Turkish Airlines Τurkish Airlines - ερωτήσεις, εντυπώσεις

Sassenach77

Member
Επόμενο Ταξίδι
Αίγυπτος
Ταξίδι-Όνειρο
Γη του Πυρός
Συνηθισμένο ειναι και λογικό, αν έχει overbooking στην οικονομική. Το λογικό είναι να γίνεται αναβάθμιση σε gold πελάτες κατά προτεραιότητα αλλά δεν ειναι απόλυτο.
Μα δεν ήταν gold ακόμη. Βλέπει η Turkish τις βαθμίδες των προγραμμάτων των άλλων αεροπορικών της συμμαχίας;

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Nipon-Αλάσκα-Yellowstone
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Μα δεν ήταν gold ακόμη. Βλέπει η Turkish τις βαθμίδες των προγραμμάτων των άλλων αεροπορικών της συμμαχίας;
Πρώτον ναι, τις βλέπει.
Δεύτερον έγραψα δεν ειναι απόλυτο, μπορεί να τις δώσει και τυχαία τις αναβαθμίσεις.

Alex0077

Member
Από ότι έχω διαβάσει στο πρόγραμμα όταν γίνεσαι Silver και Gold αναγνωρίζεσαι από όλες τις εταιρείες της συμμαχίας . Και λογικό δεν είναι για να πάρεις τα προνόμια ;

• Consistent recognition of your status
    With your Star Alliance Silver card you’ll be recognized across your entire journey, from the moment you arrive at the airport right through to your final destination.

Sassenach77

Member
Επόμενο Ταξίδι
Αίγυπτος
Ταξίδι-Όνειρο
Γη του Πυρός
Πρώτον ναι, τις βλέπει.
Δεύτερον έγραψα δεν ειναι απόλυτο, μπορεί να τις δώσει και τυχαία τις αναβαθμίσεις.
Από ότι έχω διαβάσει στο πρόγραμμα όταν γίνεσαι Silver και Gold αναγνωρίζεσαι από όλες τις εταιρείες της συμμαχίας . Και λογικό δεν είναι για να πάρεις τα προνόμια ;
  • Consistent recognition of your status
    With your Star Alliance Silver card you’ll be recognized across your entire journey, from the moment you arrive at the airport right through to your final destination.
Ενδιαφέρον! Μάθαμε και κάτι καινούργιο σήμερα. Με λίγα λόγια δεν θα μου δώσουν ποτέ τυχαία αναβάθμιση :haha:

Nikos1986

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Αυστραλία - Καλιφόρνια
Καλησπέρα.
Θέλω απλά να μοιραστώ την εμπειρία μου καθότι επέστρεψα σήμερα από NYC. Πετάξαμε από SKG μέσω Κωνσταντινούπολης προς JFK με Turkish. 1η φορά έτυχε να πετάξω με turkish, είχαμε κλείσει τα εισιτήρια κάποιους μήνες πριν που είχαμε βρει προσφορά.
Από IST προς JFK και ενώ είχαμε πάρει ήδη τα boarding pass από το check in counter πήγαμε προς την πύλη όπου και γίνονταν ο κακός χαμός (μάλλον overbooked ήταν από ότι καταλάβαμε). Τη στιγμή λοιπόν που φτάσαμε στον έλεγχο πριν την είσοδο στη φυσούνα σκανάρει τα boarding pass μας και μας κάνει "ώπα σας έχουν αλλάξει τις θέσεις" και ενώ εγώ ξεκινάω τα "μα πως γίνεται αυτό? έχουμε κλείσει 2 άτομα να είμαστε σε διπλάνες θέσεις και τώρα μας τα αλλάζετε κλπ κλπ".
Για να μην πολυλογώ , μου δίνει το νέο boarding pass και μου λέει "there has been an upgrade", καλά κρασιά λέω εγώ ποιός ξέρει που μας πέταξαν τώρα και κοιτάω τη θέση -->1G! business class!
Τη δεδομένη στιγμή από τη χαρά μου δε ρώτησα τι και πως. Πετάξαμε κανονικά business (1ο υπερατλαντικό με business κιόλας - 2 όνειρα εκπληρώνονταν ταυτόχρονα!!).
Ψάχνοντας μετά είδα ότι η turkish γενικά σπάνια θα κάνει free upgrade και ότι μάλλον μας αναβάθμισαν επειδή οι economy θέσεις ήταν overbooked και οι business όχι (δεν ξέρω αν έπαιξε ρόλο το status από star alliance, είμαστε και οι 2 λίγα μίλια μακριά από gold).
Είχε κανείς αντίστοιχη εμπειρία ποτέ με star alliance εταιρεία ή ξέρει πως μας έκατσε τέτοιο λαχείο?
Εμένα μου έτυχε κάτι παρόμοιο το '22 από Σιγκαπούρη για Φρανκφούρτη με Lufthansa.

Είχα κάνει check in και μου είχαν δώσει κανονικά το boarding pass. Όταν πήγα να μπω με το boarding pass που μου είχαν δώσει πριν 1 ώρα, στο αεροπλάνο μου λέει η αεροσυνοδός ότι δεν θα κάτσω στη θέση που είχα και με πήγε σε άλλη θέση στη business. Δεν με χάλασε βέβαια :haha:

Δεν ήταν θέμα overbook το συγκεκριμένο: προέκυψε πρόβλημα με το αεροσκάφος της Swiss που θα πετούσε για Ζυρίχη και έβαλαν (τουλάχιστον κάποιους) επιβάτες σε εμάς. Τώρα γιατί δεν έβαλαν τον άλλον στη business και του έδωσαν τη θέση τη δική μου και αναβάθμισαν εμένα, προτίμησα να κάνω τον... Σιγκαπουριανό και δεν ρώτησα. :haha:

Δεν νομίζω να έπαιζε ρόλο η βαθμίδα, ήμουν ένα ταπεινό blue της Aegean.

Με λίγα λόγια δεν θα μου δώσουν ποτέ τυχαία αναβάθμιση :haha:
Μη το λες, μου έδωσαν εμένα :cool:

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Nipon-Αλάσκα-Yellowstone
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα

taver

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Στον όμιλο Lufthansa δεν παίζει ρόλο το status πιά για τις αναβαθμίσεις (αυτό σταμάτησε το 2014, μέχρι τότε - με κάρτα Senator - με αναβάθμιζαν σε 1 στις 3 πτήσεις). Τα upgrades δίνονται ανάλογα με το fare paid (το δίνουν στο πιο ακριβό εισιτήριο), ή ανάλογα με το check-in sequence (αν π.χ. έχεις αργήσει να κάνεις check-in και έχουν προλάβει να δώσουν τη θέση σου αλλού).

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
34.140
Μέλη
39.896
Νεότερο μέλος
elsaky

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom