Τουρισμός στην Ελλάδα

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

Nikos86

Member
Μηνύματα
548
Likes
4.013
Ταξίδι-Όνειρο
Στον χρονο!
Ειμαι χιλια τοις εκατο σιγουρος οτι πολλοι απο σας τον σερβιτορο οταν πατε σε διακοπες σε νησι τον φωναζετε με ψιτ! Η καμαριερα σας αποφευγει οπως ο διαολος το λιβανι και ο μπαρμαν ειναι ευτυχισμενος οταν δεν σας αρεσει το αλκοολ! Τοσα χρονια δουλειες με κοσμο κανουμε, α μην τι αλλο απο 3 αραδες που γραφετε εχουμε καταλαβει τι τυπου πελατες ειστε! Καπου εδω να πω οτι η Elena2508, o 8avos, o Ntt, ο Thanos75, o panpan(ο πανπαν νομιζω ειναι σχετικος με τον τουρισμο, αλλα στην Ισπανια, γι' αυτο τον συμπεριλαμβανω) και καποιοι αλλοι που σιγουρα ξεχναω ειναι ανθρωποι που σεβονται τους επαγγελματιες στον χωρο του τουρισμου και θα ακουγαμε ευχαριστα την κριτικη τους αλλα θα ηταν και πελατες που με χαρα θα εξυπηρετουσαμε! Τους αλλους σας ζησαμε! Εχετε την κουλτουρα θα φαμε, θα πιουμε, θα σας κατουρησουμε, θα σας χεσουμε και θα μας πειτε και ευχαριστω! Α μην τι αλλο και εγω και ο James και ο Tripakias και η Tsampi90 απ' οτι εχω καταλαβει ειμαστε μεταξυ 30-40, δεν ειμαστε 17χρονα, καταλαβαινουμε και απο τις 3 αραδες που γραφετε σε ποιο ειδος τουριστα ανηκετε. Ολη μας σχεδον τη ζωη σε τουριστικα μερη μεγαλωσαμε, ξερουμε και τις καταναλωτικες συμπεριφορες των λαων που μας επισκεπτονται μαζικα και τις συνηθειες τους. Εχουμε ο καθενας απο αρκετα παραλογα συμβαντα που ημασταν αυτοπτες μαρτυρες και αντιστοιχουν σε αναλογες περιπτωσεις με σας! Ξερουμε να διαχωριζουμε την καλοπιστη κριτικη απο την πικροχολη, δεν ειμαστε παιδακια δα! Και αυτα περι του οτι η κριτικη σας εχει να κανει με τα ρισορτς και τους μεγαλοξενοδοχους: Mασαει η κατσικα ταραμα? Ο ελληνας σε ρισορτ ειναι οπως η χελωνα καρετα καρετα. Mην μας κοροιδευετε μες στα μουτρα μας, ξερουμε σε τι ειδους επιχειρησεις συχναζετε και που εστιαζετε την κριτικη σας πανω κατω. Απο 15 χρονων θυμαμαι τον Ελληνα να με ξεχεζει για ψυλλου πηδημα δουλευοντας ως σερβιτορος για ενα καλοκαιρι σε σουβλατζιδικο του θειου μου, απαιτωντας σερβις πενταστερου ξενοδοχειου απο εμενα, και παλευα ο καημενος αν και αρτσουμπαλος :) ! Πολλοι εδω μεσα μου τους θυμισατε! Σας επιασε ο πονος οψιμα για καμαριερες, σερβιτορους, μπαρμεν κ.τ.λ. αλλα ταυτοχρονα μας λετε οτι απαξιωθηκαν τα πτυχια σας ως γιατροι, δικηγοροι, αρχιτεκτονες κ.τ.λ. εξ' αιτιας μας. Το ακουσαμε και αυτο, οτι ο τουρισμος φταιει! Εμας απαξιωθηκαν περισσοτερο τα πτυχια γιατι κανουμε δουλειες ασχετες με το πτυχιο μας αλλα παλι καλα λεμε που υπαρχει ο τουρισμος!
 
Last edited:

Vasileti

Member
Μηνύματα
478
Likes
1.632
Τελικά δεν είναι τυχαίο που οι ξένοι δίπλα στο "καλημέρα" μαθαίνουν πρώτα και τη λέξη "μ@λ@κ@ς". Ούτε τυχαίο που χαμογελάμε αυτάρεσκα όταν ακούμε, στις δυο-τρεις λέξεις που ξέρουν, να ανήκει και η εθνική μας προσφωνηση, λες και τo καμαρώνουμε! Από την άλλη όλοι οι υπόλοιποι, εκτός ημών, ειναι μ@λ@κ@ς, φοροφυγάδες, όλοι μας χρωστάνε κλπ.
Στις χώρες που πέρασα επαγγελματικά, άρα σε επαφή με την καθημερινότητα, δεν άκουσα συναδέλφους ή συντοπiτες να χαριεντίζονται έτσι.
Τιποτα δεν γίνεται τυχαία και η αναζητηση της ευημερίας έδειξε εδώ και χρόνια αστυφιλία, τρούπωμα στο δημόσιο, σε άλλες δουλειές ξεκούραστες, ταυτόχρονα με τα υπερβολικά δικαιώματα τύπου νόμος είναι το δίκιο του εργάτη κλπ.
Εγκαταλειφθηκε κάθε τι παραγωγικό, μαζί και η ύπαιθρος και πολλά εργοστάσια εκλεισαν από τις υπερβολικές απαιτήσεις των συνδικαλιστών, τις υπέρογκες αμοιβές διορισμένων και τα εξοντωτικά πρόστιμα σε ιδιοκτήτες, τουλάχιστον στην πρώτη γενιά πολλών καλών επενδυτών. Το παραγόμενο προιόν κόστιζε πχ 2 μονάδες ο τόννος και η τιμή αγοράς ήταν 1 μονάδα.
Το σοσιαλιστικό στυλάκι επήγαγε επίσης άλλου τύπου διαφθορά και συμφέροντα, οπότε η χώρα προσαρμόστηκε να ζει με κάθε τι παθογόνο, όπως το γομάρι με τις μύγες, αλλά σε διαρκή δυσφορία.
Διαμορφώθηκε τελικά μια κατάσταση όπου ο σύννομος επιχειρηματίας, ο συνεπής πολίτης, ο καθαρός φορολογούμενος ειναι περισσότερο τρομοκρατημένος από τους παραβάτες.
Αναπτύχθηκαν νέες συμπεριφορές, που όταν ένας πχ γιατρός έπαιρνε φακελάκι ή ένας πολεοδόμος ή δημόσιος υπάλληλος ή επιχειρηματίας καταχραζόταν κάτι όλη η υπόλοιπη κοινωνία έσπευδε να τον κατασπαράξει τον άτιμο ενώ ο μαστοράκος και άλλοι κατατρεγμένοι ειχαν την ασυλία του μεροκαμιατιάρη προλετάριου, πράγμα που όμως ειχε αλλάξει τις τελευταίες δεκαετίες, ειχαν ήδη καλές συνθήκες διαβίωσης και αποδοχές χωρίς να εχουν επενδύσει ιδιαίτερα σε σπουδές, χρόνο ή κεφάλαιο και ανύπαρκτες ευθύνες.
Ο οδηγός του λεωφορείου ήταν ο πρώτος νέος τυρανίσκος που συναντούσες πρωί πρωί και δεν τολμούσες να αντιμιλήσεις, στο δε υπάλληλο της εφορίας είχες πάντα ένα τρακ, παρότι απολύτως νομοταγής. Δε συζητάμε για τον ταρίφα μιας άλλης εποχής που ψάρωνες με το που έμπαινες.
Μ'αυτά και μ'αυτά και όντας ο καθένας ανταγωνιστικός προς τους άλλους και φοβισμένος για την πάρτη του πηγαμε από την βιομηχανική 30ετία στη 30ετία του μπετού και μετά του τουρισμού που νομίζω είναι αυτή που μας ταιριάζει και αξίζει και που φαίνεται να περπατάει.
Το επιστημονικό δυναμικό έχει ήδη εκδιωχθεί και μεγάλο μέρος από αυτό που έχει μείνει ίσως και δεν έχει τα προσόντα που θάπρεπε για σερβιτόρος. Εκτός αν θεωρήσουμε ότι αυτός που έγραψε το όνομα του σε λευκή κόλλα και μπηκε κάπου με βαθμό 3 και βγήκε με τίτλο πανεπιστημίου δυτικής επαρχίας πρέπει να γίνει διευθυντης, όπως φαντασιώνεται ο πατέρας του.
Και στους τρεις πάντως χώρους η ελλάδα έχει να επιδείξει εξαιρετικούς αντιπροσώπους, παρά τα λάθη, αλλά όπως πάντα, μια μύγα να πέσει στο γάλα το αχρηστεύει.
Το ίδιο ισχύει και για αρκετούς δημόσιους τομείς κυρίως λόγω υποκατάστασης σιγά σιγά των θυρωρών που κουβαλούσαν τα πεσκέσια ή ρουφιάνευαν, με επιλογές του ΑΣΕΠ.
Πιστεύω ότι το κράτος είμαστε εμείς, οι πολίτες και έχουμε τους αντίστοιχους κυβερνώντες αλλά και αντιστοιχες σχέσεις μεταξύ μας.
Αν προσεκτικά και σωστά κανουμε τη δουλειά μας έκαστος, προσεκτικά επίσης θα διαλέξουμε και κυβερνήτες και ξενοδόχους και διάφορους επαγγελματίες αλλιώς θα φατριαζόμαστε και θα βγάλουμε τα ματάκια μας μόνοι μας.
Εκτός από μια συνεργασία με Ιταλια δραστηριοποιούμε στην κακόμοιρη Ελλάδα πλέον με το 1/5 του πρότερου εισοδήματος αλλά στην Ελλάδα απολαμβάνεις πολλά που δεν κοστολογούνται. Τα τελευταία λοιπόν 5 χρόνια πηγαίνω σε 3-4 νησιά κάθε καλοκαίρι και δεν μου έτυχε ούτε μία φορά να αποφύγουν την απόδειξη, ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα, να μην φτιάξουν άμεσα το κλιματιστικό και γενικώς δεν συνέβη κάτι που να μου αλλάξει τη διάθεση εφεξής να απολαμβάνω την Ελλάδα. Μη τη ματιάσουμε την κατσίκα του γείτονα γιατί ούτε αυτός θάχει να μας ξαναδώσει λίγο γάλα.
 

Vasileti

Member
Μηνύματα
478
Likes
1.632
Να πω και κάτι τελευταίο, το οποίο πιο πολύ παράπονο είναι και καημός...
Γιατί πρέπει να πληρώσω τα κέρατα μου για να μπορέσω να επισκεφτώ τον αρχαιολογικό χώρο της Δήλου;;;
Ακόμα και σε χαμηλή σεζόν είναι πανάκριβα...Μόνο στο Μάτσου Πικτσου έδωσα τόσα... Κλαψ
Ενας λόγος ειναι η μοναδικότητα. Σύγκριση kw με πατάτες με συγχωρείτε δεν ορίζεται.
Δευτερος οτι κάποιοι υπάλληλοι εκεί αγωνίζονται πάνω σε πολλές εκκρεμότητες που πρέπει να τακτοποιηθούν. Τρίτος ότι το να θεασθεί κάποιος την τάξη των πραγμάτων του ανθρώπου και των θεών- οπως είχε πει ένας Ούγγρος περιηγητής στην Ελλάδα- αξίζει κάτι παραπάνω από όσο αξίζει ένα κοκτέιλ στη χώρα της Μυκόνου, που νομίζω κάπου εκεί ήταν η τιμή.
 

Nikos86

Member
Μηνύματα
548
Likes
4.013
Ταξίδι-Όνειρο
Στον χρονο!
Παν παν απο εσενα παντως που ζεις και εργαζεσαι στον τουρισμο μιας πολυ πιο εξελιγμενης τουριστικα απο την δικια μας χωρα θα ηταν ευπροσδεκτη οποιαδηποτε κριτικη οσο σκληρη και να ηταν! Κατι θα μαθαιναμε σιγουρα! Και πιο πολλα χρονια εχεις στην πλατη σου νομιζω, και εμπειριες απο χωρα που τουριστικα ειναι χιλιομετρα μπροστα απο Ελλαδα, Ιταλια και λοιπους φτωχοσυγγενεις!

Αναπτύχθηκαν νέες συμπεριφορές, που όταν ένας πχ γιατρός έπαιρνε φακελάκι ή ένας πολεοδόμος ή δημόσιος υπάλληλος ή επιχειρηματίας καταχραζόταν κάτι όλη η υπόλοιπη κοινωνία έσπευδε να τον κατασπαράξει τον άτιμο ενώ ο μαστοράκος και άλλοι κατατρεγμένοι ειχαν την ασυλία του μεροκαμιατιάρη προλετάριου, πράγμα που όμως ειχε αλλάξει τις τελευταίες δεκαετίες, ειχαν ήδη καλές συνθήκες διαβίωσης και αποδοχές χωρίς να εχουν επενδύσει ιδιαίτερα σε σπουδές, χρόνο ή κεφάλαιο και ανύπαρκτες ευθύνες.
Εκτος απο αυτο σε ολα τα αλλα συμφωνω οχι απολυτα αλλα σε μεγαλο βαθμο. Καπου εδω οφείλω να πω επισης, οτι αν και πολιτικα ανηκουμε σε τελειως διαφορετικους χωρους δεν μπορω να μην αναγνωρισω ουτε την μορφωση σου, ουτε την υψηλη σου ευφυια! Και δεν το λέω βάση αυτού του ποστ αλλά και βάση άλλων! Άσχετα αν σε πολλά διαφωνώ!
 
Last edited:

arabickostas

Member
Μηνύματα
469
Likes
1.540
Ο τουρισμός αποτελεί ανέκαθεν την ραχοκοκκαλιά της εγχώριας "βιομηχανίας", μετά την μεταπολίτευση. Στη λεξη βιομηχανια χρησιμοποιησα εισαγωγικα οχι τυχαια καθοτι ο τουρισμος δεν ειναι βιομηχανια, αλλα παροχη υπηρεσιων, και αυτο εχει τεραστια σημασια, ειδικα σε περιοδους οπως αυτη με τους περιορισμους που υφιστανται. Δωματια δεν εχω , ομως μεγαλωσα σε μια οικογενεια που ειχε μοναδικο εισοδημα χρηματα απο το τουρισμο και ζουσα μεχρι προτινος σε μια περιοχη που εξαρταται αρκετα απο το τουρισμο, την Κρητη. Οπως ολα τα πραγματα και ο τουρισμος εχει σκαμπανεβασματα. Αυτα εξαρτονται απο πολιτικοκοινωνικες και οικονομικες καταστασεις των χωρων που επισκεπτονται την Ελλαδα, φυσικα φαινομενα, καιρο κτλ. Το θεμα ειναι οτι δυστυχως η Ελλαδα εξαρτατα σχεδον μοναχα απο το τουρισμο ο οποιος, σε πολλες περιπτωσεεις διοχετευει τα εσοδα του σε τσεπες λιγων μοναχα. Σε αυτο σημαντικη ευθυνη φερει η εκαστοτε πολιτικη ηγεσια που επιτρεπει κατι τετοιο εμμεσα με την αδιαφορια της ή αμεσα μεσω εξυπηρετησεων.

Το να αλλαξει η προσεγγιση των επαγγελματιων του τουρισμου οσον αφορα το θεμα της φορολογιας και της εν γενει επαγγελματικης συμπεριφορας ειναι κατι που πολυ δυσκολα θα γινει πλεον. Και αυτο επειδη δυστυχως η ζυγαρια εγειρε υπερ της "αποκρυψης" απο το κακο κρατος.... Καποτε ο κοσμος ηταν υπερ του κρατους που εδινε χρηματα αβερτα, επετρεπε φοροδιαφυγες, χορηγουσε θαλασσοδανεια, διακοποδανεια , μπουζουκοδανεια, επιδοτουσε 4Χ4 με Ευρωπαικα χρηματα, χωρις αντικρυσμα επιστροφης σε πολλες περιπτωσεις, οποτε ολα ηταν τελεια.... Τωρα πλεον το να ανοιξεις μια επιχειρηση και να επιβιωσεις με την υπαρχουσα φολολογια και δεδομενα ειναι σχεδον αδυνατο. Οποτε ερχομαστε στην κατασταση που πολυς κοσμος αναζητει λυσεις για να επιβιωσει. Αυτο λεγεται, αποκρυψη εισοδηματων, "συρμα" σε ελεγχους, μαυρη εργασια κτλ.

Η εννοια της κοινωνικης ευθυνης εχει πολλες παραμετρους. Το να ζητας συνεχεια αποδειξη παντου ειναι μια μορφη της. Αν πας πχ στη ταβερνα του αδερφου σου θα το κανεις? Γιατι στις μικρες κοινωνιες, τουλαχιστον με τους Ελληνες δουλευει ετσι το συστημα. Με τους ξενους υπαρχει μια σχετικη "λαμογιστικη" προδιαθεση αλλα αυτο εγκειται καθαρα στις ορεξεις και διαθεσεις του καθε επιχειρηματια που θα ξεχωρισει τελικα τον τιμιο απο το λαμογιο-επιχειρηματια.

Πολλοι στις ΗΠΑ αν δουν ενα οδηγο να τρεχει ή να κανει ελιγμους παιρνουν την αστυνομια ή γενικα την καταγγελια την εχουν πολυ ευκολη, μιας και επικρατει μια κουλτουρα "δικαιοσυνης" και η λεξη ρουφιανος δεν υφισταται , οπως βεβαια δεν υφισταται το φιλοτιμο, οπως ο Νικος που εχει νοικαρηδες που δε πληρωνουν χρονια.

Θελω να καταληξω στο οτι οπως αναφερθηκε καπου, ο καθενας κοιταει πως θα επιβιωσει οποτε ο καθενας βλεπει το προβλημα απο τη μερια του. Δυστυχως, και αυτο δημιουργει μονο απαισιοδοξια, ο κοσμος εχει έρθει στο αντιπαλο στρατοπεδο απο το κρατος που υποτιθεται οτι τον στηριζει....

Υ.Γ Ελπιζω να μη θιχτει κανεις, αναφερομαι γενικα στο τι πιστευω , εννοειται δεν τσουβαλιαζω τιποτα και εκτιμω πολυ τους ανθρωπους που με επιχειρηματα εδω διαφωτιζουν πραγματα που οι υπολοιποι αγνοουμε.
 

Nikos86

Member
Μηνύματα
548
Likes
4.013
Ταξίδι-Όνειρο
Στον χρονο!
Ο τουρισμός αποτελεί ανέκαθεν την ραχοκοκκαλιά της εγχώριας "βιομηχανίας", μετά την μεταπολίτευση. Στη λεξη βιομηχανια χρησιμοποιησα εισαγωγικα οχι τυχαια καθοτι ο τουρισμος δεν ειναι βιομηχανια, αλλα παροχη υπηρεσιων, και αυτο εχει τεραστια σημασια, ειδικα σε περιοδους οπως αυτη με τους περιορισμους που υφιστανται. Δωματια δεν εχω , ομως μεγαλωσα σε μια οικογενεια που ειχε μοναδικο εισοδημα χρηματα απο το τουρισμο και ζουσα μεχρι προτινος σε μια περιοχη που εξαρταται αρκετα απο το τουρισμο, την Κρητη. Οπως ολα τα πραγματα και ο τουρισμος εχει σκαμπανεβασματα. Αυτα εξαρτονται απο πολιτικοκοινωνικες και οικονομικες καταστασεις των χωρων που επισκεπτονται την Ελλαδα, φυσικα φαινομενα, καιρο κτλ. Το θεμα ειναι οτι δυστυχως η Ελλαδα εξαρτατα σχεδον μοναχα απο το τουρισμο ο οποιος, σε πολλες περιπτωσεεις διοχετευει τα εσοδα του σε τσεπες λιγων μοναχα. Σε αυτο σημαντικη ευθυνη φερει η εκαστοτε πολιτικη ηγεσια που επιτρεπει κατι τετοιο εμμεσα με την αδιαφορια της ή αμεσα μεσω εξυπηρετησεων.

Το να αλλαξει η προσεγγιση των επαγγελματιων του τουρισμου οσον αφορα το θεμα της φορολογιας και της εν γενει επαγγελματικης συμπεριφορας ειναι κατι που πολυ δυσκολα θα γινει πλεον. Και αυτο επειδη δυστυχως η ζυγαρια εγειρε υπερ της "αποκρυψης" απο το κακο κρατος.... Καποτε ο κοσμος ηταν υπερ του κρατους που εδινε χρηματα αβερτα, επετρεπε φοροδιαφυγες, χορηγουσε θαλασσοδανεια, διακοποδανεια , μπουζουκοδανεια, επιδοτουσε 4Χ4 με Ευρωπαικα χρηματα, χωρις αντικρυσμα επιστροφης σε πολλες περιπτωσεις, οποτε ολα ηταν τελεια.... Τωρα πλεον το να ανοιξεις μια επιχειρηση και να επιβιωσεις με την υπαρχουσα φολολογια και δεδομενα ειναι σχεδον αδυνατο. Οποτε ερχομαστε στην κατασταση που πολυς κοσμος αναζητει λυσεις για να επιβιωσει. Αυτο λεγεται, αποκρυψη εισοδηματων, "συρμα" σε ελεγχους, μαυρη εργασια κτλ.

Η εννοια της κοινωνικης ευθυνης εχει πολλες παραμετρους. Το να ζητας συνεχεια αποδειξη παντου ειναι μια μορφη της. Αν πας πχ στη ταβερνα του αδερφου σου θα το κανεις? Γιατι στις μικρες κοινωνιες, τουλαχιστον με τους Ελληνες δουλευει ετσι το συστημα. Με τους ξενους υπαρχει μια σχετικη "λαμογιστικη" προδιαθεση αλλα αυτο εγκειται καθαρα στις ορεξεις και διαθεσεις του καθε επιχειρηματια που θα ξεχωρισει τελικα τον τιμιο απο το λαμογιο-επιχειρηματια.

Πολλοι στις ΗΠΑ αν δουν ενα οδηγο να τρεχει ή να κανει ελιγμους παιρνουν την αστυνομια ή γενικα την καταγγελια την εχουν πολυ ευκολη, μιας και επικρατει μια κουλτουρα "δικαιοσυνης" και η λεξη ρουφιανος δεν υφισταται , οπως βεβαια δεν υφισταται το φιλοτιμο, οπως ο Νικος που εχει νοικαρηδες που δε πληρωνουν χρονια.

Θελω να καταληξω στο οτι οπως αναφερθηκε καπου, ο καθενας κοιταει πως θα επιβιωσει οποτε ο καθενας βλεπει το προβλημα απο τη μερια του. Δυστυχως, και αυτο δημιουργει μονο απαισιοδοξια, ο κοσμος εχει έρθει στο αντιπαλο στρατοπεδο απο το κρατος που υποτιθεται οτι τον στηριζει....

Υ.Γ Ελπιζω να μη θιχτει κανεις, αναφερομαι γενικα στο τι πιστευω , εννοειται δεν τσουβαλιαζω τιποτα και εκτιμω πολυ τους ανθρωπους που με επιχειρηματα εδω διαφωτιζουν πραγματα που οι υπολοιποι αγνοουμε.
Να και μια εποικοδομητική κριτική και σίγουρα όχι κακόβουλη! Δίκιο έχεις στα περισσοτερα, εγώ μαζί σου! Και αλλά πολλά κάνει ο τουριστικός κλάδος και κυρίως εις βάρος των εργαζομένων δυστυχώς. Εις βάρος των πελατών όμως πιστεύω όχι! Φυσικά και να ζητάτε απόδειξη! Εμένα το 99,5 τοις εκατό των πελατών μου είτε το πιστευεις είτε όχι κλείνει μέσω μπουκινγκ, οπότε φοροδιαφυγή γιοκ! Το υπόλοιπο 0,5 % με παρακαλά να του κόψω κάτι και ας είναι και από το ΦΠΑ! πίστεψέ με αν βάλουμε τους τζίρους κάτω βγαίνει φοροδιαφυγη 13 % που είναι το ΦΠΑ στα καταλύματα στο 0,5 % του τζίρου. Τρίχες δηλαδή. Και να πεις ότι βγάζουμε και κριτσόπουλα από το επάγγελμα, όλο ζευγάρια έρχονται! :)
 
Last edited by a moderator:

Vasileti

Member
Μηνύματα
478
Likes
1.632
Νικο δεν ειμαι σίγουρος για τους πολιτικούς χώρους, δεν ανήκω πουθενά αλλά μη δίνουμε και πολλή σημασία. Το site φιλοξενεί πιο γερά και προπαντός πιο δημιουργικά μυαλά και αυτά είναι που προάγουν ένα ευρύτερο και όχι μόνο το προσωπικό περιβάλλον.
Κατά κανόνα σιωπούν αλλά όταν εκδηλώνονται έχουν δώσει τη σημαντικότερη περιουσία του φόρουμ! Απαστράπτουσες ιστορίες, εμπειρίες και απόψεις και μάλιστα τζάμπα! ευφυίες τριδιάστατες δηλαδή. Εμεις ειχαμε την τυχη να ειμαστε μονοδιάστατα καλοί στα μαθηματικά, εσύ στα κοριτσόπουλα, ο τριπακιας ευφυής προικοθήρας, άλλοι αλλού :cool:
 

arabickostas

Member
Μηνύματα
469
Likes
1.540
Φυσικά και να ζητάτε απόδειξη!
Ας με συγχωρέσει η αγαπητή moderator για το ίσως λιγο off topic αλλά θέλω να σου παραθέσω ένα πραγματικό γεγονός. Το 2010 αν θυμάμαι καλά η τότε κυβέρνηση εξήγγειλε ένα φορολογικό νομοσχέδιο στο οποίο υποχρεώνονταν ο φορολογούμενος να υποβάλει 10% του εισοδήματος του σε αποδείξεις προκειμένου να μην έχει έξτρα πέναλτι φόρου κατά την εκκαθάριση. Μάλιστα αναφερόταν ρητώς και ξεκάθαρα ότι για οποίο πόσο προκύπτει παραπάνω μέχρι το όριο των 15.000 ο φορολογούμενος θα έπαιρνε επιστροφή φόρου ίση με το 10% του ποσού αυτού, ακόμα και αν δεν είχε πληρώσει τόσο φόρο, κάτι σαν δώρο για όποιον κυνηγήσει τις αποδείξεις δηλαδή.

Έχοντας στο μυαλό αυτή την ιδέα, άρχισα να μαζεύω αποδείξεις με μανία. Ενδιάμεσα, ρώταγα λογιστές κτλ αν όντως αυτό ισχύει και κάνεις ουδέποτε δεν μπορούσε να πάρει την ευθύνη να απαντήσει ναι ή όχι, όλοι έλεγαν μάλλον έτσι θα είναι. Πολλές φορές αναρωτιόμουν για ποιο λόγο πολύς κόσμος δεν ασχολιόταν με τη συλλογή, αφού διαπίστωνα ότι η κατάσταση συνέχιζε να είναι παρόμοια με πριν, γ αυτο το λόγο άλλωστε ρώταγα να επιβεβαιώσω μου φαινόταν πολύ εύκολο για να είναι ετσι. Εν τέλει μάζεψα 15.000 σε αποδείξεις, τότε το εισοδημα μου ηταν καπου εκει. Κάποιες φορές δέχτηκα και κάποια σχετική ειρωνεία ίσως πείραγμα του στυλ," έλα πάρε την αποδειξη εσύ που τις μαζεύεις".

Με τα 1500 ευρώ που έλαβα το 2011 πήγα ταξίδι στο Πεκίνο εκμεταλλευομενος την ευκαιρία να δω και το σχετικώς νέο τοτε Α380 της LH. Την επόμενη χρονιά, πάλι 2011, που το νομοσχέδιο αποδείχτηκε φούσκα το αφορολόγητο μισθωτών ανέβηκε από τις 5000 αν θυμάμαι καλά στις 12000 οριζοντίως γιατί αυτό που συνέβη ήταν φιάσκο. Παρά πολλοί δήλωσαν ότι μάζεψαν 15000 σε αποδείξεις χωρίς να το έχουν πράξει με τις πλάτες κάποιων λογιστών που έλεγαν αν σε ελέγξουν έχουμε αποδείξεις να δείξεις. Τελικώς λόγω αυτής της αλλαγής πλήρωσα 700 ευρώ πρόσθετο φόρο απ ότι είχα ηδη πληρωσει όλο το χρόνο.

Καταλήγοντας, ήθελα να επισημάνω το γεγονός ότι φοβάμαι πολύ οτι η Ελληνική κοινωνία δεν έχει πλέον τα εφόδια, πνευματικά, κοινωνικά, κυρίως πλέον οικονομικά κτλ ώστε να δείξει μια είδους ανάπτυξη που θα συμβαδίζει ταυτόχρονα και με μια βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών. Ανάπτυξη δε σημαίνει ούτε ξεπούλημα αεροδρομίων, ούτε μισθοί 200 ευρώ για να είμαστε ανταγωνιστικοί με τη Βουλγαρία και την Τσεχία, ούτε 2,5 εκατομμύρια συνταξιούχοι. Δυστυχώς, η υπάρχουσα κατάσταση στην Ελλάδα δεν αφήνει πολλά περιθώρια αισιοδοξίας για κάτι καλύτερο στο άμεσο μέλλον για αυτό το λόγο ο τουρισμός μέ την ευρύτερη έννοια θα έπρεπε να φυλάσσεται σαν κόρη οφθαλμού..
 
Last edited:

penelopebek

Member
Μηνύματα
255
Likes
261
Ταξίδι-Όνειρο
Οπου λαμπει ο Ηλιος
Ειμαι χιλια τοις εκατο σιγουρος οτι πολλοι απο σας τον σερβιτορο οταν πατε σε διακοπες σε νησι τον φωναζετε με ψιτ! Η καμαριερα σας αποφευγει οπως ο διαολος το λιβανι και ο μπαρμαν ειναι ευτυχισμενος οταν δεν σας αρεσει το αλκοολ! Τοσα χρονια δουλειες με κοσμο κανουμε, α μην τι αλλο απο 3 αραδες που γραφετε εχουμε καταλαβει τι τυπου πελατες ειστε! Καπου εδω να πω οτι η Elena2508, o 8avos, o Ntt, ο Thanos75, o panpan(ο πανπαν νομιζω ειναι σχετικος με τον τουρισμο, αλλα στην Ισπανια, γι' αυτο τον συμπεριλαμβανω) και καποιοι αλλοι που σιγουρα ξεχναω ειναι ανθρωποι που σεβονται τους επαγγελματιες στον χωρο του τουρισμου και θα ακουγαμε ευχαριστα την κριτικη τους αλλα θα ηταν και πελατες που με χαρα θα εξυπηρετουσαμε! Τους αλλους σας ζησαμε! Εχετε την κουλτουρα θα φαμε, θα πιουμε, θα σας κατουρησουμε, θα σας χεσουμε και θα μας πειτε και ευχαριστω! Α μην τι αλλο και εγω και ο James και ο Tripakias και η Tsampi90 απ' οτι εχω καταλαβει ειμαστε μεταξυ 30-40, δεν ειμαστε 17χρονα, καταλαβαινουμε και απο τις 3 αραδες που γραφετε σε ποιο ειδος τουριστα ανηκετε. Ολη μας σχεδον τη ζωη σε τουριστικα μερη μεγαλωσαμε, ξερουμε και τις καταναλωτικες συμπεριφορες των λαων που μας επισκεπτονται μαζικα και τις συνηθειες τους. Εχουμε ο καθενας απο αρκετα παραλογα συμβαντα που ημασταν αυτοπτες μαρτυρες και αντιστοιχουν σε αναλογες περιπτωσεις με σας! Ξερουμε να διαχωριζουμε την καλοπιστη κριτικη απο την πικροχολη, δεν ειμαστε παιδακια δα! Και αυτα περι του οτι η κριτικη σας εχει να κανει με τα ρισορτς και τους μεγαλοξενοδοχους: Mασαει η κατσικα ταραμα? Ο ελληνας σε ρισορτ ειναι οπως η χελωνα καρετα καρετα. Mην μας κοροιδευετε μες στα μουτρα μας, ξερουμε σε τι ειδους επιχειρησεις συχναζετε και που εστιαζετε την κριτικη σας πανω κατω. Απο 15 χρονων θυμαμαι τον Ελληνα να με ξεχεζει για ψυλλου πηδημα δουλευοντας ως σερβιτορος για ενα καλοκαιρι σε σουβλατζιδικο του θειου μου, απαιτωντας σερβις πενταστερου ξενοδοχειου απο εμενα, και παλευα ο καημενος αν και αρτσουμπαλος :) ! Πολλοι εδω μεσα μου τους θυμισατε! Σας επιασε ο πονος οψιμα για καμαριερες, σερβιτορους, μπαρμεν κ.τ.λ. αλλα ταυτοχρονα μας λετε οτι απαξιωθηκαν τα πτυχια σας ως γιατροι, δικηγοροι, αρχιτεκτονες κ.τ.λ. εξ' αιτιας μας. Το ακουσαμε και αυτο, οτι ο τουρισμος φταιει! Εμας απαξιωθηκαν περισσοτερο τα πτυχια γιατι κανουμε δουλειες ασχετες με το πτυχιο μας αλλα παλι καλα λεμε που υπαρχει ο τουρισμος!

Ο φωτεινος παντογνωστης.Ολα τα καταλαβες με τη μια, ηλικιες, οικονομικη κατασταση, μορφωτικο επιπεδο, νοοτροπια,συμπεριφορα. Χιλια Μπραβο.
 

tripakias

Member
Μηνύματα
8.031
Likes
12.142
Επόμενο Ταξίδι
Άγιος Μαυρίκιος
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Ας με συγχωρέσει η αγαπητή moderator για το ίσως λιγο off topic αλλά θέλω να σου παραθέσω ένα πραγματικό γεγονός. Το 2010 αν θυμάμαι καλά η τότε κυβέρνηση εξήγγειλε ένα φορολογικό νομοσχέδιο στο οποίο υποχρεώνονταν ο φορολογούμενος να υποβάλει 10% του εισοδήματος του σε αποδείξεις προκειμένου να μην έχει έξτρα πέναλτι φόρου κατά την εκκαθάριση. Μάλιστα αναφερόταν ρητώς και ξεκάθαρα ότι για οποίο πόσο προκύπτει παραπάνω μέχρι το όριο των 15.000 ο φορολογούμενος θα έπαιρνε επιστροφή φόρου ίση με το 10% του ποσού αυτού, ακόμα και αν δεν είχε πληρώσει τόσο φόρο, κάτι σαν δώρο για όποιον κυνηγήσει τις αποδείξεις δηλαδή.

Έχοντας στο μυαλό αυτή την ιδέα, άρχισα να μαζεύω αποδείξεις με μανία. Ενδιάμεσα, ρώταγα λογιστές κτλ αν όντως αυτό ισχύει και κάνεις ουδέποτε δεν μπορούσε να πάρει την ευθύνη να απαντήσει ναι ή όχι, όλοι έλεγαν μάλλον έτσι θα είναι. Πολλές φορές αναρωτιόμουν για ποιο λόγο πολύς κόσμος δεν ασχολιόταν με τη συλλογή, αφού διαπίστωνα ότι η κατάσταση συνέχιζε να είναι παρόμοια με πριν, γ αυτο το λόγο άλλωστε ρώταγα να επιβεβαιώσω μου φαινόταν πολύ εύκολο για να είναι ετσι. Εν τέλει μάζεψα 15.000 σε αποδείξεις, τότε το εισοδημα μου ηταν καπου εκει. Κάποιες φορές δέχτηκα και κάποια σχετική ειρωνεία ίσως πείραγμα του στυλ," έλα πάρε την αποδειξη εσύ που τις μαζεύεις".

Με τα 1500 ευρώ που έλαβα το 2011 πήγα ταξίδι στο Πεκίνο εκμεταλλευομενος την ευκαιρία να δω και το σχετικώς νέο τοτε Α380 της LH. Την επόμενη χρονιά, πάλι 2011, που το νομοσχέδιο αποδείχτηκε φούσκα το αφορολόγητο μισθωτών ανέβηκε από τις 5000 αν θυμάμαι καλά στις 12000 οριζοντίως γιατί αυτό που συνέβη ήταν φιάσκο. Παρά πολλοί δήλωσαν ότι μάζεψαν 15000 σε αποδείξεις χωρίς να το έχουν πράξει με τις πλάτες κάποιων λογιστών που έλεγαν αν σε ελέγξουν έχουμε αποδείξεις να δείξεις. Τελικώς λόγω αυτής της αλλαγής πλήρωσα 700 ευρώ πρόσθετο φόρο απ ότι είχα ηδη πληρωσει όλο το χρόνο.

Καταλήγοντας, ήθελα να επισημάνω το γεγονός ότι φοβάμαι πολύ οτι η Ελληνική κοινωνία δεν έχει πλέον τα εφόδια, πνευματικά, κοινωνικά, κυρίως πλέον οικονομικά κτλ ώστε να δείξει μια είδους ανάπτυξη που θα συμβαδίζει ταυτόχρονα και με μια βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών. Ανάπτυξη δε σημαίνει ούτε ξεπούλημα αεροδρομίων, ούτε μισθοί 200 ευρώ για να είμαστε ανταγωνιστικοί με τη Βουλγαρία και την Τσεχία, ούτε 2,5 εκατομμύρια συνταξιούχοι. Δυστυχώς, η υπάρχουσα κατάσταση στην Ελλάδα δεν αφήνει πολλά περιθώρια αισιοδοξίας για κάτι καλύτερο στο άμεσο μέλλον για αυτό το λόγο ο τουρισμός μέ την ευρύτερη έννοια θα έπρεπε να φυλάσσεται σαν κόρη οφθαλμού..
Δυστυχως οταν δεν υπαρχει εμπιστοσυνη προς το κρατος δεν υπαρχουν επενδυσεις που ειναι το ζητουμενο για την αναπτυξη μιας οικονομιας. Μια χωρα οπου η φορολογια αλλαζει καθε εξι μηνες και η ανταγωνιστικοτητα ειναι στα ταρταρα ειναι αδυνατο να την εμπιστευτει καποιος.
Πολλοι θελησαν να εισελθουν στην ελληνικη αγορα, πολυ λιγοι τα καταφεραν και ακομα λιγοτεροι μπορεσαν να επιβιωσουν. Θελει θυσιες και τυχη για να μπορεσεις να σταθεις σε ενα απο τα πιο ασταθη, αφιλόξενα και δυστροπα οικονομικα περιβαλλοντα. Καλη τυχη σε οσους προσπαθειτε.
 
Last edited:

alma

Member
Μηνύματα
3.729
Likes
15.110
Έλεος πια με την Αυγουστιάτικη Νίκαια και Κάννες! Τα φάγαμε πέρσι το καλοκαίρι... Δεν συγκρίνονται με τα ελληνικά νησιά!! Μόνο στις ξαπλώστρες έβλεπες κόσμο και κανέναν στην θάλασσα!
Τα τεράστια κότερα έκρυβαν το λιμάνι των Καννών και δεν έβλεπες τα σπίτια. Μια αηδία!!
Μας πουλούσαν την κρουαζιέρα σε κάτι όρμους που δε θυμάμαι και το όνομα τώρα και περιμέναμε να δούμε κάτι διαφορετικό και στο τέλος καταλήγαμε ότι αυτό που βλέπαμε το είχαμε δει σε καλύτερη εκδοχή στην Ελλάδα.
Η τουριστική αγορά δουλεύει με το νόμο της προσφοράς και της ζήτησης.
Εάν θέλεις να πας Μύκονο και Σαντορίνη δε θα πας Αύγουστο.
Βρίσκεις υπέροχα καταλύματα σε λογικές τιμές ακόμη και στη Μύκονο, αρκεί να τα κλείσεις έγκαιρα, να μην πας Αύγουστο και να μπορείς να νοικιάσεις αμάξι για να μείνεις 10 λεπτά έξω από τη χώρα.
Και χαίρομαι που ανεβαίνει η ποιότητα των τουριστικών υπηρεσιών στην Ελλάδα και ας με πονάει που ανεβαίνουν και οι τιμές.
Όπως θα χαιρόμουν εάν η χώρα μου παρήγαγε Ferrari και Lamborghini και ας μην μπορούσα να τα αγοράσω.

Συμφωνώ απολύτως ειδικά για τη Μύκονο. Οι άνθρωποι είναι τέρμα επαγγελματίες.Από τους πιο επαγγελματίες που έχω συναντήσει σε όλα τα ταξίδια μου που περιλαμβάνουν Ευρώπη, Ασία και Λατινική Αμερική. Ξέρουν να φέρονται, να παρέχουν εξυπηρέτηση υψηλού επιπέδου και με κόπο έχτισαν αυτό που απολαμβάνουν. Ναι, κι εγώ βρίσκω αφόρητη την πολυκοσμία τον Αύγουστο στο νησί(το έχω ξαναπεί, μόνο όταν με φιλοξένησαν πήγα Αύγουστο) αλλά αρχές Ιουνίου έχει υπέροχα καταλύματα σε πολύ καλή σχέση ποιότητας-τιμής.
Και στην Σαντορίνη έχουν ξεφύγει πολύ οι τιμές ναι, αλλά σε πολλά μέρη στον κόσμο υπάρχει η τάση να στοχεύουν σε ακριβούς τουρίστες.

Αλλά υπάρχουν ένα σωρό νησιά στην Ελλάδα με φοβερή ομορφιά για αυτό και προσελκύουν τουρίστες από το εξωτερικό. Παρεμπιπτόντως δεν έχω πάει ακόμα Νίκαια-Κάννες αλλά όλοι όσοι έχουν πάει και ειδικά φίλοι Βορειοευρωπαίοι και Λατίνοι μου έχουν πει αυτό που λες ακριβώς. Πως είναι υποδεέστερα από τα ελληνικά νησιά.

Βέβαια αυτό δεν σημαίνει πως δεν υπάρχουν υπερτιμημένα μέρη. Αλλά σε γενικές γραμμές η ομορφιά της φύσης, οι παραλίες,η Νέα Μονή του 11ου αιώνα-μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς και προστατευόμενη από την Unesco, τα κάστρα και τα μεσαιωνικά χωριά της Χίου, τα ορεινά χωριά και τα καταγάλανα νερά της Σάμου, το δέος μπροστά στην Χοζοβιώτισσα, η πανέμορφη χώρα και απίστευτη πανοραμική θέα από τα περισσότερα μέρη της Αμοργού, η γαλήνη και οι ήρεμες ακόμα και τον Ιούλιο παραλίες των Ψαρών, τα αρχαιολογικού ενδιαφέροντος μέρη, το Κάστρο της Μύρινας και οι παραλιάρες με άμμο της Λήμνου, η κουκλίστικη Σύμη, η ομορφιά, το φαγητό και τα μουσεία της Λέρου, η ηφαιστιακή ομορφιά της Νισύρου κλπ(μπορώ να γράφω ώρες) μόνο υπερτιμημένα δεν είναι.

Όταν πρωτοπήγα στην Αμοργό συμφώνησα αμέσως με μια φράση που είχε γράψει ο Άγγλος συγγραφέας του "Αξέχαστα νησιά που πρέπει να δείτε στη ζωή σας" ,σειρά BBC books: "Η Αμοργός είναι το ελληνικό νησί που πάντα ονειρευόσαστε να βρείτε, αλλά ποτέ δεν τολμούσατε να φανταστείτε ότι υπάρχει"
 
Last edited:

Yorgos

Member
Μηνύματα
9.680
Likes
50.541
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Αν η Ελλάδα πουλάει φτηνά " εμ βέβαια με τέτοιες τιμές που τις χαρίζουν μόνο μεθυσμένα αγγλακια έρχονται, σε αυτόν τον τουρισμό στοχευουμε, τη σαλατα στα 4";
Αν πουλάει ακριβά "αισχροκέρδεια, πως θα πάει διακοπές ο Έλληνας, δε ντρέπονται λίγο οι ξενοδοχοι".

Δεν τον πιάνεις πουθενά τον Έλληνα, ούτε καν σε πράγματα που είναι όντως μέσα στους κορυφαίους τον κόσμο.

Το δε επιχείρημα "δεν αξίζουν αυτά που χρεωνουν" είναι αυταπόδεικτα ανόητο. Αν ο Σπανούλης βρίσκει έστω και μια ομάδα που τον πλήρωνει 1,5 εκ για να παίζει μπάσκετ, τόση είναι η αξία του. Αν κάποιος νομίζει ότι αξίζει 300.000 μπορεί να πάει να του κάνει πρόταση με τόσα και να τον δει να σκάει στα γέλια. Ο Έλληνας δεν έχει δικαίωμα εκ γεννετής να πάει στη Σαντορίνη στην τιμή που θέλει όποτε θέλει επειδή έτυχε να γεννηθεί κοντά , όπως και ο γάλλος δεν παίρνει Λουί Βιτον σε όποια τιμή θελει επειδή έτυχε να γεννηθεί στη Γαλλία.
 
Last edited:
Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.215
Μηνύματα
883.867
Μέλη
38.905
Νεότερο μέλος
ntsironis

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom