Ιταλία Το ιταλικό Road trip ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΡΗ.

Samion

Member
Μηνύματα
10.367
Likes
9.289
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
Εγω ομως θα συνεχίσω ακάθεκτη...
Τα γλυκα παντως της Ιταλιας δεν λενε και πολλα .
Το βλεπω οτι συνεχιζεις....λογικα θα εχεις προστεθει στους φαν μου κ τρολαρεις επιτηδες...
Τι να φας εξαλλου στη Ναπολη...το ministeriale του Scaturchio? Το baba του Tizzano? Τη σφολιατελλα της Mary? Βοηθειαα...

αρχείο λήψης.jpg
baba-napolitano.jpg
giovanni-scaturchio.jpg
scaturchio.jpg
 

Βαγγω

Member
Μηνύματα
105
Likes
264
Το βλεπω οτι συνεχιζεις....λογικα θα εχεις προστεθει στους φαν μου κ τρολαρεις επιτηδες...
Εννοείτε !!!!!! Πως αλλιώς θα διανθίσεις την ιστοριουλα μου; αν δεν βάλεις τις καταπληκτικες φωτο σου, οι δικες μου δεν βλέπονται :haha:.
Παντως αλήθεια τώρα σε μία μερα δεν προλάβαμε να ανακαλύψουμε όλα αυτα τα υπέροχα γλυκα που περιγράφεις.
 

taver

Member
Μηνύματα
12.488
Likes
28.973
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen

Ζητω συγνωμη απο τους χιλιάδες φαν μου. Μου ξέφυγε αυτό το σημειο λόγω φορτου εργασιας οταν διαβαζα κ δεν το στολισα οπως επρεπε...
Ρε σεις, η Κοστιερα Ξυλοκαστρο κ Λουτρακι???!!!!!θα πέσει φωτια να σας καψει...GTS διαβαζεις εδω?....
Αδιαβαστοι. Να ξαναπατε να δείτε καλυτερα. Κ να διαβάσετε πρωτα τις προτάσεις που εχουμε γραψει για φαι. Αλιμονο να ειναι η Ναπολη πιτσα κ "μπεργκεραδικο"...μου θυμισε τη γνωστη ρωμαικη ψαροσουπα.
Ναστε καλά να ξαναπατε κ να τα πειτε... πιο σωστα...
Το ιταλικο Ξυλόκαστρο :
Αντί να επικαλείσαι τους ειδικούς επί των παραλιών, μπορείς απλά να χαρείς για τις δόξες που γνωρίζει το ηρωϊκο ξυλόκαστρο, να συγκρίνεται με το Positano...
 

Βαγγω

Member
Μηνύματα
105
Likes
264
Θα συνεχίσω να εξιστορω το ομορφο ιταλικό μας road trip δυστυχώς απο το νοσοκομείο που νοσηλεύετε ο αντρουλης μου.... Καλυτερα να σκεφτόμαστε και μα αναπολούμε ταξίδια παρα τον Γολγοθά μας.
Εβδομη ημερα:
Το πλανο ειχε ως εξης αναχώρηση απο Ναπολη για ΤΟΣΚΑΝΗ, με πρωτο προορισμό και διανυκτέρευση στο όμορφο AREZZO.
Σε αυτο μας το ταξίδι είπαμε να μην επικεντρωθούμε σε Ρώμη και Φλωρεντία γιατί αποτελούν ενα κεφάλαιο απο μόνες τους, όποτε μικρότερες πόλεις και τι άλλο πανέμορφη Τοσκανικη εξοχή.
Απόσταση Ναπολη-Αρεζο περίπου 4ωρες.
Αφου λοιπον είχαμε αρκετο δρόμο κανουμε μια αρχική στάση εξω απο Νάπολη για πετρέλαιο και ενα καπουτσινακι για τον δρόμο. Ρωταω λοιπόν στο βενζινάδικο που είχε και coffee shop αν εχουν take away coffee και μου απαντάνε φυσικά!!!! Το οποιο ήταν καπουτσίνο σε λευκο φελιζολενιο ποτηρι με αλουμινόχαρτο αντι για καπάκι :rolleyes-80:. Ειναι απιστευτοι αυτοι οι Ιταλοι!!! Δεν είναι καθολου στην κουλτούρα τους ο καφες σε πλαστικό ο οποίος καφες παρεμπιπτόντως ηταν καταπληκτικός. Ειμαστε φαν του καπουτσίνο και στην Ιταλια οπου ήπιαμε ηταν φανταστικός και στα ξενοδοχεία και στα καφε ακομα και στα βενζινάδικα και μάλιστα σε εξαιρετικά καλες τιμές. Η συνήθειες τους μας ξενισαν , που έπιναν τον καφέ όρθιοι στην μπάρα ενώ εμείς το ρεμβαζαμε με τις ώρες.
Φτανουμε λοιπόν για να μην πολυλογώ στο πανεμορφο Arezzo.
Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο για αρχη το οποιο ηταν απο τα καλύτερα των διακοπών μας. Ολόκληρο studio με πάρκινγκ ακριβώς μπροστά.
20160813_181336.jpg
μια μικρη γεύση.

Χαλαρώνουμε λοιπον λίγο και ξεκινάμε την βόλτα μας στο Arrezo. Φυσικα στην παλιά πόλη, ειναι Σαββατοβραδο του Αυγούστου και όλοι βολταρουν στον κεντρικό πεζόδρομο με τα μαγαζιά που καταλήγει στην πανέμορφη πλατεια PIAZZA GRANDE. Ειναι ολοι καλοντυμένοι οπως βέβαια ειναι παντα οι Ιταλοί αλλα μου εκανε εντύπωση οτι ήταν και οι πακιστανοί εκει μετανάστες το ιδιο καλοντυμένοι. Σκέφτηκα οτι ειναι ένα καλο παράδειγμα ενσωμάτωσης ενος μετανάστη σε μια ξένη κουλτούρα. Πεντακάθαρη και πανέμορφη πόλη και μάλιστα εξαιρετικά φιλική σε άτομα με ειδικές ανάγκες κατι που ειναι σπάνιο σε μία παλιά πόλη.
Περάσαμε τα μαγαζιά και σε κάποια στιγμή φτασαμε σε μια όμορφη μεσαιωνικού τυπου εκκλησία την Santa maria... Ειχε και μια λειτουργία αλά αβε Μαρία ένεκα προπαραμονής δεκαπενταύγουστου, μυσταγωγία σκέτη. Συνεχίζοντας το περπάτημα φτασαμε κα στην PIAZZA GRANDE παραθετω φωτογραφίες που δεν μπορούν με τίποτα να απεικονίσουν την ομορφια της.
20160813_234650.jpg

20160813_231419.jpg

20160813_231433.jpg

Για φαγητό προτιμήσαμε να μην κατσουμε στην πλατεία γιατι τα μαγαχια μας φάνηκαν αρκετά τουριστικά. Στα στενακια εχει ενδιαφέρουσες τρατοριες και ετσι διαλέξαμε μια απο αυτές. Ηταν αρκετα καλη δυστυχώς δεν θυμάμαι όνομα. Παγωτο στο χέρι και επιστροφη στο δωματιακη μας.
 

mikrh tsopana

Member
Μηνύματα
1.715
Likes
7.789
Επόμενο Ταξίδι
Ελλάδα-Παλέρμο-Μπιλμπάο
Ταξίδι-Όνειρο
θα το αποφασίσω αύριο
Θα συνεχίσω να εξιστορω το ομορφο ιταλικό μας road trip δυστυχώς απο το νοσοκομείο που νοσηλεύετε ο αντρουλης μου.... Καλυτερα να σκεφτόμαστε και μα αναπολούμε ταξίδια παρα τον Γολγοθά μας.
Ελπίζω να πάνε όλα καλά.:(

Σε ευχαριστούμε πολύ για την ιστορία πολύ όμορφη είναι μην ακούς κανένα:bleh:
 

Grerena

Member
Μηνύματα
1.312
Likes
17.326
Επόμενο Ταξίδι
Πορτογαλία
Ταξίδι-Όνειρο
Tromso, Las Vegas
Πραγματικά οι μικρές Ιταλικες πόλεις είναι η μία καλύτερη από την άλλη. Πολύ θα ήθελα να ξαναπάω Τοσκάνη για να επισκεφτώ αυτές τις μικρές Ιταλικές πόλεις (στα κλασικά Φλωρεντία και Σιένα έχω πάει) και με την ιστορία σου αυτή με "ξεσήκωσες".
Βλέποντας τις παραπάνω φωτογραφίες σου του Arezzo θυμήθηκα και κάτι που ανακάλυψα κατά την έρευνά μου για το πολυπόθητο ταξίδι της Τοσκάνης, που πιστεύω ότι ταιριάζει να το καταθέσω εδώ στη δική σου ιστορία. Στο Arezzo και μάλιστα στην πλατεία Piazza Grande έγιναν πολλά γυρίσματα της ταινίας "Η ζωή είναι ωραία" του Μπενίνι, όπως και στη γειτονική Cortona. Είναι από τα ωραιότερα film location για μια από τις ωραιότερες Ιταλικές ταινίες.
Να γίνετε γρήγορα καλά και σιδερένιοι και να κάνετε σύντομα και άλλα όμορφα ταξίδια σαν και αυτό.
 

Βαγγω

Member
Μηνύματα
105
Likes
264
Επιτελους βγηκαμε απο το νοσοκομείο....... Έχουμε βέβαια και στο σπίτι συνέχεια αλλά όσο να πεις καλύτερα σπιτακι μας. Συνεχεια λοιπόν της περιγραφής του πρωτου ταξιδιού μας.

Όγδοη ημέρα:
Παραμονή Δεκαπενταύγουστου και στα σχέδια μας ήταν σήμερα επίσκεψη στην Σιένα και επιστροφή στο Αrrezo για την δευτερη μας διανυκτέρευση. Σημερα μαλιστα στην Σιένα λόγω παραμονής θα είχε και τις περίφημες ιπποδρομίες. Δυστυχώς όμως πάντα σε ενα ταξίδι όσο καλά και να το έχεις οργανώσει κατι θα παει στραβά. Ο αγαπημένος μου αντρουλης ξύπνησε με ένα πόνο στην πλάτη απο πιθανη ψύξη και η μετακίνηση για εκείνον θα ηταν σκέτη ταλαιπωρία (ελαττωματικός μου βγηκε :p). Ευτυχώς παντα εχω μαζι μου διαφορα παυσίπονα αλλα σιγουρα χρειαζόμασταν και μια καλή θερμαντικη αλοιφή. Έβαλα google maps φαρμακεία, google translate θερμαντικη αλοιφή και ξεκινήσαμε να ψάχνουμε αρχικά το φαρμακείο το οποίο άφαντο. ... μα φυσικα!!!!! Ηταν Κυριακή.
Ευτυχώς μια καλη κυρία μας οδήγησε στο μοναδικό ανοιχτο φαρμακείο στο σταθμο των τρένων. Εκει λοιπόν αγοράσαμε μια καταπληκτική θερμαντικη που όμοια της δεν εχουμε βρει στην Ελλάδα, ακομη και τωρα ο αντρας μου αυτήν χρησιμοποιεί.
Οπως λοιπον φαντάζεστε το πρωινό πέρασε στο δωμάτιο με τον αντρουλη ξαπλα και εμενα νοσοκόμα :confused:. Ευτυχώς που υπήρχε ο γειτονικός φούρνος και προμηθεύτηκα καφέδες, πανινι και διάφορα γευστικότατα κρουασάν.
Το βραδάκι που ο αντρουλης μου ένιωθε λιγο καλύτερα ειπαμε να βγούμε και να κάνουμε αλλη μία βολτουλα στο Arezzo (ειχανε τελειώσει και οι προμήθειες απο τον φούρνο :p).
Στην βόλτα μας είδα και κατι τελείως κουλό..... Μια κυρία μεσήλικας να κραταει το ζωάκι της σφιχτά απο το λουρακι ....μονο που το ζωακι ηταν γατάκι :xalara: Ειναι τρελοί αυτοι οι Ρωμαίοι! !!!! Παρεμπιπτόντως αδέσποτα σκυλιά δεν είδαμε πουθενά σε ολόκληρη την Ιταλία. Με το περπάτημα ξεχάστηκαμε και η ώρα κόντευε 21:00 μια πολυ λογικη ωρα για να καθίσεις για φαγητό στην Ελλαδα αλλα στην Ιταλία ίσως και να μην βρεις πουθενά. Προλαβαμε ευτυχώς μια συμπαθητική τρατορια με τραπεζάκια στον πεζόδρομο και παραγγείλαμε εγώ μια μερίδα κουνέλι και ο αντρουλης χοιρινο φιλέτο.
20160814_225600.jpg

Μου είχε κατσι και απο χθες να παραγγείλω και κατι φασόλια που εχουν εκει σαν συνοδευτικό ορεκτικό τα οποία αποδείχτηκαν μάπα, φασολια μπιαζ νεροβραστα με λιγο ελαιόλαδο εμεις τουλάχιστον βαζουμε και λίγο ανηθο λιγο κρεμμυδακι κατι της να νοστιμεψει.
Αυτα δυστυχώς για σήμερα απλα και χαλαρά πραγματακια, καλύτερα ετσι όμως παρα να ζοριστουμε να παμε Σιενα και να μην είμαστε καλά να το απολαύσουμε, οπότε μπαίνει και η Σιένα στις μελλοντικές εκκρεμότητες.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.196
Μηνύματα
883.561
Μέλη
38.899
Νεότερο μέλος
RDESPOINA

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom