11/4:Τελευταία μέρα στην περιοχή της Τοσκάνης και αφού ετοιμάσαμε βαλίτσες,πήγαμε πληρώσαμε για το αυτοκίνητο(60 ευρώ τρεις μέρες) πήραμε τον δρόμο για την Ρώμη..Είχα συνεννοηθεί με τη εταιρία ενοικίασης και θα το επέστρεφα στο termini και όχι στο ciampino για να κέρδιζα περισσότερο χρόνο για να γυρίσω την πόλη...Όλα καλά μέχρι εδώ..ξεκινάμε λοιπόν 8:30 από Φλωρεντία και 11:30 είμαι στο termini..να το και το parking μπροστά μου που θα αφήναμε το αμάξι..ενώ όλα πηγαίνουν καλά καθώς πλησιάζω στα 200 μέτρα σταματάω γιατί βλέπουμε ότι αρχίζει μονόδρομος..κάπου θα κάναμε λάθος και το βάζουμε στο gps..ξανά κάνουμε κύκλο και ξανά στο ίδιο σημείο..καταραμένα μηχανήματα σκέφτομαι και λέω ας χρησιμοποιήσω την μαγική αίσθηση προσανατολισμού που έχω και ας βρω μόνος μου τον σωστό δρόμο..πλησιάζουμε στις 12 και το πρόστιμο όλο και πλησιάζει γιατί η ενοικίαση ήταν μέχρι τις 12..και καθώς η ώρα περνάει,τίποτα δεν πάει βάσει σχεδίου και στις περιπτώσεις αυτές δεν είμαι και πολύ ήρεμος ακούγεται η φωνή του συνοδηγού...
αγάπη μου ας μπούμε από τον μονόδρομο μόνο 200 μέτρα είναι...αφού αρχίζω και σκέφτομαι πόσο Έλληνες είμαστε..η φωνή συνεχίζει λέγοντας..είδα και άλλους να το κάνουνε..Αυτό ήταν..δεν ήθελα και πολύ..ορμάμε λοιπόν στον μονόδρομο και σε 30 δεύτερα(για τέτοια απόσταση μιλάμε) είμαστε στο parking..Δίνουμε το αμάξι 11:55

και τον ρωτάω με το γνωστό πλέον ελληνικό ύφος...για πες μας πως μπορούσαμε να έρθουμε..για να πάρω απάντηση σε ιταλικό υφάκι..με τον τρόπο που ήρθες..δεν γίνεται αλλιώς..Ήταν η στιγμή που αποφάσισα ότι αν κάποτε μεταναστεύσω στο εξωτερικό θα πήγαινα Ιταλία τελικά!!Μ'αυτά κ μ'αυτά αφού ξεχρεώσαμε και το αυτοκίνητο πήγαμε στο ξενοδοχείο που ήταν 2 λεπτά από το termini(δεν αναφέρω όνομα γιατί εν γνώση μας ήταν ότι χειρότερο έχουμε κλείσει ποτέ)!!1 η ώρα το μεσημέρι λοιπόν έτοιμοι για βόλτα στην Ρώμη..Πρώτη φορά της κοπέλας μου στην πόλη έπρεπε να κάνω τον ξεναγό και να τις δείξω ότι γνώριζα!!!Μετρό λοιπόν και πρώτη στάση Piazza del popolo...Αφού έκανα τις απαραίτητες συστάσεις για τους 3 δρόμους που έβλεπε μπροστά της ακολουθήσαμε την via del babuino και μετά αριστερά στη via margutta(ένα από τα αγαπημένα μου στενά)η όποια ήταν γεμάτη με ανθισμένα λουλούδια..υπέροχες μυρωδιές,μαγικά χρώματα!!Συνέχεια είχε η piazza di spagna..ξεκουραστήκαμε λίγο στα σκαλάκια και συνεχίσαμε στην via condotti..βγήκαμε στην via del corso κατευθυνθήκαμε στο μεγάλο συντριβάνι..εκεί ο γνωστός άπειρος κόσμος,η κυρία ενθουσιασμένη με τον κόσμο και το μέγεθος της fontana di trevi,ωστόσο εμένα για κάποιο λόγο ποτέ δεν με ενθουσίαζε αυτό το μνημείο της πόλης..τα μάτια κλείνουν όμως οπότε ..to be continued..άλλη μέρα!!

Last edited by a moderator: