Τουρισμός στην Ελλάδα

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

Leftris B

Member
Μηνύματα
1.773
Likes
1.097
Επόμενο Ταξίδι
paris- japan
Ονειρεμένο Ταξίδι
japan
Μα το έχω πει, με έχουν βοηθήσει πολύ οι προτάσεις των βορειοελλαδιτών του φόρουμ. Ζήτησα κάποτε να μου προτείνετε ξενοδοχεία σε Σέρρες-Δράμα, αυτό που μου προτάθηκε στις Σέρρες με βόλεψε τόσο πολύ, που όποτε ανεβαίνω πάνω, βάζω εκεί μερικές διανυκτερεύσεις, τρομερό value for money. Το φόρουμ είναι θησαυρός σε τέτοια θέματα. :agnes overjoyed: Και για φαγητό πάλι είχαν γραφτεί πολύ καλές προτάσεις στο φόρουμ. Αν και το να μην φας καλά στην Βόρεια Ελλάδα δεν είναι και συχνό. Είστε μερακλήδες στο φαγητό!!!!!!!!
άλλο να φας καλά κι αλλό εξαιρετικά, η πλειοψηφια των μαγαζιών στις επαρχιακές πολεις βρίσκονται χωμένα και δεν τα βρισκεις αν δεν στα προτείνουν, οι δε οικοι αξιολόγησης :haha: εύκολα χειραγωγούνται (όχι 100%) όποτε εργαλεία τυπου tripadvisor που κάνουν τρομερη δουλειά σε μεγαλουπόλεις στις μικρές χμμμμμ οπότε για Καβάλα στείλτε πμ (να παρω κι εγω τα ποσοστά μου ;))
 

Leftris B

Member
Μηνύματα
1.773
Likes
1.097
Επόμενο Ταξίδι
paris- japan
Ονειρεμένο Ταξίδι
japan
Δεν νομίζω. Συγκεκριμένα αναφέρομαι στο Φίλιππος Ξενία στις Σέρρες με το γυμναστήριο, την θερμαινόμενη πισίνα και ήταν γεμάτο τόσο από κόσμο, όσο και από άλλους ντόπιους που έρχονταν για να γυμναστούν.
Το άλλο είναι γνωστό 5στερο της Αλεξανδρούπολης, το οποίο ήταν τίγκα γεμάτο και δεν βρίσκαμε πάρκινγκ από τις δεκάδες μερσεντές και τζιπάρες από τους βούλγαρους που το είχαν κατακλύσει, τόσο αυτό όσο και το σπα και την θερμαινόμενη πισίνα! Και μιλάμε για φέτος και για τα 2.
Στη Δράμα μου είχαν προτείνει τα παιδιά το 5 στερο Hydrama Hotel, το οποίο μου φάνηκε ακριβό και δεν έμεινα, αλλά έβλεπα Ασιάτες γραβατωμένους στα γύρω εστιατόρια να κλείνουν συμφωνίες. Α, και άλλη μια φορά πριν λίγα χρόνια ήταν τίγκα γεμάτο και δεν μπόρεσα καν να βρω δωμάτιο και βολεύτηκα στις Σέρρες.
Σε αυτά τα 5στερα μένουν οι πρόσφυγες που λες κι έχουν να δουν πελάτη πάνω από 5 χρόνια; Τίγκα ήταν, τρομάξαμε να βρούμε δωμάτιο και λέγαμε πότε να φύγουν οι Βούλγαροι με τις τζιπάρες, ειδικά στην Αλεξανδρούπολη.
αν δεν μου έχει ξεφύγει κάτι δεν νομίζω στις πόλεις που αναφέρεις να υπάρχουν ξενοδοχεία που έγιναν δομές, σίγουρα όχι αυτά τα καταπληκτικά ξενοδοχεία που αναφέρεις, συνήθως κάποια μεγάλα παλιομοδίτικα ξενοδοχεία υποκύπτουν στην προταση να γίνουν δομές
 

alma

Member
Μηνύματα
3.717
Likes
15.010
αν δεν μου έχει ξεφύγει κάτι δεν νομίζω στις πόλεις που αναφέρεις να υπάρχουν ξενοδοχεία που έγιναν δομές, σίγουρα όχι αυτά τα καταπληκτικά ξενοδοχεία που αναφέρεις, συνήθως κάποια μεγάλα παλιομοδίτικα ξενοδοχεία υποκύπτουν στην προταση να γίνουν δομές
Είμαι απόλυτα βέβαιη. Τρομάζεις να βρεις δωμάτιο και θέση στο γυμναστήριο, στην πισίνα και στο σπα.
 

Leftris B

Member
Μηνύματα
1.773
Likes
1.097
Επόμενο Ταξίδι
paris- japan
Ονειρεμένο Ταξίδι
japan
Κι ομως! Είναι πικρή αλήθεια....και το ξέρω από πρώτο χέρι!
δεν μας λέτε και εμάς να μαθουμε να μην είμαστε ανενημέρωτοι και μάλιστα στα μερη μας, φαντάζομαι δεν είναι κρατικό μυστικό ειναι κάτι που φαίνεται ή που θα φανεί πολύ συντομα.
 

Leftris B

Member
Μηνύματα
1.773
Likes
1.097
Επόμενο Ταξίδι
paris- japan
Ονειρεμένο Ταξίδι
japan
Δεν μας είπες πως είσαι Καβαλιώτης. Αν σου δίνουν καλό ποσοστό να τα τιμήσουμε. :)
βεβαίως και μάλιστα με ενασχόληση σε χώρο εστίασης πολλά χρόνια, αλλά δε γίνεται να ρθεις ... μόνο με πρόσκληση :)
 

Ntt

Member
Μηνύματα
432
Likes
989
Συμφωνώ ότι πρέπει να υπάρχει χώρος για όλους, ωστόσο τα μοναδικής ομορφιάς τοπία κτλ θα πρέπει να τα χρησιμοποιήσει η Ελλάδα χώρα προς όφελος της. Νομίζω όμως ότι κανείς μας δεν θα προτιμούσε π.χ. η Καλντέρα της Σαντορίνης να ήταν ένα απέραντο καμπινγκ από το να έχει τα υπερ lux καταλύματα που έχει σήμερα.

Νομίζω όλοι στις επιχειρήσεις τους θέλουν να έχουν την υψηλότερη κατηγορία πελάτών που μπορούν.

Άλλωστε αυτό είναι ανθρώπινη φύση, όλοι στοχεύουμε για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα από την δική μας πλευρά (για αυτό και οι διαφωνίες εδώ)

Ωστόσο νομίζω ότι μερικά μέλη βλέπουν το πρόβλημα (π.χ. καταπάτηση αρχαίων, κτλ) αλλά ξεκινούν από την λάθος πηγή.

Όταν στην Ελλάδα η διαθφορά έχει φτάσει σε κορυφαία επίπεδα

https://www.ert.gr/eidiseis/ellada/...dimosio-2-500-peristatika-kathe-chrono-video/Όταν 2500 άνθρωποι ετησίως και δεν μιλάω για αυτούς που δεν τους καταγράφουν καν γιατί για να σε καταγράψουν θέλει καταγγελία πέφτουν στα μαλακά, πως να βελτιωθεί η κατάσταση?

Μας λέει η @paefstra καταπατούν αρχαία, συμφωνώ, την άδεια όμως δημόσιος υπάλληλος δεν τους την έδωσε?

Μας λέει ο @Borealis χτίζουν πάνω στην παραλία, συμφωνώ, την άδεια όμως δημόσιος υπάλληλος δεν τους την έδωσε?

Με την δική σας λογική αν δοθεί άδεια να χτιστεί στην Ακρόπολη ξενοδοχείο θα λέτε ότι φταίει ο επιχειρηματίας.

Όχι παιδιά, το δημόσιο έχει ΕΥΘΥΝΗ. Αν εγώ είμαι επιχειρηματίας και ζητήσω κάτι τέτοιο την τσέπη μου κοιτάω, δεν είμαι φιλάνθρωπος. Ξέρω ότι αν χτίσω στην Ακρόπολη το "Authentic Ancient Acropolis Hotel" θα γίνω πλούσιος γιατί θα είναι μοναδικό στο κόσμο.

Αν με αφήσει το δημόσιο να το χτίσω θα φταίει , καθώς είναι ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΟΥ να δει το συμφέρον του.

Το ότι στο ελληνικό δημόσιο είναι όλοι ευθυνόφοβοι και φυγόπονοι είναι και ο λόγος που η γραφειοκρατία είχε φτάσει σε άλλα επίπεδα και η μίζα δουλεύει τόσο καλά.


@Borealis όσο για τα ξενοδοχεία που έγιναν δομές (από άγνοια ρωτάω) , μόνα τους δεν έγιναν? ή τους ανάγκασε κανείς?
 

Yorgos

Member
Μηνύματα
9.626
Likes
50.297
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ονειρεμένο Ταξίδι
Περού τότε, τώρα, πάντα
Δεν είναι απαραίτητο οι διαφορές να ισοδυναμούν με καταστροφή της φύσης. Αν πήγαινες κάπου για ελεύθερο κάμπινγκ και κάποια στιγμή το απαγορεύουν και οι μόνες σου επιλογές στην ίδια περιοχή είναι ακριβά καταλύματα, λογικό είναι να ξενερώσεις.
Πολύ λογικό.

Σε κάποιες περιοχές στην Ελλάδα έγινε ξεκάθαρη στροφή στο ποιους τουρίστες θέλουν να προσελκύσουν.
Κι αυτό πολύ λογικό όμως. Για να μην πούμε ότι όταν γεμίζει μια παραλία με κάμπερς αρχίζουν οι γκρίνιες "να τι τουρίστες προσελκύουμε, μέχρι το σούπερ μάρκετ πάνε να πάρουν τυρί για τοστ, δεν ξοδεύουν τίποτε, πού είναι το κράτος να φέρει σοβαρό τουρισμό" και τα γνωστά.

Προφανώς και δεν μου πέφτει λόγος αλλά είναι θεμιτό φαντάζομαι να λέω ότι δεν μου αρέσει.
Απολύτως, όπως είναι θεμιτό και να μην αρέσουν στους ντόπιους οι φαν του ελεύθερου κάμπινγκ.

Αλλά εμάς τους Αθηναίους μας τρώει η απόσταση, αλλιώς θα πήγαινα πολύ συχνότερα.
Νομίζω πιο πολύ η άγνοια είναι και λιγότερο η απόσταση. Είναι και πάρα πολλά αυτά που έχει να δει κανείς σε Νότια και Κεντρική Ελλάδα που λίγοι κοιτάνε πιο βόρεια, δυστυχώς. Εγώ από βόρειο Ελλάδα δεν ξέρω την τύφλα μου.
 

Sassenach77

Member
Μηνύματα
7.076
Likes
20.114
Επόμενο Ταξίδι
Τατζικιστάν
Ονειρεμένο Ταξίδι
Γη του Πυρός
Σε ποιό ξενοδοχείο αναφέρεσαι;
Μιλώ για μικρά καταλύματα με τοπικό χαρακτήρα που ξεφυτρώνουν δεξιά και αριστερά σε περιοχές που η ανάπτυξη είναι ξένη λέξη, δουλεύουν συνολικά 2-3 μήνες το χρόνο και το υπόλοιπο είτε είναι κλειστά, είτε φιλοξενούν πρόσφυγες με τις ευλογίες του κράτους.
Για να μην πω για τα 4αστερα 5αστερα που ξεφυτρώνουν σε χωριά που δεν υπάρχει η ανάλογη ανάπτυξη ώστε να συντηρηθουν....άραγε με ποιες προοπτικές ανοίγουν;

Τον τουρισμό όλοι τον θέλουμε. Ας γίνει όμως συνετα ώστε να είμαστε όλοι ωφελιμενοι σαν κοινωνία!
 
Last edited:
Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.112
Μηνύματα
880.648
Μέλη
38.838
Νεότερο μέλος
Crimson_gr

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom