Γερμανία Λουξεμβούργο Χριστούγεννα όπως πρέπει - Από το μεγάλο Δουκάτο στην πόλη των Ποντικιών.

psilos3

Member
Επόμενο Ταξίδι
;
Ταξίδι-Όνειρο
Αναζητείται!
Χριστούγεννα όπως πρέπει
Από το μεγάλο Δουκάτο στην πόλη των Ποντικιών.

Εντάξει, σχεδόν Χριστούγεννα. Πιστέψτε με, και οι ημερομηνίες είναι σχετικές και ειλικρινά δεν έχουν και πολλή σημασία καθώς στην Ευρώπη η συγκεκριμένη γιορτή με ότι αυτή συμπεριλαμβάνει, θα έλεγε κανείς ότι είναι περισσότερο διευρυμένη σε σχέση με τη χώρα μας. Ίσα - ίσα που στις περισσότερες των περιπτώσεων συμφέρει περισσότερο να ταξιδεύεις εκτός των αμιγώς Χριστουγεννιάτικων ημερομηνιών, κάτι που νομίζω πως οι περισσότεροι θα επιβεβαιώσετε.

Το καλό με τους προορισμούς στις βόρειες χώρες είναι πως «ζούνε» τη μεγάλη αυτή εορτή πολύ περισσότερο απ’ ότι εμείς, με τις εκδηλώσεις να ξεκινούν ακόμα κι από τα μέσα του Νοέμβρη, γεγονός πολύ βοηθητικό σε όποιον ψάχνει να κάνει ένα ταξιδάκι έχοντας υπόψιν του αυτό τον κοινό παρονομαστή. Στολισμοί, εορταστικές καμπάνιες και κυριότερα το επίκεντρο όλου αυτού που ακούει στο όνομα Χριστουγεννιάτικες αγορές είναι διαθέσιμα για το διάστημα πάνω-κάτω του διμήνου, αναλόγως και της πόλης, οπότε κατ’ αυτή την έννοια όλοι μπορούν να βολευτούν στο μεγάλο αυτό χρονικό διάστημα.

Όχι τίποτε άλλο, το ενδεχόμενο να ζητείται υπερβολικό αντίτιμο για τις μέρες αυτές καθ’ αυτές των Χριστουγέννων είναι τα τελευταία χρόνια παραπάνω από σίγουρο, οπότε καλό είναι να ταξιδεύει καθένας όποτε και όπως μπορεί.
Αν όμως αποφασίσει τελικώς να το πράξει, απαραίτητη προϋπόθεση είναι να έχει τσεκάρει τις ημερομηνίες λειτουργίας των αγορών που πολλές φορές είναι στις 22-23 Δεκέμβρη κάτι που σημαίνει ότι δε θα τις προλάβει ανοικτές. Οφείλει τέλος να μελετήσει και το «ειδικό καθεστώς» που επικρατεί σε κάθε πόλη μιας και πολλά καταστήματα εστίασης κλείνουν παραμονές κι ανήμερα, με τον κίνδυνο να βρεθεί πεινασμένος και νηστικός χρονιάρες μέρες να είναι ορατός. Παθών και μαθών, οπότε για σιγουριά κι εγώ επικαλούμαι τον κανόνα λίγο πριν/ λίγο μετά...

Grund, Λουξεμβούργο
Cover1.jpg

Γιατί σας τα λέω όλα αυτά και κάνω πάλι τέτοιο πρόλογο θα μου πείτε, μήπως επειδή έκανα την ανάλογη έρευνα κι έπραξα συνετά; Βεβαίως και όχι, δεν είμαι τέτοιος τύπος, απλώς βασίστηκα στο ταξιδιωτικό μου ένστικτο και τώρα ψάχνω αφορμή να ξεκινήσω ακόμα μία ιστορία μιας και δε σας κρύβω, μου έλειψε το γράψιμο και κάπως πρέπει να ξεκινήσω... :cool: :p

Από τη μία λοιπόν το μεγάλο Δουκάτο (Λουξεμβούργο) στις αρχές του Δεκέμβρη, ένα μέρος που έτσι κι αλλιώς είχα την περιέργεια να επισκεφτώ κάποια στιγμή κι όταν βρήκα αεροπορικό σε τιμή τζακ ποτ επτά μήνες πριν δε το σκέφτηκα καθόλου, αγνοώντας σε πρώτη φάση το Χριστουγεννιάτικο της υπόθεσης, να όμως που μου βγήκε και ήταν ωραίο.

Από την άλλη η πόλη των Ποντικιών (Μέμινγκεν), ένα ταξίδι που κλείστηκε τον περασμένο Αύγουστο με το πολύ σοβαρό κριτήριο «να πάω κάπου απευθείας, για λίγο, δίχως να χρειαστεί άδεια από τη δουλειά», μια πόλη στη Βαυαρία που ζει κι αυτή τις γιορτές με τον τρόπο της.

Marktplatz, Μέμμινγκεν
Cover2.jpg

Ιστοριούλα δύο σε ένα και ελπίζω σύντομα και νοικοκυρεμένα, χωρίς πολλά περιττά, που προσδοκώ τουλάχιστον να δώσει ιδέες σε κάποιους.

Αρκετά είπα πάλι, ας περάσουμε στη δράση!

evaT

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Κάθε φορά, το επόμενο
Καιρός ήταν. Άνοιξε και το τριώδιο!

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα