Φτάσαμε τα 20.000 μέλη!

Triplover

Member
Μηνύματα
1.187
Likes
4.046
Με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 20.000 μελών στην μεγάλη μας ομάδα, θα πρότεινα να συζητήσουμε ορισμένες βελτιώσεις που πιστεύουμε ότι μπορούν να γίνουν. Εγώ εντοπίζω το μεγαλύτερο πρόβλημα στο μεγάλο όγκο των μη πληροφοριακών μηνυμάτων. Προτείνω τα εξής:
α. Το πιο εύκολο θα ήταν για εμάς τα μέλη αν επιθυμούμε απλά να εκφράσουμε το ευχαριστώ για κάποια απάντηση, να πατάμε την επιλογή like.
β. Να διαγραφούν από ταξιδιωτικές ιστορίες μηνύματα μη πληροφοριακό περιεχόμενο. Αλλά καθώς είμαστε και μια κοινότητα με ανάγκες έκφρασης των "ηλεκτρονικών" του συναισθημάτων και όχι απλά μηχανές παραγωγής ερωτήσεων και απαντήσεων, θα πρότεινα η διαγραφή να γίνεται μετά την παρέλευση ενός εύλογου χρονικού διαστήματος, πχ 6 μηνών. Ωστόσο, το μεγαλύτερο πρόβλημα που ανακύπτει είναι το τεχνικό. Οι διαχειριστές προφανέστατα δεν έχουν την χρονική δυνατότητα να κάνουν κάτι τέτοιο για τόσο μεγάλο όγκο πληροφοριών. Ένας τρόπος που μου έρχεται στο μυαλό, χωρίς όμως να γνωρίζω αν μπορεί να υλοποιηθεί τεχνικά (δεν είμαι και προγραμματιστής χαχα), είναι να δωθεί η δυνατότητα σε κάποια αξιόπιστα μέλη του φόρουμ να διαγράφουν μηνύματα. Πιο συγκεκριμένα ένα μήνυμα να διαγράφεται σε περίπτωση που τρία από αυτά τα μέλη θα το διαγράφουν.
Ως καθημερινός αναγνώστης και "εξερευνητής" της ιστοσελίδας θεωρώ ότι κάτι τέτοιο θα βελτιώσει σημαντικά τις παρεχόμενες "υπηρεσίες". Όσο τρελαμένος ταξιδιώτης και αν είσαι γίνεται ιδιαίτερα κουραστικό και μη αποδοτικό να διαβάζεις έναν οδηγό Λονδίνο με 180 σελίδες από τις οποίες ζήτημα αν οι 50 φέρουν πληροφορίες.
 

galat

Member
Μηνύματα
851
Likes
2.118
Επόμενο Ταξίδι
...
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινική Αμερική
Φοβάμαι ότι είναι δύσκολο να ξεχωριστούν τα "άχρηστα" μηνύματα, γιατί μερικές φορές σε φαινομενικά άχρηστα μηνύματα μπορεί να κρύβονται και χρήσιμες αναφορές. Επίσης ενδεχομένως με την διαγραφή να προκληθούν και παρεξηγήσεις. Επειδή συμφωνώ με την γενική ιδέα της μείωσης του όγκου των ταξιδιωτικών ιστοριών, ώστε να καταστούν πιό λειτουργικές, θα πρότεινα να γίνει η παραπάνω δουλειά και τα μηνύματα να ξεχωριστούν σε δυο κατηγορίες : σε καθαρά "ταξιδιωτικά μηνύματα" και σε λοιπούς "σχολιασμούς μελών". Τα μηνύματα της δεύτερης κατηγορίας να μην διαγραφούν, αλλά να μην είναι εμφανή, παρά μόνο εάν δραστηριοποιήσει ο χρήστης μία σχετική επιλογή. Ενδεχομένως η δραστηριοποίηση αυτή να μην επιτρέπεται σε απλούς επισκέπτες του φόρουμ. Η λύση αυτή έχει και την δυνατότητα κάποιο μήνυμα εάν ζητηθεί να αναβαθμιστεί στην πρώτη κατηγορία.
 

karfitsa

Member
Μηνύματα
4.546
Likes
8.035
Επισης,ενα πολυ χρησιμο εργαλειο ειναι να υπαρχουν περισσοτεροι ταξιδιωτικοι οδηγοι.Αυτη τη στιγμη,υπαρχουν οδηγοι για πολυ λιγους προορισμους.Επειδη,ομως ειναι δυσκολο να γραψει ενα μελος εναν ολοκληρωμενο,θα μπορουσε να γινει συλλογικη δουλεια.
Δηλαδη,να ανοιχτει ενα θεμα ας πουμε "ταξιδιωτικος οδηγος υπο κατασκευη για Βερολινο"Τα μελη που εχουν επισκεφθει το Βερολινο θα γραφουν οτι γνωριζουν με λινκ απο αξιοθεατα,εστιατορια,μπαρ,εκδρομες,ψωνια,μετακινησεις κλπ και στο τελος,ολα αυτα καποιος να τα ενωνει σε εναν οδηγο.
 

Defkalion

Administrator
Μηνύματα
11.403
Likes
17.229
Ταξίδι-Όνειρο
Αλάσκα
Σχετικά με τις Ταξιδιωτικές Ιστορίες, το σύστημα που έχουμε κάνει ακριβώς αυτό το πράγμα, δε διαγράφει μεν τα μηνύματα που δεν έχουν πληροφορίες, αλλά συγκεντρώνει ολόκληρη την ταξιδιωτική ιστορία στο 1ο μήνυμα, επομένως αν κάποιος θέλει να διαβάσει την ταξιδιωτική ιστορία μόνο χωρίς να μπλέξει με την όποια κουβέντα έχει γίνει από κάτω, μπορεί πανεύκολα να το κάνει, αφού μπορεί να αλλάζει κεφάλαια στην ιστορία μέσα στο πρώτο μήνυμα. Μήπως αυτό δεν είναι ξεκάθαρα αντιληπτό; ή εννοείς κάτι διαφορετικό @Triplover ?

Σχετικά με τη συλλογική ανάπτυξη ταξιδιωτικών οδηγών είναι κάτι που το ψάχνω πάρα πολύ καιρό, και το βασικό ζήτημα ειναι μια τεχνική υλοποίηση που θα επιτρέπει και τα μέλη να προσθέτουν πληροφορίες, αλλά και τη σωστή οργάνωση και ταξινόμησή τους. Ίσως να κάνουμε μια δοκιμή αρχικά με έναν προορισμό, και να δούμε πώς θα πάει.
 

hydronetta

Member
Μηνύματα
4.152
Likes
14.443
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
όπου δεν έχω πάει
Βαφτίζω την εβδομάδα αυτή ως εβδομάδα μελών, ότι στατιστικά θέλετε να μάθετε για το site ρωτήστε εδώ και θα κάνω ότι μπορώ για να τα ψαχουλέψω :D
Όπως πρότεινε ο interted, απο στατιστική διαστροφή θα μ'ενδιέφερε να ξέρω πόσα μέλη έχουν
1-9 μηνύματα
10-99 μηνύματα
>101 μηνύματα
 

Defkalion

Administrator
Μηνύματα
11.403
Likes
17.229
Ταξίδι-Όνειρο
Αλάσκα
Πάνω από 100 μηνύματα είναι 427 μέλη, 10-99 είναι κάπου 2000 μέλη, και 1-9 μηνύματα κάπου 6800 μέλη.
 

hydronetta

Member
Μηνύματα
4.152
Likes
14.443
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
όπου δεν έχω πάει
Πάνω από 100 μηνύματα είναι 427 μέλη, 10-99 είναι κάπου 2000 μέλη, και 1-9 μηνύματα κάπου 6800 μέλη.
Κάτι λάθος έχει γίνει στον υπολογισμό… δεν βγαίνουν καν 10,000 μέλη
 

Defkalion

Administrator
Μηνύματα
11.403
Likes
17.229
Ταξίδι-Όνειρο
Αλάσκα
Δε καταλαβαίνω τι εννοείς. Γιατί πρέπει να βγαίνουν 10,000 μέλη;
 

hydronetta

Member
Μηνύματα
4.152
Likes
14.443
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
όπου δεν έχω πάει
Μιλάμε για 20,000 μέλη.
Τα 427+2000+6800 μας κάνουν βία 10,000
Κάτι δεν υπολογίστηκε σωστά. Χάνουμε κάπου τους μισούς!
 

Triplover

Member
Μηνύματα
1.187
Likes
4.046
Μήπως αυτό δεν είναι ξεκάθαρα αντιληπτό; ή εννοείς κάτι διαφορετικό @Triplover ?
Λάθος δικό μου. Δεν αναφερόμουν καταρχήν στις ταξιδιωτικές ιστορίες, αλλά στους οδηγούς. Μάλιστα φέρνω ως παράδειγμα τον οδηγό για το Λονδίνο, τον οποίο σημειωτέον διάβασα όλο.
Αλλά θα σας έλεγα ότι καθώς αρκετές από τις ταξιδιωτικές ιστορίες χρησιμοποιούνται ως πηγές πληροφοριών (ιδιαίτερα για προορισμούς χωρίς οδηγό) και μεταξύ των μηνυμάτων υπάρχουν αρκετά με πολύ χρήσιμο πληροφοριακό περιεχόμενο, η ανάγνωση μόνο του πρωτότυπου κειμένου αποτελεί ναι μεν λύση αλλά όχι και η βέλτιστη δυνατή.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.199
Μηνύματα
883.625
Μέλη
38.899
Νεότερο μέλος
RDESPOINA

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom