Βέλγιο Ολλανδία Τρένων Ιστορία … σε Βέλγιο και Ολλανδία

Grerena

Member
Μηνύματα
1.286
Likes
16.824
Επόμενο Ταξίδι
Πορτογαλία
Ονειρεμένο Ταξίδι
Tromso, Las Vegas
Με αυτό το ταξίδι κάναμε ένα «δυνατό» γύρο σε Ολλανδία και Βέλγιο και πήραμε μια γερή μυρωδιά από αυτές τις δύο χώρες. Δεν επισκεφτήκαμε μουσεία ή άλλες attractions (με εξαίρεση το Mauritshuis), γιατί ήταν ένα tour που είχε σκοπό να γνωρίσουμε τις πόλεις, να ζήσουμε για λίγο το παλμό τους, τον τρόπο ζωής των κατοίκων, να κάνουμε ποδήλατο, να κάνουμε βαρκάδα στα κανάλια, να φάμε παραδοσιακό φαγητό, να δοκιμάσουμε το φαγητό του δρόμου, να γνωρίσουμε έστω και για λίγο το περιβάλλον τους. Ήταν μια “συμπυκνωμένη” περιήγηση σε πανέμορφες πόλεις, στις οποίες κυριαρχούσε όμως πολύ η φύση.
Οι διαδρομές με τα τρένα ήταν εύκολες, οι αποστάσεις μικρές και καθόλου κουραστικές. Νεκροί χρόνοι και ώρες αναμονής δεν υπήρχαν. Εκφράσεις του τύπου: «το τρένο έχει καθυστερήσει» ή «έχουν απεργία» δεν υπάρχουν στο λεξιλόγιό τους. Ακόμα και αν κάνουν απεργία το 50% των τρένων λειτουργεί σαν προσωπικό ασφαλείας και βέβαια το τρένο που εσύ περιμένεις δεν θα έρθει τα επόμενα 10 λεπτά, αλλά θα περιμένεις 20 ολόκληρα λεπτά στο σταθμό και οι σταθμοί εκεί είναι συνήθως όπως περιέγραψα παραπάνω.
Αν είχα από πιο νωρίς οργανώσει τις διαδρομές μας πιθανόν να μας είχαν στοιχίσει και λιγότερο γιατί στις χώρες αυτές τα τρένα έχουν πολλές προσφορές τα Σαββατοκύριακα ή αν κλείσεις τα εισιτήρια on line. Τώρα μας στοίχισαν και για τα δύο άτομα κάτι λιγότερο από 200€. Δεν πειράζει όμως. Μερικές φορές αν αφήσεις περιθώρια για απρογραμμάτιστα πράγματα έχεις και αυτό το αλατοπίπερο, που μαζί με άλλα κάνει τα ταξίδια αξέχαστα και “πικάντικα”.
Παραλίγο να “χάσουμε” τους κήπους, παραλίγο να “χάσουμε” τη βαλίτσα μας, παραλίγο να πάμε σε χειρότερο ξενοδοχείο από αυτό που είχα κλείσει. Ευτυχώς όμως μείναμε στο παραλίγο…….
Αν είχα περισσότερο χρόνο θα ήθελα να πήγαινα ακόμα Λιέγη, Mons, Tournai, Dinant, Maastricht, Λουξεμβούργο αλλά και στο πεδίο μάχης του Waterloo, στην αναπαράσταση της μάχης που γίνεται κάθε χρόνο (τον Ιούνιο). Που ξέρω μπορεί στο μέλλον…..
Οι Βρυξέλλες και το Άμστερνταμ, σαν πρωτεύουσες που είναι, χρειάζονται από ένα τετραήμερο τουλάχιστον, αποκλειστικά αφιερωμένο στην καθεμιά.

Για φινάλε δεν θα μπορούσα να μην αφιερώσω και μερικές φωτογραφίες στα τρένα, που είναι το αγαπημένο μου μεταφορικό μέσο. Θέλω να μεταφέρω κάποιες εικόνες, αυτές που έβλεπα από το παράθυρό μου κατά τη διάρκεια αυτού του train tour στις Κάτω χώρες.
Δεν είναι και πολύ «καλλιτεχνικές», γιατί πολλές από αυτές τραβήχτηκαν εν κινήσει, είναι όμως αναμνηστικές και μεταφέρουν την «ατμόσφαιρα».

IMG_6200.JPG

IMG_6206.JPG

IMG_6539.JPG

IMG_6540.JPG

IMG_6760.JPG

IMG_6761.JPG

IMG_6763.JPG

IMG_6764.JPG

IMG_6838.JPG

IMG_6841.JPG

IMG_6846.JPG

Για μένα το ιδανικό ταξίδι είναι με τρένο. Με πλοίο είναι βαρετό, με αυτοκίνητο είναι επικίνδυνο και κουραστικό, με αεροπλάνο αγχωτικό, με τρένο όμως; Με τρένο είναι χαλαρωτικό, ξεκούραστο, υπέροχο, απολαυστικό και ενίοτε και διασκεδαστικό δηλ. με άλλα λόγια.: ο ορισμός (κατά τη γνώμη μου) του ταξιδιού.

Καλά μας ταξίδια.
 

Vegerazaros

Member
Μηνύματα
1.464
Likes
2.061
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ελβετία ξανά
Μπραβο μπραβο μπραβο....διαβαζα και σαν να ταξιδευα μαζι σας... Μονο που αν ειχα βγαλει τετοιο προγραμμα κ ειχα κ τον αντρα μου μαζι...θα με ειχε πεταξει απο κανα παραθυρο του τρενου....:D εισαι τυχερή που ο αντρα σου ειναι "χειροτερος" απο εσενα...καλα να περνάτε...
 

Vegerazaros

Member
Μηνύματα
1.464
Likes
2.061
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ελβετία ξανά
Αφορμή για αυτό το ταξίδι ήταν ένα τετραήμερο με άδεια και αργία Πρωτομαγιάς. Είχα τέσσερις ολόκληρες μέρες για να πάω κάπου, αλλά που; Για ποιόν προορισμό έβρισκα φθηνό αεροπορικό εισιτήριο; Βρήκα για Βρυξέλλες. Δεν με τρελαίνουν, αλλά μέσα σε τετραήμερο με αργία ήταν δύσκολο να βρω κάποιον άλλο προορισμό οικονομικότερο από αυτούς που έχω πιο πάνω (από τις Βρυξέλλες) στη λίστα μου.
Αλλά τι θα μπορούσαμε να κάνουμε στις Βρυξέλλες 4 ολόκληρες ημέρες; Μήπως είναι πολλές 4 ημέρες για μία πόλη σαν τις Βρυξέλλες; Μήπως να πάμε εκεί και να νοικιάσουμε αυτοκίνητο και να γυρίσουμε το Βέλγιο; Αυτή ήταν η αρχική μου σκέψη. Κακή ιδέα για αυτή τη χώρα. Το Βέλγιο και η Ολλανδία δεν είναι χώρες φιλικές προς το αυτοκίνητο (ειδικά μέσα στις πόλεις), αλλά αντίθετα είναι πολύ φιλικές με τα τρένα και τα ποδήλατα.
Έτσι πραγματοποιήσαμε ένα ταξίδι με τρένα σε Βέλγιο και Ολλανδία. Μικρές πόλεις σε κοντινή απόσταση μεταξύ τους και με πυκνό σιδηροδρομικό δίκτυο να τις συνδέει. Η χαρά του τρένου.

Μέσα σε τέσσερις ημέρες πήγαμε σε 8 πόλεις, 4 του Βελγίου (Βρυξέλλες, Γάνδη, Μπριζ, Αμβέρσα) και 4 της Ολλανδίας (Χάγη, Leiden, Haarlem, Ουτρέχτη). Σε κάποιες διανυκτερεύσαμε. Οι άλλες αποτέλεσαν ενδιάμεσους σταθμούς, με τα πράγματά μας «παρκαρισμένα» σε lock rooms, προκειμένου να ξεναγηθούμε με την ησυχία μας. Μικροαπρόοπτα είχαμε όπως κάθε ταξίδι (απρογραμμάτιστο ή μη) οφείλει να έχει.

1η ημέρα (Βρυξέλλες – Γάνδη – Μπριζ)
Φτάσαμε Βρυξέλλες πρωί Πέμπτης. Από το αεροδρόμιο πήραμε το τρένο, το οποίο φτάνει Βρυξέλλες και συνεχίζει προς Γάνδη και Μπριζ. Εμείς συνεχίσαμε (τις Βρυξέλλες θα τις βλέπαμε στο γυρισμό) και πρώτη μας στάση ήταν η Γάνδη. Φτάνοντας στο σταθμό κλειδώνουμε τις βαλίτσες μας σε ντουλαπάκια φύλαξης και ξεκινάμε τη βόλτα μας. Η πρώτη μας εικόνα μόλις βγήκαμε από το σταθμό ήταν μια τεράστια πλατεία με παρκαρισμένα χιλιάδες ποδήλατα. Αυτήν την εικόνα θα την βλέπαμε πολύ συχνά τις επόμενες ημέρες. Με τραμ κατεβήκαμε στην πόλη. Απόσταση 10 λεπτών. Η Γάνδη είναι μια κούκλα πόλη. Καθόλου κυκλοφοριακό, όμορφα σπίτια, χαλαροί άνθρωποι στο δρόμο, γεμάτο πάρκα και πλατείες.
Κατευθυνθήκαμε μέχρι το κέντρο φτάνοντας στον καθεδρικό της πόλης, προκειμένου να δούμε το περίφημο πολύπτυχο των αδερφών Jan & Hubert Van Eyck, που εκτίθεται σε ειδική αίθουσα. Η είσοδος στην εκκλησία είναι δωρεάν, αλλά για όποιον θέλει να δει το πολύπτυχο πλήρωνε 3€ για να περάσει σε μία σχετικά σκοτεινή αίθουσα να το θαυμάσει. Εμείς πήγαμε και το θαυμάσαμε.
Οι Βέλγοι αισθάνονται πολύ περήφανοι για το έργο αυτό, γιατί πρόκειται για ένα σύμβολο της βορειο-ευρωπαϊκής αναγέννησης. Κατά τον Β’ Παγκόσμιο πόλεμο το είχαν κλέψει οι Γερμανοί μαζί με πολλά άλλα, αλλά μετά τον πόλεμο οι σύμμαχοι κατάφεραν να το πάρουν πίσω. Αυτό ακριβώς το θέμα περιγράφει και η ταινία «Μνημείων Άνδρες» με τον G. Clooney και τον Matt Damon. Συγκεκριμένα περιγράφει την προσπάθεια μιας επίλεκτης ομάδας των Συμμάχων να διασώσουν τα κλεμμένα καλλιτεχνικά αριστουργήματα πριν τα καταστρέψει ο Χίτλερ. Πολλά τα κατέστρεψε αλλά οι Van Eyck γλύτωσαν για να μπορούμε εμείς σήμερα να τους θαυμάζουμε.
Βγαίνοντας από την εκκλησία καθίσαμε σε ένα γραφικότατο καφέ της πλατείας. Αφού χαλαρώσαμε αρκετά πήραμε το δρόμο του γυρισμού. Φτάνουμε στο σταθμό, πήραμε τα πράγματά μας από τα lock rooms και βγάλαμε εισιτήριο για τον επόμενο σταθμό μας, την Μπριζ.

Εδώ θα κάνω μία παρένθεση για να πω ότι: γενικά η συγκοινωνία με τα τρένα ήταν πάρα πολύ εύκολη. Όποτε και να πήγαινες σε οποιονδήποτε σταθμό, είχε πάντα τρένο, για όποιον προορισμό ήθελες με αναχώρηση μέσα στα επόμενα 10 λεπτά έως μισή ώρα το πολύ. Οι «νεκροί χρόνοι» που λέω και εγώ, που τόσο με κάνουν στα ταξίδια μου να πέφτω έξω στον χρονικό προϋπολογισμό μου και να χάνω αρκετά από αυτά που είχα προγραμματίσει να δω, εδώ δεν υπήρχαν!

Μισή ώρα μετά βρισκόμασταν στην Μπριζ. Η Μπριζ είναι παραμυθένια. Μία πόλη χτισμένη πάνω στο νερό. Η Βενετία του βορρά (Μία από τις Βενετίες δηλαδή, γιατί τον τίτλο τον διεκδικούν και η Στοκχόλμη και το Άμστερνταμ!!). Η διαφορά όμως εδώ είναι ότι πρόκειται για μία μεσαιωνική πόλη χτισμένη πάνω στα κανάλια και δεν έχει τις ορδές τουριστών που έχει η Βενετία.

Η Brugge ήταν μια εύρωστη πόλη και σπουδαίο εμπορικό λιμάνι μέχρι και το 1500. Αργότερα, το κανάλι Zwin γέμισε λάσπη και έκλεισε, με αποτέλεσμα να χάσει η πόλη την ευμάρειά της και να οδηγηθεί σε πτώχευση. Αρχές όμως του 19ου αι. Βρετανοί και Γάλλοι τουρίστες που άρχισαν να έρχονται βοήθησαν στην ανάπτυξη του τουρισμού και μετά και την ανακατασκευή του λιμανιού της, οδηγήθηκε στην εκτόξευση του τουρισμού από τη δεκαετία του ’80 και μετά. Υπάρχουν κάποιοι που υποστηρίζουν ότι σε αυτή ακριβώς η «απραξία» της Brugge για 400 χρόνια περίπου οφείλεται και ο πολύ καλά διατηρημένος μεσαιωνικός της χαρακτήρας.

Εγώ ξετρελάθηκα. Από το σταθμό του τρένου πήραμε λεωφορείο για το κέντρο της πόλης και από εκεί με τα πόδια μέχρι το ξενοδοχείο μας. Το ξενοδοχείο που είχα κλείσει λεγόταν der Bruge και ήταν πολύ κοντά στο κέντρο της πόλης. Όταν μάλιστα συνειδητοποίησα ότι το ξενοδοχείο μας ήταν χτισμένο πάνω σε κανάλι (στο κανάλι Gronerei) και ότι το δωμάτιό μας ήταν ισόγειο με παράθυρο δίπλα στο νερό τρελάθηκα. Και όλα αυτά με 85€ το βράδυ με πρωινό. Στη Βενετία κάτι αντίστοιχο θα κόστιζε πάνω από 250€.

Αφήνουμε τα πράγματά μας και φεύγουμε άμεσα για το κέντρο της πόλης δηλ. σε 10 λεπτά ήμασταν στην κεντρική διασταύρωση των καναλιών. Ήταν ακόμα μέρα και μάλιστα ηλιόλουστη και η ιδέα μιας βαρκάδας στα κανάλια με ενθουσίαζε. Αυτό και κάναμε. Πήγαμε σε μία αποβάθρα για να πάρουμε ένα τουριστικό καραβάκι, στο οποίο μπήκαμε σχεδόν πρώτοι μέσα και μέσα σε λίγα λεπτά γέμισε και «μπαρκάραμε». Η βόλτα διήρκησε περίπου μία ώρα και ήταν υπέροχη. Γυρίσαμε όλη την Μπριζ με τη βάρκα. Η Μπριζ καλύπτεται όλη από κανάλια. Έχει μεγάλα και πολυσύχναστα κανάλια, αλλά και μικρά που περνούσαν από τις πίσω αυλές των σπιτιών. Είδαμε σπίτια που είχαν προβλήτες που αράζανε τις βάρκες τους. Μπορεί να είναι συνηθισμένο αυτό στις Κάτω Χώρες, γιατί οι περισσότερες πόλεις έχουν κανάλια, αλλά εδώ το αξιοπερίεργο ήταν ότι τα σπίτια των καναλιών ήταν μεσαιωνικά. Το νερό «γλύφει» τα σπίτια και τα κλαδιά των δέντρων βουτούν μέσα σ’ αυτό.
Εδώ δεν μπορώ να μη θυμηθώ ότι κατά την βαρκάδα μας αυτή περάσαμε κάτω από ένα σπίτι που στο παράθυρό του οποίου καθόταν ένας σκύλος και ρέμβαζε το κανάλι και τους περαστικούς. Στην ίδια θέση τον είδαμε και κατά την επιστροφή μας. Οκ! Μέχρι εδώ τίποτα το περίεργο. Απλά χαριτωμένο. Όταν όμως γύρισα στην Ελλάδα είδα μια ταινία με τίτλο «Αποστολή στη Μπριζ» με τον Colin Farrell και τον Reif Fains. Ο ήρωας σε μια σκηνή έκανε βαρκάδα στα κανάλια και είδα πάλι το σκύλο στην ίδια θέση. Τώρα τι συμβαίνει δεν γνωρίζω. Ή ο σκύλος είναι καρφωμένος σε αυτή τη θέση ή ο Colin Farrell ήταν την ίδια εποχή με μένα στην Μπριζ και γύριζε την ταινία ή βλέπω πολλές ταινίες και φαντασιώνομαι πράγματα. Πάντως για του λόγου το αληθές φωτογραφία του σκύλου τράβηξα!

Η αλήθεια είναι ότι πριν ή και μετά από κάθε ταξίδι εκτός από αυτά που διαβάζω για να ενημερωθώ για τα «πρέπει» των προορισμών που πάω, βλέπω και ταινίες που σχετίζονται με το κάθε μέρος που θα πάω. Είτε ταινίες που έχουν διαδραματιστεί εκεί ή ταινίες που υποτίθεται ότι έχουν διαδραματιστεί εκεί ή που περιγράφουν τη ζωή διάσημων κατοίκων, για να μπω στην «ατμόσφαιρα». Ασχολούμαι λοιπόν πολύ και με τα film locations σαν σινεφίλ που είμαι. (Με τις ταινίες του Δράκουλα είχα ζοριστεί λίγο, όταν είχα πάει στη Ρουμανία). Κλείνει η παρένθεση.

Μετά την αποβίβασή μας, η βόλτα στα στενά ήταν απαραίτητη. Ήταν αργά το απόγευμα και οι μυρωδιές μας τρύπησαν τη μύτη και έτσι αποφασίσαμε να καθίσουμε για φαγητό. Τι παραδοσιακό έχει να φάμε; Στο Βέλγιο έχει μύδια. Μύδια αχνιστά, μύδια μπύρας, μύδια με κρασί, μύδια με σπανάκι, μύδια με ότι μπορείς να φανταστείς. Εγώ δεν είμαι πολύ οπαδός των μυδιών και γενικά όταν είμαι μακριά από το σπίτι μου αποφεύγω τα θαλασσινά μην τυχόν πάθω καμιά δηλητηρίαση και τρέχω. Αλλά εδώ ήταν τόσο καταιγιστική η παρουσία των μυδιών και είναι και το παραδοσιακό τους φαγητό, που έπρεπε να τα δοκιμάσω. Τελικά πήραμε μύδια με μπύρα. Τι να πω. Ήταν τα πιο ωραία μύδια που έχω φάει ποτέ. Γενικά ήταν από τα πιο ωραία γεύματα που έχω κάνει στο εξωτερικό.
Μετά το γεύμα μας βολτάραμε πάλι μέσα στα στενά και δίπλα στα κανάλια. Δεν σε κουράζει αυτή η πόλη. Είναι η πρώτη φορά που δεν επισκέφτηκα πινακοθήκες (που τόσο μου αρέσουν) γιατί δεν ήθελα να χάσω χρόνο από τις εξωτερικές εικόνες αυτής της φανταστικής πόλης. Προχωρήσαμε προς την κεντρική πλατεία της Μπριζ, την Burg. Εκεί βρίσκεται το Δημαρχείο και η αγορά (Markt) και μια σειρά από πολύχρωμα σπίτια στη σειρά. Είχε πια νυχτώσει και το δέλεαρ της τηγανιτής πατάτας με μαγιονέζα από την καντίνα της πλατείας ήταν πολύ ισχυρό (που να χορτάσεις με μύδια). Άλλο παραδοσιακό έδεσμα (της Ολλανδίας νόμιζα) αλλά απ’ ότι φαίνεται και του Βελγίου. Γενικά σε αυτές τις δύο χώρες θα μπορούσα όταν έρχομαι να μην τρώω τίποτα άλλο, παρά μόνο πατάτες με μαγιονέζα….άντε και μύδια.
Μετά από αυτή τη χορταστική μέρα γεμάτο εικόνες και γεύσεις πήγαμε στο μεσαιωνικό δωμάτιό μας δίπλα στο κανάλι και πέσαμε για ύπνο.

O καθεδρικός της Γάνδης
View attachment 164766

Χαλάρωμα έξω από τον καθεδρικό
View attachment 164764

και ένας τυχαίος Rubens μέσα στον καθεδρικό
View attachment 164765

Και ναι! εδώ είναι η Brugge!
View attachment 164767

View attachment 164768

Το κανάλι Gronerei
View attachment 164769

View attachment 164770

Εδώ είναι το ξενοδοχείο μας!
View attachment 164771

View attachment 164772

Αυτή είναι η θέα από το δωμάτιό μας!
View attachment 164773

Για του λόγου το αληθές: να ¨μαι στο παράθυρο. Γίνεται να μην ενθουσιαστώ;
View attachment 164774
Αυτή είναι θέα από το παράθυρό μας.
View attachment 164775

Και αυτή!
View attachment 164776

Αυτή είναι η οπτική από ένα γεφύρι.
View attachment 164777

Και αυτή από ένα άλλο.
View attachment 164778

View attachment 164779

Εδώ έχει ξεκινήσει η βόλτα μας με τη βάρκα.
View attachment 164780

Μα τι πόλη είναι αυτή!
View attachment 164781

Μεσαιωνική ομορφιά.
View attachment 164782

Δικαίως λέγεται η Βενετία του Βορρά!
View attachment 164783

Να και ο σκύλος που ρεμβάζει. Εδώ τον συναντήσαμε όταν πηγαίναμε.
View attachment 164784

Και εδώ όταν γυρνούσαμε! Μπορεί κανείς να τον δει και στην ταινία: Αποστολή στην Μπριζ. Στην ίδια θέση καθότανε και εκεί.
View attachment 164785

View attachment 164786
Να και τα μύδια που αχνίζουν!
View attachment 164787

Η αγορά Markt.
View attachment 164789

Και το Δημαρχείο.
View attachment 164788
Το ξαναδιαβαζω κ κρατώ σημειωσεις... :)
 

Grerena

Member
Μηνύματα
1.286
Likes
16.824
Επόμενο Ταξίδι
Πορτογαλία
Ονειρεμένο Ταξίδι
Tromso, Las Vegas
Χαίρομαι πολύ που διάβασες την ¨τρένων΅ ιστορία μου και πάρα πολύ που την ξαναδιαβάζεις.
Όσον αφορά τον άντρα μου μη νομίζεις ότι δεν κινδυνεύω και εγώ από... ΅εκπαραθύρωση΅. Γι¨αυτό αφιερώνω πολύ χρόνο στην οργάνωση πριν το ταξίδι, ώστε όσο το δυνατόν να πάνε όλα σύμφωνα με τα προβλεπόμενα. Εκείνος δεν συμμετέχει καθόλου στην οργάνωση, αλλά ευτυχώς συμμετέχει στην....εκτέλεση του ταξιδιού. Αν όλα πάνε σύμφωνα με το πρόγραμμα τότε είμαστε όλοι ευχαριστημένοι.
Φτιάξε πρόγραμμα και αν μπορώ και θέλεις βοηθώ και εγώ.
Υ.Γ....Μια λύση θα ήταν να βρούμε ...βαγόνι με μικρό παράθυρο;
 

mitnic

Member
Μηνύματα
92
Likes
481
Επόμενο Ταξίδι
Ουκρανία
Ονειρεμένο Ταξίδι
Οδικώς Ινδια, Βιετναμ
Πολύ ενδιαφέρουσα και καλογραμμένη η ξενάγηση σε Βέλγιο και 'Ολλανδια! Κατατοπιστικές και όμορφες και οι φωτογραφίες σου!
Το Βέλγιο είναι η μοναδική χώρα της Ευρώπης που δεν έχουμε επισκεφτεί- το ίδιο και την Πόλη του Παρισιού! ίσως να συνδυαστούν Παρίσι με Μπρίτζ...
Ευχαριστούμε! :)
 

Mariakonsta

Member
Μηνύματα
11
Likes
2
Γειά σας!Σκοπεύω να κάνω ένα ταξίδι σε Ολλανδία και Βέλγιο και να γυρίσω τις πόλεις με το τρένο.Θα ήθελα να ρωτήσω εάν γνωρίζετε οι τιμές των εισιτηρίων που βλεπω στις ιστοσελίδες για κράτηση on line είναι οι ίδιες αν βγάλω τα εισιτήρια στα εκδοτήρια εκείνη την ώρα;Κι αν όχι,η διαφορά είναι μεγάλη;
 

Grerena

Member
Μηνύματα
1.286
Likes
16.824
Επόμενο Ταξίδι
Πορτογαλία
Ονειρεμένο Ταξίδι
Tromso, Las Vegas
Γειά σας!Σκοπεύω να κάνω ένα ταξίδι σε Ολλανδία και Βέλγιο και να γυρίσω τις πόλεις με το τρένο.Θα ήθελα να ρωτήσω εάν γνωρίζετε οι τιμές των εισιτηρίων που βλεπω στις ιστοσελίδες για κράτηση on line είναι οι ίδιες αν βγάλω τα εισιτήρια στα εκδοτήρια εκείνη την ώρα;Κι αν όχι,η διαφορά είναι μεγάλη;

Απ' ότι διαπίστωσα εγώ από αυτό και από άλλο ταξίδι που έκανα πάλι στο Βέλγιο οι τιμές είναι οι ίδιες είτε βγάλεις τα εισιτήρια από το internet είτε τα βγάλεις στο γκισέ, είτε τα βγάλεις στα αυτόματα μηχανήματα που υπάρχουν στους σταθμούς. Το πλεονέκτημα του να τα βγάλεις από το internet εισιτήρια είναι ότι προλαβαίνεις να βγάλεις τα οικονομικής θέσης, τα οποία ενδεχομένως όταν πας επί τόπου να έχουν τελειώσει.
Σημαντική προσφορά που προσφέρουν οι Βέλγικοι σιδηρόδρομοι είναι τα μισής τιμής εισιτήρια του Σαββατοκύριακου. Ισχύουν για πήγαινε - έλα διαδρομές (από την ίδια "βάση") από τις 7:00 το απόγευμα της Παρασκευής έως τις 12:00 το βράδυ της Κυριακής. Σε άλλο ταξίδι μου στο Βέλγιο (Βέλγιο…..δεν είναι μόνο οι Βρυξέλλες!), εκμεταλλεύτηκα δεόντως αυτήν την προσφορά, η οποία πραγματικά είναι πολύ συμφέρουσα.
Να πάτε και να περάσετε υπέροχα.
 

Mariakonsta

Member
Μηνύματα
11
Likes
2
Απ' ότι διαπίστωσα εγώ από αυτό και από άλλο ταξίδι που έκανα πάλι στο Βέλγιο οι τιμές είναι οι ίδιες είτε βγάλεις τα εισιτήρια από το internet είτε τα βγάλεις στο γκισέ, είτε τα βγάλεις στα αυτόματα μηχανήματα που υπάρχουν στους σταθμούς. Το πλεονέκτημα του να τα βγάλεις από το internet εισιτήρια είναι ότι προλαβαίνεις να βγάλεις τα οικονομικής θέσης, τα οποία ενδεχομένως όταν πας επί τόπου να έχουν τελειώσει.
Σημαντική προσφορά που προσφέρουν οι Βέλγικοι σιδηρόδρομοι είναι τα μισής τιμής εισιτήρια του Σαββατοκύριακου. Ισχύουν για πήγαινε - έλα διαδρομές (από την ίδια "βάση") από τις 7:00 το απόγευμα της Παρασκευής έως τις 12:00 το βράδυ της Κυριακής. Σε άλλο ταξίδι μου στο Βέλγιο (Βέλγιο…..δεν είναι μόνο οι Βρυξέλλες!), εκμεταλλεύτηκα δεόντως αυτήν την προσφορά, η οποία πραγματικά είναι πολύ συμφέρουσα.
Να πάτε και να περάσετε υπέροχα.
Σ ευχαριστω πολυ για την απαντηση και για την ομορφη ιστορια απο την οποια πηρα πολλες πληροφοριες!
 

Mariakonsta

Member
Μηνύματα
11
Likes
2
Καλησπέρα και πάλι!Θέλω τη γνώμη σας.Να διανυκτερεύσω μία νύχτα στο Ρόττερνταμ ή στη Χάγη;Τι αξίζει περισσότερο;
 

Grerena

Member
Μηνύματα
1.286
Likes
16.824
Επόμενο Ταξίδι
Πορτογαλία
Ονειρεμένο Ταξίδι
Tromso, Las Vegas
Καλησπέρα και πάλι!Θέλω τη γνώμη σας.Να διανυκτερεύσω μία νύχτα στο Ρόττερνταμ ή στη Χάγη;Τι αξίζει περισσότερο;
Και οι δύο πόλεις είναι πολύ όμορφες. Επίσης είναι και πολύ κοντά η μία με την άλλη, που σημαίνει ότι δεν μπορώ να φανταστώ τι διαφορά θα σου κάνει στο πρόγραμμα είτε μείνεις στη μία, είτε μείνεις στην άλλη.
Εγώ έχω μείνει δύο βράδια στη Χάγη και έχω κάνει ένα πέρασμα βράδυ από Ρότερνταμ. Σίγουρα η Χάγη είναι πιο ήσυχη το βράδυ σε αντίθεση με το Ρότερνταμ που σαν λιμάνι που είναι, είναι και πιο ζωηρό. Εξαρτάται και τι εποχή θα πας. Κοίταξε λίγο και τα δρώμενα της κάθε πόλης.
 
Μηνύματα
70
Likes
30
Πανέμορφο ταξίδι..μπράβο..μήπως ξέρει κανένας αν έχει τρένο από Βρυξέλες για Λουξεμβούργο?γιατί θα ήθελα να συνδυάσω βελγιο Λουξεμβούργο κ ολλανδια σε ένα ταξίδι με την βοηθεια των τέλειων τρένων?!α και πόσο είναι η διάρκεια του ταξιδιού..ευχαριστώ
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.108
Μηνύματα
880.528
Μέλη
38.836
Νεότερο μέλος
ipagou

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom