Χιλή Χιλή, ομορφιά και αλαζονεία

xelidoni

Member
Μηνύματα
158
Likes
39
Επόμενο Ταξίδι
Ιταλια
Ονειρεμένο Ταξίδι
Χιλή-Ισλανδία
σ ευχαριστούμε για την όμορφη περιγραφή σου !!!
μου άρεσε ο εμπλουτισμός του κειμένου με αποσπάσματα απο τα ποιήματα του σεβάσμιου νομπελιστα, εκαναν το κείμενο πολύ ζωντανό.
θα ήθελα να διαβάσω και κάτι από τη συναναστροφή σου με το λαό , εκτός από τους συνοριουπαλλήλους , όπως επίσης και να σε ρωτήσω γιατί επέλεξες να αποκλείσεις εντελώς τις φυσικές ομορφιές-ιδιαιτερότητες της χώρας κατά την επίσκεψή σου μιας και φημίζεται για αυτές!

τέλος, δεν είναι και πολλές οι ιστορίες για χιλή στο σαιτ , ενώ από τα σχολια διαπίστωσα πως είναι αρκετοι οι επισκέπτες...
 
Μηνύματα
108
Likes
87
Επόμενο Ταξίδι
Βουκουρέστι
Ονειρεμένο Ταξίδι
Υπερσιβηρικός
Καλά φοβερή αφήγηση.Πως δεν την είχα πάρει χαμπάρει τόσο καιρό.Διεξοδικότατη.Μπράβο
 

harilander

Member
Μηνύματα
552
Likes
397
Επόμενο Ταξίδι
βλέπουμε...
Ονειρεμένο Ταξίδι
χώρα του ποτέ
μολις διάβασα την αφήγηση σου επι ευκαιρία του διαγωνισμού.Πολύ καλή περιγραφή και με εκανες να γυρίσω πισω πριν 9 χρόνια οταν πηγα στην Χιλή.Επειδη ομως είχα παει με ορειβατική αποστολή δεν είχα πολύ χρόνο για τουριστικους προορισμούς αλλα κατάφερα και ξεκλεψα μερικές μέρες για να δω μερικα αξιοθέατα.Οντως στην Χιλή δεν επιτρέπεται η εισαγωγη τροφίμων απο αλλες χώρες και μου έκανε εντύπωση οταν στα συνορα Αργεντινής-Χιλής μας κατέβασαν απο το λεωφορείο και στον έλεγχο κατάσχεσαν οτι τροφιμα βρήκαν, οι δε οδηγοί του λεωφορείου έκρυβαν σε ειδική κρύπτη του λεωφορείου το τσαι "ματε" που έπιναν!:shock:
Στο Σαντιάγκο ψάχνωντας για καποιο πρακτορειο για πληροφορίες για το βαλπαραισο έπεσα τυχαία στο Ελληνικό τσαγκαράδικο που λές και πέτυχα τον μπάρμπα που το είχε!πολύ ωραια φυσιογνωμία και μου έκανε εντυπωση που βρήκα Ελληνικό μαγαζί στην αλλη ακρη της γης.
 

StellAnna

Member
Μηνύματα
921
Likes
362
Επόμενο Ταξίδι
Αίγυπτος επιτέλους!!!!!!!
Ονειρεμένο Ταξίδι
Μποτσουάνα? Γιατί όχι?
Ναι, πράγματι, υπάρχει ο ελληνισμός διασπαρμένος παντού. Πριν από λίγους μήνες ξαναβρέθηκα στην περιοχή. Και βρήκα και άλλους έλληνες στο Βαλπαραϊζο. Ξέμειναν από κάτι καράβια, άνοιξαν τις δικές τους δουλειές, αλλά τώρα πια, τους έπιασε κι αυτούς η οικονομική κρίση....
Βρήκα κι έναν έλληνα στο Δέλτα του Ορινόκο, πριν από ένα μήνα...
Αλλά αυτό είναι άλλο....travelstory -)))
Σε λίγο η συνέχεια
 

Vally

Member
Μηνύματα
98
Likes
25
Επόμενο Ταξίδι
Λονδίνο (;)
Ονειρεμένο Ταξίδι
ΝΥ,Καραϊβική, Μαρόκο
Τέλεια ιστορία! Και να σκεφτεί κανείς ότι έχω γνωστό στο Βαλπαραΐζο που με ικετεύει να πάω και εγώ ακόμη είμαι εδώ... :p
 

agmi

Member
Μηνύματα
495
Likes
2.314
Ευχαριστω

Ευχαριστω για την ωραια σου περιγραφη, την επομενη φορα που θα πας στην Αμερικη (εξαιρειται ο Καναδας) να μαθεις ισπανικα! Βεβαια ο καθενας εχει τα δικα του (εκτος απο Βραζιλια), αλλα θα λυνεις τα προβληματα σου. Ενω πολλοι μιλανε Αγγλικα το κρυβουνε, ειναι το ιδιο σαν τους Γαλλους & τους Γερμανους.
 

karfitsa

Member
Μηνύματα
4.545
Likes
8.033
....βεβαια,καλο ειναι,οταν επισκεπτεσαι μια χωρα,να μιλας και την γλωσσα τους....εγω,θα παω διακοπες στην Κινα και αρχισα να μαθαινω κινεζικα,μην μου τυχει τιποτα..:D
 

Taksidiwtis

Member
Μηνύματα
105
Likes
275
Διαβάζοντας τις ιστορίες για Χιλη θυμάμαι την πρώτη φορά που βρέθηκα σε αυτήν την χωρατο 2011 και στο πρώτο μου ταξίδι μόνος στην άλλη άκρη του κόσμου ξεκινώντας απο την Αργεντινή.Μου αφησε τις ίδιες εντυπώσεις που περιγράφει η πλειοψηφία ,άνθρωποι αλαζονες ,κρυοκολοι κτλ.Ενας λόγος πιστεύω είναι ότι θεωρούν τον εαυτό τους ποιο κοντα στην Βορειοαμερικανική κουλτούρα και υπάρχουν λιγότερες ανισότητες σε σχέση πχ με την Βραζιλία την Αργεντινή και ισχύει το μοντελο του Νεοφιλελευθερισμού κατάλοιπο της δικτατορίας του Πινοτσετ.Θυμαμαι με μια φίλη Χιλιανή της έκανα πρόταση να πάμε μια βόλτα στο παρκο φορεσταλ να περπατησουμε και να παρουμε μια μπίρα στο χέρι ,μου απαντά eres loco? Απαγορευται στην Χιλη να πινεις αλκοολ στο δρομο ,μου φανηκε αστειο.Ενα αλλο πραγμα που μου εκανε εντυπωση στο Santiago ηταν οι τεραστιες σημαιες που κυματιζαν σε διαφορα κτιρια στο κεντρο της πολης και η αστυνομια που την εβρισκες σε καθε γωνια ,(ααα..και φυσικα η καθαριοτητα καμια σχεση με το Buenos Aires που ειχα βρεθει μια εβδομαδα πριν)Την τριτη φορα που επισκεφθηκα την Χιλη πριν 4 χρονια αλλαξα γνωμη γνωρισα πολυ κοσμο με φιλοξενησαν στα σπιτια τους ,καθε βραδυ μετα το φαγητο με ενα ωραιο κοκκινο κρασι καναμε ατελειωτες συζητησεις τρωγαμε palta(avocado) τραγουδουσαμε και γενικα υπηρχε μια alegría.Τους μεταναστες απο την Βολιβια το Περου κ την Βενεζουελα οντως τους βλεπουν ως κατωτερους οπως οι Γερμανοι εμας .Αυτη την υπεροψια την συναντας περισσοτερο στο Santiago παρα στην επαρχια.Οι Αργεντινη και η Χιλη ειναι 2 χωρες που βρισκονται στην καρδια μου και παντα θα εχω την επιθυμια να επιστρεψω.Ελπιζω στους επομενους μηνες να μας δοθει αυτη η δυνατοτητα.
 

ludovica

Member
Μηνύματα
215
Likes
1.743
Και έχουν τόσους μετανάστες από το Περού που είχαν κάνει και σήριαλ με σχετικό θέμα όπως κάποτε εμείς είχαμε το Η αγάπη ήρθε από μακριά.
Τελευταία πάντως η Χιλή δεν είναι και στα καλύτερα της. Δεν την βοήθησε καθόλου αυτό το οικονομικό μοντέλο.
 

Taksidiwtis

Member
Μηνύματα
105
Likes
275
Και έχουν τόσους μετανάστες από το Περού που είχαν κάνει και σήριαλ με σχετικό θέμα όπως κάποτε εμείς είχαμε το Η αγάπη ήρθε από μακριά.
Τελευταία πάντως η Χιλή δεν είναι και στα καλύτερα της. Δεν την βοήθησε καθόλου αυτό το οικονομικό μοντέλο.
Η Χιλή έχει την ποιο σταθερή οικονομια της Νοτίου Αμερικής ,παρόλα αυτά υπηρχαν προβληματα και τα γεγονότα που συνέβησαν τον Οκτώβρη του 2019 ήταν το ξέσπασμα μετά από 30 χρόνια δημοκρατίας στο νεοφιλελεύθερο μοντέλο, το κεντρικό σύνθημα ¨No son 30 pesos son 30 años.`' ξεκινησαν για την αυξηση του εισιτηριου στα μεσα μαζικης μεταφορας 30 σεντς ,στην πραγματικοτητα ηταν η αλλαγη του συνταγματος που εχει ισχυ απο την εποχη του Πινοτσετ.Την δεκαετια του 80 η Χιλη περασε μεγαλο λιμο και οταν επεσε η Χουντα αρχισε να φτιαχνει η οικονομια τους αλλα δυστυχως και παλι οι προυχοντες ειχαν την μεριδα του λεοντος.Η ειρωνια ειναι οτι την στιγμη που οι Χιλιανοι απεριπταν το νεοφιλελευθερο μοντελο στην Ελλαδα βγηκε μια κυβερνηση που εχει βαλει σκοπο να το εφαρμοσει με καθε τροπο.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.113
Μηνύματα
880.801
Μέλη
38.839
Νεότερο μέλος
mgian

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom