Γενικά ηρεμες διακοπες για 4-5 μερες για ζευγαρι ΒΟΗΘΕΙΑ!!!

KLEOPATRA

Member
Μηνύματα
5.869
Likes
2.261
Ταξίδι-Όνειρο
Ειρηνικος ..παντου
Μα καλα ..αμαξι δεν θα μεταφερετε ...δεν μπορειτε να βρειτε εισητηρια χυμα ..εστω και στο καταστρωμα?Τοσο πολυ κοσμο εχει πια ..για ποια περιοδο μιλαμε?
 

X-Virus

Member
Μηνύματα
13
Likes
0
μα ναι για καταστρομα μιλαω και εγω...
γυρω στις 10-15 ιουλιου..
στο viva.gr δεν βρισκω ομος το δρομολογιο ηρακλειο-ναξος.............
 

X-Virus

Member
Μηνύματα
13
Likes
0
Καλέ μου, που θες να πας διακοπές ήρεμα και να γυρνάς όλο το νησί χωρίς μέσο; Λοιπόν, δίνω γενικές πληροφορίες για Σέριφο, κοντινός, ήρεμος και όμορφος προορισμός με 70 πολύ καλές παραλίες, βολεύει σχετικά η συγκοινωνία για κάποιους προορισμούς στο νησί αλλά θα χρειαστεί να πάρετε κανένα ταξάκι.


Λοιπόν, η Σέριφος είναι όμορφη, με πολλές ερημικές παραλίες με μαγικά νερά, ειδικά όταν τα βλέπεις από ψηλά. Χώρα πολύ όμορφη επίσης, ιδιαίτερα το κάστρο της. Αν κάποια από τις μέρες που είστε εκεί φυσάει, ρωτήστε τους ντόπιους για το που να κολυμπήσετε. Διαφορετικά, δεν έχει νόημα να πάτε στη παραλία γιατί η άμμος τρυπάει.

Εμείς είχαμε μείνει στο http://www.serifos-island.com/eng/se...omlet/gorgona/, τίποτα ιδιαίτερο αλλά καθαρά, δίπλα στο κέντρο στα Λιβαδάκια και τη νυχτερινή ζωή, πολύ καλή ιδιοκτήτρια και οικονομικό, δε θυμάμαι ακριβώς την τιμή.

Γενικά στο νησί το καλύτερο και πολυτελέστερο κατάλυμα είναι το http://www.hotelrizes.gr/ αλλά είναι 5-10 λεπτά από Λιβαδάκια με αυτοκίνητο (περ.130 Ε), μετά είναι το http://www.studiosamfitriti.gr/ (περ. στα 100Ε), http://www.indigostudios.gr/gr/index.html στα 60-70Ε, το http://www.serifos-island.com/gr/ser...gola/index.htm που φέτος έκανε ανακαίνιση στα 60Ε περίπου και το οικονομικό http://www.hotelsandrooms.gr/index.p...erifos&id=3613.

Ένα βράδυ (και όχι μόνο) πρέπει να το περάσετε στο κλασσικό πλέον http://www.serifos-island.com/gr/ser...ars/yachtclub/ στα Λιβαδάκια και να φάτε χωριάτικη με μυζήθρα και κάπαρη και τηγανητές πατάτες από τον Τάκη στο λιμάνι. Μυζήθρα από το νησί αξίζει να πάρετε πριν φύγετε.

Αν και ξερονήσι, εμείς την ερωτευτήκαμε. Καλά να περάσετε.

ευχαριστω πολυ.. απλα δεν παιζει μεταφορικο μεσο, ουτε λεφτα για ταξι..
γενικα προτιμω να μπορουμε να παμε οπου θελουμε με τα ποδια.. :)
 
Last edited by a moderator:

ΕΡΣΗ

Member
Μηνύματα
6.454
Likes
2.531
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Σικινος!
Πηγαμε περσι. Μειναμε στα Αλοπρονοια που ειναι το λιμανι στου νησιου. Η παραλια εξαιρετικη με αλμυρικια. Υπαρχει και βαρκα που σε πηγαινει στις αλλες παραλιες του νησιου εκει που δεν φθανει αυτοκινητο. Υπαρχουν δυο ταβερνες με καλο φαγητο. Υπαρχει και μια καφετερια -πιτσερια πιο ψηλα οπου ατενιζεις το πελαγος.
Υπαρχει επισης το Λεωφορειο το οποιο ειναι κομβικο σημειο στο νησι: Το πρωι κανει τη διαδρομη: Αλοπρονοια -Χωρα -Αγιος Γεωργιος (εξαιρετικη ετερη παραλια με ταβερνα) και το απογευμα Αλοπρονοια -Χωρα - Επισκοπη (εξαιρετικα ενδιαφερων αρχαιολογικος χωρος). Γυρνωντας κανει και σταση σε ενα εξαιρετικο οινοποιειο οπου αξιζει να καθισεις να πιεις το κρασακι σου με ντοπιους μεζεδες χαζευοντας την απιστευτη δυση και τον γκρεμο. Οινοποιείο Μάναλης - Σίκινος
Το λεωφορειο αυτο τις ωρες που υπαρχει πλοιο κανει εξτρα δρομολογιο.
Η Χωρα η οποια εχει δυο οικισμους και ειναι γραφικοτατη: αξιζει να δεις και τους δυο. Στην χωρα υπαρχουν τρια μπαρακια και αν θυμαμαι καλα, δυο ακομη ταβερνες. Ωραιος και ανοικτος κοσμος.
Περσι εμεινα πεντε διανυκτερευσεις και ξεκουραστηκα,χαλαρωσα και ενθουσιαστηκα.
Ειμαστε και πολυ τυχεροι και πεσαμε πανω στις εκδηλωσεις που εκανε η εταιρεια Media dell' arte σε συνεραγασια με τον Δημο Σικινο και καθε βραδυ σχεδον ειχαμε εκδηλωσεις στην πλατεια του χωριου. Δεν ξερω αν θα επαναληφθουν φετος η αν στενεψανε τα οικονομικα τους.
Παντως και το ενα βραδι που δεν ειχε εκδηλωση ειχε πανηγυρι-του Προφητη Ηλια- και εκει ειναι ολο το νησι καλεσμενο, αλλα και οι επισκεπτες και ηταν μια εξαιρετικη εμπειρια.
Γενικα ολο το χειμωνα σκεφτομαι την Σικινο και την αναπολω, αλλα δεν ειμαι 19 χρονων, οπως λεει και η Ρενατα μεσηληκες ειμαστε πια, και δεν ξερω αν κατι τετοιο θα σας ενδιαφερε. Για ψωνια, οχι σπουδαια πραγματα: καπαρη και εξαιρετικα παστελια το μονο που μπορεις να αγορασεις.
Ααα υπαρχει και ενα club στο μεσο του δρομου Αλοπρονοια- Χωρας αλλα δεν ξερω τα ωραρια λειτουργιας του. Παντως οταν φευγαμε απο την Χωρα κατα τις μια το βραδυ, τοτε φαινοταν να ανοιγει. Θεμωνιές Club - Sikinos Hotel , Hotels Greece,Hotels in Sikinos, flora“Studios & Apartments”με θέα τη θάλασσα!,Ξ&E
Το λεωφορειο λειτουργει περιπου μεχρι τις μια το βραδυ, αλλα ο κοσμος ειναι πολυ φιλικος και παιρνουν κοσμο με τα αυτοκινητα τους.
Εμεις ειχαμε παει μεσα Ιουλιου, με απευθειας πλοιο απο τον Πειραια.
Αν το επιλεξεις, θα ελεγα να μεινετε στα Αλοπρονοια, ετσι ωστε να μην χρειαζοσαστε το πρωι να μετακινηθειτε προς την ακτη-να ειστε ηδη εκει ετσι ωστε ειτε να βουτηξετε απευθειας, ειτε να παρετε τη βαρκα.
Περισσοτερες χρηστικες πληροφοριες: Τουρισμός
 

ΕΡΣΗ

Member
Μηνύματα
6.454
Likes
2.531
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Λοιπον εψαξα και το βρηκα το περσινο προγραμμα των εκδηλωσεων στη Σικινο. Ελπιζω οτι και φετος θα οργανωσουν κατι, οποτε αξιζει να το παρακολουθει κανεις: Media dell'arte
 

sophia_det

Member
Μηνύματα
213
Likes
225
Ταξίδι-Όνειρο
Ισλανδία,Περού,Ν.Ζηλανδία
Από Κρήτη έχει πλοίο για Σαντορίνη, όχι για Νάξο. Μπορείς να πας Σαντορίνη και από εκεί για Νάξο ή Ίό.

Νάξος: ήρεμη κατάσταση, ακόμη και τον Αύγουστο, μεγάλο νησί - 30 χωριά και 60 παραλίες, πολύ καλό φαί σε σχετικά καλές τιμές, λεωφορεία για παραλίες κάθε μισή ώρα μέχρι αργά το βράδυ (μέχρι τη μία για τις πιο κοντινές και αναλόγως οι υπόλοιπες). Η χώρα περπατιέται με τα πόδια, αν και είναι απλωμένη. Υπάρχει και παραλία στη χώρα, ο Αγ. Γεώργιος. Πας με τα πόδια σε 10 λεπτά από το λιμάνι. Επόμενη παραλία μετά από 5 χιλ., η μεθεπόμενη μετά από 6 χιλ.....δηλαδή είναι σχεδόν η μία συνέχεια της άλλης. Έχει beach bars, μερικά μπαράκια και καφέ στην περατζάδα στο λιμάνι , στις πιο πολυσύχναστες παραλίες και μέσα στο κάστρο, όπου και υπάρχουν πολλά μικρά καταστήματα με μπιχλιμπίδια για αγορές (χειροποίητα κοσμήματα, σουβενίρ κλπ). Ο κόσμος που μαζεύει είναι οικογένειες, ζευγάρια, κάποιες παρέες από Αθήνα τα Σ/Κ, surfers :D Δωμάτια τον Ιούλιο μπορείς να βρεις και με 30 ? το δίκλινο, ιδίως κοντά στην παραλία του Αγ. Γεωργίου.Η Νάξος είναι στο κέντρο περίπου των Κυκλάδων, οπότε διαλέγεις και παίρνεις εκδρομές έχοντάς τη ως βάση σου:

  • σε 45 λεπτά είσαι στην Ίο (μπορείς να το κάνεις ημερήσια, γιατί φεύγει το πρωί και γυρίζει το βράδυ - 51 ? με επιστροφή)
  • υπάρχουν καραβάκια που πηγαίνουν ημερήσιες εκδρομές από Νάξο προς Μικρές Κυκλάδες (Κουφονήσι, Αμοργός, Σχοινούσα, Δονούσα, Ηρακλειά) - 45 ? με επιστροφή .
  • Ακόμη εκτός από αυτά τα μέρη , στην ίδια περίπου τιμή, πηγαίνουν ημερήσιες και Μύκονο-Δήλο και Σαντορίνη.
2η πρόταση είναι η Ίος. Πας Σαντορίνη και απο κει σε λιγότερο από μία ώρα φτάνεις Ίο. Μικρό νησί. Από το λιμάνι στη χώρα πας με τα πόδια από μονοπάτι ή με το λεωφορείο (έχει κάθε μισή ώρα - 2χιλ. μέσω του δρόμου). Πιο χίπικη κατάσταση. Άραγμα, νεαρόκοσμος, πολλά μπαράκια (για τη χώρα μιλάμε), τιμές φυσιολογικές. Ωραίες παραλίες, σύνδεση με λεωφορεία ή καραβάκια κάθε μισάωρο. Τον Αύγουστο γεμίζει Ιταλούς, οπότε το μέρος γίνεται τρελοκομείο. Υπάρχουν και 3-4 clubs.

Αν θέλετε την απόλυτη ηρεμία και καταστάσεις με ελεύθερο κάμπινγκ κλπ, τότε πετιέστε και Γαύδο, κοντά είστε.

Καλή επιλογή - καλά να περάσετε! :clap:
 

Twinkie

Member
Μηνύματα
1.142
Likes
327
Επόμενο Ταξίδι
Με το νου
Ταξίδι-Όνειρο
Στα πέντε σημεία της Γης
Σύμφωνα με τα όσα γράφεις, περί μπάτζετ και έλλειψη μεταφορικού μέσου, βρες τα σωστά δρομολόγια και επέλεξε κάτι ανάμεσα σε Ίο, όπως σωστά σου έγραψαν ή Κουφονήσια και τις άλλες μικρές Κυκλάδες.
Για κάτι άλλο, θα σφιχτείς αρκετά οικονομικά, βάση των όσων γράφεις βέβαια, ειδικώς σε ό,τι αφορά τη διαμονή.
 

anny

Member
Μηνύματα
3.423
Likes
1.792
Επόμενο Ταξίδι
Ιστρια
Ταξίδι-Όνειρο
γύρος του κόσμου
Από τη Σαντορίνη που φαίνεται να είναι η πιο βολική σύνδεση από Κρήτη, πρέπει να υπάρχουν και δρομολόγια για Ανάφη.

Ψάξε ίσως και αυτή την επιλογή.
 

KIKI

Member
Μηνύματα
2.698
Likes
6.679
Επόμενο Ταξίδι
Ιορδανία
Ταξίδι-Όνειρο
Αφρική Ναμιμπια
καλα δεν ειναι και τρομερη προσφορα...
ετσι κ αλλιος δεν θα εδινα πανω απο 60 ευρα το βραδι :)

δηλ. αφου εισαι ετοιμος να δωσεις 60 ευρώ το βράδυ , το 40 ευρώ της προσφοράς δεν σου κάνει ;

ασχετο με το θέμα , τι σπουδαζεις ;
 

manelaki

Member
Μηνύματα
1.282
Likes
392
η προσφορα ειναι παρα πολυ καλη!!! το ξενοδοχειο ειναι κοντα στα Φηρα, ερχονται και σε παιρνουν κι απ'το λιμανι (αυτο εσενα σε βολευειε παρα πολυ) και περιλαμβανει και πρωινο! αυτο δε το βρισκεις ευκολα.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.308
Μηνύματα
887.552
Μέλη
38.976
Νεότερο μέλος
Aspalath

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom