Τι σημαίνει και πως αποφασίσατε το username σας?

Otokodate

Member
Μηνύματα
90
Likes
89
Αρχικά το έψηνα να διαλέξω Yojimbo, Origami, kaidan κλπ αλλά μετά σκέφτηκα αντί να διαλέξω κάτι που θα ήξερε και η κουτσή Μαρία να διαλέξω ένα nickname που να επιδεικνύει το βάθος της Ιαπωνικής κουλτούρας και την αγάπη μου προς αυτήν.

Otokodate ήταν ας πούμε οι ρομπεν τον δασών της Ιαπωνίας. Άνθρωποι που πολλές φορές με προσωπικό κόστος πήγαιναν κόντρα σε ορισμένους Samurai οι οποίοι δεν φέρονταν καλά στους απλούς πολίτες της περιοχής τους. Τέτοιοι χαρακτήρες εμφανίζονται συχνά σε έργα Kabuki (Ιαπωνικό θέατρο) και φυσικά ως επακόλουθο αυτού σε ukiyo-e (Ιαπωνική παραδοσιακή ζωγραφική) αφού πολλοί ήθελαν την φιγούρα ενός τέτοιου ήρωα -του οποίου την ιστορία μπορεί να είχαν δει στο θέατρο- να κοσμεί το σπίτι τους.
 

Lara Croft!

Member
Μηνύματα
32
Likes
5
Επόμενο Ταξίδι
ΜΟΣΧΑ Ιουλιος 2013
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινική Αμερική & ΗΠΑ
Το ονομα μου ειναι απο τη γνωστη (ελπιζω σε ολους) ηρωιδα των videogames "Tomb Raider". Eνας λογος που απο μικρη ηθελα να ταξιδεψω, ειναι για να δω τα μερη που εχει επισκεφτει η Λαρα.
 

evie131284

Member
Μηνύματα
154
Likes
24
Επόμενο Ταξίδι
Ρώμη
Ταξίδι-Όνειρο
Νεα Υορκη και Μπορα Μπορα
Eγω πάλι πρωτοτύπησα! Ευη απο το όνομά μου κια 131284 απο την ημερομηνία γέννησής μου :)
 

Panos84

Member
Μηνύματα
185
Likes
68
Ταξίδι-Όνειρο
Los Santos, San Andreas
Και εγώ μετά από πολύωρη και ώριμη σκέψη, αποφάσισα να πρωτοτυπήσω..Panos από το Παναγιώτης (ναι, καλά καταλάβατε, Παναγιώτη με λένε :p ) και 84 από την ημερομηνία γέννησής μου...

Ώρες ώρες απορώ και εγώ με την ανεξάντλητη έμπνευσή μου, την μεγαλοφυΐα και την νοημοσύνη μου..!! :D :p χαχαχα
 
  • Like
Reactions: Pel

sofianaxos

Member
Μηνύματα
793
Likes
273
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη
από το όνομα μου και το μέρος που ζω, προφανές νομίζω. Με έχει βολέψει και το έχω καθιερώσει σε πολλά σάιτ.
 

erodios

Member
Μηνύματα
98
Likes
338
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Πολλές φορές μου δημιουργήθηκε η απορία τι να σημαίνει το όνομα χρήστη (nickname) ή/και το εικονίδιο προφίλ (avatar) ορισμένων μελών του φόρουμ. Αφορμή πάντως για να το ρωτήσω, γράφοντας αυτό το θέμα, στάθηκε η τελευταία συνέντευξη της @dim kyr, που μάλλον λόγω του εικονιδίου της είχα υποθέσει αρχικά αντίθετο φύλο από το πραγματικό. Το ίδιο μου συνέβηκε όταν πρωτοείδα το @hydronetta που ίσως λόγω του ροζ χρώματος του πανέμορφου γουρουνιού ή ίσως λόγω της κατάληξης του ονόματος πάλι έκανα λάθος στο φύλο. Επίσης, ενώ κάποια nickname παραπέμπουν σαφώς στο πραγματικό όνομα του μέλους όπως π.χ. το @Yorgos, άλλα όπως το @babaduma τι σημαίνουν; Ή ακόμα, υπάρχει κάτι το ξεχωριστό στο avatar που επέλεξε το κάθε μέλος; (Προτίμησα να αναφερθώ ενδεικτικά σε κάποια γνωστά σε όλους/ες μέλη του φόρουμ, αυθαίρετα όμως χωρίς να πάρω την άδειά τους :icon_redface: :innocent: ).

Ας ξεκινήσω λοιπόν με τα δικά μου. Το αρχικό όνομα που διάλεξα για nickname ήταν το rodios και φυσικά φανέρωνε τον τόπο καταγωγής μου. Αρκετό καιρό μετά παρακάλεσα τον @Defkalion να συμπληρώσω μπροστά στο όνομα το e- και να γίνει erodios, τόσο επειδή βρισκόμαστε σε ένα ηλεκτρονικό φόρουμ, αλλά κυρίως γιατί παραπέμπει σε ένα πανέμορφο πουλί, τον ερωδιό, τα διάφορα είδη του οποίου είναι εξαπλωμένα σε όλον τον πλανήτη. Και ναι! Δυστυχώς για εμένα το πορτοκαλί χρώμα στο εικονίδιο της υδρογείου που επέλεξα για το avatar μου δεν είναι τα μέρη που έχω ταξιδέψει :rolleyes-80: . Είναι η διασπορά του ερωδιού! Πού θα πάει όμως; Μια και διάλεξα το όνομά του ελπίζω κάποια στιγμή να αποκτήσω και τη χάρη του :xalara:!
 

Kanel28

Moderator
Μηνύματα
1.431
Likes
2.429
Επόμενο Ταξίδι
Εδιμβούργο
Ταξίδι-Όνειρο
Αλάσκα
Το μήνυμα σου μεταφέρθηκε εδώ μήπως και αναστήσουμε το ήδη υπάρχον θέμα και να δώσουμε και την ευκαιρία σε καινούρια μέλη να αποκαλυφθούν. :)
 

arabickostas

Member
Μηνύματα
469
Likes
1.537
Αν και μελος απο το 2011 μου ειχε διαφυγει. Το arabickostas προερχεται απο το πραγματικο μου ονομα, Κωστας, και ενα παρατσουκλι που μου κολλησαν στη σχολή φωνάζοντας με "Άραβα" καθότι ήμουν απο τους πιο μελαχροινούς εκει συγκριτικα... Μαλιστα πολλοι δεν ηξεραν καν το μικρό μου όνομα, ενω έτσι με έλεγαν ακόμα και παιδιά που ηταν απο Μαροκο, Ιορδανια κτλ, πραγματικοι Αραβες δηλαδη. :haha:

Το avatar ειναι γνωστο φανταζομαι, με την καλυψη απο μαντηλι με το σημα της πολης του Σικαγο, στο οποιο ζω τα τελευταια 4,5 χρόνια.
 
Last edited:

panlek30

Member
Μηνύματα
1.559
Likes
4.012
Επόμενο Ταξίδι
Κωνσταντινούπολη
Ταξίδι-Όνειρο
Περού - Βολιβία
Το δικο μου εχει να κανει με τον παιδικο μου ηρωα peter pan (το peter εντωμεταξυ ειναι και το πραγματικο μου), τα αρχικα του επιθετου μου, και την τοτε ηλικια μου.
 

travelbreak

Member
Μηνύματα
1.762
Likes
14.567
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
Υπερσιβηρικός
Εγώ το δικό μου ψευδώνυμο το βρήκα μέσα σε λίγα λεπτά. Πρώτα από το γνωστό φορουμίστικο travel και μετά από κάποιους φίλους που πριν σαράντα χρόνια με φώναζαν «σπαστάκο» για διάφορους λόγους (όποιους και αν φαντάζεστε ισχύουν). Άρα το break προέρχεται από το σπάω και όχι από το διάλειμμα.

Το avatar ήταν η πιο πρόσφατη φωτογραφία που είχα τραβήξει από τα Μέθανα που έχω εξοχικό.

Πολύ χαίρομαι που μου δόθηκε η ευκαιρία να εξηγήσω κάποια προσωπικά μου. Γενικά αυτό μου αρέσει αν και ορισμένες φορές έχω αναστολές.
 

Farmas

Member
Μηνύματα
9
Likes
24
Καλησπέρα. Το δικό μου nickname, ενώ φαίνεται να έχει σχέση με την αγροτική ζωή ή ένα συναφές reality show, έχει διαφορετική προέλευση. Προέρχεται από το όνομα του πρωταγωνιστή ενός διηγήματος του Δημοσθένη Βουτυρά, το "Παραρλάμα". Όταν ήταν να επιλέξω nickname παλαιότερα σε ένα άλλο forum, θυμήθηκα το συγκεκριμένο διήγημα και το υιοθέτησα. Από τότε το χρησιμοποιώ.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.194
Μηνύματα
883.517
Μέλη
38.898
Νεότερο μέλος
χρυσανθη

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom