ΦΥΛΕΣ ΤΗΣ ΑΦΡΙΚΗΣ

varioAthens

Member
Μηνύματα
5.420
Likes
7.766
ΙΓΜΠΟ
Η Ίγκμπο (μερικές φορές Ντι Ίγκμπο ή Ίμπο), είναι εθνική ομάδα της Αφρικής και μία από τις τρεις μεγαλύτερες εθνικές ομάδες της Νιγηρίας, οι οποία συναντάται κυρίως στο νοτιανατολικό τμήμα της χώρας και είναι κατακερματισμένη σε διάφορες υποομάδες
Ίγκμπο μπορεί επίσης να βρεθούν στο Καμερούν και την Ισημερινή Γουινέα, καθώς και σε άλλες αφρικανικές χώρες σε μικρότερο βέβαια αριθμό. Απαντώνται πλέον και σε άλλες χώρες λόγω μετανάστευσης και του ατλαντικού δουλεμπορίου. Ο ακριβής αριθμός των Ίγκμπο που ζουν εκτός της Αφρικής δεν είναι δυνατόν να προσδιοριστεί.

Οι Ίγμπο μιλούν τη γλώσσα Ίγκμπο, η οποία περιλαμβάνει εκατοντάδες διαφορετικές διαλέκτους.

Το 1967 μία ομάδα αυτονομιστών Ίγκμπο ανακήρυξε την ανεξαρτησία της και σχημάτισε το κράτος της Μπιάφρας. Η ενέργεια τους αυτή προκάλεσε εμφύλιο πόλεμο, ο οποίος διήρκεσε μέχρι το 1970 και στοίχισε τη ζωή σε περισσότερο από ένα εκατομμύριο ανθρώπους.


ΚΑΒΥΛΟΙ (ΑΛΓΕΡΙΑ)
Οι Καβύλοι (αραβ. qabāʾil που σημαίνει φυλές) είναι φυλή νομάδων που ζουν στην περιοχή της Καβυλίας. Μιλάνε την Καβυλία γλώσσα. Έχουν πληθυσμό περ. 4 εκατομμύρια, από τους οποίους οι μισοί σχεδόν έχουν μεταναστεύσει στην Γαλλία. Παλαιότερα οι Καβύλοι θεωρούνταν δεινοί ναυαγιστές που με το χρόνο μεταβλήθηκαν σε ναυαγοσώστες.

Η Καβυλία γλώσσα ομιλείται τόσο στην καθημερινή ζωή, όσο και στις επαγγελματικές σχέσεις. Οι Καβύλοι προτιμούν την γλώσσα τους από την αραβική, ενώ στις εμπορικές σχέσεις τους χρησιμοποιούν συχνά την γαλλική γλώσσα.

Οι Καβύλοι είναι ως επί το πλείστον Μωαμεθανοί Σουνίτες, ενώ υπάρχει και μια μειονότητα Χριστιανών.

Εκτός από την παραδοσιακή καλλιέργεια της γης και την βιοτεχνία, οι κάτοικοι της περιοχής ασχολούνται ως εργάτες σε ορυχεία, ενώ η βιομηχανία γενικά είναι υπό ανάπτυξη.



ΜΑΣΣΑΪ
Οι Μασσάι (Massai), είναι μια νειλοχαμητική φυλή που κατοικεί στην νοτιοδυτική Κένυα, στη βόρεια Τανζανία και μία μικρή ομάδα στην βορειο-κεντρική Κένυα, βόρεια του όρους Κένυα, δίπλα στην συγγενική τους φυλή, τους Σαμπούρου (Samburu).
Κατάγονται από το Σουδάν όπως όλες οι νειλοτικές φυλές, από την ανατολική περιοχή του Νείλου απ' όπου και μετανάστευσαν παλιότερα προς τα νοτιοανατολικά, προς τα σημερινά εδάφη κατοίκησης τους.

Ασχολούνται με την κτηνοτροφία, διανύουν μεγάλες αποστάσεις με τις αγελάδες τους για να βρούνε νερό κι είναι φημισμένοι για τις πολεμικές τους ικανότητες. Οι άντρες πολεμιστές βάφουν τα μαλλιά τους με μια ιδική κόκκινη βαφή (ώχρα), φτιαγμένη ίσως από μια ουσία που βγαίνει από κάποιο φυτό της περιοχής.





Συνολικός πληθυσμός 1.200.000 κατ.
Πληθυσμός ανά χώρα Νίγηρας 720.000 (1998), Μάλι 440.000 (1991), Μπουρκίνα Φάσο 60.000 (1991), Αλγερία 25.000 (1987), Λιβύη 17.000 (1993).
Γλώσσα/ές Ταμασέκ, Ταματζέκ, Ταμαχάκ.
Θρησκεία Σουνίτες Μουσουλμάνοι.
Συνολικός πληθυσμός1.200.000 κατ.
Πληθυσμός ανά χώραΝίγηρας 720.000 (1998), Μάλι 440.000 (1991), Μπουρκίνα Φάσο 60.000 (1991), Αλγερία 25.000 (1987), Λιβύη 17.000 (1993).
Γλώσσα/ές
Ταμασέκ, Ταματζέκ, Ταμαχάκ.
Θρησκεία
Σουνίτες Μουσουλμάνοι.


φώτο
 

Attachments

Last edited by a moderator:

varioAthens

Member
Μηνύματα
5.420
Likes
7.766
ΣΟΥΔΑΝΟΦΩΝΟΙ ΝΕΓΡΟΙ
Ονομάζονται σουδανόφωνες ή σουδανικές οι εθνότητες των μαύρων Αφρικανών που καταλαμβάνουν: (α)Το τμήμα της "μαύρης" Δ. Αφρικής (Σενεγάλη, Μάλι( εξ ου και το πρώην Γαλλικό Σουδάν [το 2ο Σουδάν της Αφρικής]), Νιγηρία, Ακτή Ελεφαντοστού, Νίγηρας, κλπ) (β)Την κεντρική Αφρική βόρεια της περιοχής των Μπαντού, όπως: Ν. Τσαντ, Β. Καμερούν, Ν.Δ Σουδάν, Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, Β.Α. Λαϊκή Δημοκρατία του Κογκό, Β.Δ Ουγκάντα.

Γλωσσολογικά ανήκουν στη βόρεια Νιγηροκονγκολεζική οικογένεια (νότιες Νιγηρο-Κονγκολεζικές είναι οι γλώσσες Μπαντού), πιο σωστά Σουδανικές θα τις ονομάζαμε, μαύρες γλώσσες που μέσα σ' αυτές συμπεριλαμβάνονται και κάποιες σουδανικές φυλές με γλώσσες όμως της Αφρο-Ασιατικής οικογένειας, π.χ Χάουσα, Πελ. Σημαντικά παρακλάδια των σουδανικών εθνοτήτων, είναι κατά πρώτον οι Βολταϊκές φυλές, οι φυλές δηλαδή που κατοικούν στην Μπουρκίνα Φάσο, π.χ η φυλή Μόσι, και κατά δεύτερον οι λεγόμενοι παλαιο-σουδανικοί πληθυσμοί από τη Γουινέα μέχρι το Τσαντ.

Πάντως, κυρίως φυλετικά, ορίζονται περισσότερο ως σουδανικές (sudanic), οι φυλές Αζάντε, Μαγκμπέτου, Μπάντα, Λέντου, Λουγκμπάρα, Οκέμπου, Μάαντι και άλλες μικρότερες ομάδες, που καταλαμβάνουν τα εξής κράτη: Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, Σουδάν (νοτιοδυτικό τμήμα), Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό (βόρειο τμήμα), Ουγκάντα (βορειοδυτικό τμήμα).

Σουδανόφωνες ομάδες μπορούν να οριστούν και οι φυλές του Νειλωτικού κλάδου του Σουδάν, της Κένυας, της Ουγκάντας και της βόρειας Τανζανίας.

Ο γενικός όρος σουδάν [που στα Αραβικά σημαίνει μαύρος], χρησιμοποιείται σήμερα στην περιγραφή: κουλτούρας, πολιτισμού, αρχιτεκτονικής, γης (σουδανική σαβάνα).
Γενικά αυτές οι εθνότητες διαφέρουν σε πολλά απ' τους Μπαντού, ακόμη και σε αρκετές περιπτώσεις εμφανίζουν μικρές διαφορές χαρακτηριστικών προσώπου σε σχέση με τους τελευταίους, με διαφορετικό μέτωπο, μύτη, ζυγωματικά.
 

Attachments

Last edited by a moderator:

varioAthens

Member
Μηνύματα
5.420
Likes
7.766
ΤΟΥΑΡΕΓΚ
Οι Τουαρέγκ (Tuareg) ή Ταργκί(Targui) ή Ιμουάρ (Imuhar), είναι ένας Βερβερικός νομαδικός λαός της κεντρικής και νότιας Σαχάρας και στο τμήμα του Σαχέλ στη δυτική Αφρική. Ο πληθυσμός τους φθάνει περίπου το 1.200.000 σε όλη την περιοχή εξάπλωσης τους που περιλαμβάνει τα κράτη ανά σειρά πληθυσμού: Νίγηρας, Μάλι, Μπουρκίνα Φάσο, Αλγερία, Λιβύη.

Στους Τουαρέγκ ο κανόνας κάλυψης του προσώπου που επιβάλει το ισλάμ αντιστρέφεται, κι έτσι οι άντρες είναι εκείνοι που καλύπτουν το πρόσωπό τους, αφήνοντας μόνο την περιοχή των ματιών τους ακάλυπτη, σε αντίθεση με τις γυναίκες που δεν το καλύπτουν. Αυτό εξυπηρετεί, όχι μόνο για λόγους τήρησης των παραδόσεων, αλλά και για την προφύλαξη τους στις μετακινήσεις τους, από τις αμμοθύελλες που θερίζουν την Σαχάρα, αλλά είναι και μια «θερμομονωτική» λύση ενάντια στην αφόρητη ζέστη και τον καυτό ήλιο της ερήμου, όσο κι αν αυτό ξενίζει τους Ευρωπαίους. Ονομάζονται και μπλε άνθρωποι, γιατί με τα χρόνια το δέρμα τους αρχίζει να βάφεται όταν φοράνε συχνά τα ενδύματα που είναι βαμμένα με το χαρακτηριστικό λουλακί χρώμα.

Είναι μουσουλμάνοι σουνίτες (χαλαρής μορφής) στο θρήσκευμα, αλλά διατηρούν πολλά προ-ισλαμικά ήθη και έθιμα όπως για παράδειγμα τα πολλά φυλαχτά που φοράνε, κυρίως οι γυναίκες.

Η κύρια γλώσσα τους είναι η Ταμασέκ και η βερβερική αυτή γλώσσα στηρίζεται στην γραφή Τιφινάγ, η οποία χρησιμοποιείται ευρέως και από τους υπόλοιπους Βέρβερους στην Αλγερία, στο Μαρόκο και στην Μαυριτανία. Γλωσσολογικά ανήκει στην Αφρο-Ασιατική οικογένεια που ανήκουν και οι υπόλοιπες βερβερικές διάλεκτοι.
 

Attachments

Last edited by a moderator:

varioAthens

Member
Μηνύματα
5.420
Likes
7.766
ΤΟΥΑ
Οι ΤούαΜπατούα) είναι πυγμοειδής φυλή της κεντρικής Αφρικής, οι αρχαιότεροι κάτοικοι της περιοχής των Μεγάλων Λιμνών. Κατοικούν με μικρούς πληθυσμούς στα κράτη της Ρουάντα του Μπουρούντι και στην Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, κυρίως μέσα στο ισημερινό τροπικό δάσος της περιοχής. To 2000 ο πληθυσμός τους ήταν 80.000 άτομα, κάτι που τους κάνει σημαντική μεινότητα της περιοχής.

Υπάρχουν επίσης πληθυσμοί στην Ανγκόλα, τη Ναμίμπια, τη Ζάμπια και τη Μποτσουάνα που ζουν σε βάλτους και ερήμους, μακριά από τα δάση. Λίγα όμως είναι γνωστά για αυτούς τους πληθυσμούς.

Όταν οι Χούτου ήρθαν στην περιοχή υποδούλωσαν τους Τούα. Γύρω στο 15ο αιώνα έφτασαν οι Τούτσι που κυριάρχησαν πάνω και στις δυο φυλές. Οι Τούα μιλούν την ίδια γλώσσα, την Κινιαρουάντα, με τους Χούτου και τους Τούτσι. Για εκατοντάδες χρόνια οι Τούα αποτέλεσαν μικρή μειονότητα της περιοχής (γύρω στο 1% στη Ρουάντα και το Μπουρούντι) κι έτσι δεν είχαν σημαντικό πολιτικό ρόλο.

Οι Τούα συχνά αγνοούνται στις συζητήσεις περί της διαμάχης μεταξύ Χούτου και Τούτσι, που έφτασε στο αποκορύφωμά της με τη Γενοκτονία της Ρουάντα το 1994. Περίπου το 30% του πληθυσμού τους στη Ρουάντα εκοντώθηκε κατά τη διάρκεια της σύγκρουσης.
 

Attachments

Last edited by a moderator:

varioAthens

Member
Μηνύματα
5.420
Likes
7.766
ΤΟΥΜΠΟΥ
Οι Τούμπου ή Τέμπου είναι μία Νειλοσαχαριανή φυλή της κεντρο-ανατολικής Σαχάρας, που ο πληθυσμός της απλώνεται σε 3 χώρες παρόλο τον μικρό του αριθμό κατοίκων (δεν ξεπερνούν τους 5.000.000 συνολικά): Τσαντ, Λιβύη, Νίγηρας. Το όνομα Τούμπου σημαίνει ο κάτοικος του βουνού, δηλαδή του Τιμπέστι. Είναι μουσουλμάνοι και γλωσσο-φυλετικά ανήκουν στην Νειλο-Σαχαριανή γλωσσική ομάδα. Δεν είναι Βέρβεροι, έχουν πιο σκούρο δέρμα απ' τους Τουαρέγκ και έχουν χαρακτηριστικά που μοιάζουν μ' αυτά των μαύρων νειλοτικών φυλών του Σουδάν και καμιά φορά με τους Αιθίοπες (εξ ου και η παρομοίωση τους ως "Αιθίοπες της Σαχάρας").

Οι Τούμπου διαιρούνται σε 2 ομάδες: (α)Τους Τέντα που κατοικούν στον ορεινό όγκο του Τιμπέστι που βρίσκεται στο βόρειο Τσαντ, στη νότια Λιβύη και κάποιοι στον βορειοανατολικό Νίγηρα και μιλούν την Τένταγκα (β)τους Ντάσα που ζούνε νοτιότερα στην ζώνη του Σαχέλ στις χώρες Τσαντ και Νίγηρα και μιλούν την Ντάσαγκα.
Και τα δύο γλωσσικά ιδιώματα ανήκουν στην γλώσσα Γκοράν και η γραφή της μοιάζει με την γραφή Τιφινάγ των Τουαρέγκ και των άλλων Βερβέρων της Β. Αφρικής.
Είναι νομάδες-κτηνοτρόφοι αλλά έχουν και μια "καλή σχέση με τα όπλα" κατάλοιπο από τον Τσαντο-Λιβυκό πόλεμο στην δεκαετία του 70'.


ΤΟΥΤΣΙ
Τούτσι ονομάζεται η αιθιοπικής καταγωγής χαμιτική φυλή της Ρουάντα και του Μπουρούντι. Τον 15ο αιώνα μετανάστευσαν από τα βόρεια και συγκατοίκησαν με τους προϋπάρχοντες πληθυσμούς Μπαντού (Χούτου) και πυγμαίους (Τούα) και αποτελούν τη μειοψηφία και των δύο κρατών (το 10% περίπου του πληθυσμού του κάθε κράτους). Έχουν ψηλό ανάστημα, λεπτά χαρακτηριστικά προσώπου και με κάποιο «λευκό» αίμα, χαρακτηριστικά που τους προσδίδουν αυτήν την Αιθιοπική χαμιτική καταγωγή τους.

Η φυλή έγινε γνωστή κατά την διάρκεια του εμφυλίου πολέμου στη Ρουάντα καθώς γνώρισε την χειρότερη και πιο βάναυση γενοκτονία από τη φυλή των Χούτου.


ΧΟΥΤΟΥ
Οι Χούτου είναι μία από τις εθνικές ομάδες Μπαντού που κατοικούν στο Μπουρούντι και στη Ρουάντα, σε ποσοστό 85%. Οι Χούτου υπήρξαν πρωταγωνιστές της γενοκτονίας που πραγματοποιήθηκε το 1994, όπου σε 2-3 μέρες σφαγιάστηκαν με μασέτες περίπου μισό εκατομμύριο άνθρωποι στη Ρουάντα και στο Μπουρούντι.

Η γενοκτονία των Τούτσι κατέστη δυνατή καθώς οι Χούτου είχαν επιβάλει μια πολιτική διακρίσεων με την αναγραφή της φυλής στην ταυτότητα τού κάθε πολίτη της Ρουάντα.


ΧΑΟΥΣΑ
Χάουσα ονομάζεται πολυπληθής νέγρική φυλή της Δ. Αφρικής που ανήκει στην σουδανική Σαχελιανή φυλετική ομάδα.
Είναι μουσουλμάνοι και κατοικούν κυρίως στις:
(α) Νιγηρία 21.000.000
(β) Νίγηρας 5.000.000
(γ) Σουδάν 500.000 (αρχική χώρα καταγωγής τους. [από τη Νουβία του Σουδάν])
(δ) Καμερούν 238.000 (βόρειο τμήμα)
(ε) Γκάνα 202.000
(στ) Τσαντ 158.000
(ζ) Ακτή Ελεφαντοστού 108.000
Μικροί πληθυσμιακοί πυρήνες συναντώνται επίσης σε: Αλγερία, Μπουρκίνα Φάσο, Ισημερινή Γουινέα, Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, Γκαμπόν, Γκάμπια, Τόγκο και Δημοκρατία του Κονγκό.

Ομιλούν την Τσαντ γλώσσα Χάουσα που ανήκει στην Αφροασιατική γλωσσική οικογένεια και είναι μίξη των Αφρικανικών-σουδανικών, Αραβικών και Βερβερικών διαλέκτων. Στον μεσαίωνα η φυλή είχε δημιουργήσει και ένα μεγάλο μουσουλμανικό βασίλειο στην Δ. Αφρική.

φώτο
 

Attachments

Last edited by a moderator:

Aria_C

Member
Μηνύματα
318
Likes
112
Επόμενο Ταξίδι
Στ' αυγά μου :(
Ονειρεμένο Ταξίδι
Υποσαχάρια Αφρική
Καλή η προσπάθειά σου να απαριθμήσεις κάποιες από τις φυλές τις Αφρικής, αν και υπάρχουν πάρα πολλές ακόμη.
Μία ερώτηση μόνο. Ποια είναι η πηγή σου για τα στοιχεία που αναφέρεις; Γιατί τουλάχιστον όσον αφορά στους Τούτσι, αυτά που αναφέρεις, νομίζω ότι απηχούν κυρίως τις ευρωπαϊκές αντιλήψεις του περασμένου αιώνα, της Χαμιτικής θεωρίας.
Όμως, εξ όσων γνωρίζω, οι Βέλγοι αποικιοκράτες ονόμασαν Τούτσι όλους όσους είχαν περισσότερες από 10 αγελάδες (δείγμα πλούτου) ή είχαν μακρύτερες μύτες (δείγμα καταγωγής). Οι σημερινοί γενετιστές, όμως, μετά από μελέτες του χρωμοσώματος Υ έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι οι Τούτσοι έχουν κατά το μεγαλύτερο ποσοστό καταγωγή Μπαντού, κοινή δηλαδή καταγωγή με τους Χούτου, καθώς οι Μπαντού είναι φυλή καταγώμενοι από την κεντρική υποσαχάρια Αφρική.
 

varioAthens

Member
Μηνύματα
5.420
Likes
7.766
Καλή η προσπάθειά σου να απαριθμήσεις κάποιες από τις φυλές τις Αφρικής, αν και υπάρχουν πάρα πολλές ακόμη.
Μία ερώτηση μόνο. Ποια είναι η πηγή σου για τα στοιχεία που αναφέρεις; Γιατί τουλάχιστον όσον αφορά στους Τούτσι, αυτά που αναφέρεις, νομίζω ότι απηχούν κυρίως τις ευρωπαϊκές αντιλήψεις του περασμένου αιώνα, της Χαμιτικής θεωρίας.
Όμως, εξ όσων γνωρίζω, οι Βέλγοι αποικιοκράτες ονόμασαν Τούτσι όλους όσους είχαν περισσότερες από 10 αγελάδες (δείγμα πλούτου) ή είχαν μακρύτερες μύτες (δείγμα καταγωγής). Οι σημερινοί γενετιστές, όμως, μετά από μελέτες του χρωμοσώματος Υ έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι οι Τούτσοι έχουν κατά το μεγαλύτερο ποσοστό καταγωγή Μπαντού, κοινή δηλαδή καταγωγή με τους Χούτου, καθώς οι Μπαντού είναι φυλή καταγώμενοι από την κεντρική υποσαχάρια Αφρική.
Δυστυχώς ξέχασα να παραθέσω τότε την πηγή και σήμερα, μετά από 1,5 χρόνο, είναι ολίγον δύσκολο να θυμηθώ...
Η δική σου? Θα με ενδιέφερε να διαβάσω και αυτή την πλευρά...:roll:
 

Aria_C

Member
Μηνύματα
318
Likes
112
Επόμενο Ταξίδι
Στ' αυγά μου :(
Ονειρεμένο Ταξίδι
Υποσαχάρια Αφρική
Πρώτ' απ' όλα θα ήθελα να ζητήσω συγγνώμη αν φάνηκε ότι σου επιτέθηκα, γιατί δεν ήταν αυτή η πρόθεσή μου. Πραγματικά ήθελα να μάθω από πού έχεις πάρει τα στοιχεία σου. Όσο για μένα, όπως έγραψα, είναι "εξ όσων γνωρίζω", τα περισσότερα από αυτά από βιβλία που έχω διαβάσει για την Αφρική και ειδικότερα τη Ρουάντα, ντοκιμαντέρ, καθώς και κάποιες μελέτες δημοσιευμένες κατά καιρούς.
 

varioAthens

Member
Μηνύματα
5.420
Likes
7.766
Πρώτ' απ' όλα θα ήθελα να ζητήσω συγγνώμη αν φάνηκε ότι σου επιτέθηκα, γιατί δεν ήταν αυτή η πρόθεσή μου. Πραγματικά ήθελα να μάθω από πού έχεις πάρει τα στοιχεία σου. Όσο για μένα, όπως έγραψα, είναι "εξ όσων γνωρίζω", τα περισσότερα από αυτά από βιβλία που έχω διαβάσει για την Αφρική και ειδικότερα τη Ρουάντα, ντοκιμαντέρ, καθώς και κάποιες μελέτες δημοσιευμένες κατά καιρούς.

No worries, δεν παρεξηγήθηκα! Αλλά πραγματικά μoυ κάνει εντύπωση γιατί μία από τις καλύτερες εκπομπές (προσωπική άποψη) που έχω δεί για τη Ρουάντα (Χούτου, Τούτσι και εμφύλιος), η "Εμπόλεμη Ζώνη" του Δανέζη (πριν αρκετά χρόνια βέβαια), δεν αναφέρθηκε καθόλου σε αυτή την εκδοχή!
 

Aria_C

Member
Μηνύματα
318
Likes
112
Επόμενο Ταξίδι
Στ' αυγά μου :(
Ονειρεμένο Ταξίδι
Υποσαχάρια Αφρική
Μα γι' αυτό και ρώτησα. Επειδή η υποσαχάρια Αφρική είναι κάτι που με άγγιζε ιδιαίτερα από παιδί (σε βαθμό ψύχωσης) κι επειδή διαβάζω, βλέπω, ακούω οτιδήποτε έχει να κάνει με αυτό το μέρος της γης και τους ανθρώπους του (έως και Igbo ψιλο-έμαθα), είναι κάτι που το είχα πρωτοακούσει από φίλους μου Αφρικανούς (αλλά στην αρχή δεν έδωσα και τόσο βάση γιατί ήταν Χούτου) αλλά μετά το διάβασα κιόλας και σε βιβλία και στο διαδίκτυο. Αυτά που έγραψα τα έγραψα από μνήμης, αλλά θα προσπαθήσω να ανακτήσω την πηγή των γνώσεών μου.
Όσο για την εμπόλεμη ζώνη, έχεις δίκιο, δεν ανέφερε τίποτε σχετικό.
 

Aria_C

Member
Μηνύματα
318
Likes
112
Επόμενο Ταξίδι
Στ' αυγά μου :(
Ονειρεμένο Ταξίδι
Υποσαχάρια Αφρική
Επειδή είναι δύσκολο να βρω το σύνολο των άρθρων, σου αναφέρω ενδεικτικά κάποια:
"Genetics and History of Sub-Saharan Africa",Yearbook of Physical Anthropology 1987
"The Levant versus the Horn of Africa: Evidence for Bidirectional Corridors
of Human Migration" - American Journal of Human Genetics
Εννοείται πως οτιδήποτε άλλο έχεις (για οποιαδήποτε φυλή) θα με ενδιέφερε να το διαβάσω.
 

interted

Member
Μηνύματα
1.355
Likes
8.197
Επόμενο Ταξίδι
?
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ράφτινγκ στον Ουρουμπάμπα
Ο εμφύλιος μεταξύ των Τούτσι και των Χούτου στην Ρουάντα είναι πραγματικά ένα συγκλονιστικό γεγονός και μάλιστα πολύ πρόσφατο. Σήμερα μπορεί να έχει μόνο διδακτική αξία: Οι υπερόπτες λευκοί που φτάσαν στην Αφρική και δώσαν όλα τα προνόμια σε μια φυλή η οποία τους έμοιαζε πιο πολύ, λόγω αναστήματος και πιο λευκού χρώματος, και μάλιστα δεν δίστασε να χρησιμοποιήσει την επιστήμη ως άλωθι γι' αυτή την μορφή ρατσισμού. Υπάρχουν πολλές δραματοποιημένες εκδοχές της ιστορίας, όπως οι παρακάτω: (η δεύτερη πιο εύπεπτη και περισσότερο χολιγουντιανών προδιαγραφών):

Sometimes in April
Hotel Rwanda

Συνεχίστε να δίνεται πληροφορίες κορίτσια, είναι ένα από τα θέματα που δεν βλέπουμε συχνά.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.109
Μηνύματα
880.601
Μέλη
38.837
Νεότερο μέλος
koliswa

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom