Σλοβενία Φαράγγι Vintgare Gorge

Καλησπέρα.θα ήθελα να ρωτήσω αν έχει παει κάποιος στο φαρραγκι vintgare gorge με παιδί 2,5 ετών.μεσω email μου είπαν ότι δεν ενδείκνυται για παιδιά κάτω των 3 ετών και ότι δεν έχουν κράνος να του δώσουν.οτι μπορώ να το μεταφέρω σε σακίδιο πλάτης.ειναι όμως πολλά κιλά για να τη μεταφέρω στη πλάτη τόση ώρα.εχετε ιδέα τι μπορω να κάνω;νομίζω πως καρότσι δεν επιτρέπεται.ευχαριστώ

polidoros

Member
Καλησπέρα.θα ήθελα να ρωτήσω αν έχει παει κάποιος στο φαρραγκι vintgare gorge με παιδί 2,5 ετών.μεσω email μου είπαν ότι δεν ενδείκνυται για παιδιά κάτω των 3 ετών και ότι δεν έχουν κράνος να του δώσουν.οτι μπορώ να το μεταφέρω σε σακίδιο πλάτης.ειναι όμως πολλά κιλά για να τη μεταφέρω στη πλάτη τόση ώρα.εχετε ιδέα τι μπορω να κάνω;νομίζω πως καρότσι δεν επιτρέπεται.ευχαριστώ
Το πρόβλημα δεν είναι το κράνος , Δεν κινδυνεύεις να σου έρθει κάτι στο κεφάλι. Η διαδρομή είναι κατηφορική πάνω σε ξύλινη επίπεδη σχεδόν κατασκευή με λίγα σκαλοπάτια. Διατρέχει το μήκος του ρέματος- ποταμιού πότε από την μια πότε από την άλλη μεριά μέσα σε βλάστηση που έχει σκιά. Η επιστροφή όμως είναι ανηφορική κακοτράχαλη και αρκετά επίπονη πόσο μάλλον με επιπλέον βάρος.

Ευχαριστώ για την απάντηση.εχω δύο ερωτήσεις ακόμα.διαβασα πως υπάρχουν δύο δρόμοι επιστροφής.δε μπορώ να επιλέξω έναν από τους δύο ο οποίος να είναι πιο ανώδυνος;επίσης υπάρχει κάποια άλλη αντίστοιχη δραστηριότητα που να είναι kids friendly;είχα στο μυαλό μου και το καταρράκτη savica στη λίμνη bohinj αλλά διάβασα ότι έχει πάρα πολλά σκαλοπάτια.

polidoros

Member
Ευχαριστώ για την απάντηση.εχω δύο ερωτήσεις ακόμα.διαβασα πως υπάρχουν δύο δρόμοι επιστροφής.δε μπορώ να επιλέξω έναν από τους δύο ο οποίος να είναι πιο ανώδυνος;επίσης υπάρχει κάποια άλλη αντίστοιχη δραστηριότητα που να είναι kids friendly;είχα στο μυαλό μου και το καταρράκτη savica στη λίμνη bohinj αλλά διάβασα ότι έχει πάρα πολλά σκαλοπάτια.
Ο εύκολος δρόμος είναι αυτός που περιέγραψα παραπάνω και είναι στα αριστερά σου όταν φτάσεις στο τέρμα. Άλλη διαδρομή με ενδιαφέρων είναι:

Το Franja Partisan Hospital στη Σλοβενία είναι ένα υπαίθριο μουσείο μέσα σε φαράγγι, όπου κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο λειτουργούσε κρυφό νοσοκομείο ανταρτών. Η πρόσβαση γίνεται με περπάτημα σε μονοπάτι μέσα σε δάσος και κατά μήκος ενός μικρού ρυακιού.
Για παιδιά 2–3 ετών:
Απόσταση/πρόσβαση: Το περπάτημα από το πάρκινγκ μέχρι το νοσοκομείο είναι περίπου 15–20 λεπτά (ανάλογα τον ρυθμό) σε μονοπάτι με ελαφριά ανηφόρα και μερικά ξύλινα γεφυράκια. Δεν είναι κατάλληλο για καρότσι, οπότε θα χρειαστεί είτε μάρσιπος είτε να περπατήσουν.
Ασφάλεια: Το μονοπάτι έχει κιγκλιδώματα στα εκτεθειμένα σημεία, αλλά εξακολουθεί να είναι κοντά σε νερό και σε πλαγιές — χρειάζεται συνεχής επίβλεψη.
Ενδιαφέρον: Η ιστορία του ίσως να μην τους λέει κάτι σε αυτή την ηλικία, αλλά η διαδρομή είναι όμορφη και φυσική, με τρεχούμενο νερό και ξύλινες κατασκευές που μπορεί να τους αρέσουν οπτικά.
📌 Συμπέρασμα:
Είναι δυνατό να πάτε με παιδιά 2–3 ετών αν είστε προετοιμασμένοι να τα κουβαλήσετε σε μάρσιπο/πλάτης και να τα επιβλέπετε συνέχεια. Δεν είναι «παιδική χαρά» αλλά πιο πολύ μια μικρή περιπέτεια στη φύση με ιστορικό ενδιαφέρον.

Η Λίμνη Μπλέντ είναι πολύ πιο κατάλληλη για παιδιά 2–3 ετών σε σχέση με τα Σπήλαια Σκοτζιάν.
Γιατί είναι εύκολη επιλογή:
Πρόσβαση
: Μπορείς να κυκλοφορήσεις γύρω από τη λίμνη με καρότσι — το μεγαλύτερο μέρος του παραλίμνιου μονοπατιού είναι επίπεδο και στρωμένο.
Δραστηριότητες: Βόλτα με βάρκα ως το νησάκι, ταΐσμα πάπιες, μικρές παιδικές χαρές και αρκετά παγκάκια για στάση.
Ασφάλεια: Δεν υπάρχουν απότομα ή εκτεθειμένα σημεία στο κύριο μονοπάτι, απλώς προσοχή κοντά στο νερό.
Ευελιξία: Μπορείς να κάνεις μικρό κομμάτι της διαδρομής αντί για ολόκληρο τον κύκλο (ο κύκλος είναι περίπου 6 χλμ.).
Άνεση: Πολλά καφέ, τουαλέτες και μέρη για φαγητό, κάτι που είναι χρήσιμο με μικρά παιδιά.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
34.127
Μέλη
39.879
Νεότερο μέλος
Kyriaki1963

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom