απορίες σχετικά με τη διαδρομή Θεσσαλονίκη - Βουδαπέστη

kalspiros

Member
Μηνύματα
2.554
Likes
3.986
Επόμενο Ταξίδι
remaining UK
Ταξίδι-Όνειρο
yeah, whatever...
Το Microsoft autoroute μου δεν έχει ΠΔΓΜ και Σερβία. Με στέλνει από Βουλγαρία-Ρουμανία-Ουγγαρία (μακρύτερος δρόμος, 1.208 χλμ) και μου λέει ότι ξεκινώνταςτην μέρα 1, 9:00 πρωί από Θεσσαλονίκη, φτάνεις την μέρα 3 το μεσημέρι. Μόνο αυτή την βοήθεια μπορώ να δώσω.
 
Last edited by a moderator:

theodeled

Member
Μηνύματα
6
Likes
0
Επόμενο Ταξίδι
Σερβία-Ουγγαρία&Ολλανδία
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία - Κίνα
Ευχαριστώ! Ευχαριστώ! Ευχαριστώ!
 

Dennis34

Member
Μηνύματα
10
Likes
0
Mαρια το 2008 έκανα το ταξίδι αυτό Θεσ/νικη - Βουδαπέστη . Η διαδρομή που ακολούθησα ήταν Θεσ/νικη-Σοφια-Βουκουρεστι-Σιμπιου-Βουδαπεστη...Σε κάθε πόλη που σου αναφέρω υπήρξε διανυκτέρευση...Επιστροφή Βουδαπεστη-Θεσ/νικη μέσω Σερβιας/Βουλγαριας 13 ώρες ταξίδι με αρκετή καθυστέρηση στο πέρασμα από Σερβια/Βουλγαρια..1 ώρα μόνο για έλεγχο στα σύνορα.. Αποφύγαμε τα Σκόπια για λόγους αρχής και όχι φόβου πάντως...Αυτό που σου πρότειναν να ανέβεις από μια διαδρομή και να ακολουθήσεις άλλη στην επιστροφή είναι το ιδανικό κατά τη γνώμη μου....Για την πράσινη κάρτα καλό θα είναι να αναφέρεις και χώρες που ίσως και να μην επισκεφτείς αλλά καλύτερα να έχεις εσύ την επιλογή. Αν το θελήσεις να μπορείς . Δεν ξέρω που αλλού θα μπορούσα να φανώ χρήσιμος...Πάντως το κομμάτι Σιμπιου-Αραντ ήταν για εμάς ένα μικρό δράμα...Απίστευτη ταλαιπωρία ...Έργα στο οδικό δίκτυο, βλάβη σε γραμμές τρένου που διέσχιζαν κάθετα τον δρόμο και αλλά τέτοια όμορφα...Πάντως οι 10 μέρες είναι αρκετές...ΑΝ θυμάμαι καλά σε 15-16 μέρες έκανα την διαδρομή Αθηνα-Θεσ/νικη-Σοφια-Βουκουρεστη-Σιμπιου-Βουδαπεστη-Πραγα-Βρυξελλες-Μπρυζ-Λουξεμβουργο-Μοναχο-Σαλτσμπουργκ-Βιεννη-Βουδαπεστη και επιστροφή Αθηνα..
Όσο για το Ι.Χ. καλό θα είναι να το αφήνεις το βράδυ σε parking.. Φύλαγε τα ρούχα σου για να τα έχεις όλα ..Στείλε μήνυμα με ό,τι σε απασχολεί αν μπορώ κάπου να βοηθήσω
 

billaras

Member
Μηνύματα
8
Likes
5
Γεια σε όλους σας!
Είμαστε ένα ζευγάρι που ετοιμάζεται για ταξίδι με το αυτοκίνητο. Θέλουμε να πάμε μέσα σε 10 μέρες από τη Θεσσαλονίκη μέχρι τη Βουδαπέστη.

Σχεδιάζουμε να περάσουμε χωρίς να σταματήσουμε από τα Σκόπια αλλά φοβόμαστε τα μπλόκα. Πού πρέπει να δείξουμε προσοχή? Αληθεύει ότι πολλές φορές οι σκοπιανοί αστυνομικοί αφαιρούν προσωπικά αντικείμενα από τους επιβάτες ή τους παίρνουν χρήματα?

Όταν φτάσουμε στο Βελιγράδι θέλουμε να μείνουμε 3 μέρες εκεί για να δούμε και άλλες περιοχές, πχ. το Νόβι Σαντ. Σε ποιες άλλες περιοχές αξίζει να πάμε? Επίσης στο Βελιγράδι υπάρχει κίνδυνος για την ασφάλεια του αυτοκινήτου, λόγω αξίας του ή λόγω ελληνικών πινακίδων? Έχουμε ένα Χόντα Σιβίκ τάιπ αρ.

Για το αυτοκίνητο τι έγγραφα χρειάζονται? Άκουσα ότι χρειάζεται πράσινη κάρτα. Από πού την προμηθευόμαστε?

Σας παρακαλώ απαντήστε μας, γιατί ως αρχάριοι, όπως φαίνεται, έχουμε αγχωθεί.
Φιλιά, Μαρία

Μια καλή περιγραφή διαδρομής (και αναφορές σε μπλόκα από το bloka.com) υπάρχει εδω
(λογικά η πρώτη σε ενδιαφέρει η οποία περνάει έξω από τη Βουδαπέστη)

Θεσσαλονίκη - Βιέννη:

Πρώτη Εναλλακτική Διαδρομή μέσω Ουγγαρίας:
http://bloka.com/bloka_in_center_europe_1.pdf

Δεύτερη Εναλλακτική Διαδρομή μέσω Κροατίας:
http://bloka.com/bloka_in_center_europe_2.pdf

Και οι δύο διαδρομές σε μορφή ZIP:
http://bloka.com/bloka_in_center_europe.zip
 

Kyriakao

Member
Μηνύματα
240
Likes
1.281
Επόμενο Ταξίδι
Συνεχώς αυτο ψάχνω!
Ταξίδι-Όνειρο
ματσου πιτσου,περου
στο βελιγραδι εχω παει πολλες φορες με το αμαξι μου και δεν υπαρχει κανενας απολυτως λογος ανυσιχιας!υπαρχουν αρκετα ξενοδοχεια που διαθετουν δικο τους παρκινγκ και υπαρχουν και ιδωτικα συγχρονα με καμερες κτλ.γυρω στα 15 ευρω την ημερα!ειναι ομορφο το βελιγραδι και καλα θα κανετε να μεινετε για κανενα βραδυ.θα νιωσετε πολυ ανετα σαν να ειστε ελλαδα.το νοβι σαντ επισης ειναι παρα πολυ ωραιο!για να διασχισετε τα σκοπια δεν θα σας παρει πανω απο μιαμιση ωρα και το μονο που θα πρεπει να προσεχετε ειναι να μιν υπερβαινεται κατα πολυ τα ορια ταχυτητας γιατι στηνουν συνεχεια "πονηρα"μπλοκα για εισπρακτικουσ λογους. τα αλλα που σασ ειπαν ειναι χαζα!καποιοι παντως εχουν γλητωσει κλησεις λαδωνοντας τους με κανα 10ευρω.αυτο ειναι ολο.πιο πανω απο το βελιγραδι δεν εχω παει ακομα για να ξερω.οτι αλλο θες για το βελιγραδι ρωτα με.
 

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.230
Μηνύματα
884.375
Μέλη
38.919
Νεότερο μέλος
ArgiroPappa

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom