Ντουμπάι Ταϊλάνδη και εγω στην Ταυλανδη με ολιγον Ντουμπαι..

e-xotiko

Member
Μηνύματα
20
Likes
10
Επόμενο Ταξίδι
..αγνωστο..
Ονειρεμένο Ταξίδι
Αργεντινη
Ενα μιση μηνα πριν επεσε η ιδεα στο τραπεζι ! ενα ταξιδι σε μερος τροπικο ,ζεστο κλπ κλπ..
ελα ομως που ενω εγω ειχα κ εχω απλετο ελευθερο χρονο ,ο καλος μου δεν ηξερε μεχρι κυριολεκτικα την τελευταια στιγμη εαν θα εγκρινοταν τελικα η αδεια .
Εγω δεν ρωταω και δεν πιεζω ..ξερω τι κατασταση υπαρχει στην δουλεια του καλου μου-απλα ονειρευομαι-
οποτε, καθομαι σε αναμμενα καρβουνα απο τη μια ,κανω σχεδια απο την αλλη κρυφοκοιταζοντας στο δικτυο κ σκεπτομενη την μακρινη χωρα
..
Εχω βρεθει λοιπον την δευτερα( οταν κ εγκριθηκε τελικα η αδεια )25 /10 να κλεινω εισητηρια και ξενοδοχεια γιατην επομενη μερα !!!πως σας φαινεται ?
cool..
Τριτη πρωι ο καλος μου κανονικοτατα στην δουλεια κ κατευθειαν μετα , να ετοιμαζει βαλιτσες ..και τσουπ !! 21.00 να μαστε στο ελ βενιζελ. πρωτη πτηση 23.00 για Ντουμπαι με emirates και σταση μιας ημερας στο ντουμπαι..Η εταιρια κυριλε ,μια χαρα ,φτανουμε Ντουμπαι αξημερωτα ,παμε στο ξενοδοχειο κατα τις 6.00 -κανουμε early check in - ,την πεφτουμε ,σηκωνομαστε κατα τις 10 ,παμε για εξερευνηση.
το Ντουμπαι απλα δεν ειναι ο τυπος μου..ειναι πολυ μοντερνος και πολυ τεχνοκρατης ..βλεπεις ενα πραγμα μονο ουρανοξυστες και εναν τοπο να προσπαθει με καραγκιοζλικια να κεντρισει το παγκοσμιο ενδιαφερον..
πηγαμε σε ενα εμπορικο ,τεραστιο -οπως και το αεροδρομιο- βουτηγμενο στη χρυσοσκονη απολυτο κ μεγαλοπρεπες. just not my style.
Η παραλια και η θαλασσα καλη ,η παλια πολη με κατι σουκ κλπ τιποτα το ιδιαιτερο ,τρομερη ζεστη -οκ- και υγρασια - ,οι ανθρωποι ευγενεις ,απεκτησα μια αποψη ,δεν ηθελα και παραπανω...
Πεταμε το ιδιο βραδυ με thai airways για μπαγκοκ,οποου επεμενε ο καλος μου να παμε ,εγω δεν τρεφω εκτιμηση στις μεγαλουπολεις της απω ανατολης..
προσγειωθηκαμε παλι αξημερωτα ,ο ταξιτζης πηγε να μας κλεψει ζητωντας 200 μπατπαραπανω για χρηση του αυτοκινητοδρομου ,ενω ειχε πληρωσει 25 στα διοδια ( το τσεκαρα) .τελικα δωσαμε οσα ειχαμε συμφωνησει=500 μπατ.
Στο ξενοδοχειο μια απο τα ιδια για early check in ντεμεκ ειχανε μονο μινι σουιτα ,οταν ομως τους ειπαμε οτι οκ δεν πειραζει ,θα περιμεναμε κανοντας μια βολτα στην πολη ,ως δια μαγειας βρεθηκε δωματιο...
Στα τουκ τουκ το ιδιο επισης ,και καλα να τους κανεις χαρη να γεμισουν βενζινη το ρεζερβουαρ πηγαινοντας και κοιτωντας ραφταδικα ,κοσμηματα κλπ ,παιρνουν μιζα απο τους καταστηματαρχες για να τους πηγαινουν κοσμο..
η πολη βρωμικη-υπονομιλα παντου- φτωχεια και εξαθλιωση .να πουλανε καταχαμε μερικες φορες τις πραματειες τους ,τα δικυκλα να εχουν μετατραπει σε κινητα εστιατορια -κρεπερι-μαναβικα -ψαραδικα και οτι μπορειτε να φανταστειτε ,να υπαρχει παντου κινηση .τα ανακτορα μες το χρυσαφι -οπως σε ολες τις παμφτωχες χωρες- η βολτα στο ποταμι με στεναχωρησε ,βλεποντας ανθρωπους να ζουν με το νερο ως το γονατο μεσα στα σπτια τους ( ειχε πλημμυρησει βλεπετε ο τσαο πραγια)..μετα απο 2 μερες στην πρωτευουσα πηραμε την τοπικη ασιατικη low cost air asia και αναχωρησαμε για πουκετ..
 

renata

Member
Μηνύματα
5.540
Likes
1.950
Επόμενο Ταξίδι
Νεπάλ
exotiko
Για πρώτη φορά στην ασία πήρες το βάπτισμα στους πιο γνωστούς τουριστικά προορισμούς!
Την επόμενη κανόνισε να δείς τις αποκρυφες γωνιές της και σε άλλες χώρες.
Απαραίτητη προυπόθεση για να κατανοήσεις και να νιώσεις αυτές τις ιδιαίτερες χώρες και ανθρώπους ειναι να προσπαθήσεις να εμβαθύνεις στην κουλτούρα τους!
Τότε τίποτα δεν θα σε ενοχλεί αλλα απεναντίας θα την αγαπάς ολο και περισσότερο..
θα γίνει μαγνήτης και θα σε τραβά..
Αν δεν τόχεις ..άστο καλύτερα!!
 

e-xotiko

Member
Μηνύματα
20
Likes
10
Επόμενο Ταξίδι
..αγνωστο..
Ονειρεμένο Ταξίδι
Αργεντινη
ρενατα μου..

εχω παει και ιαπωνια ,και κινα ,πεκινο σαγκαη ,καθως και στο νοτο σε ενα μερος που λεγεται λιαν γιου γκανγ που θεωρειται θερετρο για τους κινεζους,και στο χονκ-κονκ.δεν μ αρεσει δεν μ'αρεσει δεν μ αρεσει κι ουτε εχω και κανα αγχος να την αγαπησω την ασια..χα χα ..απλα ηταν η παρεα ,εκατσε και ειπαμε για ταυλανδη !!!
 

renata

Member
Μηνύματα
5.540
Likes
1.950
Επόμενο Ταξίδι
Νεπάλ
εχω παει και ιαπωνια ,και κινα ,πεκινο σαγκαη ,καθως και στο νοτο σε ενα μερος που λεγεται λιαν γιου γκανγ που θεωρειται θερετρο για τους κινεζους,και στο χονκ-κονκ.δεν μ αρεσει δεν μ'αρεσει δεν μ αρεσει κι ουτε εχω και κανα αγχος να την αγαπησω την ασια..χα χα ..απλα ηταν η παρεα ,εκατσε και ειπαμε για ταυλανδη !!!
Το κατάλαβα αυτο και μην ζορίζεσαι!!
Τα ταξίδια σου να έχουν γνώμονα τις επιλογές σου και όχι την παρέα ..
Ειμαι σίγουρη οτι έτσι θα το απολαμβάνεις και θα το ζείς καλύτερα!:p
 

e-xotiko

Member
Μηνύματα
20
Likes
10
Επόμενο Ταξίδι
..αγνωστο..
Ονειρεμένο Ταξίδι
Αργεντινη
καθολου δεν ζοριζομαι εχω να σου πω .. γιατι να ζοριστω -διακοπες παω ,απλα ειμαι ανθρωπος που και η παρεα παιζει πολυ σημαντικο ρολο στη ζωη του ...και δυστυχως η παρεα δεν βολευει να ταξιδευει μονο ευρωπη που λατρευω ,αλλα και σε αλλα μερη .. και εκει ανακαλυπτω πραγματα και αποκτω εμπειριες ..απλα δεν ειναι τα αγαπημενα μου..το ξερω απο πριν ,ενα πραγμα
να εισαι καλα ,να περνας ομορφα ,και ...καλα ταξιδια !!
 

renata

Member
Μηνύματα
5.540
Likes
1.950
Επόμενο Ταξίδι
Νεπάλ
Συνέχισε την ιστορία σου εμας μας αρέσει..οπως και οτι και γράφεις..αγαπάμε ταυλάνδη!!
 

pattyyy

Member
Μηνύματα
1.565
Likes
1.271
Επόμενο Ταξίδι
χμ...
Ονειρεμένο Ταξίδι
νότια αφρική
Η περιγραφή σου είναι ενδιαφέρουσα! Και η Ταυλάνδη είναι ένας προορισμός που ονειρεύομαι! Περιμένω ανυπόμονα τη συνέχεια!
 

North66

Member
Μηνύματα
4.297
Likes
5.032
Ονειρεμένο Ταξίδι
Γροιλανδία
τα ανακτορα μες το χρυσαφι -οπως σε ολες τις παμφτωχες χωρες- η βολτα στο ποταμι με στεναχωρησε...
H Tαυλάνδη έχει σήμερα όσο ΑΕΠ κατ'άτομο είχαμε εμείς πριν από 20 χρόνια, οπότε πάμφτωχη δεν τη λες...
 

KLEOPATRA

Member
Μηνύματα
5.869
Likes
2.260
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ειρηνικος ..παντου
Περιμενω να δω ποιες θα ειναι οι εντυπωσεις σου απο το Πουκετ.
 

Twinkie

Member
Μηνύματα
1.142
Likes
327
Επόμενο Ταξίδι
Με το νου
Ονειρεμένο Ταξίδι
Στα πέντε σημεία της Γης
Εμένα με κέντρισε που ενώ δεν πολυαγαπάς όπως αναφέρεις την Ασία, έστω και για χάρη της παρέας, έχεις ταξιδέψει σε μέρη που για εμάς που αν και δεν έχουμε πάει την αγαπάμε ήδη.....
Το ότι το έκανες και είδες πράγματα διαφορετικά πχ από την Ευρώπη, άλλα σου άρεσαν άλλα όχι, είναι κι αυτό χρήσιμο. Να ξέρει τι θα αντιμετωπίσει κάποιος που δεν έχει ξαναπάει από εκεί. Είναι η ματιά ενός ταξιδιώτη που δεν λατρεύει πχ το σπασμένο βανάκι και του φαίνονται όλα όμορφα.

Περιμένω και εγώ εντυπώσεις από τα νησιά!
 

e-xotiko

Member
Μηνύματα
20
Likes
10
Επόμενο Ταξίδι
..αγνωστο..
Ονειρεμένο Ταξίδι
Αργεντινη
Φτανουμε λοιπον στο πουκετ μετα απο μια ωρα και 20 λεπτα ,προσγεωνομαστε ,παιρνουμε ενα βανακι με 3,5 ε για να μας παει στην παραλια πατογκ.Εκει με το που φτανουμε ,βρισκουμε ενα ξενοδοχειο για μια νυχτα ,και ξαμολιομαστε να αγορασουμε μια εκδρομη για το σκ στα νησια πι-πι..Ηταν παρασκευη βραδυ
Κλεινουμε μια εκδρομη με 2.550 μπατ=60 ε το ατομο που περιελαμβανε πικ απ απο το ξενοδοχειο ,καραβια για το πι-πι ,2 βραδια ξενοχειο με πρωινο,ενα μεσημεριανο και τον εξοπλισμο μασκες κλπ για το σνορκελινγκ.το επομενο πρωι φευγαμε !!

Καναμε και μια βολτα στην βαρια βιομηχανια του πουκετ με τα χιλιαδες μαγαζια για οτι μπορει να φανταστει κανεις..Τι σεξ σοου ,τι ραφταδικα ,τι κονσομασιον στα μπαρ ,τι στουντιο για τατου,τι εστιατορια ,τι εμπορικα με καθε λογης μαιμουδες τι εκατονταδες τουριστικα γραφεια ,τι γραφεια συναλλαγματος ..ενα πολυβουο μελισσι με φωτογραφιες και φωτα νεον παντου..
Τρωμε καπου σε ενα τοπικο οπου ο γιος ηταν υπεργκει βαμμενος μεικ απ και με τελειο μανικιουρ ( αυτο παιζει πολυ ,η γραμμη μεταξυ αντρα και γυναικας ειναι πολυ λεπτη )
Κανουμε και την βολτα μας κα παμε για υπνο
Σαββατο πρωι εχουμε παρει το πρωινακι μας ,ερχεται το βανακι ,μας παιρνει ,φορτωνουμε κι αλλους ,και βουρ για το λιμανι-περιπου 30 λεπτα δηγηση..
φτανουμε εκει με συνοπτικες διαδικασιες μπαινουμε στο καραβι ,ξεκιναμε ..
Πρωτη σταση νησι πι-πι λει και παραλια μαγια .. φανταστικη με περγαμηνες -πασιγνωστη λογω της ταινιας ,παγματικα πανεμορφη..
πλατσουριζουμε λιγο εκει μετα απο ενα μισαωρο αναχωρηση ,βλεπουμε απο μακρια ,μια αλλη που μου φανηκε ομορφοτερη αλλα δυστυχως σε αυτην το καραβι δεν ειχε προσβαηο λογω του οτι τα νερα ηταν ρηχα και αυτο μεγαλο..
αυτη νομιζω λεγεταο κκο-πιλει- και κανει σαν λιμνη.φαινοταν τελεια..
επομενη σταση μανκι βιτς ,οπου ειχε μαιμουδες ,που εβλεπα για πρωτη φορα ,οι τουριστες τις ταιζανε και ειχε πολυ πλακα.σε εκεινη την παραλια καναμε και σνορκελινγκ ,ο βυθος τε-λει-ος με εκατονταδες διαφορετικου χρωματος ψαρακια τα οποια δεν φευγανε ,και εροταν στην μασκα σου..πολυ εξοικειωμενα τα ατιμα και πανεμορφα...
και μεσημεριαζοντας φανουμε κι εμεις στο πι-πι ντον οπου βρισκεται το λιμανι και ειναι το πιο μεγαλο απο τα πι-πι.δενουμε και κατεβαινουμε για φαγητο ,μετα απο ενα μετριας ποιοτητας μπουφε,πηγαινουμε στο ξενοδοχειο και κανουμε τσεκ ιν..

η συνεχεια αυριο..
υγ .Αγαπητε north66 οταν βλεπω σπιτια μεσα στο ποταμι πλυμμηρισμενα, ανθρωπους εξαθλιωμενους να κινουνται στα σπιτια τους με το βρωμονερο ως το γονατο , σε ολη την πολη να πωλουν σε παμβρωμικους παγκους φαγητο για τους ντοπιους με ανυπαρκτες συνθηκες υγειινης ,και να θεωρειται τυχη στην χωρα αυτη να γεννησεις κοριτσι γιατι το βγαζεις-εσυ ο ιδιος ο γονιος- στο κλαρι απο τα 12 για να εχεις εισοδημα,το τε ναι εγω αυτην χωρα την λεω ΠΑΜΦΤΩΧΗ..
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.110
Μηνύματα
880.635
Μέλη
38.838
Νεότερο μέλος
Crimson_gr

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom