Χαλκιδικη....Που να παω???

Ostvarivanje

Member
Χρόνια πολλά και καλή Ανάσταση σε όλους
Σκεφτόμαστε δεύτερη και τρίτη μέρα να πάμε προς τα νέα Μουδανιά και να δούμε και κάποιους γνωστούς εκεί και στην Κασσανδρεία. Ποιο είναι το μεγαλύτερο μέρος εκεί της περιοχής ώστε να έχει και αρκετό κόσμο ειδικά το βράδυ αυτές τις μέρες;

dammys

Member
Χρόνια πολλά και καλή Ανάσταση σε όλους
Σκεφτόμαστε δεύτερη και τρίτη μέρα να πάμε προς τα νέα Μουδανιά και να δούμε και κάποιους γνωστούς εκεί και στην Κασσανδρεία. Ποιο είναι το μεγαλύτερο μέρος εκεί της περιοχής ώστε να έχει και αρκετό κόσμο ειδικά το βράδυ αυτές τις μέρες;
Καλή Ανάσταση. Η Κασσανδρεία ή Βάλτα είναι το μεγαλύτερο χωριό αλλά δεν έχει ζωή. Θα σου προτείνω Καλλιθέα Μπρίκι καφετέρια με θέα , αλλά προτιμώ και προτείνω Άθυτο ή Άφυτο, όπου είναι τέλειο γραφικό μέρος με καφετέριες και ταβέρνες. Εκεί προτείνω για καφέ με θέα Νότο ή Φουρτούνα . Και βράδυ έχει ζωή από Έλληνες...Αν θες κάτι πιο ζωηρό πάνε Πευκοχώρι ή Χανιώτη. Μια ωραία πρόταση είναι Βίλα Στάσα ή παλιούρι (δε θυμάμαι το όνόμα του) αλλά είναι μακριά και δεν ξέρω αν είναι ανοιχτά. Αν θες κάτι πιο κοντινό Σίβηρη στο άμμος είναι δίπλα. Σίγουρα θα βρεις κόσμο παντού θα κατεβούν οι Σαλονικείς με εξοχικά.

Ostvarivanje

Member
Καλή Ανάσταση. Η Κασσανδρεία ή Βάλτα είναι το μεγαλύτερο χωριό αλλά δεν έχει ζωή. Θα σου προτείνω Καλλιθέα Μπρίκι καφετέρια με θέα , αλλά προτιμώ και προτείνω Άθυτο ή Άφυτο, όπου είναι τέλειο γραφικό μέρος με καφετέριες και ταβέρνες. Εκεί προτείνω για καφέ με θέα Νότο ή Φουρτούνα . Και βράδυ έχει ζωή από Έλληνες...Αν θες κάτι πιο ζωηρό πάνε Πευκοχώρι ή Χανιώτη. Μια ωραία πρόταση είναι Βίλα Στάσα ή παλιούρι (δε θυμάμαι το όνόμα του) αλλά είναι μακριά και δεν ξέρω αν είναι ανοιχτά. Αν θες κάτι πιο κοντινό Σίβηρη στο άμμος είναι δίπλα. Σίγουρα θα βρεις κόσμο παντού θα κατεβούν οι Σαλονικείς με εξοχικά.
Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση και για τις επιλογές. Απλά εμείς τώρα ψάχνουμε που θα έχουμε τη διαμονή μας και ουσιαστικά στο ίδιο μέρος να βγαίνουμε έξω. Πως τα βλέπετε τα Νέα Μουδανιά για διαμονή; Γιατί θα ήταν πιο βολικό επειδή μένουν εκεί και οι φίλοι μας. Η ερώτησή μου είναι θα έχει κόσμο τα νέα Μουδανιά. Όσο για Άφυτο και Καλλιθέα έχουμε πάει ήδη και θεωρώ το Πευκοχώρι μακριά.
Επίσης άλλη επιλογή που σκεφτόμαστε είναι η Νέα Ποτίδαια. Ποιο θεωρείτε μεταξύ των δύο (Μουδανιά και Ποτίδαια) με περισσότερη κίνηση ειδικά βράδυ; Καλά, 2 μέρες θα μείνουμε αλλά να περνάμε και ωραία τα βράδια

dammys

Member
Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση και για τις επιλογές. Απλά εμείς τώρα ψάχνουμε που θα έχουμε τη διαμονή μας και ουσιαστικά στο ίδιο μέρος να βγαίνουμε έξω. Πως τα βλέπετε τα Νέα Μουδανιά για διαμονή; Γιατί θα ήταν πιο βολικό επειδή μένουν εκεί και οι φίλοι μας. Η ερώτησή μου είναι θα έχει κόσμο τα νέα Μουδανιά. Όσο για Άφυτο και Καλλιθέα έχουμε πάει ήδη και θεωρώ το Πευκοχώρι μακριά.
Επίσης άλλη επιλογή που σκεφτόμαστε είναι η Νέα Ποτίδαια. Ποιο θεωρείτε μεταξύ των δύο (Μουδανιά και Ποτίδαια) με περισσότερη κίνηση ειδικά βράδυ; Καλά, 2 μέρες θα μείνουμε αλλά να περνάμε και ωραία τα βράδια

Δες Μουδανιά είναι πόλη και Νέα Ποτίδαια είναι χωριό με εξοχικές κατοικίες .

enpens

Member
Καλησπέρα,

Σκεφτόμαστε φέτος να επισκεφτούμε τη Χαλκιδική μετά από πάρα πολλά χρόνια, κάπου γύρω στις 20 Σεπτεμβρίου. Φαντάζομαι ότι θα φρικάρω λίγο με αυτά που θα δω 😁, γνωρίζοντας ότι εκεί πέρα πέρασα τα παιδικά μου καλοκαίρια και ότι έχω να πάω 15-20 χρόνια.

Πλέον επιστρέφουμε γερασμένοι και οικογενειάρχες, μαζί με τα δύο μωρά μας, και θα ήθελα τις συμβουλές σας σχετικά με το πού θα ήταν καλύτερα να μείνουμε. Προτιμώ κάπου στη Σιθωνία, που μου έχει αφήσει τις πιο όμορφες αναμνήσεις από τα παιδικά μου χρόνια.

Καθώς θα είμαστε με τα μωρά, σκεφτόμουν μήπως θα ήταν βολικό να μείνουμε στον Όρμο Παναγιάς/Τρανή Αμμουδα (και λόγω εγγύτητας με Νικητή για ψώνια, φαγητό κλπ) και από εκεί να κάνουμε ημερήσιες εξορμήσεις σε όλο το πόδι.

Τι πιστεύετε; Είναι καλα σαν βάση για οικογένειες η καλύτερα αλλού;

Επίσης ποίες παραλίες προτείνονται πλεον για κάπως ήρεμη φάση/φυσική ομορφιά; Έχω ομορφες αναμνήσεις απο Αρμενιστη, Τριστινικα, Πλατανιτσι🤩 αλλα δεν ξέρω τι παιζει εκει πια...

Last edited:

psilos3

Member
Travelstories Legend
Επόμενο Ταξίδι
;
Ταξίδι-Όνειρο
Αναζητείται!
Καθώς θα είμαστε με τα μωρά, σκεφτόμουν μήπως θα ήταν βολικό να μείνουμε στον Όρμο Παναγιάς/Τρανή Αμμουδα (και λόγω εγγύτητας με Νικητή για ψώνια, φαγητό κλπ) και από εκεί να κάνουμε ημερήσιες εξορμήσεις σε όλο το πόδι.
Τι πιστεύετε; Είναι καλα σαν βάση για οικογένειες η καλύτερα αλλού;
Θα έλεγα Νικήτη, αλλά και ο Όρμος Παναγιάς ή Βουρβουρού μου αρέσουν εξίσου.
Είναι καλή βάση για εξορμήσεις όπως και να 'χει.
Το καλό με την ημερομηνία που σκέφτεσαι είναι πως θα έχει αποχωρήσει πλέον η συντριπτική πλειοψηφία των βαρβάρων, Ελλήνων και Βαλκανίων. Επίσης θετικό είναι ότι θα βρεις λίγο πιο ανθρώπινες τιμές διαμονής.
Το μόνο που βάζω με ίσως είναι να στα χαλάσει ο καιρός, κάτι που μπορεί να συμβεί στα τέλη Σεπτέμβρη στο βορρά.

Τώρα αν θα φρικάρεις ή όχι δε ξέρω, γεγονός είναι πως το παθαίνουμε αυτό κατόπιν εξελίξεων, πόσο μάλλον όταν αυτές είναι συνήθως καταστροφικές όπως στη Χαλκιδική. Να πας εκεί που θυμάσαι και να μας πεις τη γνώμη σου εν τέλει.

Last edited:

dammys

Member
Να συμπληρώσω ότι στη Βουρβουρού είναι ρηχή η παραλία και στην Τρανή Αμμούδα κανονική προς το βαθιά....Σάρτη πνίγεσαι στο 1 μέτρο...

annoula

Member
Θα έλεγα Νικήτη, αλλά και ο Όρμος Παναγιάς ή Βουρβουρού μου αρέσουν εξίσου.
Είναι καλή βάση για εξορμήσεις όπως και να 'χει.
Το καλό με την ημερομηνία που σκέφτεσαι είναι πως θα έχει αποχωρήσει πλέον η συντριπτική πλειοψηφία των βαρβάρων, Ελλήνων και Βαλκανίων. Επίσης θετικό είναι ότι θα βρεις λίγο πιο ανθρώπινες τιμές διαμονής.
Το μόνο που βάσω με ίσως είναι να στα χαλάσει ο καιρός, κάτι που μπορεί να συμβεί στα τέλη Σεπτέμβρη στο βορρά.

Τώρα αν θα φρικάρεις ή όχι δε ξέρω, γεγονός είναι πως το παθαίνουμε αυτό κατόπιν εξελίξεων, πόσο μάλλον όταν αυτές είναι συνήθως καταστροφικές όπως στη Χαλκιδική. Να πας εκεί που θυμάσαι και να μας πεις τη γνώμη σου εν τέλει.
Έτσι ακριβώς όπως τα λες. Έμεινα Νικήτη πέρσι πολύ αρχές Σεπτέμβρη με παιδιά, χαμός από κόσμο, τελείως άλλο πράγμα θυμόμουν, 7/10 ήταν Βαλκάνιοι, ωραία βόλτα το βράδυ, καλά οι παραλίες του 2ου είναι γνωστό ότι ειναι οι καλύτερες με διαφορά, τωρα ο καιρός είναι λαχείο. Πάντως Νικήτη θα τα χεις ολα στα πόδια σου αν τα παιδιά είναι μικρά και χρειαστείς το ο.τιδήποτε.

enpens

Member
Ευχαριστώ πάρα πολύ για τις απαντήσεις σας. Παρεμπιπτόντως, δεν το εννοούσα με κακό τρόπο όταν είπα ότι μπορεί να φρικάρω λίγο. Απλώς, όταν επιστρέφεις κάπου έπειτα από πολλά χρόνια και το βλέπεις να έχει αλλάξει εντελώς σε σχέση με αυτό που θυμόσουν, είναι εύκολο να απογοητευτείς. Βέβαια κατανοώ πλήρως ότι οι άνθρωποι εκεί πρέπει να ζήσουν από κάτι και ότι μια έρημη παραλία, όσο όμορφη κι αν είναι, δεν δημιουργεί ούτε εισόδημα ούτε δουλείες.

Τέλος πάντων, με αυτά που μου λέτε, μάλλον θα κοιτάξω ανάμεσα στη Νικήτη και τον Όρμο Παναγιάς. Όντως η Νικήτη φαίνεται πιο λογική επιλογή, απλώς δεν μου αρέσει ιδιαίτερα η παραλία εκεί. Οπότε ίσως τελικά να προτιμήσουμε τον Όρμο Παναγιάς και να έχουμε τη Νικήτη μόλις 10 λεπτά μακριά, αν χρειαστούμε κάτι. Ίσως και Βουρβουρου αν βρούμε κατι καλό!

Χαχα αυτό με την παραλία της Σάρτης που πνίγεσαι στο ένα μετρο όντως το θυμάμαι 😅 Επίσης θυμάμαι ότι έπιανε πολύ κύμα εκεί οταν έχει άνεμο ! Αλλά η θέα στο Άθως απέναντι, πανέμορφη!

EIRHNH2

Member
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
ο κόσμος ΟΛΟΣ!!!!
Καλησπέρα, απ’ ό,τι βλέπω μέσα απ’ το Φόρουμ έχω να επισκεφτώ τη Χαλκιδική απ’ το 2011, που απ’ ό,τι θυμάμαι είχαμε περάσει υπέροχα. Τότε δεν είχαμε παιδιά, τώρα θα ξαναπάμε Χαλκιδική πρώτο πόδι με παιδιά! Θα ήθελα να μου πείτε νέες πληροφορίες για παραλίες. Απ’ ό,τι κατάλαβα τα beach bar χρεώνουν πάρα πολλά χρήματα οπότε σκεφτόμαστε να είμαστε με καρεκλάκια ομπρελίτσα δικά μας! Θέλουμε οπωσδήποτε ρηχή παραλία με άμμο χωρίς πέτρες. Που μας προτείνετε να πάμε;
σανη βλέπω δεν έχει να παρκάρεις …. Είναι κλεισμένες όλες οι έξοδοι προς τις παραλίες από τα ξενοδοχεία;
Παλιά θυμάμαι μας άρεσε η περιοχή μεταξύ Χανιώτη και Πευκοχώρι για μπάνιο … παλληνη νομίζω τη γράφει στο Google map?

Τα αρνητικά μη μου τα πείτε τα γνωρίζω και ξέρω όταν έκλεινα.

Last edited:

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
35.224
Μέλη
40.253
Νεότερο μέλος
Fetah Belaj

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom