Τουρκία Τουρκία - διαβατήριο ή ταυτότητα ??

japetus

Member
Μηνύματα
580
Likes
1.072
Πρέπει να είμαστε η μοναδική χώρα στην ευρώπη που ο (θεμιτός) ανταγωνισμός διώκεται...
Η μοναδική χώρα που το μονοπώλιο των ΚΤΕΛ αποφασίζει για τις τύχες των μεταφορών στην Ελλάδα...
Δεν αφήνει να αναπτυχθεί ο σιδηρόδρομος στην Ελλαδα ως ανταγωνιστικό μεσο, κοστολογούν αυθαίρετα τις (υπολειπομενες) υπηρεσίες τους και είναι τόσο κράτος εν κράτει που και το υπουργειο κανει μούγκα μπροστα στα συμφέροντά τους.. Να μην αναφερω δε το άλλο, που ΚΤΕΛ ενος νομού μπορει να πάρει επιβάτες μόνο από τον νομό του και προς τον προορισμό του. Δεν επιτρέπεται να επιβιβάσει άτομα εκτός του νομού αρμοδιότητας του αν δεν εχει πρακτορειο εκει.
 

japetus

Member
Μηνύματα
580
Likes
1.072
Λιγο πριν στειλεις απαντησεις το βρηκα κ εγω! Πηρα τηλ κ μου τα ειπαν κ εμενα, αλλα ξεχασα να ρωτησω που στο Συνταγμα ειναι. Θα παω ετσι. Ευχαριστω!
Ούτε και εγω ξέρω πού ακριβώς αφήνει, όταν έρχεται πάντως σταματαει απέναντι απο τις στήλες του Ολυμπίου Διός, στην αρχή της Δ.Αρεοπαγίτου μια και εκει ειναι και το συνεργαζομενο πρακτορειο. Όταν φευγει όμως δεν υπάρχει απο την απεναντι μερια χώρος σε εκεινο το σημείο να σταθμεύσει οπότε λογικά θα πρέπει να ανεβάζει κόσμο λίγο πιο πάνω που ανοίγει ο δρόμος, στο Ζάππειο... Παρε τηλ. στο πρακτορειο της Αθηνας να ρωτησεις..
 

TonyQ

Member
Μηνύματα
21
Likes
4
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Καραϊβική
Ανοιγεις αλλη κουβεντα... Μη ξεφυγουμε, αλλα: το σωστοτερο ειναι ενας ενιαιος δημοσιος φορεας για τις μεταφορες. Ουτε "ανταγωνισμος" (υγιης δεν υπαρχει), ουτε ιδιωτες. Ο ΟΣΕ εχει κοωει τα δρομολογια, ακριβαινει και θα φτασει τις τιμες των ΚΤΕΛ, που καθε χρονο τραβανε κ μια 5-10% αυξηση.
 

kaiti81panos

Member
Μηνύματα
13
Likes
0
Έβγαλες άκρη τελικά;
Συγνώμη που έκανα καιρό να απαντήσω αλλά είχα πολλά τρεξίματα! Λοιπόν, τελικά όλα πήγαν άψογα και είχαμε το φιλοξενούμενο μας εδώ χωρίς το παραμικρό πρόβλημα! Βλέπετε το να έχει μαζί του και τις 2 ταυτότητες και διαβατήρια του έδωσαν τη δυνατότητα να ταξιδέψει κανονικότατα με την Ολυμπιακή και μάλιστα στον Έλεγχο διαβατηρίων ούτε που κοίταξαν τη διαφορά ονόματος στο εισητήριο, όπως είπαν διαβατήριο σε ισχύ κι ένα έγκυρο εισητήριο!!!!!!!! Δεν καταλαβαίνω γιατί οι αρμόδιοι αδυνατούν να δώσουν τόσο απλές απαντήσεις και καταφέρνουν να μας κάνουν να τρέχουμε σε τρελλό βαθμό....(μέχρι και την πρεσβεία της Ελλάδας στην Κωνσταντινούπολη πήρα.....:shock::clap::shock::haha::bleh:....εκεί έφτασε η χάρη μου).... μίλησα και με την Τούρκικη πρεσβεία στην Αθήνα (δε μου ήταν δύσκολο να συνεννοηθώ μιας και ξέρω τη γλώσσα), αλλά το τρέξιμο που ρίξαμε με τον αρραβωνιαστικό μου για ένα τόσο απλό θέμα θα έχουμε να το λέμε! Παιδιά ο άνθρωπος πέρασε απλά και όμορφα σε χρόνο dt και χωρίς να τον σταματήσουν πουθενά όμως. Αν αντιμετωπίσετε τέτοιου είδους θέμα θα σας πρότεινα να επισκευθείτε και μια το αεροδρόμιο και να μιλήσετε μα την Αστυνομία Διαβατηριακού Ελέγχου, μονάχα αυτοί κατάφεραν να μας δώσουν μια πλήρη σαφή και σωστή απάντηση. Μήπως λέω, μήπως στα ταξιδιωτικά γραφεία να κοιτάγανε να εκπαιδεύσουν το προσωπικό τους καλύτερα???? Για να μη μιλήσω για το προσωπικό και μάλιστα των αρμόδιων ειδικών τμημάτων των ίδιων των αεροπορικών εταιρειών!!!! Αν δε ΄πηγαίναμε στο αεροδρόμιο θα έπρεπε να ακυρώσουμε άδικα και να χάσουμε και 200 περίπου ευρώ για το τίποτα όμως!!!!
 

MIAT

Member
Μηνύματα
417
Likes
1.125
Ταξίδι-Όνειρο
Svalbard, Κίνα, Αλάσκα
16-18 τον Μαιο και παλι Κωνσταντινούπολη ελπιζω να μην εχουμε προβλημα με ενα ατομο στην παρεα που εχει ταυτοτητα-καμια προταση για ξενοδοχειο?
Εγώ τον Σεπτέμβριο που πήγα έμεινα στην περιοχή Sultanahmet στο ξενοδοχείο Rast Hotel.Πολύ πολύ βολική τοποθεσία όμορφο ξενοδοχείο και ευγενικό προσωπικό.Τώρα αν δε θες να μείνεις στο Sultanahmet που είναι πιο τουριστικό λόγω του ότι όλα τα αξιοθέατα είναι δίπλα και η κλειστή αγορά επίσης, θα μπορούσες να δεις και στην περιοχή του Taxim.Aν ψάξεις λίγο μέσα στο forum έχει άπειρες πληροφορίες για ξενοδοχεία στην περιοχή.
 

sezar7

Member
Μηνύματα
748
Likes
606
ευχαριστω-αρκετα ακριβο το Rast Hotel κοιταμε κατι πιο οικονομικο-κοιταμε-The City Hotel -Mosaic Hotel -Hotel Polatdemir καπου εκει
 

Panagiota^

Member
Μηνύματα
658
Likes
276
Ταξίδι-Όνειρο
Ιράν, Εκουαδόρ, Τανζανία
Προτείνω το οικονομικό, πεντακάθαρο Barin Hotel Barin Hotel - Istanbul στην περιοχή Σουλταναχμέτ, με πολύ καλό πρωινό μπουφέ και προσωπικό που μιλάει Αγγλικά (σημαντικό για την Πόλη), 10 λεπτά με τα πόδια από το ιστορικό κέντρο (Αγιά Σοφιά, Μπλε Τζαμί κτλ) και 2 λεπτά με το τραμ.
Στην περιοχή Ταξίμ έχω μείνει στο The Pera Suites Booking.com: hotel The Pera Suites, Istanbul, Turkey - 15 Guest reviews. Book your hotel now! , σε υπέροχη, μίνιμαλ σουίτα με μόνο 80 ευρώ τη βραδιά, δίπλα στην Ιστικλάλ. Θα διαβάσεις την κριτική μου στις κριτικές του ξενοδοχείου στο Booking.
Μη παραλείψετε να δείτε το ηλιοβασίλεμα έξω από το Παζάρι Μπαχαρικών, όπου οι γλάροι πετούν γύρω από τους μιναρέδες την ώρα που οι αποχρώσεις του ουρανού γίνονται πορτοκαλοκόκκινες. Να περάσετε υπέροχα!
 

Panagiota^

Member
Μηνύματα
658
Likes
276
Ταξίδι-Όνειρο
Ιράν, Εκουαδόρ, Τανζανία
δυστυχώς σε κανένα απο τα δυο-Δεν υπάρχει χώρος στάθμευσης
Χώρο στάθμευσης στο κέντρο της Κωσταντινούπολης; Πολλά ζητάς! Στο πρώτο λογικά θα βρίσκεις γύρω-γύρω. Αλλά καλύτερα να πάρεις να ρωτήσεις.
 

Joanna!

Member
Μηνύματα
5
Likes
0
Δέχτηκα μια πολύ ενδιαφέρουσα πρόσκληση τις τελευταίες μέρες για Κωνσταντινούπολη!! :D Γνωρίζετε αν ταξιδεύουμε εκεί με ταυτότητα ή διαβατήριο? :roll: Η ταυτότητά μου, ωστόσο, είναι του 2000 γραμμένη στο χέρι αλλά κ με λατινικούς χαρακτήρες..
 

Panagiota^

Member
Μηνύματα
658
Likes
276
Ταξίδι-Όνειρο
Ιράν, Εκουαδόρ, Τανζανία
Αν είναι καινούρια με λατινικούς χαρακτήρες, μπαίνεις κανονικά. Κλείσε τις πτήσεις σου εγκαίρως για οικονομικότερα εισιτήρια. Δες και την pegasus Pegasus Airlines μέσω Σμύρνης με πάρα πολύ καλές τιμές.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.195
Μηνύματα
883.532
Μέλη
38.899
Νεότερο μέλος
RDESPOINA

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom