Χριστουγεννα που?

nikosthegreek

Member
Μηνύματα
31
Likes
3
Κοίτα στα Γιάννενα έχει περισσότερη ζωή από ότι στην Καστοριά και πέριξ.Και το βράδυ και γενικά έχει περισσότερο κόσμο σε καφέ,εστιατόρια κλπ.Η Ήπειρος είναι από τα αγαπημένα μου μέρη στην Ελλάδα και την θεωρώ πανέμορφη.

Η Καστοριά είναι επίσης όμορφη και τα πέριξ χωριά επίσης αλλά πολύ πιο ήσυχη. Αν θέλετε πιο πολύ ζωή το βράδυ, δείτε για Γιάννενα.
καταλαβα.κοιτα γιαννενα μας βολευουν πολυ γτ σπουδαζουμε θεσσαλονικη και καταγομαστε απο αρτα.αρα στο δρομο μας ειναι οταν θα επιστρφουμε για χριστουγεννα. μεχρι στιγμης ειμαστε αναμεσα σε 1)ζαγοροχωρια-γιαννενα-μετσοβο 2)τρικαλα-ελατη-περτουλι και 3)βολος-πηλιο
η 1 επιλογη απο οτι ειδα στο κτελ ιωαννινων δεν εχει υπεραστικα για τα ζαγοροχωρια ενω για το μετσοβο το δρομολογιο το τελευταιο επιστρεφει στις 3:30.
η 2η επιλογη επισης εχει το ιδιο προβλημα.τα δρομολογια μονο 2 και απο αυτα το ενα στις 5 το πρωι. επισης φοβομαστε οτι στα τρικαλα που θα μεναμε θα βαρεθουμε γιατι μονο τον μυλο των ξωτικων θα εχει.συν οτι τα ξενοδοχεια εκει ειναι πανακριβα.
η 3η επιλογη τι να πω.δεν εχει κατι αρνητικο.μονο οτι πηγαμε και περυσι.βεβαια περυσι πηγαμε μονο μια μερα στο πηλιο και συγκεκριμενα στην πορταρια και το βραδυ στο αερικο.τα δρομολογια των κτελ ειναι τρομερα, ο βολος μια ωραια πολη και εχει μερη να βγεις. απλα πηγαμε και περυσι και θα εχουμε δει καποια πραγματα αυτη τη φορα.σιγουρα μπορουμε να δουμε και αλλα.
οποτε εκει που θα παμε θα πρεπει να υπαρχουν καλες συγκοινωνιες γτ δεν θα εχουμε μεταφορικο μεσο,να βγαζει χριστουγεννιατικη ατμοσφαιρα και να υπαρχει μερη γραφικα.και φυσικα φυσιολογικες τιμες προσιτες για τους φοιτητες;).
οποτε τι θα προτεινεςo_O?
 

dimaq

Member
Μηνύματα
630
Likes
1.908
Επόμενο Ταξίδι
ΜΑΔΡΙΤΗ
Giannismits πηλιο σε ποιο μερος προτεινειε Χριστουγεννα που να χει πραγματα να κανεις;
 

.christina.

Member
Μηνύματα
6
Likes
2
Ονειρεμένο Ταξίδι
Νέα Ζηλανδία
Γειά σας ξανά συνταξιδιώτες :clap:,
Είναι η δεύτερη φορά που γράφω και θα χρειαστώ ξανά τα φώτα σας!
Είμαστε κοριτσοπαρέα και ψάχνουμε μέρος για 4ημεράκι εντός Ελλάδος. Γενικά κοιτάμε για τις ημέρες 27/12 με 30/12. Το μόνο μας ζήτημα είναι ότι δεν υπάρχει αυτοκίνητο και ούτε η δυνατότητα να νοικιάσουμε όπου πάμε.
Ποιό μέρος θα μας προτείνατε που να μην χρειάζονται πολλές μετακινήσεις, να έχει χιόνια και να μπορούμε να πάμε ιδανικά με ΚΤΕΛ ;

Ευχαριστωω:p
 

nikosthegreek

Member
Μηνύματα
31
Likes
3
Καλησπέρα σας,
θέλω εγώ και η κοπέλα μου να πάμε χριστουγεννιάτικες διακοπές φέτος ύστερα από αποχή ενός έτους και θα ήθελα την γνώμη σας μιας και είμαστε ανάμεσα σε 2 προορισμούς.Επειδή είμαστε νέοι και μας αρέσει να είμαστε κάπου με κόσμο αλλά συγχρόνως θέλουμε κάποιες μέρες να τις αφιερώσουμε σε κάτι πιο γραφικό.
Γιάννενα-Μέτσοβο-Ζαγοροχώρια:
Το καλό που έχει αυτή η επιλογή είναι ότι είναι κοντά στην Άρτα που είναι και ο τόπος καταγωγής μας οπότε θα βρισκόμαστε σύντομα εκεί και χωρίς πολλά έξοδα.Τα Γιάννενα είναι μια μεγάλη πόλη με πολύ φοιτητόκοσμο,πολλές επιλογές για έξοδο από πρωί εως βράδυ και με μια πολύ καλά οργανωμένη αγορά.Τέλος είμαστε κοντά στο Μέτσοβο και στα Ζαγοροχώρια τα οποία είναι τόσα πολλά στον αριθμό που σίγουρα δεν θα φοβόμαστε μην βαρεθούμε.
Το πρόβλημα όμως είναι πως δεμ θα έχουμε δικό μας αυτοκίνητο και η μόνη δυνάτοτητα που μας δίνεται είναι να νοικιάσουμε ένα στα Γιάννενα το οποίο όμως θα κοστίσει.Τα λεωφορεία από όσο έψαξα και γνωρίζω δεν πηγαινουν στα Ζαγοροχώρια και αυτά που πάνε στο Μέτσοβο δεν βολεύουν λόγω ώρας.Οπότε λόγω μετακίνησεων ουσιαστικά μας δημιουργείται αυτή η αμφιβολία για το ταξίδι αυτό.
Βόλος-Πήλιο:
Από την άλλη το θετικό με τον Βόλο είναι τα δρομολόγια του.Είχαμε ξαναπάει πριν 2 χρόνια τα Χριστούγεννα πάλι από Θεσσαλονική σαν φοιτητές όμως τότε που ήταν πιο κοντά και φθηνά.Είχαμε περάσει τέλεια παρότι δεν τα είδαμε όλα και ενω δεν προλάβαμε να εξερευνήσουμε το πήλιο όσο θα θέλαμε.Και όπως είπα τα δρομολόγια για το πήλιο είναι συχνά ενω και η αποστασή του από τον Βόλο είναι πολύ μικρή σε σχέση με την διαδρομή Γίαννενα-Μέτσοβο και Γιάννενα-Ζαγοροχώρια.
Όμως όπως είπα έχουμε ξαναπάει(όχι ότι Γιάννενα δεν έχουμε πάει άπειρες φορές) και πως η Άρτα είναι αρκετά μακριά από τον Βόλο και σίγουρα θα μας φύγουν πολλά λεφτά στις μετακινήσεις. Βέβαια αυτά τα λεφτά περιπου θα μας φύγουν και στα Γιαννενα αν αποφασισουμε να νοικιασουμε αμαξι για κανα διημερο.
Δυσκολη αποφαση οπότε θα ήθελα την γνώμη σας για αυτες τις σκεψεις που εχω και τι θα μου προτείνατε να κανω καλυτερα.
 

Maria Elena PO

New Member
Μηνύματα
2
Likes
0
Καλησπέρα παιδιά! Είμαστε δυο κοπέλες στα 18 και κανονίζουμε τις διακοπές μας για τα Χριστούγεννα του 2021. Σκεφτόμαστε να πάμε στην Αράχωβα ή στον Βόλο στα μέσα του Δεκέμβρη. Θα θέλαμε πληροφορίες σχετικά με την διαμονή μας και γενικά όσα αξίζει να δούμε (δεν διαθέτουμε μεταφορικό μέσο).
1. Θέλουμε να μας προτείνετε ένα ξενοδοχείο ή airbnb άνετο, καθαρό και οικονομικό.
2. Από ταβέρνες, καφετέριες και γενικότερα για φαγητό/γλυκό ποιες ήταν οι αγαπημένες σας επιλογές ή ποια θα αποφεύγατε (πάντα οικονομικές επιλογές).
3. 4 βράδια είναι αρκετά για να προλάβουμε να δούμε το μέρος;
4. Για νυχτερινή διασκέδαση ποια μαγαζιά/κλαμπάκια μας προτείνετε;
5. Πόσα χρήματα πιστεύετε πως χρειάζεται να κρατάμε για διαδρομές/ψυχαγωγία/φαγητό (χωρίς ξενοδοχείο και κτελ).
6. Αν θεωρείτε πως οι προορισμοί αυτοί δεν είναι κατάλληλοι, μας ενδιαφέρουν και άλλες εναλλακτικές ακόμα και προτάσεις για εξώτερικο.
Το μέρος που θα επισκεφθούμε μας ενδιαφέρει να είναι στολισμένο λόγω των ημερών και να έχει κόσμο στην ηλικία μας!
Ας μας απαντήσει όποιος μπορεί και σε όσες ερωτήσεις γνωρίζετε, ή αν έχετε να προσθέσετε κάτι που θεωρείτε σημαντικό, οποιαδήποτε πληροφορία είναι πολύτιμη. Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!
 

Virgi

Member
Μηνύματα
35
Likes
15
Καλησπέρα παιδιά,
Σκεφτόμαστε να πάμε διακοπες παρέα 4-5 μέρες τη περίοδο των Χριστουγέννων και είμαστε ανάμεσα σε Καλάβρυτα και Καστοριά. Εσείς τι θα επιλέγετε για τη περίοδο εκείνη;
 

fotast

Member
Μηνύματα
9.337
Likes
14.197
Καλησπέρα παιδιά,
Σκεφτόμαστε να πάμε διακοπες παρέα 4-5 μέρες τη περίοδο των Χριστουγέννων και είμαστε ανάμεσα σε Καλάβρυτα και Καστοριά. Εσείς τι θα επιλέγετε για τη περίοδο εκείνη;
Από που θα ξεκινήσετε;Με αυτοκίνητο υποθέτω;
 

Sassenach77

Member
Μηνύματα
7.075
Likes
20.114
Επόμενο Ταξίδι
Τατζικιστάν
Ονειρεμένο Ταξίδι
Γη του Πυρός
Καλησπέρα παιδιά,
Σκεφτόμαστε να πάμε διακοπες παρέα 4-5 μέρες τη περίοδο των Χριστουγέννων και είμαστε ανάμεσα σε Καλάβρυτα και Καστοριά. Εσείς τι θα επιλέγετε για τη περίοδο εκείνη;
Η Καστοριά αξίζει επίσκεψη κάθε εποχή του χρόνου! Ένα συν το έχει την περίοδο των Θεοφανίων λόγω των καρναβαλιών της, τα γνωστά ραγκουτσάρια! Λόγω Covid όμως δεν ξέρω αν θα γίνουν οι εκδηλώσεις..... @galoz γνωρίζεις αν θα γίνουν φέτος τα ραγκουτσάρια;
 

Virgi

Member
Μηνύματα
35
Likes
15
Επίσης ξέχασα να αναφέρω ότι ξεκινάμε από Αθήνα. Λόγω απόστασης συμφέρουν τα Καλάβρυτα, αλλά θεωρείται αξίζει την απόσταση η Καστοριά;
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.112
Μηνύματα
880.644
Μέλη
38.838
Νεότερο μέλος
Crimson_gr

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom