Αργεντινή Βολιβία Περού Χιλή Χαμένες πόλεις, Τσε, παγετώνες και έρημοι (Περού, Βολιβία, Χιλή, Αργεντινή και Ανταρκτική)

Smaragda53

Member
Μηνύματα
985
Likes
2.068
Επόμενο Ταξίδι
αχ, μακάρι νάξερα!
Ονειρεμένο Ταξίδι
Πολυνησία
Πτώματα πέσαμε για ύπνο για ολίγες ώρες, αφού στις 4.30 το πρωί θα αναχωρούσαμε για τα γκέιζερ. Για ξεναγό είχαμε ένα πραγματικά χαρισματικό τύπο, πάλι ονόματι Πατρίσιο ενώ το βανάκι που ήρθε να μας πάρει ήταν γεμάτο. Είχαμε 2 ώρες δρόμο μέσα στο σκοτάδι και το πολικό κρύο, ειδικά ο Χ και ο Α πάγωσαν παρά τα ισοθερμικά, εγώ μάλλον την παλεύω κάπως καλύτερα με το κρύο και το συμπαθώ κιόλας.

Με το που φτάσαμε στα γκέιζερ ο Πατρίσιο έστησε ένα τραπεζάκι για να πάρουμε πρωινό, αν και ο Χ και ο Α προτίμησαν να το φέρουν στο λεωφορείο αφού έξω ο αέρας ξύριζε και δε νιώθαμε τα δάχτυλά μας, παρότι “σήμερα έχει μόλις -6 βαθμούς!” όπως μας γνωστοποίησαν, αν ακι αυτή η θερμοκρασία δεν λαμβάνει υπόψη το chill factor του αέρα. Αυτό το παλικαράκι ο Πατρίσιο ήταν εξαιρετικά ενημερωμένος, ενθουσιώδης και το αγαπούσε αυτό που έκανε (που είναι και το βασικότερο προσόν ενός ξεναγού) και το όλο τουρ ήταν απόλαυση χάρη στον τύπο: μας εξηγούσε τα ειδικά χαρακτηριστικά του κάθε γκέιζερ ξεχωριστά, μας πήγες σκαλωτά ώστε τα πιο εντυπωσιακά να μείνουν για το τέλος και παρότι λίγες μέρες πριν είχα δει γκέιζερ στη Βολιβία και σχετικά πρόσφατα και στην Ισλανδία, το ευχαριστήθηκα. Πήγαμε με το Layama Tours για όποιον περάσει από εκεί και θέλει να ζητήσει τον Πατρίσιο, τον οποίον στο τέλος ακολουθούσαν και οι τουρίστες από τα άλλα βανάκια.

Σε κάποια φάση κάποια vicuna αποφάσισαν να παρελάσουν ανάμεσα από τους πίδακες, το οποίο μας έδωσε μεγάλες ευκαιρίες για φωτογραφίες, μετά κάποιοι αποφάσισαν να ζεστάνουν τα κοκκαλάκια (και τα κωλαράκια) τους στα θερμά λουτρά (το οποίο ως δραστηριότητα μου φαίνεται οριακά πιο ενδιαφέρον από την αστρονομία) και αφήσαμε πίσω τα γκέιζερ.

Μόνο που η εκδρομή δεν είχε τελειώσει, κάθε άλλο. Η διαδρομή περιλάμβανε μια θέα αλεπούς στο οδόστρωμα, πανέμορφους βλαστότοπους με vicunas, ορισμένα εξωτικά τρωκτικά και πουλιά, ένα απομονωμένο γραφικό χωριουδάκι όπου ο Α δοκίμασε και σουβλάκι λάμα και μια ακόμη λίμνη με φλαμίνγκο. Για μπόνους είχαμε συναπάντημα με τον απερίγραπτο Max, του οποίου το λεωφορείο έκανε τις μισές στάσεις (θα έκανε καμάκι στο λεωφορείο που τις έχει εγκλωβισμένες τις άμοιρες τουρίστριες, γιατί να τις κατεβάσει; ).

Επιστρέφοντας στην πόλη είπαμε να τιμήσουμε το γειτονικό μας μαγειρείο, όπου με 5€ φάγαμε αρκετά αλλά άνοστα και αράξαμε λίγο, διότι το απόγευμα θα είχαμε και τουρ σε Laguna Cejar και Ojos de Salar που είναι μια συμπαθής λίμνη και δυο φυσικά πηγάδια στα οποία μπορεί να κολυμπήσει κανείς. Η λίμνη είχε έξτρα είσοδο δέκα χιλιάδων πέσος (για την οποία έχουν διαμαρτυρηθεί και τα πρακτορεία) και αποφασίσαμε να μην την τιμήσουμε και πιάσαμε κουβεντούλα με τους βενεζολάνους. Τα Ojos de Salar ήταν πιο εντυπωσιακά, αλλά βαρεθήκαμε να κάνουμε μπάνιο. Η τρίτη λίμνη στην οποία πήγαμε πάντως είχε εντυπωσιακά χρώματα κι ένα πολύ όμορφο μονοπατάκι για όποιον ήθελε να κάνει τον κύκλο, ενώ κάτσαμε να δούμε το ηλιοβασίλεμα (πολύ όμορφη αλλαγή χρωμάτων). Ο ξεναγός ήταν φανατικός τρέκερ και μας έδωσε πολλές πληροφορίες για την εξαγωγή άλατος, το λίθιο και φυσικά τις δυνατότητες τρεκ, ήπιαμε και το pisco μας κι επιστρέψαμε θαυμάζοντας τα χρώματα του ορίζοντα στην επιστροφή.

Τσακίσαμε κάτι empanadas και γυρίσαμε στο κατάλυμα, όπου μας περίμενε η βαλίτσα που έφερε ο συμπαθέστατος ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου... Να ναι καλά ο άνθρωπος, αν περιμέναμε από τη Latam με τα ίδια ρούχα θα τις έβγαζε τις δύο εβδομάδες ο δύσμοιρος ο Χ.

Λοιπόν κάτσε να βάλω καμιά φωτό γιατί ξέρω ότι τα κείμενα δεν τα πολυδιαβάζετε, εκτός από όταν γράφω για γκομενίτσες...

Δεν ήταν κακά τα γκέιζερ...
View attachment 228399
Ο καλός ο φωτογράφος κάνει και σπαγγάτο αν χρειαστεί.
View attachment 228400 View attachment 228401 View attachment 228402 View attachment 228403 View attachment 228404
Άλλη μια εκκλησίτσα.
View attachment 228405 View attachment 228406 View attachment 228407 View attachment 228408 View attachment 228409
Ojos de salar.
View attachment 228410 View attachment 228411 View attachment 228412 View attachment 228413
Αλεπού.
View attachment 228414
Μια αμυδρή υψμετρική διαφορά με τους ντόπιους υπήρχε.
View attachment 228415
Σουβλάκι από λάμα? Αυτό μου θυμίζει τον μουσακά με κιμά ελαφιού που μου πρότειναν να φάω στην Κόνιτσα. Με πατατούλες την έβγαλα!
 

Taksidiwtis

Member
Μηνύματα
105
Likes
274
Ωραιο να βρισκεις ιστοριες σε μερη που εχεις περπατησει και να σου ξυπνουν ωραιες αναμνησεις απο την αγαπημενη Νοτια Αμερικη τωρα που δεν εχουμετην δυνατοτητα να αποδρασουμε.
Δεκέμβρης του 2013 γυρίζοντας από το Cabo Polonio στην Ουρουγουαη στο Buenos Aires αποφασιζω να να φυγω για Βολιβια.Ψαχνοντας για εισιτηριο στο Retiro βρισκω ενα για Santa Cruz de la sierra οι 36 ωρες με απετρεψαν να το κανω.Ετσι εβγαλα ενα εισιτηριο για Salta και απο εκει για Aguas Blancas-Villazon στα συνορα Βολιβιας Αργεντινης.Απο εκει Uyuni Potosi la paz και εκει μπαινει το διλημα Δρομος του Θανατου η Βαγιεγκραντε?Επελεψα το δευτερο.Με μια 2μερη διαμονη στη Santa Cruz me ena trufi 7-8 ατομα βρεθηκα στο Vallegrande.Στο μοτελ που διεμενα ρωτωντας για το παλιο νοσοκομειο ανακαλυπτω οτι στον ιδιο δρομο λιγοτερο απο εκατο μετρα βρισκεται η γνωστη lavanderia οπου τραβηχτηκε η διασημη φωτογραφια με τον Che Guevara νεκρο.Αφου αποτισα φορο τιμης και εμεινα στο μερος για 2 περιπου ωρες την επομενη μερα στην κεντρικη πλατεια βρισκω και το γραφειο πληροφοριων οπου 2 παιδια που εργαζονταν εκει με πηγαν στην tuba σε εναν λοφο 5 λεπτα με το αμαξι να βρεθω στο σημειο που βρεθηκαν τα οστα του Che και των συντροφων του.Εν τω μεταξυ 2 πραγματα που μου εκαναν εντυπωση στο Vallegrande ηταν ενα χωριο με πεντακαθαρους δρομους οχι μονο για τα δεδομενα της Bολιβιας ουτε στην Ελλαδα δεν θα συναντουσες κατι τετοιο.Και δευτερον δυσκολα μπορουσες να βρεις ενα μαγαζι που να πουλαει μπλουζακια με τον Che κατι το οποιο δειχνει τον σεβασμο των κατοικων να μην το εμπορευματοποιησουν και να εχουν χαμηλο προφιλ παροτι απο εκει περνουν αρκετοι προσκυνητες(αλλωστε για εναν ξενο δεν εχει αλλον λογο μνα επισκεφτει το μερος).Τα παιδια στο γραφειο λιγα ειχαν λιγα μπλουζακια και ετσι προμηθευτηκα ενα που εγραφε Che Bolivia.
 

Thalassaki

Member
Μηνύματα
767
Likes
4.751
Επόμενο Ταξίδι
........
Τελικά μετά από 6 ημέρες καθημερινής ολιγόωρης ανάγνωσης κατάφερα κι εγώ να ολοκληρώσω!!!

Δεν τολμώ ούτε να φανταστώ πόσες περισσότερες ημέρες ή και μήνες χρειάστηκαν για να ολοκληρώσεις την καταγραφή και παρουσίαση αυτής της ταξιδιωτικής σου ιστορίας αλλά το σίγουρο είναι πως δεν είσαι μόνο εσύ ο κερδισμένος!

Μέσα από την διήγηση και τις φωτογραφίες σου, ακόμα και αν όπως δήλωσες αυτή την ιστορία την έγραψες για σένα, κατάφερες να μας κάνεις συνταξιδιώτες σου σε αυτή σου την μοναδική εμπειρία!

Νοιώθω το χρέος να σε ευχαριστήσω από καρδιάς για τον κόπο και τον χρόνο που αφιέρωσες για να ολοκληρώσεις την "Οδύσσεια" καταγραφή αυτού του μοναδικού ταξιδιού που οι περισσότεροι από εμάς δεν τολμάμε ούτε να το ονειρευτούμε σαν ενδεχόμενο πόσο μάλλον να το πραγματοποιήσουμε.

Να είσαι καλά Yorgo, αυθεντικέ ταξιδευτή!

Συνέχισε να ταξιδεύεις και να μας "ταξιδεύεις"!
 

kabamarou

Member
Μηνύματα
1.437
Likes
2.205
Πέτυχα επιτέλους τον στόχο να τελειώσω αυτήν την τεράστια ιστορία.

Ευχαριστούμε για αυτό το νοητικό ταξίδι. Απίστευτος που ξεκίνησες για Ανταρκτική χωρίς γάντια :) Οι ιστορίες σου είναι επιτυχημένες γιατί κάνεις τεράστια έρευνα για την ιστορία του κάθε μέρους, γνωρίζεις την τοπική γλώσσα οπότε μεταφέρεις μοναδικά την κουλτούρα και την επαφή με τους ντόπιους, παρουσιάζεις τα μειoνεκτήματα σου οπότε μπορεί να ταυτιστεί κάποιος πιο εύκολα, κρατάς ταξιδιωτικό ημερολόγιο( επηρεασμένος από che άραγε; ) που χωρίς αυτό δεν θα ήταν εφικτή η καταγραφή σε αυτή την ποιότητα πιστεύω και έχεις και χιούμορ. Η καλύτερη ατάκα για εμένα που με έκανε να διπλωθώ στα 2 από τα γέλια

"Έψαξα να βρω ένα μέρος για να ανταποκριθώ στα καλέσματα της φύσης, αλλά ήταν τόσες πολλές οι σβουνιές από άλογα και άλλα ζωντανά στην κοιλάδα που ήταν δύσκολο. Τουλάχιστον το... προϊόν της ανταπόκρισής μου στα καλέσματα έδενε υπέροχα με το περιβάλλον, δυο κουράδες παραπάνω δεν έκαναν και μεγάλη διαφορά"

Εξαιρετικά πολύτιμες προσθήκες οι φωτογραφίες και τα videos του krekouzas που αναρωτιέμαι για ποιον λόγο είχε 2 iphone μαζί του.

Απορίες.

Πόσες σελίδες Α4 είναι η ιστορία; Αν κατάλαβα καλά είχες μαζί σου μόνο ένα σακίδιο πλάτης. Τι ακριβώς είχε μέσα αυτό; Πόσο κόστισε συνολικά όλο το ταξίδι;
 
Last edited:

Yorgos

Member
Μηνύματα
9.623
Likes
50.287
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ονειρεμένο Ταξίδι
Περού τότε, τώρα, πάντα
Πέτυχα επιτέλους τον στόχο να τελειώσω αυτήν την τεράστια ιστορία.
Ήρωας!
Εξαιρετικά πολύτιμες προσθήκες οι φωτογραφίες και τα videos του krekouzas που αναρωτιέμαι για ποιον λόγο είχε 2 iphone μαζί του.
Επειδή αν έφερνε και τα άλλα 5 που έχει θα βάραινε κι άλλο ο σάκος του, αρκετά επιβαρυμένος ήταν από τις ατέλειωτες σοκολάτες.

Πόσες σελίδες Α4 είναι η ιστορία;
Γύρω στις 110 αν θυμάμαι καλά.

Αν κατάλαβα καλά είχες μαζί σου μόνο ένα σακίδιο πλάτης. Τι ακριβώς είχε μέσα αυτό;
Ένα σάκο 8 κιλών κι ένα σχολικό σακίδιο. Συνήθως έχω 14 μπλουζάκια, 8-10 ζευγάρια κάλτσες, 2 πουλόβερ (ένα ελαφρύ κι ένα χοντρό, ανάλογα το πού πηγαίνω), εσώρουχα, 2 παντελόνια συν αυτό που φοράω ταξιδιωτικούς οδηγού και 2 βιβλία (δεν το έχω με τα ηλεκτρονικά βιβλία καθόλου), λάπτοπ (που νομίζω δε θα ξαναπάρω πια, έχω ψιλομάθει να χειρίζομαι το κινητό έκτοτε), φορτιστές, ημερολόγιο, φωτογραφική μηχανή, οδοντόπαστα/βουρτσα και δεν ξέρω αν ξεχνώ και κάτι άλλο. Ανάλογα με τον προορισμό (αν χρειάζονται δηλαδή πουλόβερ, πιο χοντρές κάλτσες κλπ) ο σάκος είναι γύρω στα 6-8 κιλά (πάντα χειραποσκευή) και το σακίδιο δυστυχώς γύρω στα 5 (πλέον χωρίς το λάπτοπ ελαφρύτερος), λόγω βιβλίων. Γενικά δε νομίζω ότι μου λείπει κάτι.

Πόσο κόστισε συνολικά όλο το ταξίδι;
Όλα-όλα-όλα 11.200€ για όλους τους μήνες, συμπεριλαμβάνοντας την απόκτηση των οδηγών, την ταξιδιωτική ασφάλεια, την πανάκριβη Ανταρκτική, όλα τα αεροπορικά εισιτήρια και τα αναλογικά ακριβά τρεκ. Σε γενικές γραμμές κινηθήκαμε άνετα, χωρίς να στερηθούμε κάτι, θα μπορούσε να βγει και φτηνότερα αν ήμασταν πιο ζορισμένοι.
 

Krekouzas

Member
Μηνύματα
218
Likes
4.800
Επόμενο Ταξίδι
Darjeeling.
Ονειρεμένο Ταξίδι
ΡαπαΝουι,BurningMan Fest.
Εξαιρετικά πολύτιμες προσθήκες οι φωτογραφίες και τα videos του krekouzas που αναρωτιέμαι για ποιον λόγο είχε 2 iphone μαζί του.
Λοιπόν τα δύο κινητα έχουν να κάνουν με την έλλειψη δίκαρτου κινητού,μιας και το ένα κινητό είχε κάρτα SIM της χώρας που ήμασταν. Ένας δεύτερος λόγος είναι ότι στην περίπτωση απώλειας ή κλοπής ακόμη θα έιχα μέσω επικοινωνίας.


Πόσες σελίδες Α4 είναι η ιστορία; Αν κατάλαβα καλά είχες μαζί σου μόνο ένα σακίδιο πλάτης. Τι ακριβώς είχε μέσα αυτό; Πόσο κόστισε συνολικά όλο το ταξίδι;
το κομμάτι του ταξιδιού που συνπορεύομαι το έχω περάσει σε WORD μαζί με τις φωτογραφίες και θα το εκτυπώσω σε μορφή βιβλίου.Προφανώς οι που ήμασταν μαζί θα πάρουν απο ένα αντίγραφο. Μαζί με λίγες σελίδες που περιγράφω τις πρώτες μου μέρες στο Μαιάμι μου βγαίνει 480 σελίδες. Μα τα 2/3 είναι φωτογραφίες.

Εμένα οι σχεδόν 50 μέρες μου κόστισαν περίπου 4500. Μαζί με ΗΠΑ και iPhone (τότε περιπου τα 700+ ευρώ. Ακόμη και σήμερα το καλύτερο ταξίδι που έχω κάνει!!!! Και το Περού η πιο ενδιφέρουσα και όμορφη χώρα που έχω δει,μετά απο 52 χώρες. ¨)
 

zidane72003

New Member
Μηνύματα
1
Likes
5
Γραφτηκα στο φορυ μονο και μονο για να δωσω στα παιδια συγχαρητηρια αλλά και να ξεκινήσω να διαβάζω και άλλες ιστορίες.

Φοβερο πραγματικά ταξίδι. Το πρώτο κομμάτι νομίζω ότι γράφτηκε με λίιιγο περισσότερο αγάπη(λογικό ίσως). Τα τρεκ και η ανταρκτική ήταν τα κομμάτια που απόλαυσα περισσότερο από όλα.

Κρατήσατε ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ όμορφη παρέα στις διακοπές στη Κέρκυρα-Βόλο αλλά και τώρα στην επιστροφή μου στην Γλασκωβάρα που έχω ως βάση τα τελευταία χρόνια.

Ναστε καλά παιδιά.
 

Yorgos

Member
Μηνύματα
9.623
Likes
50.287
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ονειρεμένο Ταξίδι
Περού τότε, τώρα, πάντα
Γραφτηκα στο φορυ μονο και μονο για να δωσω στα παιδια συγχαρητηρια αλλά και να ξεκινήσω να διαβάζω και άλλες ιστορίες.

Φοβερο πραγματικά ταξίδι. Το πρώτο κομμάτι νομίζω ότι γράφτηκε με λίιιγο περισσότερο αγάπη(λογικό ίσως). Τα τρεκ και η ανταρκτική ήταν τα κομμάτια που απόλαυσα περισσότερο από όλα.

Κρατήσατε ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ όμορφη παρέα στις διακοπές στη Κέρκυρα-Βόλο αλλά και τώρα στην επιστροφή μου στην Γλασκωβάρα που έχω ως βάση τα τελευταία χρόνια.

Ναστε καλά παιδιά.
Σε ευχαριστώ πάρα πολύ για τα καλά σου λόγια. Ναι, τα τρεκ και η Ανταρκτική ήταν κι εμένα τα αγαπημένα μου, κι έχεις δίκιο, πάντα η αρχή κάθε ιστορίας γράφεται με περισσότερο μεράκι. Να είσαι καλά.
 

intefix

Member
Μηνύματα
77
Likes
61
Επόμενο Ταξίδι
Ισπανία, Βαρκελώνη
Ονειρεμένο Ταξίδι
Κούβα, Περού
@Yorgos Βλέποντας το Andes Mágicos από το Netflix βλέπουμε όλα σχεδόν τα σημεία που πήγατε...Καταπληκτικά μέρη. Μήπως συμμετείχες στη παραγωγή; :)
 
Μηνύματα
111
Likes
265
Διαβάζοντας την ιστορία σου @Yorgos και λόγω του ταξιδιού μου στο Περού τον Ιούνιο θα ήθελα να κάνω το trek στο Choquequirao. Αν κατάλαβα καλά ο ξεναγός σας έχει δικο του πλέον γραφείο,έχεις μήπως κρατήσει κάποιο στοιχείο επικοινωνίας μαζί του?
 

Yorgos

Member
Μηνύματα
9.623
Likes
50.287
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ονειρεμένο Ταξίδι
Περού τότε, τώρα, πάντα
Διαβάζοντας την ιστορία σου @Yorgos και λόγω του ταξιδιού μου στο Περού τον Ιούνιο θα ήθελα να κάνω το trek στο Choquequirao. Αν κατάλαβα καλά ο ξεναγός σας έχει δικο του πλέον γραφείο,έχεις μήπως κρατήσει κάποιο στοιχείο επικοινωνίας μαζί του?
Θα σου στείλω πμ
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.110
Μηνύματα
880.630
Μέλη
38.838
Νεότερο μέλος
Crimson_gr

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom