Ιταλία Φλωρεντία - Ρώμη έτσι ξαφνικά

travelsgeo

Member
Μηνύματα
29
Likes
37
Περιεχόμενα

Γεια σας καταρχήν είναι η πρώτη ταξιδιωτικη εμπειρία που γράφω για αυτό και θα ήθελα την επιείκια σας καθώς και να με διορθώσετε αν είναι σε λάθος μέρος του forum. Όνειρο ζωής ενα ταξίδι με τρένο σχεδόν σε όλη την Ευρώπη...αλλά ας μην τα πολυλογώ μια μέρα και ενώ μόλις έχω μείνει άνεργος συνειδητοποιώ πόσο μακρινό είναι αυτο το όνειρο, ωσπου μαζεύω τα κομμάτια μου ξετρυπώνω τα μασούρια μου απλώνω τα τεφτέρια μου και μόλις εχω καταλάβει πόσο εθικτό είναι ένα ταξίδι στην Ιταλία, το δίλημμα μεγάλο Ρώμη ή Φλωρεντία? Στο νήμα κερδίζει η Φλωρεντία. Καθώς θα πηγαίναμε με καράβι και θα ήταν αρκετα κουραστικό αποφάσισα στο πήγαινε να κάνουμε μια ενδιάμεση στάση στη φαένζα και στον γυρισμό να μείνουμε 2 μέρες Μπολόνια, ξαφνικά ξεκινάνε απεργίες στα καράβια αναγκάζομαι αλλάζω ημερομηνιες στα ξενοδοχεία κάποια τα ακύρωσα γιατι δεν είχαν και 3 μέρες πριν, αρχίζουν σωρηδόν τα ξενοδοχεία να μου στέλνουν μηνύματα οτι πήγαν να προχρεώσουν την κάρτα μου και ήταν πλαστή ναι ναι οι τράπεζες διαβεβαίωναν για τις κάρτες τους και δεν υπήρχε περίπτωση να έχω πρόβλημα και 3 μέρες πριν έχω μείνει ξεκρέμαστος. (Τελικά Χρησιμοποίησα μια ξένη κάρτα που είχα που είχε μόλις 10 ευρώ μέσα ευτυχώς μου έκαναν μηδενικές χρεώσεις.) Να μην τα πολυλογώ πέρνει το μάτι μου μια προσφορά στην trenitalia για του αγίου Βαλεντίνου 1+1 τσεκάρω πάλι ρώμη ξενοδοχεία και πλέον οι τιμές είναι εντός του προκαθορισμένου μπατζετ. Έτσι το πλάνο πλέον έχει αλλάξει Πάτρα- Ανκόνα- Φαένζα ένα βράδυ, Φλωρεντία 4 βράδια, Ρώμη 2 Βράδια και επιστροφή απο Ανκόνα.Τόση ώρα λέω εκανα κανονισα ακύρωσα οχι γιατί είαι εγωιστής αλλά γιατι το έτερον ημισυ δεν είχε ιδέα, ήρθε η ώρα να το πω ε και το λέω τι ήθελα και το έλεγα?ποτε θα βάψουε μαλλί?νυχια?προλαβαίνω να χασω 5 κιλα σε 3 μέρες?Να ανανεώσω την γκαρνταρόμπα? Τέλος πάντων τα νύχια προλάβαμε τα βάψαμε μην αγχώνεστε :bleh:.
Το ταξίδι ξεκινάει καράβι-κατάστρωμα μια έννοια πολύ παρεξηγημένη το ταξίδι είναι ανετότατο και αν δεν είσαι πολυ περίεργος στον ύπνο μια χαρα κοιμάσε βλέπεις τις ταινίες σου κλπ.
Ημέρα 2.
Φτάνουμε στην ανκόνα κατεβαίνουμε απο το καράβι και εκεί έρχεται η πρώτη φρίκη, πρώτη φορά εξωτερικό είμαστε εκεί και δεν ξέρουμε ουτε καν που είναι η έξοδος του λιμανιού (η Ανκόνα μου φάνηκε χάλια) βρισκουμε το σταθμό του τρένου βρίσκουμε και μια κοπελιά και μας εξηγεί την αποβάθρα κλπ. Το πλοίο άργησε με αποτέλεσμα να αργησουμε να πάρουμε τρενο για φαένζα και εκεί να φάμε την πιο μεγάλη φρίκη ψάχνοντας μες στα σκοτάδια και τις ερημιές το ξενοδοχείο, τα καταφέραμε πέσαμε για ύπνο και ξυπνήσαμε ανανεωμένοι.
Ημέρα 3.
Η ιταλία ήταν εκεί, βασικά εμεις είμασταν εκεί και είμασταν έτοιμοι να πάμε στην Φλωρεντία παίρνουμε το τρένο και φτάνουμε στον κεντρικό σταθμό βγαίνουμε και μας πιάνει μια βροχή με αέρα και ενω βλέπουμε παντού μακντοναλτς κλπ αλυσίδες και κατευθυνόμαστε στο ξενοδοχείο αφήνουμε τα πραγματά μας και βγαίνουμε έξω, απαλαγμένοι απο το βάρος των αποσκευών βλέπουμε αυτό που ακούγαμε μια πόλη υπαίθριο μουσείο περπατάγαμε ολή μέρα χωρίς να καταλάβουμε κούραση το πρώτο πράγμα που είδαμε είναι η s.m.novella η κατα κόσμον duomo είναι οτι πιο επιβλητικό σε ανθρωπινή κατασκευή έχει δει ποτέ το μάτι μου τεράστιο με τρομερές λεπτομέρειες και γεμάτο αγάλματα κάτι που το έκανε ακόμη πιο επιβλητικό, αφου περιπλανηθήκαμε φάγαμε είπιαμε και το κέντρο άρχισε να αδειάζει νωρίς (μάλλον λόγω της ψιλής βροχής) επιστρέψαμε στο ξενοδοχείο.
Ημέρα 4-5-6-7
Επειδή έχω κουράσει αρκετά θα το παω πιο περιληπτικά για τις υπόλοιπες μέρες στη Φλωρντία επισκεφθήκαμε πολλές φορές την γέφυρα ponte vecchio η οποία είναι μαγευτική τόσο την μέρα όσο και την νύχτα, ακόμη δεν έχουμε καταλάβει προς τι τόση δημοτικότητα για το il porcelino, ανεβήκαμε στον πύργο του pallazo vecchio οπου δεν είναι τόσο κουραστικό όσο λένε και η θέα είναι ΚΑΘΗΛΩΤΙΚΗ, στο ουφιτζι και την πινακοθήκη δεν είχαμε κάνει προκράτηση οπότε γινόταν χαμός και φύγαμε περιπλανηθήκαμε αρκετά στις υπαιθριες αγορές οπου πήραμε πολλά και οικονομικά δώρα, μείναμε άναυδοι βλεποντας στον δρόμο ανθρώπους που δεν επετούσαν κάνοντας τον κουτσο και τον άμοιρο, αλλά καλλιτέχνες που είχαν επιλέξει να εργάζονται-ψυχαγώγουν σε αυτο το υπαίθριο μωσαϊκο και το αποκορύφωμα ήταν η πλατεία michelangelo' το βράδυ έβλεπες ολη την Φλωρεντία φωτισμενή να απλώνεται μπροστά σου. Οι τιμές στην Φλωρεντία πολύ καλές ο καφές ήταν γύρω στο 1-1,5 ευρώ το κρουασαν 1 ευρω και μια πίτσα μεταξύ 7-9 ευρώ, τιμές εστιατορίων δεν ξέρω δεν δοκιμάσαμε να μπούμε εξάλλου όλο το κέντρο είναι γεμάτο με αυτα τα ωραία μαγαζια που έχουν απο καφέ και γλυκό μέχρι φαγητό προχειρα-φθηνά-γρήγορα. Γενικά οποιος σκοπεύει να πάει να ξέρει οτι ακριβά είναι γύρω απο το duomo και απο το ponte vecchio. Τα παγωτά ήταν πραγματικά τρομερά έπαιρνες μια γεύση και ήταν ακριβώς αυτο που έλεγε σε μορφή παγωτού. Γενικά στο θέμα παγωτά υπάρχει λίγη απάτη καλό είναι όπως περιπλανιέστε να κοιτατε τιμές ωστε να έχετε υπόψιν σας, έτυχε για το ίδιο μεγεθος παγωτού να το πάρουμε 3 ευρω και αλλού να έχει 10 και 20 για αυτο προσοχή.
Ημέρα 8
Παίρνουμε το τρένο για ρώμη όπου μένουμε άναυδοι το τρένο έχει ίντερνετ πρίζες και πηγαίνει με 250 km!
Τακτοποιούμαστε στο ξενοδοχείο και φεύγουμε για κέντρο Ρώμης (σε αυτό το σημείο να τονίσω οτι δεν είχαμε αυταπάτες οτι με 2 μέρες θα βλέπαμε την Ρώμη απλά θα πέρναμε μια γεύση) φθάνουμε στο Κολοσαίο οπου μόλις έχει σταματήσει η είσοδος γύρω στις 15.30 και η στριμένη που ήταν στο ταμείο μας ενημερώνει οτι μπορούμε να πάρουμε εισιτήρια για την επομένη μέρα και να μην περιμένουμε στην μεγάλη ουρά χωρίς εξτρα χρέωση SOS ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΠΛΗΡΩΜΗ ΜΟΝΟ ΜΕ ΚΑΡΤΑ. Παιρνουμε τα εισιτήρια και ξεκινάμε την βόλτα μας οπού η ροη του κόσμου μας οδηγει χωρίς να χρειαστεί να ψάξουμε σε piazza venezzia, piazza de espagna, fontana di trevi καθέμια με την χάρη της η μια εντυπωσιακή ή άλλη μυστηριώδης η τρίτη δεν χρειάζεται καν περιγραφή.
Ημέρα 9
Ξεκινάμε νωρίς το πρωι παρακάμπτουμε τις ουρές και μπαίνουμε στο Κολοσαίο, υπήρχε ενα δέος αλλά στην ουσία τι έκανες μια βόλτα και έφευγες τι καθόσουν 3 ώρες δεν είχε διαφορά, φυσικά και επιβάλεται να μπεις-αλλά μεχρι εκεί δεν προκειται να το ξαναεπισκεφθεις μέσα μελλοντικά. Το εισιτήριο μας ήταν και για τον παλατινο λόφο πραγματικά τρομερός μπορείς να κάτσεις και μια ολόκληρη μέρα για να τον δεις ολόκληρο, ωστόσο βγήκε η κούραση όλων των ημερών και έτσι στη συνέχεια πήγαμε πιο χαλαρές βόλτες στο κέντρο της Ρώμης οπου οι τιμές είναι λίγο τσουχτερες και θέλουν προσοχή. Είχαμε και ενα αξιοσημείωτο γεγονός σε αλυσίδα γνωστών καταστημάτων οπού η τιμή δεν ήταν αυτή των ραφιών η αποδειξή μας τσαλακώθηκε και πετάχτηκε χωρίς να μας δοθεί-οι εργαζόμενοι ξαφνικά ξέχασαν τα αγγλικά τους και οταν πια δεν φεύγαμε εμφανίστηκε η υπεύθυνη οπου εντόπισε πρόβλημα στην τιμολόγηση τους μας έδωσε τα χρήματα μας και φύγαμε.
Ημέρα 10
Επιστροφή :cry:
Συνοψίζοντας στο αιώνιο δίλημμα χωρίς να έχω πλήρη άποψη για την Ρώμη η προσωπική απάντηση είναι Φλωρεντία καθώς με το που πατάς στα σοκάκια της μπαίνεις σε μια άλλη εποχή και μένεις εκεί μέχρι να φύγεις, στην Ρώμη όλα εντυπωσιακά κλπ αλλά η κίνηση στους δρόμους και η κοσμοσυροή ώρες ώρες δεν σε άφηνε να την απολαύσεις όσο της άξιζε. Τέλος θέλω να ρωτήσω αν μπορώ με κάποιο τρόπο να ανεβάσω βίντεο που έφτιαξα ή λινκ και δεν ξέρω αν έπιτρέπεται να πω τα ξενοδοχεία που έμενα ήταν μεταξυ 40-50 ευρω την βραδιά μαζί με όλες τις χρεώσεις, το ενα 900 μέτρα απο τον κεντρικό σταθμό της Φλωρεντίας κ το άλλο 1,3 κμ απο το σταθμό tiburtina της ρώμης με ενα εξαιρετικο και φθηνό μαγαζι αμερικανικου στυλ για φαγητό κλπ.
Συγνώμη αν σας κούρασα..
 

karfitsa

Member
Μηνύματα
4.545
Likes
8.032
Μια χαρά τα πήγες στο γράψιμο ....βέβαια,όσο περισσότερα ταξίδια κάνεις και τα γράφεις θα βελτιώνεσαι και άλλο :)
Για το βίντεο δεν ξέρω,αλλα λινκ,διευθύνσεις κλπ,μπορεις να μας τα γράψεις.
 

karfitsa

Member
Μηνύματα
4.545
Likes
8.032
Μια χαρά είναι το βιντεάκι σου!δεν υπάρχει κάτι ενοχλητικό.Η Φλωρεντία είναι τόσο όμορφη πόλη που την νοστάλγησα βλέποντας το :)
 
Μηνύματα
21
Likes
1
Καλησπέρα ειμαι καινουργιος στο φόρουμ στο να γραφω κυριως γτ το παρακολουδα κανα 2-3 χρόνια που κανω ταξιδακια,θα ηθελα βα αοίξω καινουργιο ποστ αλλα δεν βρίσκω που ανοιγω δικο μου οποτε υπολογισα πως δεν γίνεται λογω το οτι ειμαι καινουργιος χρήστης, νομιζω πως πλατίασα πολύ και μπαίνω στο θέμα μου εκλεισα αεροπορικα για ρωμη 9-13 δεκεβρη για ενα ταξιδακι μ την κοπελα μ το πλανο ελεγε πραγα αλλα δυστηχως τα αεροπορικα ειναι στο θεο αν τα καθυσερησεις εστω και μια μερα αφου τα εχεις βρει φτηνά θα ηθελα να κανω τις εξής ερωτήσεις
Αξιζουν χριστουγεννα στην Φλωρεντία; ή ειναι για αλλη εποχή πιο ανοιξιάτικη ποσες μερες ειναι καλές γτ υπολογίζω να παω παρασκευη πρωι ρωμη απο εκει με τρενο η bus φλωρεντια και να κατσω μεχρι δευτερα πρωιι να επιστρεψω ρωμη να μεινω μια μερα να κανουμε μια βολτα σε αξιοθεατα π δν ειχα δει στην τελευταια μου επισκεψη εκει. Ειναι στολισμένη η φλωρεντία γτ δν εχω ταξιδέψει ποτε ιταλια σε περιοδος γιορτών σε αντιθέση με βερολινο και λονδινο π σε θεμα στολισματος ηταν μαστ.
Ποιες περιοχες θεωρούντε καλές στο να μεινεις και να τα εχεις ολα κοντα εχω βρει καποιες λυσεις 2 ξενοδοχεία κοντα στο σταθμο που ειναι και κοντα στο κεντρο απο οτι ειδα στο χαρτι καποια λεπτα με τα ποδια αν εχετε να μου προτείνετε καποια ενναλακτικη λυση στην διαμονη. Απο καιρο καποιος που να εχει παει εκει τετοια εποχη θυμίζει ελλάδα γτ με ατομα που μίλησα με ειπανε εχει καλο καιρο για χιονια και τετοια κρυα μην περιμενεις βορεια αν θες τετοια επίσης θα ηθελα να μαθω μερικες πληροφορίες απο ατομα π εχουν παει για φαγητο τι να προσέξουμε αν αξιζει μια εκδρομη στην πιζα ή σε καποιο αλλο μερος εκτος και αν δεν προλαβαινουμε.αν ηταν για πραγα τα ειχα μαθει απ εξω γτ το ειχα σιγουρο αλλα την επομενη μερα τα τικετ ανεβηκαν οπως προανεφερα στο θεο και το ονειρο γκρεμίστηκε μονο πο ολοι γραφουν πως ειναι απο τους 5 πιο καλους προορισμους περιοδος χριστουγεννων!!!...
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.113
Μηνύματα
880.762
Μέλη
38.839
Νεότερο μέλος
mgian

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom