Ισπανία εκμάθηση ισπανικών στην ισπανία

Bahari

Member
Μηνύματα
1.848
Likes
1.482
Υποθέτω ότι η Κική μιλάει για αυτό, ένα από τα πιο γνωστά πανεπιστήμια, όσον αφορά την εκμάθηση των ισπανικών.
Επίσης από τα πιο γνωστά και καλά πανεπιστήμια είναι το πανεπιστήμιο της Salamanca. Έχει θερινά μαθήματα 2, 4 ή 6 εβδομάδων.

Γενικά, τα περισσότερα πανεπιστήμια έχουν θερινά προγράμματα εκμάθησης ισπανικών που περιλαμβάνουν και διάφορες άλλες δραστηριότητες (επισκέψεις σε διάφορα σημεία ενδιαφέροντος κλπ) και έχεις τη δυνατότητα να μείνεις είτε στην εστία του πανεπιστημίου, είτε στο σπίτι κάποιας οικογένειας.
 

kosdan

Member
Μηνύματα
149
Likes
35
Επόμενο Ταξίδι
Ελλαδα!!
Ταξίδι-Όνειρο
Διαστημα
Έχει θερινά μαθήματα 2, 4 ή 6 εβδομάδων.
Σε 6 εβδομαδες δεν γινεται να μαθεις ουτε ισπανικα ουτε καμια αλλη ξενη γλωσσα,μην κοροιδευομαστε.

Οσο για την Σαλαμανκα οντως εχει το καλυτερο πανεπιστημιο αλλα και παλι δεν μαθαινεις σε 6 εβδομαδες.

Αυτα ειναι για να παραμυθιαζουν τον κοσμακη,οπως κανουν εδω στη Ελλαδα οπου λενε σε διαφημησεις οτι μετα απο 2 μηνες θα παρεις το Lower στα Αγγλικα.

Οπως υπαρχει μεγαλη διαφορα το συνενοουμαι και το μιλαω μια γλωσσα.
Γιατι αλλο ειναι αν πεις "εγω θελει φαει" και αλλο αν πεις "εγω θελω να φαω"

Τα ισπανικα οσο ευκολα φαινονται στην αρχη τοσο δυσκολα ειναι μετα γιατι εχουν μερικους χρονους τους οποιους εμεις δεν τους εχουμε και ειναι δυσκολο να το καταλαβεις γιατι δεν υπαρχει κατι αντιστοιχω.
 

Bahari

Member
Μηνύματα
1.848
Likes
1.482
Σε 6 εβδομαδες δεν γινεται να μαθεις ουτε ισπανικα ουτε καμια αλλη ξενη γλωσσα,μην κοροιδευομαστε.
Μα ποιος είπε ότι σου "υπόσχονται" ότι θα μάθεις τη γλώσσα σε 6 βδομάδες; Πώς είναι δυνατόν να μάθεις να μιλάς μια γλώσσα, ξεκινώντας από το μηδέν, σε τόσο λίγο χρονικό διάστημα; Υπάρχουν διάφορα επίπεδα στα οποία σε κατατάσσουν ανάλογα με τα αποτελέσματα που θα πετύχεις στο τεστ που σε βάζουν να γράψεις και από κει και πέρα είναι στο χέρι σου να βελτιώσεις το επίπεδό σου. Αν είσαι εντελώς αρχάριος το πολύ-πολύ να φτάσεις ένα επίπεδο Α2... δεν είπε κανείς ότι σε 6 βδομάδες θα πάρεις το Superior:roll:

Απλώς, με τα μαθήματα και την καθημερινή επαφή με τη γλώσσα αποκτάς λίγο περισσότερη άνεση με τη γλώσσα. Εξαρτάται βέβαια και από το πόσο είσαι αποφασισμένος να στρωθείς στο διάβασμα.

Αυτα ειναι για να παραμυθιαζουν τον κοσμακη,οπως κανουν εδω στη Ελλαδα οπου λενε σε διαφημησεις οτι μετα απο 2 μηνες θα παρεις το Lower στα Αγγλικα.
Επαναλαμβάνω ότι κανείς δε σε παραμυθιάζει... κανένα από τα πανεπιστήμια που προσφέρουν μαθήματα ισπανικών δεν σου λέει ότι μετά από 6 βδομάδες θα μιλάς φαρσί τη γλώσσα. Σου λέει για παράδειγμα "είσαι στο επίπεδο Α2... οπότε προχωράμε από δω και πέρα για το Β1". Τώρα το αν εσύ θα διαβάσεις/προσπαθήσεις/καταφέρεις να πλησιάσεις το Β1, δεν μπορεί να στο εγγυηθεί κανείς. Στο τέλος των μαθημάτων σου δίνουν ένα πιστοποιητικό παρακολούθησης και από κει και πέρα υπάρχει τον Αύγουστο μια έξτρα εξεταστική περίοδος (εκτός δλδ από Μάιο και Νοέμβριο που ισχύει για όλες τις χώρες) για εκείνους που έχουν παρακολουθήσει τα θερινά τμήματα και θέλουν να "δοκιμάσουν την τύχη τους".

Ας μη ξεχνάμε ότι αυτά τα μαθήματα πολλές φορές τα παρακολουθούν και όσοι έχουν ήδη ένα καλό επίπεδο, αλλά ακόμα δεν έχουν δώσει εξετάσεις για να πάρουν κάποιο από τα πτυχία (Intermedio, Avanzado, Superior). Μένοντας λοιπόν στην Ισπανία και παρακολουθώντας αυτά τα θερινά τμήματα, έστω και για λίγο καιρό, βελτιώνονται σε όλους τους τομείς (γραμματική, ακουστικά, προφορικά) και γυρνούν με άλλον αέρα...

Τα ισπανικα οσο ευκολα φαινονται στην αρχη τοσο δυσκολα ειναι μετα γιατι εχουν μερικους χρονους τους οποιους εμεις δεν τους εχουμε και ειναι δυσκολο να το καταλαβεις γιατι δεν υπαρχει κατι αντιστοιχω.
Τα ισπανικά είναι σχετικά εύκολα και στην αρχή και στη μέση και στο τέλος:D Διαφορετικούς χρόνους δεν έχουν... μάλλον εννοείς την "υποτακτική" που είναι έγκλιση και όχι χρόνος. Η υποτακτική υπάρχει και στα νέα, αλλά στα αρχαία ελληνικά. Και δεν είναι τόσο δύσκολο να την καταλάβεις αν κατανοήσεις κάποιους γενικούς κανόνες:lol:
 

kosdan

Member
Μηνύματα
149
Likes
35
Επόμενο Ταξίδι
Ελλαδα!!
Ταξίδι-Όνειρο
Διαστημα
Διαφορετικούς χρόνους δεν έχουν... μάλλον εννοείς την "υποτακτική" που είναι έγκλιση και όχι χρόνος. Η υποτακτική υπάρχει και στα νέα, αλλά στα αρχαία ελληνικά. Και δεν είναι τόσο δύσκολο να την καταλάβεις αν κατανοήσεις κάποιους γενικούς κανόνες:lol:
Ναι, για το subjuntivo λεω. Βρε Bahari αν κατανοησεις μερικους κανονες τιποτα δεν ειναι ειναι δυσκολο,αλλα το θεμα ειναι μεχρι με τους κατανοησεις.
Οσο για το αν υπαρχει στα αρχαια η οχι δεν ξερω γιατι απλα δεν εχω κανει (δυστηχως:() αρχαια,αλλα πιστευω οτι ειναι χρονος.(γιατι απλα δεν ξερω τι ειναι η εγκλιση:haha::haha::haha: )
Απλως αναφερω για τις 6 εβδομαδες γατι πολλοι πιστευουν οτι θα μαθουν πολλα πραγματα σε αυτο το χρονο.

Ισπανικα που εμαθες??
 

Yorgos

Member
Μηνύματα
9.667
Likes
50.515
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Να πω κι εγώ τη γνώμη μου:
Τι μαθαίνεις σε 6 εβδομάδες: Από τίποτε έως σχεδόν τα πάντα. Υπάρχουν υπερ-υπερ-εντατικά courses που σε βάζουν κάτω και σε ξεσκίζουν επί 8 ώρες την ημέρα συν άλλο ένα τετράωρο διάβασμα στο σπίτι. Είναι λίγο δύσκολο να τα βρει κανείς, διότι συνήθως τα διοργανώνουν εταιρείες για τους υπαλλήλους τους, είναι εξαιρετικά ακριβά. Σε 3 εβδομάδες, αν κάνεις όσα σου λένε, μιλάς μια χαρά. Το έκανε ο σύζυγος της ξαδέρφου μου στα Γαλλικά, όταν έγινε πρόεδρος μιας Γαλλικής πολυεθνικής: ξεκίνησε από το 0 και στις τρεις εβδομάδες μιλούσε μια χαρά, έκανε την ομιλία προς τους μετόχους και απαντούσε και τις ερωτήσεις στη συνέντευξη Τύπου. Από κει και πέρα, υπάρχουν και απλά ταχύρρυθμα (με 4 συνήθως ώρες την ημέρα), όπου σε 6 εβδομάδες φτάνεις σε ένα πολύ ικανοποιητικό επίπεδο: διαβάζεις εφημερίδα, πιάνεις συζήτηση, παρακολουθείς ταινίες κλπ, έχω κάνει κι εγώ τέτοιο και το κόστος ήταν υποφερτό. Βασική προϋπόθεση το να ασχολείσαι μόνο με τη συγκεκριμένη γλώσσα, να μη μιλάς Αγγλικά ή Ελληνικά με το που γυρίζεις στο σπίτι και φυσικά παίζει ρόλο και το ταλέντο του καθενός στις γλώσσες.

Πού να πάω στην Ισπανία:
Το πρώτο που θα σου έλεγα θα ήταν το να μην πας στη Σαλαμάνκα. Πέραν του ότι το πανεπιστήμιο δεν είναι το καλύτερο της Ισπανίας ούτε κατά διάνοια (περασμένα μεγαλεία, είναι ένα μάλλον μέτριο πανεπιστήμιο), η πόλη βρίθει από ξένους που μένουν εκεί για 2-3 εβδομάδες ώστε να μάθουν Ισπανικά, σε μεγάλο βαθμό ζει από αυτό. Οι περισσότεροι είναι Σάξονες, διότι υπάρχουν σχετικές συμβάσεις με αμερικάνικα και βρετανικά ιδρύματα και Γερμανοί. Πολλοί μάλιστα κάνουν τη στάση στη Σαλαμάνκα ως μέρος ενός ευρωπαϊκού ταξιδιού. Το αποτέλεσμα είναι η πόλη να είναι ΓΕΜΑΤΗ με Αμερικάνους και Γερμανούς που θέλουν να κάνουν practice τα Ισπανικά τους, σπάζοντας τα νεύρα όλων των υπολοίπων και το πιθανότερο είναι και οι παρέες που θα κάνεις να είναι με αυτούς. Ειδικά το καλοκαίρι που έχουν φύγει και οι ντόπιοι φοιτητές, φοβάμαι πως θα καταλήξεις να μιλάς μόνο Αγγλικά, άλλωστε η ντόπια αγορά έχει προσαρμοστεί σε αυτούς (τα μενού είναι στα Αγγλικά, οι κινηματογράφοι το ίδιο, τα μισά μπαρ ανήκουν σε Εγγλέζους κλπ). Εγώ θα πήγαινα σε μια πόλη που δεν έχει τουρισμό και θα έψαχνα για το πιο εντατικό πρόγραμμα που γίνεται, μένοντας σε κάποια οικογένεια, κατά προτίμηση που να μην ξέρει λέξη Αγγλικά.

Είναι εύκολα τα Ισπανικά; Για μένα, από όσες γλώσσες έχω επιχειρήσει να μάθω (διψήφιος αριθμός, εννοείται όχι όλες με επιτυχία), ήταν τα πιο εύκολα. Φωνητικά είναι πολύ κοντά στα Ελληνικά (φωνήεν-σύμφωνο-φωνήεν), δεν έχει πτώσεις, ο πληθυντικός είναι της πλάκας, οι χρόνοι πανεύκολοι, ελαφρώς δύσκολο να κάνεις ορθογραφικά λάθη, πολλές κοινές λέξεις με άλλες γλώσσες και από ευκαιρίες να τα ακούσεις και να τα μιλήσεις, άλλο τίποτε. Θεωρώ πως σε 6 εβδομάδες, ακόμη και με ένα απλό εντατικό (4 ώρες την ημέρα), υπό την προϋπόθεση πως θα γίνει σωστά (λίγα άτομα σε κάθε τάξη, για μένα μέχρι 7-8) και πως θα ασχολείσαι, θα μπορείς να συνεννοείσαι, να γράφεις και να μιλάς σε ένα επίπεδο αρκετό για απλές συζητήσεις, ίσως και κάτι παραπάνω. Όταν λέω απλές συζητήσεις δεν εννοώ "πώς σε λένε, μου αρέσουν οι ομελέτες, είμαι 28 χρονών", αλλά πραγματικές συζητήσεις. 6 εβδομάδες είναι πολύς καιρός, ειδικά αν βρίσκεσαι σε ένα περιβάλλον όπου ομιλείται η γλώσσα. Πρωτοέμαθα Ισπανικά στην Κούβα και την τρίτη-τέταρτη εβδομάδα ψιλομιλούσαν όλοι, ακόμη και οι Σάξονες που γλωσσικά δεν το έχουν το άθλημα

Τι άλλο μπορώ να κάνω:
Βοηθά πάρα πολύ το ραδιόφωνο και η τηλεόραση. Ειδικά το πρώτο είναι πολύ σημαντικό, προσπάθησε να έχεις και τα δύο εκεί που θα μένεις. Επίσης, η επιλογή ενός προγράμματος όπου κάθε εβδομάδα ο καθηγητής επιλέγει αν ανεβαίνεις τμήμα ή αν μένεις στο ίδιο. Για μένα στη Γαλλία ήταν έτσι, όποιος προχωρούσε, ήδη στην εβδομάδα πάνω άλλαζε επίπεδο, καμιά φορά και δύο. Δεν έχουν όλοι τον ίδιο βαθμό εξέλιξης και φυσικά παίζει ρόλο το να είσαι σε ανταγωνιστικό περιβάλλον. Αν μπορείς να κάνεις έξτρα ιδιαίτερα το απόγευμα (έστω μια-μιάμιση ωρίτσα) φυσικά βοηθάει.
 

xariscrete

Member
Μηνύματα
25
Likes
0
παιδια πολυ ενδιαφέροντα όλα! ευχαριστώ για όλες τις πληροφορίες.
εμένα με ενδιαφέρει για μετά το καλοκαίρι.. απο σεμπτέμβριο(σύνολο 6 μήνες θέλω να διαθέσω κ βλέπουμε).. θέλω δηλαδή να μείνω γιατί έτσι πιστεύω είναι πιο εύκολο να μάθει κανείς την γλώσσα.. και εννοείται σε συνδιασμό με δουλειά.. και παροχή στέγης και διατροφής
 

kosdan

Member
Μηνύματα
149
Likes
35
Επόμενο Ταξίδι
Ελλαδα!!
Ταξίδι-Όνειρο
Διαστημα
Yorgos,πολυ καλη εκτιμηση τις καταστασεις ειδικα εκει που αναφερεις
1. τους Γερμανους και τους Αμερικανους.
Αν μπλεξεις με αυτους ποτε δεν θα μαθεις
2.το ραδιο και η TV βοηθανε οντως παραπολυ

Μπραβο,good job!
 

KIKI

Member
Μηνύματα
2.697
Likes
6.676
Επόμενο Ταξίδι
Ιορδανία
Ταξίδι-Όνειρο
Αφρική Ναμιμπια
Μπραβο στη Bajari και τον Γιωργο για τις κατατοπιστικες πληροφορίες τους.
Με βγαλατε απο το κόπο να γράψω κάτι ανάλογο !

Ετσι ειναι kosdan τα πραγματα ,όπως τα αναφερουν οι ανωτέρω συμφορουμίτες
 

kosdan

Member
Μηνύματα
149
Likes
35
Επόμενο Ταξίδι
Ελλαδα!!
Ταξίδι-Όνειρο
Διαστημα
Μπραβο στη Bajari και τον Γιωργο για τις κατατοπιστικες πληροφορίες τους.
Με βγαλατε απο το κόπο να γράψω κάτι ανάλογο !

Ετσι ειναι kosdan τα πραγματα ,όπως τα αναφερουν οι ανωτέρω συμφορουμίτες
Δεν ειπα οτι εχουν αδικο, για αυτο εγραψα και μπραβο.
Στο μονο που δε συμφωνω ειναι με το 4-6 εβδομαδες.
Ο Yorgos λεει οτι τα καταφερε ενας γνωστος του,μπορει δεν ξερω αλλα ειναι πολυ δυσκολο και σπανιο,αλλα οχι ακατορθωτο

Παντα παιζει ρολο και ο λογος οπου το κανεις,το ερεθισμα και ο συγκεκριμενος ειχε πολυ καλο λογο,μην λεμε ψεματα.

Εξαλου ο ενδιαφερομενος θα κατσει 6μηνες αρα πιο φθηνα θα του βγει στη κρατικη σχολη παρα σε ιδιωτικη,αλλα οτι και ν αλεμε εμεις η επιλογη ειανι δικη του!
 

klaire

Member
Μηνύματα
76
Likes
24
Επόμενο Ταξίδι
Κωνσταντινούπολη
Ταξίδι-Όνειρο
ΓΥΡΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
αυτο σκεφτομαι να κανω κι εγω τωρα ή να παω σε προγραμματα εθελοντισμου..
Η ιδεα να μεινω στην ισπανια εστω και για 2 μηνες με εξιταρει πολυ...
Εχω κανει ερευνα για σχολες ιδιωτικες γιατι η Escuela Oficial de Idiomas μου ειπαν οτι ξεκιναει παλι απο σεπτεβρη.και σπιτια(δωματια σε κοινο οροφο δηλαδη γιατι τα πακετα που σου δινουν οι σχολες-τα χτυπανε λιγο τα δωματια)
Πραγματικα το σκεφτομαι συνεχεια αλλα ψιλοκολαω να παω μονη μου...
Ελπιζω να το αποφασισω και να το πραγματοποιησω αυτο το "ονειρο" μου
 
Last edited by a moderator:

kosdan

Member
Μηνύματα
149
Likes
35
Επόμενο Ταξίδι
Ελλαδα!!
Ταξίδι-Όνειρο
Διαστημα
Escuela Oficial de Idiomas[/URL] μου ειπαν οτι ξεκιναει παλι απο σεπτεβρη.και σπιτια(δωματια σε κοινο οροφο δηλαδη γιατι τα πακετα που σου δινουν οι σχολες-τα χτυπανε λιγο τα δωματια)
Πραγματικα το σκεφτομαι συνεχεια αλλα ψιλοκολαω να παω μονη μου...
Ελπιζω να το αποφασισω και να το πραγματοποιησω αυτο το "ονειρο" μου
Η Escuela παντα ξεκιναει σεπτεμβριο γιατι ειναι κακονικο κρατικο σχολειο και απλως ειναι για ξενους.
η ταξης τελειωνουν ανα 2-3 μηνες (και αν περασεις της εξετασης πας σε αλλη ταξη)
Οσο για τα δωματια δεν ξερω,γιατι οταν ειχα παει βρηκα δουλεια και εμενα με τη κοπελα μου σε δικο μας σπιτι,οχι δωματιο με ενοικιο βεβαια.
Αυτο που μπορω να σου πω παντως ειναι οτι αν ειναι να πας στη Μαδριτη ειναι δυσκολο να πας στου κεντρου και για αυτο ψαξε εξω απο το κεντρο.
Εγω ειχα παει στη σχολη του Las Rozas και εμενα και εκει,απλως ειναι ακριβη περιοχη και εμεινα εκει επειδη εκει βρηκα δουλεια. Ειναι με το λεωφορειο 30 λεπτα απο το κεντρο και εχει και τρενο (οχι μετρο).

Οσο για το ονειρο σου,απο εσενα και μονο εξαρταται αν γινει πραγματικοτιτα ή οχι.
Σκεψου οτι οταν πηγαμε δεν ειχαμε κανονιση ουτε για ξενοδοχειο ουτε τιποτα και ηταν και η 1η φορα που πηγαιναμε Ισπανια και απο λεξεις ηξερα μονο 4-5 λεξεις τιποτα αλλο.
Για αυτο σου λεω οτι απο εσενα εξαρταται αν θα πας η οχι!!
Απο μενα παντως μακαρι να πας και ολα σου τα ονειρα να γινουν πραγματικοτιτα.
 
Last edited by a moderator:

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.195
Μηνύματα
883.537
Μέλη
38.899
Νεότερο μέλος
RDESPOINA

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom