Ισπανία Χριστούγεννα -Πρωτοχρονιά στη "φθινοπωρινή" Ισπανία

giannismits

Member
Μηνύματα
3.494
Likes
11.726
Επόμενο Ταξίδι
?
Το παραλιακό μέτωπο της Βαρκελώνης από πολλές φωτό που έχω δει με εντυπωσίασε. Πολύ εξωτικό, θύμίζει Αμερική! Κάνω λάθος?
Θα περιμένω το επόμενο κεφάλαιο που προβλέπεται ιδιαίτερα ενδιαφέρον.

Δεν θέλω να απειλήσω ούτε να εκβιάσω αλλά ελπίζω να μην αργήσεις να το ανεβάσεις γιατί θα σε αντιμετωπίσω κάπως έτσι!:D:D:D

 

panius

Member
Μηνύματα
664
Likes
2.720
Καλα ποτε μπηκε στο δρακεϊκο η Σαντρα? Ποιον παντρευτηκε; Η αλλη παλι καθοταν αταραχη και μετραγε τις χαστουκες που ετρωγε! Χαχαχα! Υπνωτισμενη ηταν; χαχαχα!

Δειξε κατανοηση Γιαννηςμιτς! Εχω μια εξεταστικη να περασω :( :mad::confused:
 

giannismits

Member
Μηνύματα
3.494
Likes
11.726
Επόμενο Ταξίδι
?
Καλα ποτε μπηκε στο δρακεϊκο η Σαντρα? Ποιον παντρευτηκε; Η αλλη παλι καθοταν αταραχη και μετραγε τις χαστουκες που ετρωγε! Χαχαχα! Υπνωτισμενη ηταν; χαχαχα!

Δειξε κατανοηση Γιαννηςμιτς! Εχω μια εξεταστικη να περασω :( :mad::confused:
Μη ρωτας πολλα δεν ξερω! Αυτο που ξερω ειναι πως η σκηνη και η ερμηνεια ειναι οσκαρικων προδιαγραφων:D

Ενταξει λοιπον θα περιμενουμε. Εχεις την κατανοηση μας:p
 

amazon

Member
Μηνύματα
178
Likes
93
Επόμενο Ταξίδι
vietnam
Ονειρεμένο Ταξίδι
Παντου
Το παραλιακό μέτωπο της Βαρκελώνης από πολλές φωτό που έχω δει με εντυπωσίασε. Πολύ εξωτικό, θύμίζει Αμερική! Κάνω λάθος?
Θα περιμένω το επόμενο κεφάλαιο που προβλέπεται ιδιαίτερα ενδιαφέρον.

Δεν θέλω να απειλήσω ούτε να εκβιάσω αλλά ελπίζω να μην αργήσεις να το ανεβάσεις γιατί θα σε αντιμετωπίσω κάπως έτσι!:D:D:D


Γιαννη η barceloneta ειναι ονειρο ειδικα καλοκαιρι !!
Εμεις ειχαμε νοικιασει ποδηλατο και ειχαμε κανει ποσα χλμ στον απιστευτο ποδηλατοδρομο τους εκει κατω με τους φοινικες!
Απορω πως δεν πηγες ακομη!


Panius βλεπω ΚΙΝΑ το επομενο ταξιδι για που ακριβως με το καλο ?
Ημουν πριν 3μηνες στην μαγική Κινα.:D
 

panius

Member
Μηνύματα
664
Likes
2.720
10η ημέρα

Σήμερις πήγαμε να εκκλησιαστούμε! Και σε τι ναό! Στο τοπ αξιοθέατο όλης της Ισπανίας!
DSC00442.JPG

Sagrada Familia!

IMG_0401.JPG

O ναός είναι ακόμα μισοτελειωμένος, όπως μαρτυρούν και οι γερανοί τριγύρω. Οι πανύψηλοι πύργοι των εισόδων που βλέπουμε, θα ωχριούν μπροστά στον γιγάντιο κεντρικό τρούλο του ναού που θα έχει σχεδόν διπλάσιο ύψος!

IMG_0422.JPG

Το εσωτερικό του ναού είναι ένα δάσος από πέτρινες κολώνες σε σχήμα δέντρου, που τα κλαδιά του στηρίζουν την οροφή. Γενικά, οι αρχιτέκτονες θεωρούν ότι αυτό που εμείς βλέπουμε τώρα, απέχει πολύ από αυτό που είχε στο μυαλό του ο Gaudi.
IMG_0403.JPG
IMG_0411.JPG
Μάλλον έχουν δίκιο αφού δεν έγινε ούτε ένα απλό copy paste από τη δουλειά που είχε ήδη ολοκληρωθεί όσο εκείνος ζούσε... συγκρίνετε τις ολοστρόγγυλες, σχεδόν "χυτές", κολώνες στους "παλιούς" πύργους στην κάτω φωτογραφία, με τις αντίστοιχες... τετράγωνες στους πύργους που ολοκληρώθηκαν τη δεκαετία του '70 στην πάνω. Τα κόκαλα του "μισώ τις γωνίες" Gaudi θα τρίζουν!

IMG_0419.JPG

IMG_0455.JPG

IMG_0453.JPG

Όπως και να 'χει, το αποτέλεσμα είναι γοητευτικό! Θα δειτε πόρτες διακοσμημένες με κισσούς και πασχαλίτσες, τεράστια σαλιγκάρια στους εξωτερικούς τοίχους και Ρωμαίους στρατιώτες σαν να βγήκαν από το Star Wars! Μη μείνετε μόνο στο εντυπωσιακό μέγεθος του ναού. Ψάξτε για τις λεπτομέρειες!

Πρέπει να κάτσαμε περίπου 3 ώρες στο ναό και στα πέριξ. Είναι ένα από τα κορυφαία αξιοθέατα σε όλη την Ευρώπη. Τις άξιζε και με το παραπάνω!

Στη συνέχεια κατηφορίσαμε με τα πόδια όλη την απόσταση μέχρι την αγαπημένη Μπαρσελονέτα. Δεν ξέρω, μας άρεσε πάρα πολύ το όλο σκηνικό εκεί πέρα, τόσο πολύ, που όλα τα απογεύματα τα βγάζαμε εκεί, θυσιάζοντας -δια της απαξίωσης-μέρη που θα ήθελα να πάμε... πχ το πάρκο Guel έγινε ένα παρκάκι ήσσονος σημασίας γιατί "σιγά μωρέ τώρα, κι άλλο Γκαουντί θα δούμε και δεν ταξίδεψα εγώ στην άλλη άκρη της Ευρώπης για να δω ένα πάρκο, το οποίο θα πληρώσω κιόλας!!! Ε, όχι αρνούμαι! Ας πάμε παραλία καλύτερα! (yeah!!!)

IMG_0504.JPG

και είδαμε ωραία πράγματα... είδαμε Baywatch...

IMG_0507.JPG

είδαμε Λάκη Κομνηνό και Έλενα Ναθαναήλ...

Untitled-1.jpg

είδαμε Καρυωτάκη...

IMG_0527.JPG

είδαμε Hawai 5-0...

Untitled-2.jpg

κάναμε και τα μασαζάκια μας...

IMG_0479.JPG

εντρυφήσαμε και στην μοντέρνα αρχιτεκτονική και θαυμάσαμε το σιδερένιο "μπαρμπούνι" του Frank Gehry...

IMG_0540.JPG

και ποδαράτο (τα κάναμε τα χιλιομετρακια μας και σήμερα) το πήγαμε μέχρι την Λα Ραμπλα και τη σκεπαστή αγορά La Boqueria όπου ταράξαμε τις φρεσκότατες φρουτοσαλάτες στα κυπελλάκια!

IMG_0544.JPG

Η μέρα μας τελείωσε χαζεύοντας τους πάγκους της αγοράς που είχε τα πάντα! Μέχρι και ελληνικά καλούδια!!! Dolmadakia, φέτα TΑΧΑS και... TZALTSIKI χαχαχαχαχαχα!!!!
 

Attachments

giannismits

Member
Μηνύματα
3.494
Likes
11.726
Επόμενο Ταξίδι
?
Tώρα αλήθεια η Sagrada σου άρεσε?
Σίγουρα αποτελεί αρχιτεκτονικό φαίνομενο, σίγουρα είναι το κάτι διαφορετικό σίγουρα προκαλεί ένα δέος αλλά εσωτερικά τουλάχιστον σου άρεσε?

Όταν πάω Βαρκελώνη σίγουρα θα την επισκεφτώ αλλά από φωτογραφίες που έχω δει εμένα αυτός ο αχταρμάς και το περίεργο εσωτερικό της δεν μου γεμίζουν το μάτι.
Είμαι προκλητικός μ'αυτό που λέω?:D
 

panius

Member
Μηνύματα
664
Likes
2.720
Tώρα αλήθεια η Sagrada σου άρεσε?
Ω, ναι! Είναι από αυτά τα αξιοθέατα που θέλεις να βάλεις την πινέζα στον χάρτη και να πεις "Ημουν και εγώ εκεί!" Είναι λόγος από μόνος του (και για μένα ο πιο σημαντικός) για να ταξιδέψεις μέχρι την Βαρκελώνη!
Τώρα αυτό που λες για το εσωτερικό, έχει μία βάση... πολλοί αρχιτέκτονες λένε ότι μοιάζει με κάτι καινούργια κιτς τζαμιά που χτίζονται σωρηδόν στα Εμιράτα. Εμένα πάντως με εντυπωσίασε!!!
 

demie

Member
Μηνύματα
409
Likes
795
εσωτερικά τουλάχιστον σου άρεσε?
Εντυπωσιασμένη από το εξωτερικό τμήμα, ανυπομονούσα να δω κ το εσωτερικό, αλλά δεν τρελάθηκα... Είχα ακούσει αντιφατικές απόψεις κ μπήκα για να έχω προσωπική άποψη.

Panius περιμένουμε συνέχεια όταν με το καλό μπορέσεις!
 

panius

Member
Μηνύματα
664
Likes
2.720
11η ημέρα - τέλος

Τελευταία γεμάτη ημέρα σήμερα στην Ισπανία και είχα ανοίξει οδηγούς προκειμένου να αποφασίσω τι θα δούμε. Ο Μάκης ξύπνησε κάπως αδιάθετος και κρυωμένος.
"Πήγαινε εσύ όπου θέλεις, και θα βρεθούμε το μεσημεράκι στο στέκι μας" (Στη Μπαρσελονέτα, πού αλλού; )
Ήμουν ανάμεσα σε λόφο Μόντχουικ και Ντιμπιντάμπο. Τελικά με κέρδισε ο πρώτος.

DSC00490.JPG

Πήρα το μετρό και βγήκα στην Πλάσα Εσπάνια. Αυτό που βλέπετε στην φωτογραφία είναι η παλιά αρένα της Βαρκελώνης! Πριν λίγα χρόνια οι ταυρομαχίες απαγορεύτηκαν στην Καταλονία ως ιδιαίτερα βάρβαρο άθλημα. Προκειμένου το στάδιο να μην περιπέσει σε αχρηστία, το διατήρησαν εξωτερικά ως είχε, και εσωτερικά το μετέτρεψαν σε ένα υπερμοντέρνο εμπορικό κέντρο.

DSC00496.JPG

Ο καιρός ήταν υπέροχος και η βόλτα απολαυστική και ξεκούραστη! Είχα προετοιμαστεί για αρκετή ανηφόρα, όμως τελικά όλη η διαδρομή μέχρι τις ολυμπιακές εγκαταστάσεις γίνεται με κυλιόμενες σκάλες. Απόλαυσα το πράσινο, την πανοραμική θέα της πόλης και έφτασα στο αίθριο με τον πύργο επικοινωνιών του Καλατράβα και το Ολυμπιακό Γυμναστήριο. Οι εγκαταστάσεις άψογες! Νομίζεις ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 1992 έγιναν χθες και όχι πριν 25 χρόνια! H σύγκριση με τις δικές μας είναι αναπόφευκτη και αποκαρδιωτική.

IMG_0602.JPG

Ω τι χαρά! Το Ολυμπιακό Στάδιο ήταν ανοιχτό για τους επισκέπτες. Αμέσως ήρθαν στο μυαλό μου εικόνες από την τελετή έναρξης όπου ο τυφλός τοξοβόλος έριξε το φλεγόμενο βέλος από την αρένα του σταδίου στο πιάτο εκεί πάνω, ανάβοντας την φλόγα και αφήνοντάς μας με το στόμα ανοιχτό!

IMG_0617.JPG

Συνέχισα τη βόλτα μου μέχρι που έφτασα στο τελεφερίκ που σε πάει στη Μπαρσελονέτα. Ήπια και ένα καφεδάκι στη διπλανή καφετέρια απολαμβάνοντας την υπέροχη θέα. Κάπου εκεί είχα κλήση απ' τον Μάκη, ο οποίος με περίμενε κάτω στην παραλία.

tel.jpg

Το τελεφερίκ του λιμανιού σε πάει σε λίγα λεπτά μέχρι την παραλία Σαν Σεμπαστιά, κοντά στην Μπαρσελονέτα. Η τιμή του αρκετά τσουχτερή. 11 ευρώ η μονή διαδρομή και 16, αν δεν κάνω λάθος, η μετ' επιστροφής. Χρησιμοποιήστε το μόνο για ταξί. Εμένα που ήθελα να πάω στη θάλασσα, μια χαρά με βόλεψε.

IMG_0517.JPG

Περπάτησα στη γειτονιά με τις εργατικές κατοικίες της Μπαρσελονέτα για να βγω στην παραλία, όπου θα έβρισκα τον Μάκη στην αγαπημένη μας καφετέρια. Οι πιο υποψιασμένοι ίσως αναρωτηθούν: τι δουλειά έχουν οι εργατικές κατοικίες σε μια περιοχή καθαρά αναψυχής και ψυχαγωγίας;

somorrostro chabolas zona hospital del mar hasta villa olimpica 1950.jpg

Μόνο αν δεις την Βαρκελώνη πριν τους Ολυμπιακούς του 1992 θα καταλάβεις. Όλη η περιοχή που σήμερα χαρακτηρίζεται από χρυσαφένιες αμμουδιές, τουριστικές μαρίνες, πεζοδρόμους και φοινικόδεντρα, πριν τους Ολυμπιακούς ήταν μια απέραντη βιομηχανική ζώνη, βρώμικη, μαύρη και υποβαθμισμένη.

lantigabr-depuradora-del-besos-abans-del-canvi-urbanistic-1399165207883.jpg

49746574.jpg

Κάπου εκεί, πίσω από τα φουγάρα, τις μάντρες και τις παραγκουπόλεις υπήρχε και η θάλασσα, μολυσμένη, αποκομμένη από τον αστικό ιστό και απρόσιτη στους κατοίκους της πόλης.

barcelona_memoria-desde-el-cielo-224.jpg

Αυτό που συντελέστηκε με τους Ολυμπιακούς, μόνο ως πολεοδομικό θαύμα μπορεί να χαρακτηριστεί, που όμοιό του δεν πρέπει να ξαναείδε άλλη πόλη! Η βιομηχανική ζώνη ξηλώθηκε στην κυριολεξία, η πόλη "ανακάλυψε" τη θάλασσα, δημιουργήθηκαν πάρκα, μαρίνες, 6 ολοκαίνουργιες παραλίες, πεζόδρομοι, επιχειρηματικό κέντρο με ουρανοξύστες... προσθέστε σε όλα αυτά νέες γραμμές του μετρό, λεωφόρους, αθλητικές εγκαταστάσεις και ένα πλήρες λίφτινγκ του ιστορικού κέντρου και θα καταλάβετε πώς η Βαρκελώνη, από ένα λιμάνι επιπέδου Μασσαλίας, ανέβηκε ξαφνικά στην κατηγορία των κορυφαίων πόλεων ολόκληρης της ευρωπαϊκής ηπείρου.

IMG_0632.JPG

Εκεί λοιπόν, στην αναβαθμισμένη παραλία ήπιαμε τις τελευταίες μας μπύρες, απολαμβάνοντας τον σχεδόν ανοιξιάτικο ήλιο.

IMG_0210.JPG

Αποχαιρετήσαμε τη Βαρκελώνη με μια μεγάλη βόλτα στην περιοχή που μου άρεσε περισσότερο, τη συνοικία Eixample.

IMG_0653.JPG

Η επόμενη μέρα μας βρήκε στο αεροδρόμιο να αδειάζουμε ένα ράφι με σαγκρίες (4 ευρώ το μεγάλο μπουκάλι) και στο αεροπλάνο να προσπαθούμε να βολευτούμε στις πιο στενές αεροπορικές θέσεις που έχω δει ποτέ μου!!! Ευτυχώς η αεροσυνοδός μας είδε ψηλά παιδιά και μας έβαλε να κάτσουμε στις πολύ πιο άνετες θέσεις των εξόδων κινδύνου.
Adios λοιπόν, Ισπανία! Σε βάζω χαλαρά στη λίστα με τις αγαπημένες μου ευρωπαϊκές χώρες δίπλα στην Ιταλία και στη Γαλλία. Πιστέυω κάποια στιγμή θα σε επισκεφτώ ξανά!

Μουτσας Γκραθιας σε όσους με διάβασαν!!!
Queridos administradores, por favor transfiera la historia de mi viaje! :)
 
Last edited:

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.115
Μηνύματα
880.697
Μέλη
38.839
Νεότερο μέλος
mgian

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom