Ουκρανία Ψάχνοντας για Κοζάκους στην Ουκρανία Part I

ThanasisU2

Member
Μηνύματα
3.469
Likes
3.433
Επόμενο Ταξίδι
Brno
Ταξίδι-Όνειρο
RTW
Από το 1878 έως το 1895 διατέλεσε κυβερνήτης της Οδησσού ο Γρηγόριος Μαρασλής, γόνος ενός ευκατάστατου εμπόρου της πόλης, που είχε συμμετάσχει στην ίδρυση της Φιλική Εταιρείας. Ο Μαρασλής χρηματοδότησε με τμήμα της προσωπικής του περιουσίας μεγάλο αριθμό δημοσίων κτισμάτων στην Οδησσό(Οδησσός - Βικιπαίδεια )
Ενα μοναδικο κτιριο ειναι και το αρχαιολογικο μουσειο, δωρεα του Μαρασλη, με συλλογες ελληνικων αρχαιοτητων τις οποιες συνελεξε ο Κωνσταντινος Λεβεντης. Ενα μουσειο που πραγματικα καθε ελληνας που παει Οδησσο πρεπει να δει.
θα ανεβασω και φωτογραφιες αν θελει και ο θανασης.
εννοείτε πως μπορείς να ανεβάσεις φωτογραφίες ;)
 

ThanasisU2

Member
Μηνύματα
3.469
Likes
3.433
Επόμενο Ταξίδι
Brno
Ταξίδι-Όνειρο
RTW
Ψάχνοντας τους Ήρωες από το Θωρηκτό Ποτέμκιν (Παλιά Πόλη)

Με την έξοδο από το προξενείο της Ελλάδας, πήραμε το κατήφορο για να φτάσουμε στο λιμάνι της Οδησσού. Στο δρόμο περάσαμε έξω από την όπερα της Οδησσού, όπου απέξω είδα κάτι το ασυνήθιστο. Μπορούσες να αγοράσεις, με ευκολία έναν ζωντανό αετό :shock: .

Μερικά μέτρα ποιο κάτω,επί της οδού Lanzheronovskay 4, βρίσκετε το πρώτο Αρχαιολογικό Μουσείο της Ουκρανίας. Χτισμένο το 1825, κατέχει πάνω από 160000 εκθέματα, κυρίως αρχαιολογικά ευρήματα, από τις βόρειες περιοχές, της Μαύρης Θάλασσας (Αρχαία Αίγυπτο, Αρχαία Ελλάδα και Αρχαία Ρώμη), επίσης υπάρχει μια μεγάλη έκθεση με 50000 νομίσματα (από τους Αρχαίους Χρόνους μέχρι την εποχή των Ρομανόφ).

Δίπλα από το μουσείο υπάρχει το "μνημείο" των Αδελφοποιημένων Πόλεων, με τον δικό μας Πειραιά.

afbcdn_sphotos_g_a.akamaihd.net_hphotos_ak_ash4_383307_10150374894764706_1156144810_n.jpg

Από εκεί, μερικά μέτρα ποιο κάτω είναι και οι Σκάλες Ποτέμκιν
 

Vasileti

Member
Μηνύματα
478
Likes
1.632
κι όμως υπάρχουν..:)

μπα, κάπου χαμένοι στην Κριμαία και στην Ζαποροζια ;)
Εάν τύχει να περάσετε από την πόλη Vinytsia, 3 ώρες περίπου τραινικώς από το κίεβο, μπορεί να δείτε "Κοζάκους":) Αλλά και να μη τους δείτε, θα απολαύσετε τo "χώρο" τους!
Μισή ώρα με ταξί εκτός πόλης, 3-4 ευρώ, υπάρχει ένα πολύ όμορφο στη φιλοσοφία του και ιδιόμορφο εστιατόριο που λέγεται kozaks place.
Τα Σ/Κ εμφανίζονται πλανόδιοι μουσικοί ντυμένοι και κουρεμένοι Κοζάκοι, με παραδοσιακά όργανα και πολύ καλοί στη δουλειά τους, (και σε κάποια μαγαζιά στο Κίεβο εμφανίζονται "κοζάκοι", εδώ όμως πρόκειται για μέρος μη τουριστικό). Γίνεται πάρα πολύ κέφι από τους ντόπιους, σε ιδιαίτερο χώρο, σας επισκέπτονται δε αν θέλετε- μόνο εάν το ζητήσετε, δεν θα απευθυνθούν αυτοί για να σας σπάσουν τα νεύρα- και στο δικό σας "τραπέζι".
Το "τραπέζι" σας θα είναι μέσα σε ένα από τα πολλά ξύλινα σπιτάκια, διαφόρων μεγεθών, όπου μπορείτε να γευθείτε κρεατικά και μανιτάρια κυρίως, αλλά και τις γνωστές σούπες. Υπάρχουν σπιτάκια ατομικά, υπάρχουν και διώροφα σπιτάκια για πολύ μεγάλες παρέες, οικογένειες με παιδιά κλπ. Εννοείται ότι διατίθενται και χώροι αναψυχής παιδιών, χωρίς να κατακυριεύουν και αλλοιώνουν το εστιατόριο-δάσος. Γενικώς αυτές οι χώρες δεν έχουν "στενωσιά" στις εκτάσεις, τους χώρους, δεν υπάρχουν κολλητά τραπέζια κλπ ούτε καν στα σύγχρονα κλαμπ. Φιλοσοφία του 70.
Μέχρι να σας σερβίρουν- αργούν λίγο, συννενοηθείτε- μπορείτε να κάνετε μια βόλτα πιο μέσα στο δάσος, δένδρα, ρυάκια...
Για την άνοιξη και το καλοκαίρι, ανάμεσα στα σπιτάκια υπάρχουν ανοικτά ξυλοκάλυβα, με τραπέζι για κάθε πλήθους παρέα. Σε ένα τέτοιο κάθισα κι εγώ, Μάϊος του 2010 πρέπει να ήταν, σασλίκ για δύο (περίσσεψε βέβαια, πολύ μεγάλη ποσότητα), ένα μπουκάλι της πολύ καλής βότκα χόρτιτσα, μία κανάτα τοματοχυμό, (ένα σφηνάκι βότκα ένα σφηνάκι τοματοχυμό εναλλάξ για όμορφο ανέβασμα), κλπ συμπληρωματικά πιάτα, περίπου 20 ευρώ αν θυμάμαι καλά. Δυστυχώς δεν έχω άλλες φωτό που να θέλω να δημοσιεύσω, ούτε από τους Κοζάκους. Βλέπετε όμως τα "τραπέζια".
Πανέμορφο μέρος, πάμφθηνο για την απόλαυση που πήρα και πολύ ζωντανό όταν έρχονται αυτοί οι "κοζάκοι".
 

Attachments

ThanasisU2

Member
Μηνύματα
3.469
Likes
3.433
Επόμενο Ταξίδι
Brno
Ταξίδι-Όνειρο
RTW
Το ξέρω για την Vinytsia ;) απλά όσες φορές πήγα Κίεβο ήταν για δουλειά ή για 3 ημέρες διακοπές ;)
 

ThanasisU2

Member
Μηνύματα
3.469
Likes
3.433
Επόμενο Ταξίδι
Brno
Ταξίδι-Όνειρο
RTW
Ψάχνοντας τους Ήρωες από το Θωρηκτό Ποτέμκιν (Λιμάνι)

Λιμάνι της Οδησσού

afbcdn_sphotos_h_a.akamaihd.net_hphotos_ak_snc7_302237_10150374894609706_1860738044_n.jpg

Ένα από τα μεγαλύτερα λιμάνια της Ευρώπης και το καμάρι της Ουκρανίας. Αποτελεί πύλη εξόδου της Ουκρανίας στην Μαύρη Θάλασσα, και συνάμως στην Ευρώπη/Κόσμο.

H κατασκευή του λιμανιού ξεκίνησε το 1794, με αρχιτέκτονα τον Γάλλο De Volan. Την σημερινή του μορφή την απόκτησε το 1850, την εποχή του Κριμαϊκού Πολέμου, στον οποίο έπαιξε τεράστιο ρόλο το λιμάνι της Οδησσού. Το πρώτο επιβατικό δρομολόγιο, έγινε το 1828 μεταξύ Οδησσού - Εβπατρόπια - Γιάλτα, και το 1848 τα πρώτα δρομολόγια μεταξύ Οδησσού και λιμανιών του Δούναβη.

Το λιμάνι χρόνο με το χρόνο ακμάζει μέχρι και την εισβολή των Ναζιστών στην ΕΣΣΔ. Το λιμάνι βομβαρδίζεται ολοσχερώς από Ναζιστικά αεροπλάνα, και χρειάστηκαν έξι μήνες, από τους πολίτες της Οδησσού, να ανοίξουν το λιμάνι, και να υποδεχτούν τον πρώτο πλοίο στις αρχές του 1944. Το 1946 ανακαινιστικέ πλήρως, και απέκτησε την σημερινή μορφή του. Την περίοδο του κομουνισμού, το λιμάνι γίνετε το 2ο μεγαλύτερο λιμάνι της ΕΣΣΔ.
To 2001 χτίζεται και το 5 αστερό Ξενοδοχείο Odessa (του ομίλου Kempinski) βραβευμένο ως το καλύτερο ξενοδοχείο της Ουκρανίας. Τα επιβατικά δρομολόγια που εκτελούν από την Οδησσό είναι καθημερινό δρομολόγιο προς Κωνσταντινούπολη, μια φορά τις δυο μέρες με το Μπατούμι της Γεωργίας. Το καλοκαίρι υπάρχει δελφίνι που πάει στην Κριμαία.

Μερικές φωτογραφίες:

Λιμάνι 1
Λιμάνι 2
Λιμάνι 3
Λιμάνι 4
 

σαιτας

Member
Μηνύματα
696
Likes
372
Λιμάνι της Οδησσού




To 2001 χτίζεται και το 5 αστερό Ξενοδοχείο Odessa (του ομίλου Kempinski) βραβευμένο ως το καλύτερο ξενοδοχείο της Ουκρανίας. Τα επιβατικά δρομολόγια που εκτελούν από την Οδησσό είναι καθημερινό δρομολόγιο προς Κωνσταντινούπολη, μια φορά τις δυο μέρες με το Μπατούμι της Γεωργίας. Το καλοκαίρι υπάρχει δελφίνι που πάει στην Κριμαία.

Δυστυχως αυτο το δρομολογιο δεν υπαρχει. Αν και το εψαξα πολυ, γιατι θελαμε στην επιστροφη να γλυτωσουμε την ταλαιπωρια της υπερδνειστεριας και στην Ελλαδα, και στην οδησσο ρωτησα, αλλα εχει σταματησει.
 

σαιτας

Member
Μηνύματα
696
Likes
372
καλα , ουτε οδησσος ειναι ουτε κωνσταντινουπολη και βεβαια ουτε καθημερινο καθε 15 μερες. :(
Schedule of cargo ferries in the Black Sea between the ports of Illichivsk, Kerch, Batumi, Poti, Derince, Varna.
Port of shipment Departure date Port of destination Arrival date Ship Ilyichevsk 15 of October 2012 Derince 17 of October 2012 "Geroi Shipki" Ilyichevsk 04 of November 2012 Derince 06 of November 2012 "Geroi Plevny" Ilyichevsk 18 of November 2012 Derince 20 of November 2012 "Geroi Shipki"

και απο θεσεις ουυυυυυυυ 12 ανθρωπους :bleh:
Urope.eu: WORD_FIND ->On a regular Ilyichevsk - Derince to be accepted for carriage rail cars (including hazardous and oversized cargo), cargo and passenger vehicles, equipment on tracks, deck pallets and nepalletizirovannye goods.
It is also possible travel up to 12 passengers per trip (including private cars, campers, motorcycles, bicycles) in the cabins of different categories. Usually performs a ferry round trip Ilyichevsk-Derince-Ilyichevsk (sometimes with additional calls at the port of Varna, Bulgaria) in two weeks. On the line at a time working road-rail ferries' "Geroi Shipka", and "Geroi Plevny". "The average time of transition from sea to Ilyichevsk Derince, as well as in the opposite direction - 50 hours.
Navigation all the year round.
 

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.186
Μηνύματα
883.358
Μέλη
38.895
Νεότερο μέλος
tsala

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom