Τουρισμός στη Λάρισα

sezar7

Member
Μηνύματα
748
Likes
606
Καλησπέρα σε όλους. Επειδή για μερικές ημέρες θα είμαι στη Λάρισα για επαγγελματικούς λόγους, σκέφτομαι εφόσον ο καιρός είναι καλός, να μείνω στα παράλια του νομού (Αγιόκαμπο ή Σωτηρίτσα ή Κουτσουπιά) και να το συνδυάσω με μερικά μπανάκια Έχει κάποιος προτάσεις για ενοικιαζόμενα, φαγητό, διασκέδαση? πληροφορίες γενικά για την περιοχή.
συγνωμη αλλα προκειται για αυτοκτονια-ΕΡΗΜΙΑ-35 μερες σαιζον και μετα τον αυγουστο ΤΙΠΟΤΑ!! ουτε καλα καλα να φας οχι για να μεινης δεν θα βρεις-εξορμησεις απο λαρισα αμα θελεις κοντα γραφικα αμπελακια-σπηλια
 
Μηνύματα
1.992
Likes
6.323
Καλησπέρα!
"Τουρισμός στη Λάρισα"..μου ακούστηκε κάπως, χεχε! :D Αλλά πρέπει να παινέψω τον τόπο μου, κι ας μη βλέπει τουρίστες ούτε με το μονόκυαλο του Jack Sparrow..:haha: Για ενοικιαζόμενα δεν μπορώ να βοηθήσω δυστυχώς, έχω μείνει μόνο μια φορά στο ξενοδοχείο "Golden beach" στον Αγιόκαμπο, καθώς όλες τις υπόλοιπες όλο και κάποιος φίλος πρόσφερε διαμονή (ή απλά επιστρέφαμε Λάρισα). Εδώ είναι η θέα από το ξενοδοχείο: IMG_0055a.jpg Αν όμως μου πεις συγκεκριμένες ημερομηνίες, ίσως θα μπορούσα μέσω γνωστών να ρωτήσω.
Πιο δεξιά (νότια δηλαδή) του Αγιοκάμπου βρίσκεται το Πολυδένδρι και κατόπιν η πολύ όμορφη παραλία Ρακοπόταμος, με πολύ ψιλό βότσαλο. DSC_0136.JPG Βέβαια αυτή την περίοδο παραέχει ηρεμία σε όλα τα παράλια, η τουριστική σεζόν εκεί δεν κρατάει μέχρι αργά. Άλλη "ιδιαίτερη" παραλία είναι η Buca, με το ομώνυμο beach bar, στα αριστερά της Βελίκας αυτή. Οι βράχοι είναι κάθετα ακριβώς πάνω της.
Δεν έχω ιδέα αυτή την περίοδο τι θα λειτουργεί από beach bars, εστιατόρια κτλ, ο πιο πολύς κόσμος είναι εκεί μόνο το καλοκαίρι. Σίγουρα, αν δεν έχει κρύο ή βροχή, θα είναι πολύ όμορφα και θα έχεις άπλετο χώρο για εσένα μόνο ;)
 

villi

Member
Μηνύματα
1.088
Likes
2.789
Σου τα έχω γράψει σε πμ αλλά θα συμφωνήσω ως προς την ερημιά λόγω εποχής,συν ένα κι από μένα για την παραλία Buca είναι στο τελείωμα της Βελίκας κοντά στο καφέ-μπαρ ''Σπιτάκι'' που σου έγραψα.
Θα με συγχωρήσει ο συμπατριώτης Κωνσταντίνος αλλά τo Golden beach εκτός ότι είναι παρωχημένης αισθητικής είναι στην άκρη του Αγιοκάμπου κοντά στο λιμανάκι όπου δε κυκλοφορεί ψυχή ζώσα ούτε τον Ιούλιο!!!
 
Μηνύματα
1.992
Likes
6.323
Θα με συγχωρήσει ο συμπατριώτης Κωνσταντίνος αλλά τo Golden beach εκτός ότι είναι παρωχημένης αισθητικής είναι στην άκρη του Αγιοκάμπου κοντά στο λιμανάκι όπου δε κυκλοφορεί ψυχή ζώσα ούτε τον Ιούλιο!!!
Απλά εκεί έμεινα ένα βράδυ, δεν το πρότεινα ακριβώς, μην τον κάψω τον άνθρωπο:rolleyes: Η αλήθεια είναι βέβαια ότι με βόλεψε για να πάω για φαγητό στο Πολυδένδρι και για μπάνιο στο Ρακοπόταμο όμως.
Από εκεί και πέρα, μιλώντας για τουρισμό στα μέρη εκείνα ακούγεται κάπως περίεργο..δεν ξέρω, ίσως τα έχω υποτιμήσει τα μέρη μου, ίσως έχει να κάνει και με τους όχι ακριβώς ανοιχτόμυαλους ντόπιους, αφού αλλοδαποί τουρίστες προτιμούν συνήθως το Στόμιο και το Κόκκινο Νερό.
Όπως διάβασα και παραπάνω, θα ήταν ίσως καλύτερο να μείνει ο φίλος στη Λάρισα μέσα, να δει το αρχαίο θέατρο και ό,τι άλλο ενδιαφέρον έχει η πόλη πέρα από τις 123456789 καφετέριες, και να πάει αν θέλει εκδρομούλα για φαγητό κτλ στα Αμπελάκια, στο Αργυροπούλι και σε άλλα χωριά τριγύρω :) Θα πρότεινα και το χωριό μου τον Αμπελώνα, αλλά δεν ξέρω τι φήμη έχει, δεν τρώω έξω όταν ανεβαίνω,η μητέρα δεν αφήνει επιλογές ..καταλαβαίνετε..
 

jimp

Member
Μηνύματα
5.020
Likes
6.401
Σωστος σε ολα ο sezar7. Να μεινεις λαρισα και θα φας και θα πιεις καλα.
Και αν εχει και μπαλα πας και στο Aelfc Arena!

Με διαφορα το καλυτερο τοπικ! Δυστυχως απουσιαζω και δεν μπορω να γραψω πλεροφοριαι διασκεδασης και κρασοκατανοιξης!

Γενικα εξοδο βραδυ προς φρουριο.
 

chrisbd

Member
Μηνύματα
2.675
Likes
16.405
Σαν ανέκδοτο μου φάνηκε και μένα ο τίτλος αλλά η πόλη γενικά είναι ζωντανή με πολλά καφέ ταβέρνες μπυραρίες .... εκείνη η μπυραρία που έχει τις μπύρες με το μέτρο δουλεύει ακόμα;;;
Πάει στο Αρένα η ΑΕΛ φέτος;; γιατί πέρσι ήταν στο Αλκαζάρ..ΊΙχα..σούζα τ αλογάκι...

ΥΓ αλλά και τα ΧΧ (χίλια χείλια) που άνοιξε και παράρτημα τρομάρα τους στο Βόλο...
 
Μηνύματα
257
Likes
685
Επόμενο Ταξίδι
Πράγα
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη
Σας ευχαριστώ όλους, πολύ χρήσιμα για μένα όσα γράψατε, θετικά και αρνητικά της περιοχής. Επειδή θα περάσω και από Φάρσαλα, όποιος θέλει κερνάω χαλβαδάκι.
 
Μηνύματα
257
Likes
685
Επόμενο Ταξίδι
Πράγα
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη
Μηνύματα
257
Likes
685
Επόμενο Ταξίδι
Πράγα
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη
Καλημέρα σας. Αφού δηλώσω εξαρχής ότι απαξιώ να ασχοληθώ με πικρόχολα σχόλια για τον τουρισμό στη Λάρισα (σε άλλο τόπικ), θα γράψω πως είδα την πόλη μέσα από τα δικά μου πρασινομπιρμπιλοτά μου μάτια:Η Λάρισα είναι μια αρκετά μεγάλη πόλη (μεγαλύτερη από όσο περίμενα), με πολύ πράσινο (για ελληνική πόλη εννοείτε), με πεζόδρομους και ποδηλατοδρόμους ( ναι, δε σας δουλεύω) αλλά και πολύ κίνηση (τράφικ), άχαρες πολυκατοικίες και αμέτρητα καφέ...οι μισοί νέοι πρέπει να δουλεύουν σ' αυτά και οι άλλοι μισοί είναι πελάτες...άλλες δουλειές δε νομίζω να ανθούν.
Από φαγητό μπορεί να μην έχουν την παέγια και τα πατέ που μας μεγάλωσαν (!!!) αλλά σουβλάκια, κεμπάπ και μπιφτέκια είναι εξαιρετικής γεύσης και ποιότητας. Στην αναζήτησή μου για ταβέρνα, που μου πρότεινε το μέλος villi είχα με ντόπιο μεγάλης ηλικίας τον παρακάτω διάλογο:
--Γεια σας, μήπως ξέρετε την ταβέρνα τα μπακαλιαράκια?
--Καλώς το πδί, αυτή η ταβέρνα δεν υπάρχ.
--Είναι τόσο καλή που δεν υπάρχει? που είναι?
--Δν μι κατάλαβς, δν υπάρχ καθόλ. Μήπους τη λεν τα καλαμαράκια?
Συμβουλεύομαι τις σημειώσεις μου και δαγκώνομαι...ναι τη λένε τα καλαμαράκια!
και για να του γίνω αρεστός του μιλάω στη γλώσσα του:
--Ναι, εχς δίκιο, που ειν?
--Θα πας διξιά..κι μετά...
μην τα πολυλογώ τη βρήκα, πολύ ωραίο φαγητό, ευχαριστώ villi.
Παραλιακά πήγα δυο φορές, την πρώτη είχα τη φοβερή εμπειρία να έχω μια παραλία σχεδόν μόνος, τη δεύτερη ήμασταν επτά-οκτώ...ωραία θάλασσα, καθαρή, όμορφα μέρη (βουνό και θάλασσα) ναι θα πάω Αύγουστο για διακοπές...δε θέλω ου!
Ελπίζω να βοήθησα λίγο τυχόν μελλοντικούς επισκέπτες για έναν πράγματι δύσκολο προορισμό, ότι άλλο θέλετε ρωτήστε, ώρες γραφείου φυσικά.
Για τν ώρα, σας φλώ στα μούτρα!
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.190
Μηνύματα
883.445
Μέλη
38.897
Νεότερο μέλος
Ρεκομπα

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom