Υπάρχουν ασχημότερες πρωτεύουσες από την ΑΘΗΝΑ;;

barkour

Member
Μηνύματα
1.169
Likes
5.219
Ταξίδι-Όνειρο
Υεμενη
Αυτό είναι κάτι όμορφο που για διάφορους λόγους το βλέπω άσχημο; Να πω ότι κι εγώ γενικά δεν περνάω άσχημα λόγω των προβλημάτων της πόλης, δεν είναι ότι λιώνω στην κίνηση, με ταλαιπωρεί η γραφειοκρατεία κ.λπ. Εντάξει, τώρα κάποιοι θα πουν ότι τα βουνά στο φόντο είναι όνειρο.
Για να μη μιλησουμε για το πρασινο ....
 

karfitsa

Member
Μηνύματα
4.546
Likes
8.035
Δεν παίζει ρόλο τι βλέπετε εσείς που μένετε στην πόλη.Το ερώτημα είναι τι βλέπει ο τουρίστας .Εχοντας μιλήσει με πολλούς θεωρώ ότι γενικά μένουν ευχαριστημένοι.
Και πολύ σωστά τονίστηκε ότι δεν είναι μόνο τα κτίρια (που υπάρχουν αξιόλογα κτίρια ακόμη)Είναι ένα σύνολο εμπειριών που συνήθως τους αρέσει.
Γνωρίζω αρκετούς που έρχονται κάθε χρόνο.Δεν έρχονται φυσικά γιατί λάτρεψαν τις πολυκατοικίες του 60 και του 70.Αλλά γιατί τους αρέσει ο τρόπος ζωής μας,ο αρχαιολογικός μας πλούτος και η εγγύτητα πολλών αξιόλογων προορισμών.
 

Borealis

Member
Μηνύματα
3.817
Likes
7.700
5+1 καλά πριν πάμε στα κατώτερα
1ΑΑΑ Οι αρχαιολογικοί χώροι, όσο ο Δυτικός Πολιτισμός έχει κάποια σημασία, η Αθήνα θα είναι εκεί
2ΑΑΑ Τα Μουσεία, ένα απίστευτο κλάστερ (που ολοκληρώνεται φέτος με την αυλή των θαυμάτων) Μουσείων όλων των εποχών και πολλών διαφορετικών πολιτισμών, μόνο η Ρώμη μπορεί να την ανταγωνιστεί.
3ΑΑΑ Οι λόφοι, αν είμαστε εμείς υποχρεωμένοι να συντηρούμε την Ακρόπολη, η Πνύκα, ο Φιλοπάππου και ο Άρειος Πάγος θα έπρεπε να είχαν περάσει στην αρμοδιότητα του ΟΗΕ για να μη πειραχτεί ούτε πετραδάκι.
4ΑΑΑ Ο Εθνικός Κήπος, επίσης θα έπρεπε να περάσει στην αρμοδιότητα του ΟΗΕ, πριν μια δύο δεκαετίες ήταν τόσο αυθεντικός που πίστευες ότι στην επόμενη στροφή θα κουτουλήσεις με την Αμαλία
5ΑΑΑ Η Ακαδημία Αθηνών, σίγουρα μέσα στα πέντε ομορφότερα κτήρια του κόσμου
+ 1 ΑΑΑ Η διαδρομή για το Σούνιο
 

fotast

Member
Μηνύματα
9.371
Likes
14.274
Το Σούνιο δεν είναι Αθήνα...Το έχουμε ξακαθαρίσει ότι Αθήνα = όρια δήμου :haha:

Και μια που ανέφερες τον ΟΗΕ η Σαλαμίνα θα έπρεπε να περάσει στην αρμοδιότητα του δεκαετίες πρίν.Τέτοια ντοπή με τα ναυπηγεία δίπλα πουθενά...
 
Μηνύματα
415
Likes
1.365
Ταξίδι-Όνειρο
ΛΑΣ ΒΕΓΚΑΣ ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ
Η Αθήνα είναι η κλασσικη περιπτωση παρεξηγημενης πολης.Ναι ειναι πολυβουη,ναι εχει κινηση ,ναι το καλοκαιρι ειναι κολαση αλλα σε καμμια περιπτωση ασχημη.Ναι υπαρχουν ασχημα σημεια και αδιαφορα εκτος ιστορικου κεντρου ,αλλα αυτο νομιζω συμβαινει και στις περισσοτερες πολεις.Ναι μπορει να μην εχει τις πλατειες ιταλικων πολεων,να μην εχει την αριστοκρατια της Βιεννης και τα παρκα του Λονδινου,αλλα μαντεψτε γιατι?Γιατι αυτο ειναι η Αθηνα !!Κοιταγα παρα πολεις στο ιντερνετ live walking και αντιστοιχα ειμαι πολυταξιδευμενος αρκετα ειδικα Ευρωπη και εχω δει απιστευτα κτιρια και ποιοτητα ζωης αλλα κατι λειπει παντα λεω,το χρωμα του ηλιου ισως! Εχω παει σε πολυ πιο ομορφες πολεις σαφως. Δεν νομιζω οτι αφηνει κανενα ασυγκινητο ομως τα στενα της Πλακας,με αισθηση σαν να εισαι σε κυκλαδιτικο νησι και εισαι 3 λεπτα με τα ποδια απο το Συνταγμα, μια βολτα στο Θησειο και στην Αρεοπαγιτου κατω απο τον Αττικο ηλιο και ολα αυτο κατω απο το μεγαλυτερο παγκοσμιο αξιοθεατο την Ακροπολη,με τα ομορφα rooftop bars της και ολη η πολη γεματη αρχαια.Θες ενα κλικ βγαινεις παραλιακη και παραλιες αττικης και ας μην ειναι οι top.Θες ζωη χαμος μην κοιτας τωρα με τον covid.Καθε πολη εχει τα καλα και τα μειον της αλλα δεν νομιζω οτι ο τουριστας θα παει στην Καλλιθεα ή θα μεινει στο Μεταξουργειο μονο και δεν θα παει καθολου στα πιο πανω.Ισα ισα σαν travellers πρεπει να εκτιμουμαι καθε πολη ξεχωριστα τι στυλ βγαζει και τι εχει να δωσει πχ προφανως δεν θα ερθεις στην Αθηνα για να δεις μεσαιωνικη πολη ή για να δεις τεραστιες πλατειες σαν την Μοσχα,ειναι σαν να πας πχ στο Καιρο για να δεις φυση (πρασινο εννοω )και κτιρια Βιεννης ή να πας στη Σεριφο για μουσεια,θα απογοητευτεις.Ναι συμφωνω οτι ειναι για 2-3 μερες και μετα νησια.Αλλα απαραιτητος κομβος για πρωτη φορα επισκεπτη.Για να κλεισω η Αθηνα ηταν ασχημη πολη στα 90'σ και θλιβερη αλλα απο τα 00'ς kai σημερα η αναβαθμιση ειναι τεραστια.Και οχι δεν θα γινει Παρισι ποτε για πολυ απλα δεν ειναι Παρισι,αντιστοιχα η Μπανγκοκ το Καιρο εχουν διαφορετικους λογους που τραβαν το επισκεψη χωρις να ειναι αντικειμενικα ομορφες με ευρωπαικα προτυπα πολεις.
 

GTS

Member
Μηνύματα
6.782
Likes
18.174
Τα ποτάμια της Αθήνας μόνο ποτάμια δεν ήταν, όπως σωστά ειπώθηκε ρέματα ήταν ουσιαστικά και είναι ακόμα. Αρκεί μια βόλτα στις διευθετημένες κοίτες Ιλισσού και Κηφισου για να το διαπιστώσει κανεις. Ή όπως σωστά ειπώθηκε, στο Κεραμεικο ρέει ο Ηριδανός ελεύθερα, μέχρι και γατόψαρα έχει μέσα…ότι πρέπει για μακροβούτια.
 

fotast

Member
Μηνύματα
9.371
Likes
14.274
΄Ισως είναι και ψυχολογικό το θέμα...Πιθανότατα και άλλοι κάτοικοι άλλων καλύτερων και ομορφότερων πόλεων να μην εκτιμούν αυτά που έχουν και να ονειρεύονται αυτά που τους λείπουν...Το είδαμε και με την πανδημία πόσα μας έλλειψαν πράγματα που τα θεωρούσαμε αυτονόητα όταν τα είχαμε...
 

bandit650

Member
Μηνύματα
621
Likes
2.848
Τα ποτάμια ανοιχτά η κλειστά που κολλάνε στο θέμα;
Όσο για τα ΑΑΑ
Ποτέ δεν μπήκε η αξία των αρχαίων και των μουσείων στο θέμα.
ΑΛΊΜΟΝΟ ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΉΡΧΑΝ ΚΑΙ ΑΥΤΆ!!
Όσο για τον Εθνικό κήπο, του μοναδικού πράσινου σημείου στην πόλη, η λέξη αυθεντικότητα είναι για να κρύψει την εγκατάλειψη του και μηδαμινή προσπάθεια αναβάθμισης.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.169
Μηνύματα
882.778
Μέλη
38.883
Νεότερο μέλος
ayahuasca97

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom