Τρόπος Διαχείρισης Μιλίων

Thanos92

Member
Μηνύματα
1.961
Likes
6.412
Επόμενο Ταξίδι
Βαλτική
Καλησπέρα. Εδώ και λιγότερο από ένα μήνα έχω στα χέρια μου την Aegean Bonus Visa, και ήδη έχω μαζέψει 135.000 μίλια. Επειδή δεν είμαι γνώστης του αθλήματος, θα ήθελα την βοήθεια από όσους γνωρίζουν για το πως θα ήταν καλύτερο να αξιοποιήσω τα μίλια αυτά μαζί με την γυναίκα μου άρα για 2 ατομα. Πριν συνεχήσω θα ήθελα να ευχαριστήσω την @paefstra και τους @Samion @Yorgos για την βοήθεια τους μέσο προσωπικών μηνυμάτων.

Να πω 2-3 λόγια.. Ξέρω ότι με 100.000 μίλια πάνω κάτω, πάμε Αμερική για παράδειγμα η σε παρόμοιους προορισμούς. Όμως το μέγα ερώτημα μας είναι το εξής: Κατά πόσο αξίζει να χαλάσουμε σχεδόν όλα μας τα μίλια, σε ένα ΜΌΝΟ ταξίδι που κάναμε τόσο κόπο να μαζέψουμε τα μίλια και στην τελική για ένα προορισμό που πλέον μπορείς να πάς Νέα Υόρκη με 600€ για 2 ατομα;

Δεν θα ήταν καλύτερο να χαρούμε τα μίλια αυτά σε περισσότερους προορισμούς της Ευρώπης που δεν πάνε Low Cost εταιρείες; Σίγουρα έτσι θα βγουν περισσότερα ταξίδια. Σωστά;

1) Υπάρχει κάποιος '' Έξυπνος '' τρόπος να σπαταλαει κάποιος τα μίλια του ή αυτό είναι καθαρά στην κρίση του καθενός;

2) Από το λίγο ψάξιμο στο site της AEGEAN είδα ότι αρκετές φορές είναι καλύτερο λόγο προσφοράς μιλίων το Happy Miles. Σε διαφορετική περίπτωση βάζουμε για παράδειγμα το Εδιμβούργο. Το ελάχιστο για 2 ατομα πήγαινε - έλα θέλει 60.000 που επίσης τα θεωρώ πάρα πολλά + τους φόρους που είναι 262€

Εδω είναι το μέγα ερώτημα: Μα καλά με τα 262€ που ζητάει η Aegean για φόρους δεν μπορώ να κλείσω αεροπορικά για το Εδιμβούργο από μια άλλη αεροπορική εταιρία και να μου μείνουν τα μίλια;

Άλλο σκεπτικό που έκανα είναι να πάμε με μίλια ένα ταξίδι και να γυρίσουμε με άλλη εταιρία.

Κατά πόσο αξίζει όλο αυτό τελικά; Τα μίλια για κάποιους μαζεύονται με πολύ κόπο ή με πολύ χρήμα. Εδώ είναι που θα χρειαστούμε την βοήθεια σας ώστε να τα κάνουμε λίγο ποιο απλά στο μυαλό μας. Ελπίζουμε να μην γίνουν περισσότερο μπερδεμένα.
 

xanthi3

Member
Μηνύματα
72
Likes
89
Καλησπέρα και από εμένα..Δυστυχώς δεν έχω κάτι να σου προτείνω αλλά παρακολουθώ το θέμα σου καθώς έχω ακριβώς τις ίδιες απορίες..Έχω σχεδόν τα μισά μίλια από εσένα και διαβάζω τα διάφορα θέματα που βρίσκω προκειμένου να δω τι θα ήταν προτιμότερο..Να σημειώσω ότι δεν ανήκω στους έμπειρους ταξιδιώτες ούτε σε αυτούς που θα επιλέξουν έναν μακρινό προορισμό για να κάνω ταξίδι μεμονωμένα..Οπότε κρίνοντας από αυτά μάλλον θα επέλεγα την αξιοποίηση σε ευρωπαϊκούς προορισμούς..Σε κάθε περίπτωση θα ήθελα να διαβάσω απόψεις από τους πιο "διαβασμένους"!:)
 

Samion

Member
Μηνύματα
10.355
Likes
9.276
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
Υπαρχουν πολλες απαντησεις. Η δικη μου ειναι να μην γινεται κανεις δουλος των μιλιων. Ουτε για να τα συλλεξει ουτε για να τα εξαργυρωσει. Δηλ μη διαλεξεις προορισμο μονο κ μονο λογω μιλιων. Κρατα τα για να κανεις κατι που δεν μπορεις πληρωνοντας, η που η διαφορα θα ειναι χαωδης με την κανονικη τιμη. Πχ πας ευρωπη-αυστραλια με 50€ ( με Singapore) η ενα μακρινο business. Δεν χρειαζεται βιασυνη, μαζευε.
 

paefstra

Member
Μηνύματα
12.932
Likes
40.774
Η δικη μου αποψη, που κι εγω εχω λογαριασμο για δυο ατομα, ειναι να κλεινεις τα δυσκολα εισιτηρια με Star Alliance η τις δυσκολες περιοδους. Οπου παει φτηνα απ ευθειας αλλη εταιρεια, δεν τρωω μιλια απο δω και μπρος.
Καλες εξαργυρωσεις ειναι οπου δεν πετανε low cost.
Συμφωνω με @Samion, τα μιλια ειναι ωραια για να φτασεις εκει που δεν θα πηγαινες ποτε χωρις αυτα
 

Hugin

Member
Μηνύματα
606
Likes
1.873
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ανταρκτική
Πλέον για Β Αμερική θέλει 70,000 μίλια το άτομο.
Ολα ξεκινάνε και τελειώνουν με το τι σας αρέσει.
Αν για παράδειγμα δεν σας αρέσει ή φύση και τα άγρια ζώα δεν σε ενδιαφέρει που με 55,000 μίλια το άτομο (ΑΤΗ-ΒΕΥ-ΑΤΗ 14,000 μιλια και ΒΕΥ-JNB-BEY 40.000) μπορείς να πάς Ν. Αφρική.
Προσωπικά προσπαθω να τα ξοδευω σε προορισμούς που τα αεροπορικά είναι σχεδόν πάντα ακριβά.
Περσι πήγα Μοναχο Κανκούν με 120 ευρώ το άτομο και άλλα 100 μέχρι το Μόναχο άρα έφτασα Μεξικο με 220 ευρώ που κανονικά θέλεις 750 και πάνω.
H πας IST-SYD-IST με 110 ευρω και 100,000 το άτομο συν 100-150 το Αθήνα -Κων/πολη άρα με 250-300 ευρω πας Αυστραλια ενω θα ήθελες 1000 ευρω περίπου.
Προσωπικά μια φορά έχω ξοδεψει μίλια σε ευρωπαικό προορισμό, σε ταξίδι τελευταίας στιγμής, Θεσσαλονίκη Μόναχο.
 

Thanos92

Member
Μηνύματα
1.961
Likes
6.412
Επόμενο Ταξίδι
Βαλτική
Αν πάρουμε για παράδειγμα το μήνυμα του @Hugin αξίζει κάποιος να συνδυάσει πτήσεις π.χ απο Αθήνα να πάμε Βιέννη και από εκεί να κλείσεις με μίλια.

Άρα να μην κοιτάω μόνο από Αθήνα για μίλια;
 

Hugin

Member
Μηνύματα
606
Likes
1.873
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ανταρκτική
Αν πάρουμε για παράδειγμα το μήνυμα του @Hugin αξίζει κάποιος να συνδυάσει πτήσεις π.χ απο Αθήνα να πάμε Βιέννη και από εκεί να κλείσεις με μίλια.

Άρα να μην κοιτάω μόνο από Αθήνα για μίλια;
Οταν πάς με κάτω απο 100 ευρω Ρώμη, Φρανκφούρτη και Μόναχο και απο εκεί σχεδόν παντού στο κόσμο καλό ειναι να κοιτάς και για εκτός Αθήνας. Επίσης καλό είναι να ξέρεις ποιες αεροπορικές έχουν τους χαμηλότερους φόρους. Για Ασία και Αυστραλία ειναι η Singapore, για Ν. Αμερική η Avianca. Για Β Αμερική έχουμε και Avianca και ΤAP. Για Αφρική Ethiopian.
Πχ θέλεις να πας Περου,Βολιβία, Χιλη ή κατι τέτοιο. Καλή επιλογή είναι η Avianca. Απο Ευρωπη η Avianca πεταει Μαδρίτη,Βαρκελώνη,Μόναχο και Λονδίνο. Βλέπεις πόσο θα σου κοστίσει να πας σε μια απο τις ευρωπαικές πόλεις και μετα για τη χώρα που θέλεις και θα δεις οτι κερδίζεις αρκετα χρήματα σε σχέση με το Αθήνα-Περου αν το αγοραζες κανονικά.
 

Xriz

Member
Μηνύματα
27
Likes
27
Για μένα αξίζει η εξαργύρωση σε μπίζνες μακρινό,όπως Ταϊλάνδη κτλ.Φοροι ανάλογα με την εταιρεία.(έχει και air india με 20 ευρώ, έχει και τουρκις με 300).Και εννοείται συνδυαστικά ψάξιμο για το από πού έχει διαθέσιμη αναχώρηση ή άφιξη,Ρώμη, Κωνσταντινούπολη κτλ
 

Sassenach77

Member
Μηνύματα
7.075
Likes
20.113
Επόμενο Ταξίδι
Τατζικιστάν
Ονειρεμένο Ταξίδι
Γη του Πυρός
@Thanos92 Ένας βασικότατος παράγοντας για να κάνει κάποιος βέλτιστη χρήση των μιλίων που συγκεντρώνει, είναι η ευελιξία χρόνου στα ταξίδια. Όσο μεγαλύτερα χρονικά περιθώρια (+-μέρες ή και μήνες) έχεις, τόσο πιο καλά μπορείς να χρησιμοποιήσεις τα μίλια.
Εγώ προσωπικά δεν έχω τέτοια ευχέρεια χρόνου και συνήθως μαζεύω μίλια για συγκεκριμένα ταξίδια που θέλω να κάνω και πάλι δεν είναι σίγουρο οτι θα καταφέρω να τα χρησιμοποιήσω όπως θα ήθελα πραγματικά...
 

pan82

Member
Μηνύματα
605
Likes
753
περίπτωση βάζουμε για παράδειγμα το Εδιμβούργο. Το ελάχιστο για 2 ατομα πήγαινε - έλα θέλει 60.000 που επίσης τα θεωρώ πάρα πολλά + τους φόρους που είναι 262€

Εδω είναι το μέγα ερώτημα: Μα καλά με τα 262€ που ζητάει η Aegean για φόρους δεν μπορώ να κλείσω αεροπορικά για το Εδιμβούργο από μια άλλη αεροπορική εταιρία και να μου μείνουν τα μίλια;
στο μυαλό μας. Ελπίζουμε να μην γίνουν περισσότερο μπερδεμένα.
Να σχολιάσω απλά ότι για Εδιμβούργο με Aegean απευθείας οι φόροι είναι 73€ το άτομο άρα 146€ τα δύο εισιτήρια πήγαινε έλα. Μάλλον είδες πτήσεις μεσω star alliance από άλλη εταιρεία για αυτό τόσο ανεβασμένοι οι φόροι. Γενικά με Aegean παντού είναι από 50-80€ ενα εισιτήριο μετ' επιστροφής.
Εγώ πάντως ξοδεύω τα μίλια σε ταξίδια που Ευρώπη που δε ξέρω αν θα πραγματοποιησω οπότε με εξυπηρετεί η ακύρωση με ένα 20€ μόνο. Προσπαθώ να κάνω και ταξίδια σε προορισμούς που δε πάνε low cost (πχ Λισαβόνα, Μόναχο) αλλά και γενικά σε πιο δύσκολες ημερομηνίες που αν βγάλεις καιρό πριν βρίσκεις μιλια.
 

babaduma

Member
Μηνύματα
5.052
Likes
7.800
Επόμενο Ταξίδι
terra incognita
Ονειρεμένο Ταξίδι
α του Κενταύρου
Ένα tip: Όταν ψάχνετε ενδιάμεσο ευρωπαϊκό σταθμό για χρήση μιλίων, προσπαθείστε ν'αποφύγετε χώρες του ευρώ. Θα σας κοστίσει πολύ φτηνότερα λόγω χαμηλότερων φόρων αεροδρομίων. Πέρυσι τα Χριστούγεννα έκανα το Φρανκφούρτη - Κοπεγχάγη - Δελχί - Μαντράς - Σιγκαπούρη - Φρανκφούρτη με 72500 μίλια και 100 ευρώ. Το κανονικό εισιτήριο κόστιζε κάτι λιγότερο από 900 ευρώ.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.112
Μηνύματα
880.639
Μέλη
38.838
Νεότερο μέλος
Crimson_gr

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom