Εγώ από Θεσσαλονίκη πετάω με Ryanair για Μπολόνια με πολύ οικονομικο εισιτήριο τύπου 25€ πήγαινε έλα. Από το αεροδρόμιο διάβασα πως βγαίνοντας αριστερά υπάρχει λεωφορείο που σε πηγαίνει απευθείας στη Φλωρεντία!
Εγώ από Θεσσαλονίκη πετάω με Ryanair για Μπολόνια με πολύ οικονομικο εισιτήριο τύπου 25€ πήγαινε έλα. Από το αεροδρόμιο διάβασα πως βγαίνοντας αριστερά υπάρχει λεωφορείο που σε πηγαίνει απευθείας στη Φλωρεντία!
Σίγουρα έχει λεωφορείο από το αεροδρόμιο της Μπολόνια απευθείας για το κέντρο της Φλωρεντίας, το έχω χρησιμοποιήσει. Είναι πολύ εξυπηρετικό, νομίζω flixbus, αλλά το κόστος του ήταν 40€ μετ' επιστροφής.Τι βολεύει αεροπορικά; Από Ρώμη ή Μπολόνια; Ειδικά από τη δεύτερη..... υπάρχει συγκοινωνία προς Φλωρεντία;
Εισιτήρια βγάζουμε μεσα από το αεροδρομιο; Ή τα είχες από πριν ηλεκτρονικά;Σίγουρα έχει λεωφορείο από το αεροδρόμιο της Μπολόνια απευθείας για το κέντρο της Φλωρεντίας, το έχω χρησιμοποιήσει. Είναι πολύ εξυπηρετικό, νομίζω flixbus, αλλά το κόστος του ήταν 40€ μετ' επιστροφής.
Όσον αφορά το αεροπορικό συμφωνώ με τη @nasiapap ,αν κάνεις το κόπο και ανέβεις Θεσσαλονίκη θα βρεις πολύ φηνά εισιτήρια για Μπολόνια.
Να προτιμήσεις την πιο φθηνή επιλογή, δες με Ryanair από Θεσσαλονίκη με προορισμό Μπολόνια. Ψάξου λίγο αν βρεις φθηνά αεροπορικά για Ρώμη και φθηνά εισιτήρια τρένου από Ρώμη για Φλωρεντία (δες εδώ : Compare Cheap Buses, Trains & Flights | Book Online) και δεν σε ενοχλεί να κάνεις λίγη ώρα παραπάνω, μπορεί και να σε συμφέρει.
Από πριν μόνο, τα είχα τυπωμένα.Εισιτήρια βγάζουμε μεσα από το αεροδρομιο; Ή τα είχες από πριν ηλεκτρονικά;
Τέλεια! Ευχαριστώ πολύ @psile! Μόνο να μην έχουμε καμία καθυστέρηση με το αεροπλάνο και χάσω το εισιτήριο του λεωφορείου. Να ρωτήσω και κάτι ακόμη. Από Φλωρεντία είναι εύκολη η μονοήμερη σε Σιένα επίσης με λεωφορείο ή τρένο; Καθώς δεν θα υπάρχει αμάξι..Από πριν μόνο, τα είχα τυπωμένα.
Το site για κρατήσεις της εταιρείας που διεξάγει το δρομολόγιο:
Appennino Shuttle - Servizio autobus da Firenze a Bologna
Με τραίνο έχει κάμποσα δρομολόγια την ημέρα. Η διαδρομή είναι περίπου 1,5 ώρα και το κόστος για κάθε σκέλος στα 9,5 ευρώ. Δες το επίσημο site της TrenItalia: EN - Trenitalia (Για την Φλωρεντία βάλε το ιταλικό Firenze).Τέλεια! Ευχαριστώ πολύ @psile! Μόνο να μην έχουμε καμία καθυστέρηση με το αεροπλάνο και χάσω το εισιτήριο του λεωφορείου. Να ρωτήσω και κάτι ακόμη. Από Φλωρεντία είναι εύκολη η μονοήμερη σε Σιένα επίσης με λεωφορείο ή τρένο; Καθώς δεν θα υπάρχει αμάξι..
Σε ευχαριστώ πολύ! Εισιτήρια να αγοράσω από το σάιτ;Με τραίνο έχει κάμποσα δρομολόγια την ημέρα. Η διαδρομή είναι περίπου 1,5 ώρα και το κόστος για κάθε σκέλος στα 9,5 ευρώ. Δες το επίσημο site της TrenItalia: EN - Trenitalia (Για την Φλωρεντία βάλε το ιταλικό Firenze).
Αν και της Σιένα της αξίζει περισσότερος χρόνος από μια μονοήμερη νομίζω ότι θα πάρετε μια καλή γεύση αν πάτε αρκετά νωρίς και φύγετε αργά.
Τι να σου πω; Όπως σας βολεύει. Με τόσα δρομολόγια δεν νομίζω ότι θα έχετε θέμα να τα βγάλετε επιτόπου.Σε ευχαριστώ πολύ! Εισιτήρια να αγοράσω από το σάιτ;
Θα το δω επιτόπου λογικά. Διάβασα και σε ένα άλλο θέμα μόλις ότι υπάρχουν και λεωφορεία που ίσως βολεύουν περισσότερο γιατί σε αφήνουν πιο κεντρικά στη Σιένα! Σ ευχαριστώ!Τι να σου πω; Όπως σας βολεύει. Με τόσα δρομολόγια δεν νομίζω ότι θα έχετε θέμα να τα βγάλετε επιτόπου.
Ο σιδ. σταθμός της Σιένα είναι στα 10 -12 λεπτά με τα πόδια από την Porta Camelia, μια από τις πύλες της παλιάς πόλης. Δεν είναι και τόσο άβολα.Θα το δω επιτόπου λογικά. Διάβασα και σε ένα άλλο θέμα μόλις ότι υπάρχουν και λεωφορεία που ίσως βολεύουν περισσότερο γιατί σε αφήνουν πιο κεντρικά στη Σιένα! Σ ευχαριστώ!