Υπάρχουν ασχημότερες πρωτεύουσες από την ΑΘΗΝΑ;;

vasilios

Member
Μηνύματα
56
Likes
105
Μάλιστα. Όλοι αυτοί πηγαίνουν σ αυτές τις πόλεις γιατί έφαγαν το παραμύθι της διαφήμισης και όχι
γιατί είναι ωραίες. Να υποθέσω αν διαφημιστούν Σκόπια, Κίεβο, Τίρανα, Βελιγράδι κλπ οι άλλες θα
πιάσουν πάτο και οι διαφημιζόμενες δεν θα ξέρουν που να τους κοιμίσουν. Είναι δηλαδή διαμαντάκια,
απλά δεν διαφημίστηκαν.

Δηλαδή επειδή είδες κάποιες εργατικές κατοικίες στην περιοχή Belvitge του δήμου Hospitalet στα
7-10 χιλιόμετρα από το κέντρο της Βαρκελώνης, φρίκαρες; Που να κρύψουμε τους εργάτες αυτής της πόλης για να μην φρικάρουμε δηλαδή; Είμαι σίγουρος ότι θα ξεφρικάριζες αν πήγαινες μια βόλτα από εκεί. Αλλά επειδή δεν πρόκειται να πας ας σου βάλω μερικές φωτογραφίες.
View attachment 358205 View attachment 358206 View attachment 358207 Ναι είναι σχετικά άσχημα τα κτήρια, αλλά φτιάχτηκαν με την αισθητική αλλά και για να καλύψει
τις ανάγκες της εποχής που χτίστηκαν. Μακάρι να υπήρχαν παρόμοιες εργατογειτονιές σαν κι αυτήν.
Δες πάρκα και δρόμους.
Ναι..καποιες ειναι διαμαντακια...οπως εκτος απο πρωτευουσες και περιχωρα αυτων π.χ. ορεινη Γεωργια ειναι διαμαντακια..απο πολλες αποψεις.απλα οπως σου ειπα ο κλασσικος ελληνας εχει στο μυαλο του μονο οτι διαφημιζεται περισσοτερο.
 

bandit650

Member
Μηνύματα
621
Likes
2.848
Το θέμα αφορά πρωτεύουσες.
Ούτε άλλες πόλεις ούτε άλλες περιοχές. Εδώ δε βγαίνει άκρη με μια μόνο πόλη από κάθε χώρα. Αλλοίμονο αν επεκταθούμε.
 

turms

Member
Μηνύματα
2.070
Likes
2.831
Επόμενο Ταξίδι
ΔΝΤ;;;
Ταξίδι-Όνειρο
Σκι στην Παταγονια
Εγώ και μόνο για τις μπουγάτσες ψηφίζω Θεσσαλονίκη.
ε ναι...ετσι....υπαρχει μπουγατσα με τυρι, μπουγατσα με κρεμα και με κιμα...δηλαδη ρε φιΛΕ τις δεν καταΛΛαβαινεις??? θε μΕ πεις επιτελους?

περαν πλακας αυτο που μου την εσπαγε στην πολη αυτη ειναι αυτο που ειπε η paefstra....για να κανεις ενα ταξιδι επρεπε να πας π.χ. Αθηνα.....πριν ειχε και καποιες συνδεσεις με Ευρωπη και τελικα εμεινε μονο με μια δυο εταιρειες....καλα που υπηρχε και το πλοιο απο Ηγουμενιτσα...(μιλαμε για καπου ως 2008-2009)
.καλα δεν μιλαω για τιποτα ελληνικα νησια τις παλιες εποχες....(Ανεμος και ετσι)...να κολλησει το πλοιο στην ξερα και να εισαι μεσα καπου 30 ωρες για παρο....διπλωμα μηχανικου να εβγαζες πιο λιγο θα επηζες
 

gdanias

Member
Μηνύματα
12
Likes
21
Όντας άτομο που έχει ταξιδέψει σε 50 χώρες πάνω κάτω (Ευρώπη, Ασία, Αμερική, Αφρική ) μπορώ με βεβαιότητα να πω πως η Αθήνα αν και όχι υπέροχη είναι παράδεισος μπροστά σε άλλα μέρη που έχουν δει τα μάτια μου.
 

fotast

Member
Μηνύματα
9.373
Likes
14.280
Όντας άτομο που έχει ταξιδέψει σε 50 χώρες πάνω κάτω (Ευρώπη, Ασία, Αμερική, Αφρική ) μπορώ με βεβαιότητα να πω πως η Αθήνα αν και όχι υπέροχη είναι παράδεισος μπροστά σε άλλα μέρη που έχουν δει τα μάτια μου.
Αν θέλεις πες ενδεικτικά 5-10 μέρη από αυτά που πήγες;
 

gdanias

Member
Μηνύματα
12
Likes
21

fotast

Member
Μηνύματα
9.373
Likes
14.280

alma

Member
Μηνύματα
3.724
Likes
15.085
Επειδή κάπου αναφέρθηκαν οι αφίσες, ως προς την ασχήμια του κέντρου. Όντως συμβάλλουν στη ρύπανση. Δεν σημαίνει πως σε άλλες πρωτεύουσες δεν υπάρχουν αφίσες, ειδικά σε συγκεκριμένες περιόδους.
Όταν ήμουν Δουβλίνο, επειδή ήταν οι μέρες του δημοψηφίσματος για τη νομιμοποίηση ή όχι των εκτρώσεων, ήταν γεμάτες αφίσες οι κολόνες και οι δρόμοι. Βέβαια προς τιμή των Ιρλανδών κανείς δεν έσκιζε τις αφίσες του άλλου, αλλά κολλούσε ακριβώς δίπλα πάνω ή κάτω την δική του αφίσα, κι ας είχε ακριβώς αντίθετη γνώμη.

Τώρα για τα γκρι ψηλά και συχνά παραμελημένα κτίρια συμφωνώ. Σε όσες πρωτεύουσες ανα τον κόσμο υπάρχουν τις ασχημαίνουν. Μάλιστα σε πολλές πόλεις της Ευρώπης, χτίζονται σήμερα κομψά κτίρια παραδοσιακής αρχιτεκτονικής περασμένων δεκαετιών, σε μια προσπάθεια αναβίωσης της παλιάς τους ομορφιάς και γοητείας.
Όμως τέτοια κτίρια, ψηλά, άσχημα και μουντά είναι γεμάτος ο κόσμος. Δυστυχώς. Από τη Λισσαβώνα, μέχρι το Δουβλίνο και την Τιφλίδα.

Άρα όχι η Αθήνα, όχι μόνο δεν είναι στον πάτο, αλλά και πολύ ψηλότερα από άλλες πρωτεύουσες ανά τον κόσμο. Απλώς έχει τεράστια περιθώρια βελτίωσης και τα αναπαλαιωμένα νεοκλασσικά είναι ένα θετικό βήμα, προς αυτή την κατεύθυνση.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.185
Μηνύματα
883.269
Μέλη
38.893
Νεότερο μέλος
stefanoss

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom