Κίνα Φωτογραφικό οδοιπορικό στην Κίνα

psilos3

Member
Επόμενο Ταξίδι
;
Ταξίδι-Όνειρο
Αναζητείται!
Καταπληκτικό φωτογραφικό οδοιπορικό για μια χώρα που έχουμε αρκετοί στα σκαριά.
Ευχαριστούμε για την παρουσίαση και τις πληροφορίες.

Μου κάνουν εντύπωση τα καλά λόγια που γράφετε αρκετοί για τους Κινέζους, όταν για παράδειγμα στο Λάος που βρέθηκα εγώ οι 50+ Κινέζοι τουρίστες έτρωγαν κράξιμο. Σίγουρα βέβαια έχει να κάνει με την κάθε γενιά ξεχωριστά.

Πάντα τέτοια και καλύτερα ταξίδια εύχομαι. :)

McElk

Member
Επόμενο Ταξίδι
Σκύρος
Ταξίδι-Όνειρο
Novaya Zemlya

Εκεί όμως θα βρεις το μάστορή σου στη μπυροποσία. Οι νεαροί Κινέζοι δεν αστειεύονται.
Κατά εξάδες τις παραγγέλουν στα μαγαζιά σε ειδικά κάνιστρα! :)

annoula

Member

Μου κάνουν εντύπωση τα καλά λόγια που γράφετε αρκετοί για τους Κινέζους, όταν για παράδειγμα στο Λάος που βρέθηκα εγώ οι 50+ Κινέζοι τουρίστες έτρωγαν κράξιμο. Σίγουρα βέβαια έχει να κάνει με την κάθε γενιά ξεχωριστά.

Και εγώ μια χαρά γνώμη σχημάτισα για τους Κινέζους. Ίσως και να ήταν επειδή μας έβλεπαν και με τα παιδιά, ήταν όλοι πολύ φιλικοί. Και πέρα απο το πως ηταν απεναντι μας, και οι ιδιοι δεν μου φάνηκαν φοβισμένοι και καταπιεσμένοι ούτε ρομποτάκια. Βεβαια οκ, εμενα η εμπειρία μου ηταν απο 15 μέρες, Αύγουστος που και οι περισσότεροι ήταν σε διακοπές με τα παιδιά τους δηλαδή σε πολύ χαλαρή φάση.

zade

Member
Επόμενο Ταξίδι
Κάπου...
Για αυτά που λέτε περί Κινέζων, όσους εχω γνωρίσει μου φάνηκαν πολύ συμπαθείς και κοινωνικοί. Ένα άλλο χαρακτηριστικό, που δεν περίμενα και δεν ξερω και αν ειναι ο κανόνας, είναι ότι ήταν πολύ γενναιόδωροι. Ξαναλέω δεν ξέρω αν απλά έτυχε.
Δεν σου έτυχε έτσι είναι. Το θεωρούν μεγάλη αγένεια να μην είναι φιλόξενοι και γενναιόδωροι. Είναι στην κουλτούρα τους όπως είναι και στην δικιά μας.

Δεν θα ξεχάσω μια φορά, που μετά απο ένα ζόρικο εταιρικό ταξίδι είχα βάλει και έξτρα δέκα ημέρες για να πάω Guilin. Επειδή ήθελα να το κάνω όπως οι Κινέζοι, δεν πήγα με τρένο αλλά με το λεωφορείο. Εκεί λοιπόν γνώρισα ένα ζευγάρι κινέζων φοιτητών και έιπαμε να κάνουμε το ταξίδι μαζί. Τέλος πάντων αφού τα παιδιά μου έκαναν τον ξεναγό και περάσαμε σχεδόν όλη την ημέρα μαζί, πήγαμε να φάμε. Για μένα ήταν δεδομένο ότι θα πλήρωνα εγώ γιατί πρώτον ήμουν εργαζόμενος όχι φοιτητής και έπαιζα με πολύ διαφορετικό budget και δεύτερον ως ελάχιστο δείγμα ευγνωμοσύνης για όλα όσα έκαναν για εμένα τα παιδιά.

Αμ δε. όταν ήρθε η ώρα του λογαριασμού, σχεδόν τσακωθήκαμε για το ποιός θα πληρώσει. Ρε να προσπάθώ να εξηγήσω ότι έχω χρήματα και ότι για μένα είναι κάτι δεδομένο ότι θα πληρώσω, ο κινέζος αμετακίνητος. Μετά να λέω ότι είναι στην κουλτούρα μου αυτό και πρέπει να το κάνω για να νιώθω καλά, τίποτα ο Κινέζος. Μέχρι που μου είπε ότι εάν πληρώσω εγώ είναι τεράστια προσβολή για αυτόν και θα χάσει την υπόληψή του. Τέλος πάντων τον άφησα τελικά να πληρώσει, αλλά ένιωσα πολύ άσχημα γιατί είχα παραγγείλει τα πιο ακριβά με σκοπό να τους κάνω ένα τραπέζι που ίσως δεν είχαν την δυνατότητα να έχουν μόνοι τους. Τελικά κατέληξα εγώ να κάνω τον Κινέζο...

Κι αυτό είναι μια μόνο από τις διάφορες ιστορίες Κινεζικής γενναιοδωρίας που μου έχουν συμβεί. Άλλες φορές μου πλήρωσαν το λεωφορείο, άλλες φορές με κέρασαν πούρα ,μια φορά μου πρότειναν να πάω σε περίεργα μπαρ, και το πιο κουλό , μια φορά με πήγαν με το μηχανάκι και το τεράστιο backpack μου μέχρι τον σταθμό των λεωφορείων.

Ήταν 45+ όπως αναφέρω παραπάνω, είναι ότι χειρότερο μπορεί να σου πετύχει. Αγενείς και άξεστοι, απαιτητικοί και αδαείς. Οι νεότεροι δεν συμπεριφέρονται έτσι, εκτός αν πεσεις στην περίπτωση.

Συνήθως οι Κινέζοι τουρίστες (του παραπάνω ηλικιακού εύρους) στις Ασιατικές χώρες (αλλά και στην ίδια τη χώρα τους) είναι έτσι γιατί νιώθουν μια κάποια οικειότητα με το περιβαλλον και μια ασφάλεια. Επίσης συνήθως είναι αυτόι που έχουν χαμηλότερη οικονομική επιφάνεια γιατί προφανώς άλλο κόστος έχει για αυτούς να πάνε Ασία και άλλο να φύγουν παραέξω. Οι πιο λεφτάδες έρχονται στην Ευρώπη, και συνήθως είναι και πιο "μαζεμένοι".

Έχω βριστεί με Κινέζους τουρίστες μέσα στην Κίνα αλλά και στην Ιαπωνία πάμπολλες φορές. Αλλά εάν δουν οι καταλάβεις τι λένε και τους απαντήσεις συνήθως λουφάζουν.

Εκεί όμως θα βρεις το μάστορή σου στη μπυροποσία. Οι νεαροί Κινέζοι δεν αστειεύονται.
Δεν έχω γνωρίσει ποτέ μα ποτέ Ασιάτη (πλην Μογγόλων) που να αντέχει το ποτό. Όσο και να το παίζουν σκληρά αντράκια και να κατεβάζουν κανάτες, εαν τους δεις μετά από λίγο είναι όλοι χώμα. Όλα για τα social media και τις γκόμενες γίνονται. Μην σου πω τι γίνεται στα εταιρικά δείπνα όπου για να κλείσει η συμφωνία έπρεπε όλοι να καταλήξουν μεθυσμένοι.

Αυτό είναι ένα πράγμα που ακόμα μου την δίνει στα νεύρα γιατί πρέπει να πιείς κι εσύ παραπάνω και ενώ συνήθως έχεςι πολύ μεγαλύτερο σημείο αντοχής από ότι αυτοί οπότε θεωρητικά μπορείς να βγεις αλώβητος, σου βάζουν και σου βάζουν και μέχρι να ξεφύγεις κι εσύ βλέπεις όρθια πτώματα και είναι πολύ ξενέρα. Βέβαια μετά δεν θυμάσαι ούτε κι εσύ πολλά γιατί έχεις γίνει κι εσύ τύφλα. Αλλά όσο να ναι τα μεθύσια με κινέζους δεν καταλήγουν ποτέ πολιτισμένα.

Ακόμα τα φοβάμαι τα εταιρικά δείπνα με τους Κινέζους.

Last edited:

psilos3

Member
Επόμενο Ταξίδι
;
Ταξίδι-Όνειρο
Αναζητείται!
Άντε μωρέ, εδώ έχουμε περάσει από τις Ευρωπαϊκές σχολές με τους επαγγελματίες μπεκρήδες, σε κάτι Σκωτίες, κάτι Πολωνίες, κάτι Γερμανίες και πάει λέγοντας, τι να φτουρήσουν τώρα οι Κινέζοι. :haha: :haha: :haha:

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Nipon-Αλάσκα-Yellowstone
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Ισχυει ότι οι Ασιάτες (περισσότερο απ όλους οι Ιαπωνες) μεθανε πιο εύκολα για γενετικους λογους:

The "Asian flush" is not an enzyme deficiency that causes people to get drunk, but rather a reaction to alcohol caused by a deficiency in the enzyme ALDH2, which is involved in metabolizing alcohol. This deficiency is more common in people of East Asian descent, but it can affect individuals of any ethnicity. When alcohol is consumed, it's broken down into acetaldehyde, which is then further broken down by ALDH2. If someone lacks a functional ALDH2, acetaldehyde builds up, causing symptoms like facial flushing, nausea, and increased heart rate.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
34.059
Μέλη
39.799
Νεότερο μέλος
ddd

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα