο(και στα υπολοιπα χωρια?), 1 Βερονα, 1 Bologna. Υπερβολικο?
 

flandra

Member
Μηνύματα
36
Likes
1
Μπορει παρακαλω καποιος διαχειριστης να παει το θεμα στην αναζητηση πληροφοριων?
 

Traveller

Member
Μηνύματα
3.935
Likes
3.921
Η εποχή που διάλεξες σίγουρα δεν είναι η ιδανική λόγω καιρού αλλά έχει δύο μεγάλα καλά... πρώτον το κόστος των καταλυμάτων θα είναι σημαντικά μειωμένο και δεύτερον είναι η καλύτερη εποχή για φαγητό... ti amo truffe...

Πάμε στην ουσία... καταρχήν ξέχνα το Κόμο, το Μιλάνο και την Βερόνα... εντελώς λάθος εποχή για το Κόμο και εκτός διαδρομής η Βερόνα... ο στόχος σου πρέπει να είναι η εκπληκτική Umbria και η πάντα must Τuscany... Πρώτη σου στάση θα είναι το Urbino και ο πρώτος σου ύπνος στο Gubio... υπέροχες μεσαιωνικές πόλεις και οι δύο... μετά καλό θα ήταν να έχεις βάση την Perugia για τρία βράδια... μιάμιση μέρα αφιερωμένη στη πόλη και μια εκδρομή μέχρι την Ασσίζη και αν έχετε όρεξη μέχρι το Spoleto... επόμενες τρεις διανυκτερεύσεις στη Σιέννα... μία μέρα αφιερωμένη στην πόλη και οι υπόλοιπες δύο στα χωριά... Μονταλτσίνο, Μοντεπουλτσιάνο, Σαν Τζιμινιάνο, Βολτέρα κ.λ.π. μετά έρχετε η σειρά της Φλωρεντίας... βάλε και άλλες τρεις μέρες εκεί να το ευχαριστηθείς... έχεις άλλες τρεις διανυκτερεύσεις... οι δύο λογικά θα πάνε στην Λούκα μαζί με την κλασσική στάση της Πίζα... για τελευταία διανυκτέρευση θα σου πρότεινω κάτι πολύ μυστήριο...πάρε τον αυτοκινητόδρομο και μείνε το τελευταίο σου βράδυ στο San Marino... κανόνισε να φτάσεις απογευματάκι και να περιπλανηθείς το βράδυ στο κάστρο... απλά υπέροχο... εναλλακτική λύση είναι η προοπτική της Bologna για ένα βράδυ με αντίστοιχη μείωση της Perugia ή της Florence...

Συνοψίζω...

Gubbio 1, Perugia 3 (2), Siena 3, Florence 3 (2), Lucca 2, (Bologna 1), San Marino 1.

Περαιτέρω αλλαγές κρίνονται άστοχες και επιζήμιες για την πραγμάτωση ενός τέτοιου υπέροχου ταξιδιού...
 

meli

Member
Μηνύματα
1.261
Likes
365
Επόμενο Ταξίδι
...μηπως στην αγάπη???
Ταξίδι-Όνειρο
Ολος ο κόσμος
Το θεμα σου μετακινηθηκε στην σωστη ενοτητα..:)
Σου προσθεσα το Ιταλια στον τιτλο για να το βλεπουν και να απαντανε αυτοι που ξερουν,γιατι ηταν πολυ γενικος ο τιτλος..
Το προγραμμα του traveller μου ακουγεται τελειο!!:clap:
Εγω γυρισει αρκετα Ιταλια,αλλα η Τοσκανη ειναι απωθημενο μου! Τελεια θα περασειε!!:clap:
 

flandra

Member
Μηνύματα
36
Likes
1
Ευχαριστω πολυ-πολυ!!!!!!!
Το φοβομουν και εγω για Κομο αλλα ειναι η μονη εποχη Νοεμβριος- Δεκεμβριος-Ιανουαριος(μεχρι τα μεσα του) που μπορω να ταξιδεψω.Ειχαμε κανει αλλο ενα ταξιδι Δεκ08-Ιαν09 Ιταλια-Γερμανια-Αυστρια αλλα με χρονομεριστικο προγραμμα και αισθανομαι απο αυτα που διαβαζω εδω οτι δεν ειδαμε τιποτα. Επρεπε να επιστρεφουμε καθε βραδυ στο ξενοδοχειο και μας περιοριζε. Φετος θα παμε χωρις χρονομισθωση και για αυτο ζητησα τη γνωμη σας. Θα μελετησω τις πολεις που μου προτεινε ο traveller και φυσικα περιμενω οποια αλλη αποψη-προταση.
Thanks guys!!!!!!!!!!

Νομιζω οτι επειδη ειπα για 14 μερες καθαρα στην Ιταλια δεν χρειαζεται να κοψω κατι σε αυτα που ειπε ο traveller. Δηλαδη..1ο βραδυ Gubbio,2+3+4 Perugia, 5+6+7 Siena, 8+9+10 Florence, 11+12 Lucca, 13 Bologna, 14 San Marino, Σωστα?
Και συνεχιζω (τωρα που σας βρηκα). Ξερω οτι το θεμα ειναι υποκειμενικο αλλα......τα χωρια της Τοσκανης εχουν κατι διαφορετικο μεταξυ τους? Θελω να πω...υπαρχει περιπτωση να βαρεθουμε στα ιδια και στα ιδια? Συγνωμη και παλι δεν εχω ιδεα.....
 

σαιτας

Member
Μηνύματα
696
Likes
372
εγω θα εφευγα απευθειας για φλωρεντια, 3 βραδια. θα πηγαινα απο ss δηλαδη επαρχιακο δρομο, μεσα απο δρυμο, εκανα την διαδρομη το καλοκαιρι ηταν μοναδικη. μετα θα πηγαινα χωρια chianti, ενα βραδυ θα εμενα στο <il colombaio> castellina in chianti το χωριο, θα συνεχιζα την επομενη για σιενα, οπου παλι θα εμενα ενα βραδυ μεσα στο κεντρο. επαρχιακους δρομους παντα , θα συνεχιζα san gimignano, volterra, pisa, lucca. σιγουρα ενα βραδυ lucca και το αλλο μαλλον πιζα. μετα θα συνεχιζα προς genova, milano και μια περιηγηση como. επιστροφη, τελευταια βραδυα urbino εντελως μεσαιωνικο.
 

flandra

Member
Μηνύματα
36
Likes
1
Μηπως Σαιτα ομως δεν ειναι εποχη για Κομο? Μηπως μας τσακισουν οι βροχες?
 

σαιτας

Member
Μηνύματα
696
Likes
372
οι βροχες παιζουν παντου ετσι κι αλλιως. εγω θεωρω οτι ολες οι εποχες εχουν την δικια τους ομορφια στο καθε τοπιο. το καλοκαιρι ειχα μεινει στην λιμνη bolsena, ακριβως στην οχθη, ηταν μοναδικα ακομα και το χωριο χωρις να ειναι κατι το ιδιαιτερο ειχε ενα τοπικο γλεντι, περασα απιστευτα ομορφα. θελω να πω οτι καλη διαθεση να εχεις και θα ειναι υπεροχα. como ειχα παει οκτωβρη εγω και ηταν συνεχομενη ηλιοφανεια με αρκετη ζεστη. επισης δεν εχουμε συνηθισει εμεις οι ελληνες να πηγαινουμε στις λιμνες για μπανιο, οπως οι ιταλοι, αρα χαλαρα θα δεις την περιοχη.
 

flandra

Member
Μηνύματα
36
Likes
1
Αντε παλι μου βαζεις ιδεες για εκει......οι επαρχιακοι δρομοι που λες ειναι καλοι?
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.204
Μηνύματα
883.752
Μέλη
38.902
Νεότερο μέλος
Akis2002

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom