εράσμους Πολωνία-Λιθουανία-Νορβηγία ή Ουγγαρία;

irenefru

New Member
Μηνύματα
2
Likes
0
Καλησπέρα παιδιά :)

Σκέφτομαι πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο να κάνω αίτηση για εράσμους μιας και θεωρώ ότι θα είναι τρομερή εμπειρία... Από τις προαναφερθείσες χώρες ποια μου προτείνετε;; Ευχαριστώ πολύ! :)
 

North66

Member
Μηνύματα
4.303
Likes
5.039
Επόμενο Ταξίδι
Γεωργία
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία
Σαν τουρίστας θα επέλεγα τη πιο βόρεια απ' τις τρεις. Και επειδή και ο φοιτητής εράσμους κατά ένα τρόπο είναι τουρίστας :D , επιλέγω Νορβηγία.
 

kourkoumbini

Member
Μηνύματα
140
Likes
35
Επόμενο Ταξίδι
Lisboa :)
Ταξίδι-Όνειρο
Γύρος Λατινικής Αμερικής
Νορβηγία; Μακριά. Η πιο ακριβή χώρα της Ευρώπης. Εκεί το Happy Meal στα ΜακΝτόναλντς κάνει 20 ευρώ. Αν θες βόρεια χώρα, Λιθουανία. Πολύ πιο φτηνή και ενδείκνυται και για ταξίδια σε γύρω χώρες (Βαλτική, Σκανδιναβία ;)
 

chris7

Member
Μηνύματα
3.099
Likes
23.957
Επόμενο Ταξίδι
Λουξεμβούργο
Ταξίδι-Όνειρο
Καναδάς

Vito

Member
Μηνύματα
746
Likes
1.019
Είμαι της άποψης, ότι το εράσμους δεν πρέπει να γίνεται σε πολύ μεγάλες πόλεις. Δένεσαι πολύ πιο εύκολα όταν είναι μια πόλη που μπορείς να κουμαντάρεις!
Το Μπέργκεν έχει το κατάλληλο μέγεθος και αρκετή ζωή. Παραδόξως, για Νορβηγική πόλη είναι ζωντανή. ΑΛΛΑ... πανάκριβη!
Βουδαπέστη και Βαρσοβία ωραίες πόλεις, έχουν τζέρτζελο αλλά μεγάλες για τα δεδομένα μου.
Βίλνιους δεν έχω πάει αλλα από φίλο που έχει παει εράσμους εχω ακούσει τα καλύτερα... και το μέγεθος της είναι ότι πρέπει!
 

underwater

Member
Μηνύματα
2.714
Likes
11.276
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτική
Μπέργκεν έκανε Erasmus η αδερφή μου (πάνε βέβαια κάμποσα χρόνια από τότε). Όμορφη, μικρή, "μαζεμένη" πόλη, με αρκετά ήπιο κλίμα σε σχέση με άλλες Σκανδιναβικές και ωραία μέρη τριγύρω για εκδρομές. Προσωπικά το λατρεύω, είναι όμως, όπως προαναφέρθηκε, ΠΑΡΑ πολύ ακριβό και συνεπώς δεν το προτείνω. Επίσης δεν έχει το nightlife άλλων πόλεων και γενικώς οι ερασμίτες περιορίζονται αρκετά στις εξόδους τους λόγω του υψηλότατου κόστους ζωής, αλλά και πρακτικών δυσκολιών (οι αλλοδαποί φοιτητές μένουν σε μια συγκεκριμένη εστία έξω από την πόλη).

Βαρσοβία συγκεκριμένα δεν έχω πάει, αλλά η Πολωνία σε γενικές γραμμές είναι μια ζωντανή, οικονομική και με πολύ θετική ενέργεια χώρα και προσωπικά θα την πρότεινα για Erasmus!

Η Βουδαπέστη πανέμορφη, με πολλά μέρη να βγεις και σε κομβικό σημείο για αποδράσεις! Είναι επίσης πόλη που μπορείς να την βγάλεις και φτηνά και ακριβά και να περάσεις καλά με όσα και αν έχεις στην τσέπη! Πιθανώς όμως να παραείναι μεγάλη για έναν ερασμίτη, δεν ξέρω!

Τέλος το Βίλνιους είναι πολύ όμορφο, όχι ιδιαίτερα μεγάλο και με πολύ καλές τιμές! Επίσης μπορεί να αποτελέσει μια καλή βάση για να γυρίσεις τις κοντινές χώρες! Αν προτιμάς βόρειες καταστάσεις νομίζω ενδείκνυται περισσότερο από το Μπέργκεν! Απλά θεωρώ ότι ο χειμώνας εκεί παραείναι βαρύς!

Συμπερασματικά όλες οι επιλογές έχουν συν και πλην! Εγώ, όπως προανέφερα, ένστανση έχω μόνο για το Μπέργκεν, εκτός και αν δεν σε απασχολεί το οικονομικό.
 

filippia

Member
Μηνύματα
356
Likes
372
Επόμενο Ταξίδι
Μπρατισλάβα-Βιέννη-Τσεχία
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινική Αμερική
Εγώ έκανα Εράσμους στην Ουγγαρία αλλά όχι στη Βουδαπέστη, στο Πετς που ήταν μια μικρή πόλη των 200 χιλ. κατοίκων.
Θα προτιμούσα Βουδαπέστη ή Βαρσοβία γιατί είναι σε φθηνές χώρες και είναι πολύ σημαντική παράμετρος για ένα φοιτητή. Επίσης είναι πιο κεντρικές πόλεις στην Ευρώπη (ειδικά η Βουδαπέστη) οπότε θα μπορείς να κάνεις πιο εύκολα εξορμήσεις σε άλλες χώρες.
Για Νορβηγία δε θα το πρότεινα γιατί ξέρω ότι είναι πανάκριβα.
Καλά να περάσεις όπου κι αν πας.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.216
Μηνύματα
883.895
Μέλη
38.906
Νεότερο μέλος
Makarena

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom