Ινδία Τροπική Ινδία

maιra1

Member
Μηνύματα
206
Likes
118
Επόμενο Ταξίδι
ΙΝΔΟΚΙΝΑ
Ομορφα που μας ταξιδεύεις renata!!! Και πόσες χρηστικές πληροφορίες.......
Πάντα τέτοια και ακόμα καλύτερα.
 

Rosa

Member
Μηνύματα
1.635
Likes
1.964
Ονειρεμένο Ταξίδι
Trobriand Islands...
Θα εισηγηθώ στον Def...το κουμπί με το 'ευχαριστώ' πρέπει να μπορούμε να το πατάμε όσες φορές θέλουμε σε κάθε ποστ.....Μία δεν είναι αρκετή για μια ιστορία που με ταξίδεψε με το που διάβασα τον τίτλο της....Περιμένω με αγωνία, Ρένα! Και σε ευχαριστώ ξανά...
 

renata

Member
Μηνύματα
5.540
Likes
1.950
Επόμενο Ταξίδι
Νεπάλ
rosa σε ευχαριστώ!
αυτο το ταξίδι θα σου πηγαίνει πολύ..
ξέρω τι σου λέω..
εχει μια ταλαιπωρία αλλα μπορείς να την αποφύγεις αν φτάσεις στους προορισμούς της ενδοχώρας με αεροπλάνο.αυτο στο λέω οχι για σένα αλλα για την μικρή μας.
στα υπόψιν λοιπόν!:p
 

Soctama

Member
Μηνύματα
142
Likes
51
Ονειρεμένο Ταξίδι
Τζαμάικα
Πολύ ωραία ιστορία και περιμένουμε την συνέχεια..Τέλεις και οι φωτογραφίες..Ανέβασε και εσύ xenos...
 

meli

Member
Μηνύματα
1.261
Likes
365
Επόμενο Ταξίδι
...μηπως στην αγάπη???
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ολος ο κόσμος
Την περιμενα αυτη την ιστορια καιρο....
Και τωρα ξεκινας,οπου σε 1 ωρα αποκλειομαι για 1,5 μηνα απο τον πολιτισμο.....:shock:
Θα κανω υπομονη στην αιωρα μου και θα περιμενω τον Σεπτεμβρη να διαβασω τα παντα εδω μεσα!!! Πολυ δουλεια με περιμενει@
Renata,μεκανες να συμπαθησω goa...οπου ελεγα οτι δεν θελω να παω..σε μπελα με βαζεις! :cool:
Κι εμεις οδηγησαμε μηχανακι στο Νεπαλ! Στο επομενο ταξιδι παμε ολοι μαζι,με τοση τρελλα μαζεμενη θα κανουν απο μονες τους οι αγελαδες στην ακρη....:haha:
 

renata

Member
Μηνύματα
5.540
Likes
1.950
Επόμενο Ταξίδι
Νεπάλ
Μeli καταλαβα οτι κρατάς μυστικο το ταξίδι σου!!
πες μου μονο αυτο.η αιώρα σου σε τι δέντρα θα κρατιέται??
δεν το έχω απίθανο να παμε ταξίδι μαζί και να κάνομε κόντρες με τα μηχανάκια!!
 

marydim

Member
Μηνύματα
1.631
Likes
408
Επόμενο Ταξίδι
Μεσόγειος
Ονειρεμένο Ταξίδι
Δρόμος Αγ. Ιακώβου-Ισπανί
Μπράβο renata! Η "Τροπική Ινδία" είναι η καλύτερη απάντηση στο ερώτημα της Έρσης σε άλλο μέρος του φόρουμ γιατί παραμένουμε κολλημένοι με το travelstories.

 

renata

Member
Μηνύματα
5.540
Likes
1.950
Επόμενο Ταξίδι
Νεπάλ
Συνέχεια της ιστορίας Τροπική Ινδία.

Ήρθε η ώρα του Hampi! αυτό δεν το ξεπετάμε έτσι..θα του αφιερώσω περισσότερες γραμμές γιατί το αξίζει.




aimg714.imageshack.us_img714_9353_p2140502medium.jpg


aimg641.imageshack.us_img641_279_p2150818medium.jpg



To Hampi βρίσκεται στο κέντρο της επαρχίας karnataka της Ινδίας και απέχει περίπου 350 χιλιόμετρα από το Bangalore.
Ένας προορισμός που δεν είναι τόσο γνωστός μιας και τα ταξίδια στην Ινδία περιορίζονται στα πασίγνωστα τουριστικά high lights όπου υπάρχει τουριστική υποδομή για να καλύψει τις ανάγκες των επισκεπτών..
Είναι για ταξιδιώτες που τους αρέσει η ιστορία τα μνημεία και η φύση.
Για το Hampi δεν γνωρίζαμε απολύτως τίποτα!Ο προορισμός αυτός ήρθε και έκατσε στο ταξίδι εντελώς απροετοίμαστα και ξαφνικά!! Να λοιπόν πώς!
Σε μια ημερήσια εκδρομή στα backwaters της επαρχίας kerala, στην βάρκα μας γνωρίσαμε ένα φρικιό! Ξέρετε ο τύπος που ταξιδεύει χύμα στο κύμα,ο ατημέλητος με τα τατού να καλύπτουν ολόκληρα τα χέρια του τα σαντάλια και την αλογοουρά του,αντί για τσάντα ένα ταγάρι που τα χωράει όλα μέσα,αλλά....με τα σοφιστικέ γυαλάκια του,την απαλή φωνή και γενικά με έναν αέρα κουλτούρας!
Τον τύπο τον εμπιστευτήκαμε με την μία! Μόλις είχε επιστρέψει από την Goa.
Στο μεσημεριανό που φάγαμε στην άκρη του ποταμού με το εξαίσιο καυτερό φαγητό σερβιρισμένο σε φύλα μπανάνας τρώγοντας με τα δάκτυλα φυσικά,πιάσαμε την κουβέντα. Είπαμε για την Goa,μας περιέγραψε πως είναι τα πράγματα εκεί μας ρώτησε τι προτιμάμε να δούμε και μας συνέστησε μια ήσυχη περιοχή για να μείνουμε, την Agonda όπου τελικα πήγαμε και δεν το μετανιώσαμε...
Αλλα η ουσία είναι αλλού..
Να πάτε στο Hampi μας είπε..θα μείνετε άναυδοι! αυτό το μέρος είναι μαγικά όμορφο,πρωτότυπο,μοναδικό!! πρέπει να πάτε τουλάχιστον 4 μέρες..θα μείνει για πάντα στο μυαλό μου ..είπε το φρικιό!
Δεν θέλαμε και πολύ να εμπιστευτούμε το παλικάρι..υπήρχε βλέπετε και το βαθύτερο ένστικτο που μας έλεγε ..να πάτε να πάτε!!
Με τον xeno συμφωνήσαμε με μια μάτια.Βάλαμε λοιπόν κάτω τον χάρτη και για να δούμε που στο διάολο είναι αυτό το Hampi!!
Nατο! κεντρικά..και πολύ μακρυά... Τότε καταλάβαμε οτι θα αφαιρούσαμε υποχρεωτικά το Mandurai δεν γινόταν να πάμε σε όλα!
Για να δούμε τώρα πως θα πάμε εκεί!
Το βράδυ το συζητήσαμε καλύτερα και το πρωί πήγαμε σε μια Ινδή που διατηρούσε ένα μικρό ταξιδιωτικό γραφείο στο Kochi στο τέλος της princess road.
Μας πρότεινε διάφορους τρόπους να πάμε μέχρι εκεί και επιλέξαμε τον πιο σύντομο δρόμο που ήταν μέσω της πόλης Bangalore αεροπορικώς και μετά με τραίνο.
Βρήκαμε εισιτήριο μέχρι Bangalore με 60 ευρώ και την υπέροχη εταιρεία Kingsfisher,
Bουταμε το αεροπλανάκι που μας πήγε μια χαρά,και μετά βουρ με το λεωφορείο από αεροδρόμιο στο σταθμό του τραίνου της πόλης του Bangalore.
Εδώ καταλάβαμε ότι δεν είναι εύκολο πρώτα να συνεννοηθείς για τα δρομολόγια, μετά να κλείσεις θέση και το σπουδαιότερο? να βρεις θέση...
Αμάν!! το τραίνο είχε θέση σε δύο μέρες ..εμείς όμως έπρεπε να συνεχίσομε σήμερα!
Άλλος τρόπος...δεν σκεφτήκαμε πολύ --λεωφορείο τοπικό.οκ φύγαμε πάμε στον σταθμό!
τσουλώντας τις βαλίτσες φτάνομε στο κτέλ της πόλης ..ευτυχώς είναι πολύ κοντά με τον σιδηροδρομικό σταθμό.
Ρωτάμε για Hampi..όλοι κουνούσαν αρνητικά το κεφάλι ..όχι Hampi αλλά Hospet...
Ρε το κέρατο μου Ηampi θέλομε,τίποτα αυτοί...και όντως οι άνθρωποι είχαν δίκιο..το λεωφορείο πήγαινε προς Hospet και το Ηampi ήταν δίπλα..αλλά το μυαλό μας είχε κουδουνιάσει απο την κούραση και την ζέστη...
Πόσες ώρες? Α! λέει ο οδηγός θα πάμε γρήγορα...σε 9 ώρες περίπου!!
Βοήθεια! και ποιο είναι το μαγικό αυτό τετράτροχο που τρέχει σαν τον άνεμο?
Αυτό!! μας δείχνει περήφανος ο οδηγός το σαράβαλο λεωφορείο με τα ξεχαρβαλωμένα καθίσματα και την σκόνη να φτάνει στην οροφή...
Κοιτάζω τον xeno με απελπισία...τι θα κάνομε τώρα ωρέ συνοδοιπόρε??
Μου χαμογελάει αφοπλιστικά και λέει
- Πάμε με αυτό το μαραφέτι,θα πάρομε νερά, μπινελίκια,καφέδες,μου ζήτησε και άφεση αμαρτιών και μπήκαμε στο λεωφορείο που θα μας πήγαινε επιτέλους στο μυθικό Hampi ...
Για το ταξίδι αυτό δεν έχω λόγια να πώ ..ηταν το καλύτερο που έχω κάνει ποτέ σε ενδοχώρα! Ο οδηγός άπαιχτος,τα σάρωνε όλα στο πέρασμα του...έκλεινα τα μάτια στις προσπεράσεις ...οι λακούβες και το καταχτύπι κόντεψαν να ξεκολήσουν τα νεφρά μας...
ήπιαμε τον καφέ αχτύπητο..έγινε φραπέ απο μόνος του..στο τελευταίο κάθισμα παίχτηκαν τα πάντα!!! . φαγητό και κάπνισμα του σκοτωμού..που να μας πάρουν χαμπάρι..μέσα στο λεωφορείο ο καπνός απο σκόνη και τα σύννεφα από τα τσιγάρα έγιναν ένα!!!
Δεν μας ένοιαζε τίποτα..πεθάναμε στο γέλιο και στο κλάμα.που θα πάει είμαστε κοντά στο όνειρο..μόνο να φτάσουμε ζωντανοί!! χαλάλι τους τα 3 ευρώ που έκανε το εισιτήριο για τις 9 ώρες ...
Φτάσαμε νύχτα.τι μέρα και αυτή σήμερα..σειρά τώρα έχει να τσακώσουμε ένα τουκ τουκ να πάμε στο Hampi επιτέλους...
Βρήκαμε το καλύτερο τουκ με υγραέριο παρακαλώ!! η πλάτη μου ακουμπούσε την φιάλη υγραερίου η εγκατάσταση ήταν κανονική όπως το πετρογκάζ..μπα όλα καλά μας πάνε...
ο οδηγός μου ζήτησε τσιγάρο.του δείχνω την φιάλη δίπλα μου--no problem μου λέει...

aimg641.imageshack.us_img641_7153_p2150671medium.jpg


σε είκοσι λεπτά φτάσαμε στο χωριό.

aimg714.imageshack.us_img714_6457_p2140585medium.jpg


Κάναμε κουβέντα σοβαρή, ανάμεσα στην φιάλη υγραερίου, τα τσιγάρα και δεν βλέπαμε χριστό μπροστά μας..
-που θα πάτε μετά το Hampi? ρώτησε το παλικάρι.Λέμε στην Goa.κουνάει το κεφάλι του και μας καθοδήγησε τι έπρεπε να κάνομε..-πολύς κόσμος αυτή την εποχή..θα σας πάω σε φίλο μου να κλείσετε από τώρα για τραίνο !
μπορούσαμε να κάνομε και διαφορετικά? αυτός ήξερε καλύτερα.πραγματικά κλείσαμε με το sleeping train για 5 μέρες μετά..ήταν όντως οι τελευταίες κουκέτες..
και μόνο στην σκέψη ότι θα πηγαίναμε με λεωφορείο ξανά τόσες ώρες πάλι, τρελαινόμουν!!
Αύριο ξημερώνει μια άλλη μέρα στο μυστηριακό Hampi! άντε πάμε να βρούμε κάπου να μείνουμε ...
Ολο το χωριό ήταν στο πόδι.κανένας δεν κοιμόταν..η αναζήτηση καταλύματος ήταν παιχνίδι αφού το χωριό ήταν μικρό και υπήρχαν άπειρα home stay.Δεν υπήρχε κανένα ξενοδοχείο και η διαμονή σε κάποιο σπίτι ήταν μονόδρομος.
Οι κάτοικοι ευχάριστοι και πρόθυμοι μας οδήγησαν στα σπίτια τους μέχρι που αποφασίσαμε να μείνουμε σε ένα δωμάτιο κοντά στο ποτάμι καθαρό και περιποιημένο..,κόστιζε 12 ευρώ το δίκλινο!
Μετά απο ένα γρήγορο ντους βγήκαμε βόλτα στο χωριό.
Οι εικόνες για άλλη μια φορά μοναδικές..Ήταν πολύ αργά το βράδυ και οι δρόμοι έσφιζαν από ζωή.γυναίκες πουλούσαν φρούτα και χειροτεχνήματα κατάχαμα στον δρόμο,τα μαγαζάκια φωτισμένα με ρομαντικά κεράκια,οι αγελάδες αμέριμνες μασουλούσαν και περπατούσαν ανάμεσα στους ανθρώπους,οι κάτοικοι ετοίμαζαν το φαγητό τους έξω που είχαν στήσει το νοικοκυριό τους με τις γκαζιέρες πάνω σε πάγκους..μυρωδιές χρώματα και αρώματα ανατολής,εικόνες μοναδικές και αυτή η ηρεμία που σε κάνει να ξεχνιέσαι πραγματικά και να νιώθεις την μεγάλη διαφορετικότητα..

aimg641.imageshack.us_img641_3403_villagersinhampi.jpg


aimg714.imageshack.us_img714_9193_p2140522medium.jpg

aimg714.imageshack.us_img714_4801_p2140512medium.jpg


Τι παράξενος τόπος!!
Στο κέντρο του χωριού φωτισμένοι οι αρχαίοι ναοί τους..ολόκληρο σύμπλεγμα ναών που την μέρα γεμίζουν ντόπιους και ξένους
Θυμηθήκαμε το φρικιό ..πρώτο βράδυ και νιώσαμε όσα είχε πει! φανταστείτε αύριο που θα ξημέρωνε τι είχαμε να δούμε και πόσα να κάνομε..
Πρωί στο Hampi.έμοιαζε σαν όνειρο...Τοπίο ξεχωριστό, σεληνιακό! Μια βόλτα στο ποτάμι στην άκρη του χωριού.ολοι έπιναν χυμούς απο φρέσκιες καρύδες,το ποτάμι πεντακάθαρο με μπόλικα τρεχούμενα νερά. άλλοι πλένανε,παιδιά κολυμπούσαν άλλοι λιαζότανε.

aimg641.imageshack.us_img641_1590_p2150789medium.jpg

aimg714.imageshack.us_img714_6928_p2140429medium.jpg


Παζαρέψαμε ένα μηχανάκι με 2 ευρώ την μέρα.φυσικά θα το κρατούσαμε όλες τις μέρες.Ο ιδιοκτήτης το φούλαρε με βενζίνη με μια κανάτα,μας είπε καλό ταξίδι και φύγαμε!
Οι μέρες περνούσαν κάνοντας καθημερινά πολλά χιλιόμετρα.
Επισκεφτήκαμε όλα τα συμπλέγματα των αρχαίων ναών σε ακτίνα 35 χιλιομέτρων..οι δρόμοι ήταν καλοί, αλλά χρειάστηκε να διασχίσουμε και πολλούς χωματόδρομους..χωρίς το μηχανάκι δεν θα βλέπαμε τόσα πολλά πράγματα.σταματούσαμε όπου θέλαμε και για όσο θέλαμε..επιστρέφαμε αργά το απόγευμα κουρασμένοι και πεινασμένοι. Υποχρεωτική στάση στο New Shanti το καλύτερο εστιατόριο της περιοχής!
Τρώγαμε σαν λύκοι από όλα τα καλά πιάτα,φρούτα και επιδόρπια!,πληρώναμε γύρω στα 3 ευρώ το άτομο..παρέα κάθε βράδυ είχαμε και την αγελάδα μας που πεισματικά έμπαινε στο μαγαζί και την χαϊδολογούσαν όλοι!!

Υπάρχουν πολλά ενδιαφέροντα να δείτε στο Ηampi και γύρω απο αυτό.
Αυτά που πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφτεί κανείς ειναι το Virupaksha Temple, Hampi Bazaar, Monolith Bull, Lakshmi Narasimha temple, Hemakuta Hill temples, Big Shivlinga, Vithala Temple (το διάσημο Stone Chariot βρίσκεται εδώ), Hazara Rama Temple, Royal Enclosures, Queen's Bath, Zanana Enclosure (εδώ επίσης ειναι το Lotus Mahal), Elephant Stables, Achyut Raya temple, Statue of Ugra Narsimha, Virupaksha Temple, Mahanavmi Dibba, το Stepped Bath και το Matanga Hill!!!
(απο αυτο το σημείο μπορείτε να δείτε το ομορφότερο ηλιοβασίλεμα που έχετε δεί ποτέ!).


aimg641.imageshack.us_img641_1871_p2140593medium.jpg



Όλα τα παραπάνω είναι κοντά στο Ηampi στο σταθμό των λεωφορείων και δεν χρειάζεται να περάσετε απέναντι το ποτάμι..

Μπορείτε να αγοράσετε ένα χάρτη της περιοχής με μόνο Rs 15, και να καλυψετε όλες αυτές τις επισκέψεις με μηχανάκι ή ποδήλατο που θα το νοικιάσετε εκεί.
Εδω υπαρχουν πολλα να δείτε και να κάνετε.
ο οδηγός μας έγραφε για την παληα πρωτεύουσα που ονομάζεται Anegundi.
κατα μήκος του ποταμού απο το Hampi έχει επίσης πολλά αξιοθέατα!

Η γέφυρα για να πάμε στο Agegundi είχε καταρρεύσει και αναγκαστικά περάσαμε το ποτάμι με ένα καλάθι μεγάλο πισσωμένο στον πάτο.. αυτοσχέδια βάρκα που φόρτωσαν 5-6 επιβάτες και 2-3 μηχανάκια παρακαλώ!!!

aimg641.imageshack.us_img641_5940_p2160191medium.jpg



Το Hampi ειναι στην λίστα της unesco
Eιναι ένα χαρισματικό μέρος.ελκύει χιλιάδες τουρίστες κάθε χρόνο.το τοπίο στο οποιο βρίσκεται με τους λόφους και τα βουνά είναι μοναδικής ομορφιάς!
Γύρω από το κυρίως χωριό στους λόφους και τις κοιλάδες υπάρχουν περισσότερα απο 500 μνημεία.
Ανάμεσα σε αυτά υπάρχουν όμορφοι ναοί,παλάτια υπέροχα αγάλματα ,αρχαίες αγορές βασιλικοί διάδρομοι και ανάκτορα και άλλα μοναδικά κτίσματα!
Κάθε στροφή είναι και μιά έκπληξη!
Ειναι ένα ανοικτό μουσείο με περισσότερα απο 100 σημεία τουριστικής επίσκεψης.
aimg641.imageshack.us_img641_5343_p2160075medium.jpg


aimg641.imageshack.us_img641_8060_p2150746medium2.jpg


το Hampi ήταν η τελευταία πρωτεύουσα των Vijayanagar,ένα απο τα μεγαλύτερα ινδουιστικά βασίλεια της ιστορίας της Ινδίας!
Στο Ηampi θα νιώσετε μια μοναδική ενέργεια.η ανατολή και η δύση του ήλιου πανω απο το χωριό ειναι μοναδική.ο ουρανός βάφεται κόκκινος και όλη η εικόνα μοιάζει εξωπραγματική με τα περίεργα πετρώματα και φόντο τους ναούς!
aimg641.imageshack.us_img641_899_p2150766medium.jpg




aimg714.imageshack.us_img714_806_monkeysintemple.jpg


Για μια ολοκληρωμένη ξενάγηση μπορείτε να πάρετε έναν ντόπιο ξεναγό που θα σας κοστίσει για 4 ώρες 500 ρουπίες ενώ για 8 ώρες 800 ρουπίες. Αξίζει τον κόπο.

Μερικές χρηστικές πληροφορίες.
O πλησιέστερος σταθμός τραίνου για το Hampi είναι το Ηοspet μισή ώρα περίπου απόσταση.
Overnight trains υπάρχουν από το Bangalore, Hyderabad και Goa.
Υπάρχουν και ιδιωτικά λεωφορεία που μεταφέρουν τους ξένους από το Bangalore και την Goa.
.Ολα σταματούν στο Hospet.απο εκεί με ένα autorickshaw και 100 ρουπίες φτάνετε στο Hampi.

Hampi Travel Tips:
Η θέα είναι μαγευτική από την κορυφή του κεντρικού λόφου Matanga
η καλύτερη εποχή για να επισκεφτείτε το μέρος αυτό είναι μεταξύ Νοεμβρίου και Φεβρουαρίου.
μετά τον Μάρτιο η ζέστη είναι ανυπόφορη,και οι ίδιοι οι κάτοικοι κυρίως οι έμποροι μετακινούνται σε άλλες περιοχές του βορά.
Τα ξενοδοχεία στο Hampi δυστυχώς δεν είναι ποιοτικά.εδώ υπάρχουν τα home stay σπίτια ντόπιων δηλαδή που νοικιάζουν δωμάτια στους ξένους.
Δεν υπάρχει τουριστική υποδομή και ένας απαιτητικός ταξιδιώτης δεν θα ικανοποιηθεί..
υπάρχουν δύο περιοχές που μπορεί να μείνει κανείς .η μία είναι στον κεντρικό δρόμο στην στάση του λεωφορείου στην main bazaar,και η άλλη στην άλλη άκρη του ποταμού στο Virupapur Gadde όπου το μέρος είναι πολύ ήρεμο και ειδυλλιακό μέσα σε φοίνικες ελκυστικό κυρίως για hippie τύπους.
στο τέλος της bazaar road θα συναντήσετε ένα από τα καλύτερα εστιατόρια του χωριού.λέγεται new shanti. έχει τα πάντα,καλή εξυπηρέτηση φρέσκα προϊόντα και οι τιμές του αστείες..
ένα άλλο γνωστό και πολύ ξεχωριστό εστιατόριο είναι το mango tree.εδώ θα βρείτε μεγάλη ποικιλία κυρίως χορτοφαγικών γεύσεων.για να πάτε προχωράτε κατά μήκος στο ποτάμι σε ένα μονοπάτι γεμάτο μπανανιές..
γενικά ένα καλό πιάτο με λαχανικά ή κρέας κοστίζει γύρω στο ένα ευρώ.άν πάρετε σκέτο ρύζι η τιμή είναι 0.50 του ευρώ!
αυτό είναι ένα χρήσιμο και αναλυτικό site όπου μπορείτε να πληροφορηθείτε τα πάντα για το ονειρικό Hampi.

o καλύτερος τρόπος για να περιπλανηθείτε στα αρχαία ειναι να νοικιάσετε ένα μηχανάκι.
κοστίζει γύρω στα 2 ευρώ την μέρα.
χρειάζεται ένας χάρτης που θα τον βρείτε παντού,και ξεκινώντας πρωί καλύτερα, θα καταφέρετε να δείτε αρκετά πράγματα...
ο προτεινόμενος χρόνος παραμονής στο hampi για να νιώσετε και να μπείτε στο κλίμα του είναι μια βδομάδα..
H καλύτερη εποχή για το μέρος αυτό είναι απο Οκτώβριο έως Μάρτιο.
Το πλησιέστερο αεροδρόμιο είναι του Hubli

Ελπίζω να πήρατε τα καλά πράματα από τα γραφόμενα μου και να σας βοήθησα να ταξιδέψετε μαζί μας σ' αυτά τα άγνωστα μέρη......:p
 

Attachments

KIKI

Member
Μηνύματα
2.693
Likes
6.667
Επόμενο Ταξίδι
Ιορδανία
Ονειρεμένο Ταξίδι
Αφρική Ναμιμπια
Renata πολυ ενδιαφεροντα και χρησιμα όσα εγραψες σήμερα ...
να εισαι καλά , που με ταξιδεψες νοερά στην Ινδία ....
 

LULLU

Member
Μηνύματα
3.500
Likes
7.691
Επόμενο Ταξίδι
το ψαχνω....
Ονειρεμένο Ταξίδι
Νιγηρας-Μαλι
..φιλεναδα το καταχαρηκα το σημερινο κομματι και γελασα με τη ψυχη μου.....και οκ καταλαβα ..HAMPI στο προγραμμα!!!!!!!!:clap::clap:
 

xenos

Member
Μηνύματα
2.414
Likes
804
Επόμενο Ταξίδι
Ν.Α Ασια
Ονειρεμένο Ταξίδι
Bανουατου/Tαιλανδη


Συνοδοιπορισσα Ρενατα με ξαναταξιδεψες στο ιερο Χαμπι.
Πολυ ομορφη η περιγραφη σου!!!

Το Χαμπι για μενα ηταν ενα ταξιδι σε αλλοτινη εποχη στο παρελθον... με φτωχους ευτυχισμενους Ινδους,εντυπωσιακους αρχαιους ινδουιστικους ναους,και ιερες αγελαδες που ηταν πανταχου παρων.

Ηταν ενα ταξιδι 22 ημερων που δεν προγραμματισαμε τιποτα....ουτε που θα παμε, ουτε που θα μεινουμε κλπ...πηραμε ολες μας τις πληροφοριες απο ταξιδιωτες που βρηκαμε στο διαβα μας...τοσο για την Γκοα οσο και για το Χαμπι.
Εμβολια δεν καναμε,φαγαμε ακομα και απο πλανωδιους,επιλεκτικα παντα,χωρις να παθουμε το παραμικρο.

Μπορει καποιος να δει τους ναους του Χαμπι και με τουκ-τουκ σε ολη την περιοχη που ειναι σε μεγαλη ακτινα.
Εμεις νοικιασαμε μηχανακι, φυσικα δεν υπαρχουν βενζιναδικα στην περιοχη,αλλα σου βαζουν με το μπουκαλι.
Μια απο τις στιγμες που δεν θα ξεχασω ηταν οταν το φορτωσαμε στο καλαθι για να περασουμε την απεναντι οχθη του ποταμου...περιπετεια!!

Ευχομαι το Χαμπι να μεινει μακρια απο τον μαζικο τουρισμο και να διατηρηθει για παντα ετσι αυθεντικο οπως το ειδα.;)
 

perictione

Member
Μηνύματα
66
Likes
81
Επόμενο Ταξίδι
Ελλάδα σου΄ρχομαι (25/08)
Ονειρεμένο Ταξίδι
Αλάσκα
Δεν έχω λόγια για τις περισσότερες από τις φωτογραφίες! Είναι πραγματικά εξαιρετικές. Φαντάζομαι ότι θα νιώθεις πολύ περήφανη που τις τράβηξες.......αξίζουν μια ιδιαίτερη θέση στα ταξιδιωτικά σου άλμπουμ. Βέβαια, αν όλες οι φώτο σου είναι τέτοιου επιπέδου και περιεχομένου, τότε μάλλον ”υπάρκει πρόμπλημα μεγκάλο”! Προσπαθώ εδώ και ώρα να διαλέξω μια-δυο ως τις πιο καλές αλλά μπα... δυσκολεύομαι. Θα σταθώ όμως λιγάκι στην τελευταία....Τι έγινε αφανίστηκε το ανθρώπινο είδος από τον ιό της ταινίας του Τέρι Γκίλιαμ <<12 Πίθηκοι>> ? . Φοβερή πραγματικά...

Όσο για το ταξίδι, τόσο μέσω της περιγραφής σου όσο και των φωτογραφιών φαίνεται να ήταν πολύ ιδιαίτερο. Βέβαια είναι λίγοι αυτοί που θα μπορούσαν να το κάνουν. Η λέξη «λίγοι» μάλλον δεν αφορά τη γκάμα ταξιδιωτών αυτού του site αλλά κυρίως την ευρύτερη. Η αλήθεια είναι ότι οι περισσότεροι εδώ κουβαλάτε αυτή την ταξιδιωτική τρέλα που μπορεί να σας οδηγήσει στον οποιοδήποτε προορισμό! Εγώ δε θα μπορούσα να τα κάνω όλα αυτά: διαμονή σε home stay, βρίσκω ένα μηχανάκι και το παίρνω, αλλαγή προορισμού με βάρκα την ελπίδα.... άσε που δεν ήταν μόνο βάρκα, είχε αεροπλάνο, λεωφορείο και τουκ τουκ (ωραίο όνομα). Η ταξιδιωτική περιπέτεια σε όλο της το μεγαλείο! Well done λοιπόν που λένε και στη γλώσσα του ποδοσφαίρου!

Υ.Γ. Και η άχρηστη πληροφορία της ημέρας: Όσο για το κάπνισμα στο λεωφορείο μην αισθάνεσαι άσχημα για την υγειά των συνταξιδιωτών σου. Ο οργανικός και στοιχειακός άνθρακας που εκπεμπόταν από το τσιγάρο αναμειγνύονταν εσωτερικά με τη σκόνη που αποτελείται από μεγάλα σε μέγεθος σωματίδια τα οποία όμως δεν φτάνουν στον πνεύμονα μας κατά την εισπνοή. Το ξέρω ότι σε κούφανα αλλά είναι ωραία επιστημονική δικαιολογία για να μπορεί κανείς να καπνίζει ανενόχλητος στα λεωφορεία της Ινδίας!
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.113
Μηνύματα
880.786
Μέλη
38.839
Νεότερο μέλος
mgian

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom