Κίνα Χονγκ Κονγκ: μιλάμε για πολύ περπατημα!!

mariagl

Member
Μηνύματα
844
Likes
648
Ονειρεμένο Ταξίδι
Αυστραλία
Είναι απίστευτο πόσο γρηγορα περνανε οι μέρες! Η εβδομάδα είχε κυλήσει σαν νερό, και η Κυριακή ήταν η μέρα που θα αφηναμε το Χονγκ Κονγκ για ενα διήμερο στο Ντουμπάι. Η πτηση μας ήταν 00.25πμ ξημερωματα Δευτέρας, οπότε ειχαμε όλη τη μερα στη διαθεση μας. Σηκωθηκαμε με την ησυχία μας, πήραμε πρωινό, και αφήσαμε το ξενοδοχείο κατα της 10. Η μέρα ήταν ηλιόλουστη, η πιο καθαρή μερα απ’όλες. Το πρόγραμμα έλεγε, να αφήσουμε τις αποσκευές στο αεροδρόμιο και να επισκεφτούμε το άγαλμα του Μεγαλου Βούδα και το μοναστηρι Po Lin που βρισκονται στο Ngong Ping, στο νησι Lantau, αρκετα κοντα με το αεροδρομιο. Το ταξι μας άφησε εξω απο το terminal 1 και περπατησαμε μεχρι το terminal 2 όπου τελικά ειναι ο χωρος φύλαξης αποσκευων. Για καθε αποσκευη χρεώνουν 10 δολλαρια Χονγκ Κονγκ ( δηλαδη περιπου 1 ευρω) την ώρα. Αφήσαμε τις βαλιτσες μας, και βγηκαμε έξω να περιμενουμε ταξι. Ο καλύτερος τροπος να ανεβεις στο σημείο που ειναι ο Βούδας ειναι το τελεφερικ απο την πολη Tung Chung (στην οποια μπορεις να πας με λεωφορείο απο το αεροδρόμιο σε 10 λεπτα. Δυστυχως όμως για μας το τελεφερικ δεν λειτουργουσε τις μερες που ειμασταν εμεις εκει, οπότε για λιγοτερη ταλαιπωρια για μας, προτιμήσαμε το ταξι. Και λέω δυστυχώς, γιατι το Ngong Ping 360 ήταν κάτι που ήθελα πολύ να κάνω. Η διαδρομή των σχεδόν 6 χιλιομέτρων και 25 λεπτων απο το Tung Chung εως τον Βούδα πρεπει να ειναι μαγική, καθώς μπορεις να απολάυσεις την πανεμορφη φυση του Lantau, θέαμα πολύ διαφορετικό απο τη φασαρια και πολυκοσμια του Χονγκ Κονγκ. http://www.np360.com.hk/html/eng/front/index.asp . Αλλά και η διαδρομή με το ταξι δεν μας απογοήτευσε. Μετα απο αρκετη αναμονη για το μπλε ταξι που θα μας ανεβαζε στο βουνό, μετα απο 30+ λεπτά διαδρομής με εναν ταξιτζή που νομιζε ότι ήταν ο Σουμάχερ, και δεν ήξερε τι σημαινει φρενο, φτάσαμε στον προορισμο μας. Το κοστος 180 δολλάρια ΧΚ. Το τεράστιο πάρκινγκ ειχε αρκετα πουλμαν και αυτοκινητα παρκαρισμενα οποτε καταλάβαμε ότι θα συναντουσαμε κοσμο. Μπαινοντας στο χωριό που εχουν φτιαξει ασφαλως για τουριστικους λογους, ειδαμε το άγαλμα στα δεξιά μας. Η πραγματική ονομασια του αγάλματος ειναι Tian Tan Buddha, και ονομαστηκε ετσι γιατι κάθεται πάνω σε ενα αντιγραφο του Γήινου Όρους του Tian Tan, πανω στο οποιο βρισκεται ο Ναός του Ουρανου στο Πεκίνο. Προχωρώντας προς το άγαλμα, περάσαμε δυο επιβλητικες εισόδους, και αυτο που με χάλασε πολύ ήταν οι πάγκοι με πωλητες σκορπισμένοι δεξιά αριστε που πουλούσαν κάθε ειδους βλακεια μπορει να φανταστει κανεις, χαλώντας ετσι όλη την ομορφια της περιοχής. Όμως, δεν υπαρχει το παραμικρό σκουπίδι πουθενά. Πλησιάζοντας περισσοτερο, ο Μεγάλος Βουδας καθόταν επιβλητικός μπροστά μας, ήταν ένα υπέροχο θέαμα. Το άγαλμα αυτό είναι ένα από τους 5 μεγαλύτερους Βούδες στην Κίνα, και συμβολίζει την αρμονική σχέση μεταξύ της φυσης και του ανθρώπου, των ανθρώπων και της θρησκείας. Ξεκίνησα να ανεβαινω τα 240 σκαλια, σταματώντας κάθε λιγο και λιγάκι για φωτογραφιες.
Λίγα λογια για το άγαλμα: Με υψος στα 34 μέτρα και βάρος περιπου 250 τόνους, δεν μπορεις να μην αισθανθείς ένα δέος στο θέαμα του. Γύρω από αυτό υπάρχουν έξι αρκετα μικρότερα αγαλματα, έξι θεότητες που η κάθε μία προσφέρει και κάτι στο Βούδα, και η κάθε προσφορά εχει μια συμβολική σημασια. Συμβολίζουν την υπομονή, το ζήλο, την ηθική, τη φιλανθρωπία, το διαλογισμό και τη σοφία, τα οποια είναι απαραίτητα για να αποκτησει καποιος ψυχική ηρεμια. Πραγμα που φανερώνει και η γαλήνια εκφραση του προσώπου του Βούδα. Κάτω από το Βούδα υπάρχουν τρία επίπεδα: η αίθουσα του Σύμπαντος, η αίθουσα της Γενναιοδωρίας, και η αίθουσα της Ανάμνησης. Η κατασκευή του αγάλματος ολοκληρώθηκε το 1993, η ιδέα, όμως για την κατασκευή του είχε ανθίσει από τη δεκαετία του 70, όταν κάποιοι μοναχοί από το μοναστήρι Po Lin, επισκεφτήκαν αλλα μοναστήρια στην Ιαπωνία και στην Ταιβάν, και εντυπωσιάστηκαν από άλλα μεγάλα αγάλματα που υπήρχαν εκεί. Έδωσαν λοιπόν όρκο να φτιάξουν ένα μεγάλο Βούδα και στο Χονγκ Κονγκ , αφου θεώρησαν ότι όπου κυριαρχουσε ο Βουδισμός, έπρεπε να υπαρχει και ένα επιβλητικό άγαλμα για να συμβολίζει την παρουσία του Βούδα. Τα πάντα πάνω στον Βούδα που κατασκεύασαν συμβολίζουν και κατι: πχ, το ολοστρόγγυλο πρόσωπο του, σαν ολόγιομο φεγγάρι, το φαρδύ του μέτωπο, και τα μακριά αφτια του που φτάνουν σχεδον μεχρι τους ωμους του, δειχνουν ότι ο Βουδας κατέχει αρετη και σοφία και φτάνει στην τελειότητα. Η κατασκευη , μεταφορά και το στήσιμο του αποδείχτηκαν δύσκολο έργο, μιας και έπρεπε να λάβουν υπόψιν τους πολλές παραμέτρους όπως τους δυνατους άνεμους, και κράτησαν περίπου 3 χρονια.
Αφού εβγαλα φωτογραφια κάτω από κάθε θέοτητα, αλλά όχι μεσα, απολαυσα την πανεμορφη θέα, κατέβηκα για να ανεβουν και οι συνταξιδιώτισσες οι οποίες πρόσεχαν την μικρή που κοιμόταν. Ώρα να γνωρίσω και την υπόλοιπη περιοχή. Δώσαμε ραντεβού σε περίπτωση που χανόμασταν, και ξεκίνησα την υπέροχη βόλτα μου, στην καταπράσινη φυση γυρω από το μοναστήρι.
 
Last edited by a moderator:

KLEOPATRA

Member
Μηνύματα
5.869
Likes
2.260
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ειρηνικος ..παντου
Πηγατε σε ωραια σημεια τις τελευταιες 2 μερες .
Οχι συνεχεια ουρανοξυστες.....
 

mariagl

Member
Μηνύματα
844
Likes
648
Ονειρεμένο Ταξίδι
Αυστραλία
Πηγατε σε ωραια σημεια τις τελευταιες 2 μερες .
Οχι συνεχεια ουρανοξυστες.....
Πραγματικα! Ξεφύγαμε από τη φασαρία του κεντρου και ειδαμε κάπως πως ειναι η ζωή και το περιβάλλον μακριά απο αυτο...
 

mariagl

Member
Μηνύματα
844
Likes
648
Ονειρεμένο Ταξίδι
Αυστραλία
Το δροσερό αεράκι που ξεκίνησε να φυσάει ήταν ότι έπρεπε καθώς οι ώμοι μου έκαιγαν από τον δυνατό ήλιο. Το περπάτημα στη φύση ήταν τόσο αναζωογονητικό! Κόσμος περιφερόταν, τουρίστες και ντοπιοι, εβγαζαν φωτογραφίες, ξεκουράζονταν στα παγκακια ή και κάτω στο χωμα… Οι ντόπιοι κυκλοφορουσαν με ομπρέλες- δεν απολάμβαναν καθόλου τον ήλιο, όπως μαλιστα μάθαμε δεν τους αρέσει καθόλου. Προχωρησαμε προς το μοναστηρι. Οι κήποι γύρω από το αυτό, απλά πανέμορφοι! Ήταν ολοφάνερο ότι αφιερώνουν πολύ χρόνο και χρήμα στην φροντίδα τους! Υπάρχουν πάρα πολλά πέτρινα παγκάκια και τραπέζια διασκορπισμένα ανάμεσα στα λουλούδια, και πέτρινα παγκάκια που αγκαλιάζουν δεντρα. Σε αρκετά σημεία μπορούν οι πιστοί να ανάβουν τα κεριά τους και εχω την εντύπωση ότι όλα αυτά τα σημεία εχουν θέα τον μεγάλο Βούδα. Το εσωτερικό του μοναστηριού είναι επίσης εξαίσιο. Το μοναστήρι ιδρύθηκε το 1906 από τρεις μοναχούς και η αρχική ονομασία του ήταν “Big Thatched Hut” δηλαδή «Μεγάλη Αχυρένια Καλυβα». Και ουσιαστικά αυτό ήταν στην αρχή, ένα μικρό πέτρινο οίκημα. Στην τωρινή του ονομασία, μετονομάστηκε το 1924 και με την πάροδο του χρόνου, νέα οικήματα χτιζόταν για να καταλήξει όπως είναι σήμερα. Ακόμα κτίζεται το “ Grand Hall of Ten Thousand Buddhas” το οποίο υποτίθεται θα ολοκληρωθεί φέτος. Υπάρχει επίσης το δημοφιλές χορτοφαγικό εστιατόριο, για το οποίο θα πρέπει να κάνεις κράτηση για να φας μεσημεριανό. Οι ωρες λειτουργίας του είναι 11.30-16.30, αλλά δεν το δοκιμάσαμε. Αντιθέτως πήγαμε για φαγητό στο «χωριό», οπου και εντόπισα ένα tea house , δίπλα ακριβώς από το τελεφερικ. Παρακολουθήσαμε μια τελετή τσαγιού ή τέλος πάντων κάτι που έμοιαζε με τελετή τσαγιού. Δεν βρήκα τίποτα το αυθεντικό σε αυτήν, μας ξεπέταξε σε πέντε λεπτά. Αλλά θα μου πείτε εκεί περίμενες να τη δεις? Ας έχει. Αργά το απόγευμα σταθήκαμε στην ουρα και περιμέναμε το λεωφορείο. Η επιστροφή στο αεροδρόμιο, θα γινόταν από την πόλη Tung Chung. Πραγματικά απόλαυσα τη διαδρομή αυτή. Κατεβήκαμε στο τέρμα απ’οπου και πηραμε το λεωφορείο του αεροδρομίου και μεσα σε πεντε δεκα λεπτα, ειμασταν στο αεροδρόμιο. Την αράξαμε σε ένα Starbucks πίνοντας μισό κιλό καφέ για να περάσει η ωρα. Όταν πηγαμε στην εξοδο για την επιβίβαση, διαπίστωσα ότι για άλλη μια φορα το αεροπλάνο θα ήταν γεμάτο. Είχα την ελπίδα να κρατήσω την τριτη θέση δίπλα μας κενη, αλλά ματαια. Την κατέλαβε ενας πολύ ευγενικός Νοτιοαφρικάνος που θα πηγαινε στο Ντουμπάι για δουλειές. Στο αεροπλάνο δεν έπεφτε καρφίτσα! Η πτήση μας για Ντουμπάι κράτησε τελικά 8 ώρες και κάτι, και ξημερώματα Δευτέρας, προσγειωθήκαμε στο αεροδρόμιο του Ντουμπάι, για ένα διήμερο από το οποίο το μόνο που κέρδισα ήταν το ότι είδα τι ακριβώς είναι το Ντουμπάι. Ένα τίποτα δηλαδη . Δεν μου άρεσε καθόλου, το βρήκα πλήρως αδιάφορο, αλλά αυτό θα ήταν μια άλλη ιστορία!
Το Χονγκ Κονγκ ήταν ένα ξεχωριστό ταξίδι για μένα. Η πρώτη μου επαφή με την Ασία. Πέρασα πάρα πολύ καλά, είδα διαφορετικές και πολύ ενδιαφέρουσες εικόνες από αυτές που συνήθως βλέπω. Και σε κάθε μέρος που πηγαίνω, είτε στην Ελλάδα έιτε στο εξωτερικό, ρωτάω τον εαυτό μου αν θα μπορούσα να μείνω. Το Χονγκ Κονγκ, όσο και αν μου άρεσε, δεν θα μπορούσα να μείνω, ( εκτός και αν ήμουνα εκατομμυριούχος και έμενα σε καμιά έπαυλη πάνω στο Peak)!! Οι ρυθμοί ζωής είναι πολύ γρήγοροι και έντονοι, οι άνθρωποι δουλεύουν πάρα πολύ και έχουν ελάχιστο ελεύθερο χρόνο. Μένουν σε μικρα διαμερίσματα 40 και 50 τετραγωνικών, με σχεδόν ανύπαρκτες κουζίνες γι’ αυτό και δεν μαγειρεύουν. Το φαγητό είναι φθηνό και τρώνε περισσότερο έξω. Τώρα αν αξίζει κανεις να το επισκεφτεί, προσωπικά πιστευω ότι σιγουρα αξίζει. Είναι πραγματικά το μέρος που – όπως λένε- η Δύση συναντά την Ανατολή. Μια πολη με πάνω από 7500 ουρανοξύστες, που πολλοί από αυτους είναι κατασκευασμένοι συμφωνα με το φενγκ σουι, πχ ο ουρανοξύστης της HSBC. Τα παραδοσιακά καταστήματα συνυπάρχουν με τα μοντέρνα πολυκαταστήματα. Μπορείς να κυκλοφορησεις με το μετρο και το λεωφορείο ή με το παραδοσιακό ding ding tram (http://www.discoverhongkong.com/tramguide/eng/index.jsp). Όσο για τους ανθρώπους, είναι απίστευτα ευγενικοί και εξυπηρετικοί. Εύχομαι σε όσους επιλέξουν το Χονγκ Κονγκ ως επόμενο προορισμό, να περάσουν καλά, και να το απολαύσουν όσο και εγώ.
 
Last edited by a moderator:

McElk

Member
Μηνύματα
1.019
Likes
1.554
Ονειρεμένο Ταξίδι
Novaya Zemlya
Ένα ευχαριστώ και από μένα για την εξαιρετική περιγραφή που διαβάζοντάς την ξαναθυμήθηκα το δικό μου ταξίδι σχετικά πρόσφατα. Κρίμα μόνο που δεν καταφέρατε να πάτε στο Μακάο. Προλαβαίνατε να δείτε σε μια μέρα τα σπουδαιότερα αλλά έπρεπε να ξεκινήσετε πολύ νωρίς. Το ότι κάνατε αυτό το ταξίδι με μικρό παιδί στο καροτσάκι είναι πραγματικός άθλος. Όντως το Χονγκ Κονγκ θέλει πολύ περπάτημα.
 

mariagl

Member
Μηνύματα
844
Likes
648
Ονειρεμένο Ταξίδι
Αυστραλία
Ένα ευχαριστώ και από μένα για την εξαιρετική περιγραφή που διαβάζοντάς την ξαναθυμήθηκα το δικό μου ταξίδι σχετικά πρόσφατα. Κρίμα μόνο που δεν καταφέρατε να πάτε στο Μακάο. Προλαβαίνατε να δείτε σε μια μέρα τα σπουδαιότερα αλλά έπρεπε να ξεκινήσετε πολύ νωρίς. Το ότι κάνατε αυτό το ταξίδι με μικρό παιδί στο καροτσάκι είναι πραγματικός άθλος. Όντως το Χονγκ Κονγκ θέλει πολύ περπάτημα.
Σ'ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λογια! :)Όντως, κριμα για το Μακάο, αλλά δεν πειραζει. Εσύ ειχες κάτσει μέρες απ' ότι θυμαμαι απο την ιστορία σου οπότε και ξερεις. Θέλω ακομα να ανεβάσω μερικες φωτογραφίες και η ιστορία θα ολοκληρωθει!
 

villi

Member
Μηνύματα
1.088
Likes
2.789
Μπράβο mariagl για την πάρα πολύ καλή περιγραφή του Χονγκ-Κονγκ που εγώ προσωπικά ελάχιστα γνώριζα.Πολλές και χρήσιμες πληροφορίες,ωραίες εικόνες μέσα από τις φωτογραφίες!Πάντα τέτοια όμορφα ταξίδια σου έυχομαι!
 

mariagl

Member
Μηνύματα
844
Likes
648
Ονειρεμένο Ταξίδι
Αυστραλία
Μπράβο mariagl για την πάρα πολύ καλή περιγραφή του Χονγκ-Κονγκ που εγώ προσωπικά ελάχιστα γνώριζα.Πολλές και χρήσιμες πληροφορίες,ωραίες εικόνες μέσα από τις φωτογραφίες!Πάντα τέτοια όμορφα ταξίδια σου έυχομαι!
Ευχαριστω πολύ villi μου, πιστεψε με ειναι πολύ πιο όμορφα από αυτο που ειδες στις φωτογραφιες μου. Και η φωτογραφική ειναι παλια, αλλά και η φωτογραφος της κακιάς ωρας:bleh::haha:!
 

pattyyy

Member
Μηνύματα
1.565
Likes
1.271
Επόμενο Ταξίδι
χμ...
Ονειρεμένο Ταξίδι
νότια αφρική
Μαρία ευχαριστούμε για την πολύ όμορφη ιστορία! Για άλλη μια φορά μας έδωσες χρήσιμες πληροφορίες και σχημάτισες στο μυαλό μου με την περιγραφή σου πλήθος ανατολιτικο-δυτικών εικόνων από αυτόν τον ξεχωριστό προορισμό!
 

mariagl

Member
Μηνύματα
844
Likes
648
Ονειρεμένο Ταξίδι
Αυστραλία
Μαρία ευχαριστούμε για την πολύ όμορφη ιστορία! Για άλλη μια φορά μας έδωσες χρήσιμες πληροφορίες και σχημάτισες στο μυαλό μου με την περιγραφή σου πλήθος ανατολιτικο-δυτικών εικόνων από αυτόν τον ξεχωριστό προορισμό!
Να'σαι καλά Pattyy, ευχομαι το επόμενο σου ταξιδάκι να ειναι προς Χονγκ Κονγκ μερια!! ;)
 

nicole.g.<3

Member
Μηνύματα
398
Likes
455
Ονειρεμένο Ταξίδι
Γαλλική Πολυν.-Καραϊβική!
mariagl ευχαριστούμε πολύ που μας ταξίδεψες με την όμορφη ιστορία σου :clap:! Χρησιμότατες και οι πληροφορίες που μας δίνεις! Και μπράβο σου που πήρες και τη μικρή σου μαζί, τυχερό το κοριτσάκι σου:D!!!
Η Κίνα είναι από τους πιο ενδιαφέροντες προορισμούς και θα μου άρεσε ένα ταξίδι εκεί πολλών ημερών που να περιλαμβάνει συνδυασμό πόλεων: Χονγκ Κονγκ-Macau-Πεκίνο-Xian-Σαγκάη-Guilin-Chengdu-Θιβέτ :roll:...Ελπίζω να το καταφέρω κάποια στιγμή!
Σου εύχομαι και στο επόμενο ταξίδι τώρα, πραγματοποίηση του ονειρικού σου προορισμού:D!!!
 

mariagl

Member
Μηνύματα
844
Likes
648
Ονειρεμένο Ταξίδι
Αυστραλία
Σε ευχαριστω πολύ για τα καλά σου λόγια Nicole! Ελπίζω συντομα να πραγματοποιήσεις και εσύ το ταξίδι σου στην Κίνα, όπου όντως ακουγεται υπέροχο!
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.110
Μηνύματα
880.635
Μέλη
38.838
Νεότερο μέλος
Crimson_gr

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom