Αυστρία Τσεχική Δημοκρατία Χριστουγεννα->Πράγα ή Βιέννη?

reyad

New Member
Μηνύματα
4
Likes
0
Να πω και εγω την γνωμη μου,με την τεραστια επισημανση οτι δεν εχω παει σε καμια απο τις 2 πολεις περιοδο Χριστουγεννων,οπως επισης οτι για μενα τα Χριστουγεννα δεν ειναι κατι ιδιαιτερο και το πολυ στολισμα μεχρι που με ενοχλει.

Η Πραγα για μενα ειναι απείρως πιο ομορφη πολη.Απο οτι εχω δει μεχρι στιγμης,η κορυφαια μαζι με Βαρκελωνη,διαφορετικο στυλ ομορφιας ομως.Η Πραγα ειναι παραμυθενια απλα,περπατας στην παλια πολη και ταξιδευεις σε αλλες εποχες.Το γκοθικ στυλ της με γοητευει απιστευτα.
Η Βιεννη απο την αλλη πλευρα,εχει διαφορετικη ομορφια.Μπαροκ στυλ παντου,μοντερνα,μεγαλη σε μεγεθος.Εμενα δεν μου εκανε το κλικ,παροτι ειναι αντικειμενικα ωραια.

Στο οικονομικο μερος,η Πραγα ειναι απειρως φτηνοτερη σε ολα..Ξενοδοχεια,φαγητο(ειχα την τυχει να εχω γνωστο μου που μενει μονιμα στην πολη,οποτε εφαγα σε οχι τουριστικα μερη),αξιοθεατα.Το σημαντικοτερο για μενα ειναι το τελευταιο,στην Βιεννη για να πεις οτι ειδες πραγματικα τα αξιοθεατα,θες μια περιουσια,15-20ε η επισκεψη ειναι.
Αεροπορικα,αν δεν θες να ρισκαρεις με skyeurope(κορωνα γραμματα αν θα πεταξεις),μπορεις να πας με swiss,κατω απο 200ε,με ανταποκριση φυσικα.

Για ξενοδοχεια,στην Πραγα δεν εχω να προτεινω κατι,γιατι οταν πηγα ημουν σε εντελως budget κατασταση(πτηση απο Στοκχολμη για Πραγα,40ε με επιστροφη) και εμεινα σε ενα αξιοπρεπεστατο 2στερο κοντα στην παλια πολη,διπλα απο σταση του μετρο με 30ε.Αν ομως πηγαινα παλι,θα πληρωνα παραπανω να μεινω σε κατι καλυτερο.
Βιεννη ειχα μεινει σε ενα πολυ ωραιο 4στερο,73ε το δικλινο,συμπεριλαμβανομενου πρωινου και με εσωτερικη πισινα.100μ απο σταση του μετρο και μπροστα απο σταση του τραμ.
 

haristso

Member
Μηνύματα
51
Likes
4
Επόμενο Ταξίδι
βαρκελωνη
Ταξίδι-Όνειρο
κινα
καλησπερα!αν θες τη γνωμη μου πηγαινε βιεννη.μπορει να ειναι πιο ακριβη(σιγουρα στη διαμονη),αλλα ειναι πολυ πιο αρχοντικη.η πλατεια του δημαρχειου στολισμενη και ολες οι υπαιθρειες αγορες ειναι θεαμα που θα σου μεινει απλα α-ξε-χα-στο!.η πραγα ειναι μια πανεμορφη πολη την οποια ομως σε μια μερα την εχεις γυρισει και απο νοοτροπια κατοικων...τα κομμουνιστικα καταλοιπα ειναι ορατα.το φαγητο της πραγας εχει μεγαλυτερη ποικιλια,οσο για την ακριβεια,σε ο,τι αφορα τα παντα εκτος της διαμονης δεν θυμαμαι τρελλες διαφορες.οσο για τα οικονομια εισητηρια κουραγιο με την skyeurope.μεχρι και την τελευταια στιγμη ειμασταν στο πεταμε-δεν πεταμε.αν πας παντως βιεννη για καποιες μερες πηγαινε μονοημερη μπρατισλαβα.αξιζει!
 

varis81

Member
Μηνύματα
345
Likes
79
Επόμενο Ταξίδι
California
Ταξίδι-Όνειρο
Africa overland!!
Καλησπέρα,
να πω και εγω τη γνωμη μου!
Εχω παει Χριστουγενα και στις δυο πόλεις,στη μια(Πραγα) περσυ και στην αλλη(Βιεννη) προπερσυ,και πιστευω οτι η Πραγα ειναι η καλυτερη επιλογη,ειδικα με τη Skyeurope που εχει και φτηνες πτησεις!Η πολη ειναι σαν παραμυθι,πανεμορφη και γενικα εμεινα κατενθουσιασμενος!Οι ανθρωποι βεβαια δεν μου φαανηκαν και τοσο εξυπηρετικοι οπως διαβασα καπου αλλα δεν εινααι οτι ηταν και αγενης!
Η Βιεννη ειναι και αυτη πολυ ομορφη αλλα την ιδια ομορφια χ3 βρισκεις στην Πραγα!
Αυτα απο εμενα!

P.S.:Το κρυο στην Πραγα ειναι οντως ανυποφορο και αυτο ειναι ενα μεγαλο μειον!Ντυσου ζεστα!!
 

Yorgos

Member
Μηνύματα
9.681
Likes
50.555
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Έχω ζήσει τη Βιέννη για ενάμιση χρόνο και πηγαίναμε και στην Πράγα αρκετά συχνά, με την κοπέλα μου ή με φίλους, νομίζω συνολικά τέσσερις ή πέντε. Χριστούγεννα έχω κάνει δυο φορές στη Βιέννη, στην Πράγα καμία.

Η Πράγα είναι πανέμορφη, τουλάχιστον στο ιστορικό της κέντρο, το οποίο είναι μικρό, αλλά για 2-3 μέρες είναι κάτι παραπάνω από μια χαρά κι επιπλέον υπάρχουν και ημερήσιες που μπορείτε να κάνετε αν βαρεθείτε. Οι τιμές ήταν πολύ χαμηλές, αλλά επειδή έχω να πάω αρκετά χρόνια, ακούω πως όλο και πλησιάζουν αυτές άλλων ευρωπαϊκών πρωτευουσών. Έλεγα σε μια φίλη πως είχαμε φάει με κάτι φίλους-λέτσους στο εστιατόριο της Βουλής της Πράγας τσάμπα με βιολιά κλπ και πήγε αυτή πριν 3 χρόνια και οι τιμές ήταν απλησίαστες...

Η Βιέννη έχει μια άλλη μαγεία... Λιγότερο επαρχιώτικη, πιο "βαριά", πιο "αριστοκρατική", πιο σνομπ, λιγότερο λιγούρικη από την Πράγα (συγγνώμη για την έκφραση) και σίγουρα δεν έχει όλη αυτή την άκρατη εμπορευματοποίηση της Πράγας, που μαζί με τα μιλιούνια του ελληναριού μπορεί να αποδειχθεί πολύ ενοχλητική για κάποιους. Έχει πιο ενδιαφέροντα μουσεία, μάλλον περισσότερα πράγματα να κάνεις και είναι και υποδειγματική ως ποιότητα ζωής, δύσκολο να φύγει κάποιος από εκεί (εκτός από εμένα, που την έκανα για την Ινδονησία για να κάνω τον ψαρά...). Στο φαγητό θα διαφωνήσω με τους προλαλήσαντες, θεωρώ πως έχει καταπληκτικό φαγητό, πραγματικά υψηλής ποιότητας. Η ζωή επίσης ήταν (δεν ξέρω πώς είναι σήμερα) φτηνότερη από την Ελλάδα, με εξαίρεση την ενοικίαση σπιτιών, δεν την έβρισκα ακριβή πόλη και δεν είχα και κανένα μισθό golden boy. Αν ψλαξεις στο internet βρίσκεις φτηνά πράγματα, βέβαια αν θέλετε τετράστερα και πεντάστερα αλλάζει το πράγμα. Σαν απλή αρχιτεκτονική ομορφιά πάντως, η Πράγα ίσως να κερδίζει στα σημεία.

Στο θέμα του αεροπορικού, κοίτα τις συγκεκριμένες ημερομηνίες και μην ποντάρεις πολλά στη SkyEurope, σωστά είπε κάποιος πως δεν ξέρουμε καν αν θα επιζήσει...

Το πρόβλημα είναι το γνωστό: πώς να συγκρίνεις μια πόλη που ξέρεις με μια που απλώς επισκέπτεσαι; Αλλιώς κινείσαι σε μια πόλη που έχεις ζήσει, αλλιώς σε μια που πας ως τουρίστας, οπότε η σύγκριση εκ μέρους μου είναι υποκειμενική, ειδικά όταν στη μία μιλάς στη γλώσσα. Όπως και να έχει, και οι δύο πανέμορφες είναι, με άλλο στιλ. Ας πούμε πως η Βιέννη είναι λίγο υπερβολικά σοβαρή αλλά αυτοκρατορικά επιβλητική, ενώ η Πράγα πραγματικά κουκλίστικη αλλά και ολίγον χαζοχαρούμενη, μου δίνουν την αίσθηση πως δεν ξέρουν να διαχειριστούν τον τουρισμό τους οι Τσέχοι, είναι λίγο της αρπακόλας και του κιτς.

Αν μου βάλουν το πιστόλι στον κρόταφο θα διάλεγα τη Βιέννη, αλλά αν είχα ζήσει στην Πράγα ίσως να είχα άλλη άποψη. Επίσης, ίσως η Βιέννη να αρέσει λιγότερο σε νέους σε σχέση με την Πράγα, είναι λίγο παπουδίστικη και της λείπει λίγη αλητεία (κάτι πήγα να κάνω εγώ, αλλά με σουτάρανε...).

Όπου και να πας, καλά θα περάσετε. Διαβάστε και πέντε πράγματα πιο πριν διότι ειδικά η Βιέννη έχει πολλή ιστορία. Άμα γυρίσετε γράψτε μας και μια ιστορία...
 
Μηνύματα
4.099
Likes
1.797
Επόμενο Ταξίδι
Αμερικη
Ταξίδι-Όνειρο
Wuthering Heights
Συμφωνω και γω με την επιλογη της Βιεννης. Εχω κανει Χριστουγεννα στην Βιεννη οπου περασα υπεροχα και Πρωτοχρονια στην Πραγα οπου δεν τρελλαθηκα!!
Ειναι και ο μεγαλος ογκος τουριστων που σε αποτρεπει. Εξαλλου ειναι καλυτερα να επισκευτεις την Πραγα την ανοιξη.
 

ioanna balla

Member
Μηνύματα
1.355
Likes
565
Επόμενο Ταξίδι
geneva!!!
Ταξίδι-Όνειρο
αμερική
που μαζί με τα μιλιούνια του ελληναριού μπορεί να αποδειχθεί πολύ ενοχλητική για κάποιους.

εμένα προσωπικά με ενοχλησε παρα πολύ...και μονο για αυτό τον λόγο δεν την συστήνω στην περιοδο των εορτων..
ο φιλος μας όμως νομιζω οτι επιστρεφει γυρω στις 22/12 οποτε θα γλιτωσει τις ορδές των ελλήνων....
όπου και να πας θα περασεις πολύ ωραια..
ο yorgos ειναι πολύ σωστός σε αυτά που γράφει...
 

Zeta

Member
Μηνύματα
470
Likes
121
Πράγα δαγκωτό!!!
Αν και τις έχω επισκευτεί και τις δύο την περίοδο της Πρωτοχρονιάς, έχουν περάσει όμως περίπου 10 χρόνια από τότε.
Η Πράγα ηταν πολύ πιο φθηνή και από την Αθήνα και το φαγητό τέλειο και σε μεγάλες ποσότητες. Όπως και οι μπύρες! Όλα τα μαγαζιά τους είχαν μια θαλπωρή.
Η ατμόσφαιρα πολύ παραμυθένια και διέθεται και χριστουγεννιάτικη αγορά. Γενικά ένιωθες πολύ οικεία. Όλα ηταν κοντά και προλάβαινες να περάσεις από παντού.
Έμενα στο Holiday Inn, το οποίο δεν είναι στο κέντρο αλλά πολύ κοντά, και ακριβώς από έξω έκανε τέρμα κάποιο τράμ. Φοβερό ξενοδοχείο!!!
Οι συγκοινωνίες τους πολύ ακριβείς ως προς το χρόνο, έτσι ώστε να μην χρειάζεται να μένεις πολύ ώρα στο κρύο.
Το κρύο είναι πολύ σχετικό. Ανάλογα τι θα σου τύχει. Τότε στην Πράγα είχε -3 και στην Βιέννη κάπου εκεί. Μου έχει τύχει όμως να είμαι στο Παρίσι και να κάνει -9...
Η δε Βιέννη, ήταν ωραία στολισμένη, λίγο ψυχρή και απόμακρη, και φυσικά πανάκριβη.
Όπως προανέφεραν, λίγο μεγαλίστικη.
 

fitziano

Member
Μηνύματα
1.934
Likes
533
Επόμενο Ταξίδι
Αθήνα
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Ζηλανδία
Από τη μία έχεις ανάγωγους ανθρώπους και από την άλλη επίπεδο.
Χωρίς δεύτερη σκέψη πήγαινε Βιέννη. Η μέρα με τη νύχτα.
 

Aquakiss

Member
Μηνύματα
23
Likes
11
Επόμενο Ταξίδι
Σουηδία
Ταξίδι-Όνειρο
Ν.Ζηλανδία
Τελικά αποφάσισα Πράγα!;)

Εισιτήρια έκλεισα με τις Τσέχικες Αερογραμμές απευθείας από Αθήνα για 19-23/12 και όσον αφορά το ξενοδοχείο , άν και είμαι ακόμη στο ψάξιμο , σκέφτομαι για ένα λιγο πιο έξω απο το κέντρο , με στάση τράμ απ'έξω.Αυτα που ήταν στο κέντρο όλα πολύ ωραία αλλα προτιμώ να εξοικονομίσω χρήματα για κάτι άλλο.

Σκέφτομαι επίσης να σχεδιάσω και μιά εκδρομή (αν το επιτρέπει ο καιρος και δεν ειναι κλεισμένοι οι δρόμοι απο το χιόνι) στο Καρλοβύ Βάρυ.

Ταξιδιωτικό όδηγο προτίμησα αυτον της σειράς Top10 ο οποιος μου φαινεται καλος.
Του explorer μου φάνηκε λίγο παλιός , αν και θα ήταν χρήσιμο να τον διαβάσει κανείς για τις ιστορικές του πληροφορίες.
 

Traveller

Member
Μηνύματα
3.935
Likes
3.921
Έχω απαντήσει πολλάκις στο ψευτοδίλημμα... η σύγκριση αποτελεί ύβρη... τι σχέση έχει τώρα η πρωτεύουσα των Αψβούργων με την θλιβερή επαρχιακή πολίχνη της Πράγας... με κομψό τρόπο στο είπαν γνώστες συμφορμίτες... διάλεξες Πράγα... κάνε λοιπόν βόλτα στον ζωολογικό κήπο του κέντρου μαζί με τα δεκάδες κοπάδια των τουριστών και άλλη φορά να ακούς... συμβουλή... μην κάνεις το έγκλημα και πας και στο Κάρλοβυ Βάρι... προτίμησε το Τσεσκυ Κρουμλιώφ... απείρως καλύτερο...
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.215
Μηνύματα
883.903
Μέλη
38.906
Νεότερο μέλος
Makarena

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom