καλησπέρα...κατι σαν μικρο οδοιπορικό..:-)

Despinna

Member
Μηνύματα
174
Likes
163
Ταξίδι-Όνειρο
Περού, Ινδία, Αργεντινή,
264 George, σε ευχαριστώ για το μήνυμα και τα καλά σου λόγια...
Βλέποντας τη φωτογραφία σου, - η φαντασία ήδη ταξιδεύει.....τα ταξίδια με τη μηχανή είναι μια διαφορετική εμπειρία, - κι ένα μικρό μου απωθημένο! (αυτή η αίσθηση του αέρα, της ταχύτητας, η φυγόκεντρος στις στροφές που όμως σε κρατάει γερά, τα χιλιόμετρα που μένουν πίσω, όταν η μηχανή, αποφασιστικά, ορμάει προς τα μπρος (σαν τη ζωή...) σε νέα μέρη, μια "κουρσα" εικόνων, σε προσωπικές διαδρομές.
Οι αναμνήσεις, οι εικόνες, πάντα μένουν - και νομίζω συνθέτουν, λιθαράκι λιθαράκι, κάτι από αυτό που τώρα "ειμαστε"...ανεξίτηλο είδος περιουσίας, πανάκριβης! (την οποία κανείς δεν μπορεί να μας στερήσει!)
καλή συνέχεια, και καλά ταξίδια! :)

(*Ειμαι καινουρια στο φορουμ ομως θα αναζητήσω ταξιδιωτικές ιστορίες σου, αν έχεις μοιραστεί εδώ!)
 

264George

Member
Μηνύματα
39
Likes
7
Επόμενο Ταξίδι
Μαυροβούνιο-Κροατία
Ταξίδι-Όνειρο
Βόρειο Ακρωτήρι
Υπάρχουν άλλοι που είναι ίσως ικανότεροι
να σας μεταφέρουν σε γραπτό λόγο τις
απίθανες εικόνες που διαπέρασαν τους
αμφιβληστροειδείς τους στα ατελείωτα
χλμ που έκαναν..

Δε ξέρω αν γράψω ταξιδιωτικό ..

Ίσως κάποιο αντι-ταξιδιωτικό με μπόλικο χιούμορ,
γιατί το να διαβάσει κάποιος δικό μου "ταξιδιωτικό",
να κάνει σχόλια αναρριγώντας από δήθεν συγκίνηση,
πέφτοντας στα γόνατα και κλαίγοντας σαν μικρό
παιδί εκστασιασμένος, θα με γοήτευε μόνο στην
περίπτωση που την άλλη μέρα θα έβαζε μπρός τη
μηχανή (ή όποιο μέσο διαθέτει)για να δραπετεύσει …
αλαλάζοντας προς το άγνωστο, αντί να παραγγέλνει
κι άλλη πίτσα, βλέποντας ταυτόχρονα ένα ταξιδιωτικό dvd!

Δεν κατηγορώ κανέναν, μα θα μΕ πεις
να μη τα λέω έτσι.. θα παρεξηγηθώ..

''Για 10 καλαμπούρια ας κάνω και 100 εχθρούς'', είπε κάποιος μεγάλος...
''Δεν με φοβίζει η εκδίκηση των …αγέλαστων!
Με ενδιαφέρουν οι λίγοι που έχουν χιούμορ..''

όπως μΕ είπε φίλος πάμπολες φορές...
 

Despinna

Member
Μηνύματα
174
Likes
163
Ταξίδι-Όνειρο
Περού, Ινδία, Αργεντινή,
αντι-ταξιδιωτικό....και με ενισχυμένη δόση χιούμορ...!:)
δεν ξέρω τί είναι ταξιδιωτικό και τί αντι-ταξιδιωτικό....οι ταμπέλες είναι πάντα περιοριστικές....και πολύ συχνά είμαστε (και) οι αντι-φάσεις μας (συχνά, κυρίως αυτές!).

Νομίζω παντως πως η διαφορά ανάμεσα στους ταξιδιωτικούς οδηγούς και τις ταξιδιωτικές ιστορίες ειναι αυτό ακριβώς: οτι οι δεύτερες είναι...ιστορίες..με εντονο το προσωπικό, χιουμοριστικό ή συγκινητικό ή αντι-ταξιδιωτικό στοιχείο...ειναι οι εμπειρίες, οι άνθρωποι μεσα απο τις ιστορίες (ή κομμάτια αυτών), και αυτό είναι που τις κανει ιδιαίτερες, αυθεντικές...

Νομιζω επισης ότι αυτός που θα μπει στη διαδικασία (γιατί ότι αρέσει σαφώς δεν είναι "κόπος" να διαβάσει μια ταξιδιωτική (ή αντι-ταξιδιωτική!) ιστορία, είναι ίσως αυτός ακριβώς ο άνθρωπος που μπορει την αλλη μέρα να κάνει την ανατροπή, επειδή κάτι απο όσα διάβασε του "μπήκε στο μυαλό", και απλά "πρέπει" να το δει, αυτό, ή κάτι άλλο, και μια φράση, ή εικόνα, έγινε αφορμή να δραπετεύσει (αφορμή, όχι αιτία, γιατί αν είναι ταξιδιάρα η ψυχή.....!!!! αιτία είναι το ταξίδι). Κι έπειτε ειναι το ταξίδι, η αναζητηση, η εκπληξη, να παρεις μια εικόνα που σου αρέσει και να την κάνεις "δικιά" σου, να τη δεις, να την αμφισβητήσεις, να τη λατρέψεις, να τη μυθο -ή απο-μυθοποιήσεις....Στα περισσότερα ταξίδια μου εχω παει στα μισά απο οσα αναφέρουν οι ταξιδιωτικοί οδηγοί, - έχω ομως περπατήσει, χαθεί, ανακαλύψει αλλες, δικές μου γωνιές (γι αυτο και δεν ταξιδεύω με γκρουπ- ειναι σαν να βλεπεις ντοκιμαντέρ -οχι ομως το δικο "σου" ταξίδι). Οι φωτογραφίες μου δεν θα ειναι ποτε οι "τέλειες" φωτογραφίες ενός καλού ταξιδιωτικού οδηγού -είναι απλά..."καλύτερες", γιατί είναι "δικές μου": κουνημένες, θολές, καλές, ή μη, είναι η δική μου οπτική, οι στιγμές μου, - έχουν αυτο το "εζησα", "ήμουν εκει" που δεν εχει ακόμα και η ομορφότερη φωτογραφία του national geographic (χωρις φυσικα να υποτιμω το τελευταίο - δεν ειναι λιγες οι φωτογραφίες που σε κάνουν "να ονειρέυεσαι πως φευγεις για ταξίδια" -και πολυ συχνά, φεύγεις!!)

παντως ομολογω οτι θα ειχε ενδιαφερον να διαβασω μια "αντι"-ταξιδιωτικη ιστορια...

στο κατω κατω, ειναι ωραιο να μοιράζεσαι...μπορει δεκα, εικοσι, πενήντα, να διαβάσουν μια αφηγηση και να αλλαξουν πλευρό ή κανάλι ή να περάσουν απο την πιτσα στην κοκα κολα, στο γλυκό, αλλά αν εστω κι ενας βρει κατι εκεί κάπου που τον γοητέψει τόσο ώστε την αλλη μερα να βαλει μπροστά τη μηχανή (ή τα ποδια, το πλοιο, το αυτοκινητο, το, ο,τι), ε, τοτε κατι γινεται....! και ισως αυτο το κατι, ή η υποψία του, να αξιζει τον "κόπο"...

καλό βράδυ με ταξιδι, γκάζι, και χαμόγελο!
 

264George

Member
Μηνύματα
39
Likes
7
Επόμενο Ταξίδι
Μαυροβούνιο-Κροατία
Ταξίδι-Όνειρο
Βόρειο Ακρωτήρι
Το μόνο που ήθελα να επισημάνω είναι ότι δεν μου είναι 'κόπος' να γράψω
μια ιστορία, όμως υπάρχει και η άλλη "ματιά" ενός ταξιδιού...
Η λοξή!
Διότι άλλος γουστάρει το καζάνι της πραγματικής ζωής να ξεχειλίζει και να παρακολουθεί με μάσκα και αναπνευστήρα κι άλλος ιλουστρασιον περιτυλίγματα χλιδατων ταξιδιωτικών, ενώ απαιτεί γκρουμ για να του ανεβάζουν τις βαλίτσες στα ξενοδοχεία...με προγράμματα, προετοιμασίες, στόχους και ετοιμοπαράδοτες συντεταγμένες..

Σ΄αυτή τη φαντασμαγορική χώρα της γκλαμουριάς, πλέον η έννοια "αλήτικη" φαντάζει ως νεφελώδες ιδεολόγημα!Κουράζουν άλλωστε τα αφυδατωμένα απρόσιτα σχέδια για ταξίδια, από σπινθηροβόλους εμπνευστές που …γνωρίζουν πολύ καλά ότι ΔΕΝ θα τα πραγματοποιήσουν…

Τέλος, να απολογηθώ που το πρώτο
θέμα που ανεβάζεις φιλοξενεί όσα
προηγούνται..

Μακάρι οι συχνότητες να μην υποκαθιστούσαν
την ανθρώπινη επικοινωνία και να τα λέγαμε υπό άλλους όρους.

Κρατείστε σε εγρήγορση τα ταξιδιωτικά σας ρεφλέξ!
 

Despinna

Member
Μηνύματα
174
Likes
163
Ταξίδι-Όνειρο
Περού, Ινδία, Αργεντινή,
....η ματιά είναι πάντα ματιά, νομίζω...φευγαλέα, ίσια, λοξή ή ονειροπόλα, αρκεί να είναι αυθεντική, αρκεί να έχουμε τα μάτια ανοιχτά....να βλέπουμε με τα δικά μας μάτια.....

νομιζω επισης πως το ταξίδι εχει εξ ' "εαυτού" κάτι το ..."αλήτικο".....τα πραγματικα ταξίδια, όχι τα "ιλουστρασιόν".....το να ταξιδεύεις για να ανακαλύψεις μια εικόνα, ενα μερος και να το κάνεις "δικό σου" (ακόμα και για να το αρνηθεις μετα, να αμφισβητήσεις),-όχι να κρύβεσαι πισω απο μια καρτ ποστάλ επίδειξη ενός ταξιδιού που όντως θα μπορούσε να γίνει απο τον καναπέ...

οσο για την εμπνευση, σπινθηροβόλα ή μη, καμιά φορά, είναι αρκετή....είδα την μπριζ σε μια ταινια, -και απλα "επρεπε" να παω, η πολη θαρρεις με "κυνηγούσε", με καλούσε....χρόνια πριν, (δευτερο ετος του πανεπιστημίου, νομιζω), ξυπνησα ενα πρωι και απλα ηξερα οτι "επρεπε" να δω τον ήλιο να δύει πανω στην ερημο - κάπως ετσι και μετα απο οικονομια και απο ψάξιμο και εμπνευση προεκυψε η Τυνησία, - τί κι αν δεν ηταν ευρώπη και η επαφη με τους ντόπιους ήταν στην αρχη λιγάκι "δύσκολη" (αστεία μαλλον, αλλα εξηγουσαμε και αλλα καταλαβαιναν) -ήταν υπέροχα....και ποσα ταξιδια τελευταίας στιγμης χωρις οδηγους, χωρις γκρουμ, αλλα με φίλους και διαθεση και ενεργεια, - καποιες μικρες ανατροπες ή αντικοοτητες εδωσαν το δικο τους χρωμα, να χεις κατι να θυμάσαι, να γελας !

και δεν υπαρχει λόγος για να απολογείσαι....οι ταξιδιωτικες ιστορίες και εντυπωσεις ειναι ανθρωπινες, δεν ειναι (για μενα τουλαχιστον) ιλουστρασιον οδηγος ατσαλακωτος αλλα εμπειρίες ζωντανες, "τριμμένες", ατελεις, τσαλακωμένες αν θες, τα θεματα δεν ειναι αυθεντιες, αλλα κουβεντες ανθρωπων που αγαπαμε τα ταξίδια, μοιραζόμαστε, παίρνουμε ερεθισματα, ιδεες, - και είναι ωραίο...!

το καπελακι μας στραβα λοιπον, -και η ψυχή ταξιδιάρα!

:)
 

Spyros-007

Member
Μηνύματα
756
Likes
1.815
Επόμενο Ταξίδι
Δεν ξέρω ...
Ταξίδι-Όνειρο
Ταϊλανδη κα ξανά Ταϊλάνδη
Τελικά είναι ένα ΜΕΓΑΛΟ οδοιπορικό ... και μου αρέσει πάρα πολύ ...
 

264George

Member
Μηνύματα
39
Likes
7
Επόμενο Ταξίδι
Μαυροβούνιο-Κροατία
Ταξίδι-Όνειρο
Βόρειο Ακρωτήρι
.... αρκεί να έχουμε τα μάτια ανοιχτά....να βλέπουμε με τα δικά μας μάτια.....


....και ποσα ταξιδια τελευταίας στιγμης χωρις οδηγους, χωρις γκρουμ, αλλα με φίλους και διαθεση και ενεργεια.... να χεις κατι να θυμάσαι
Συμφωνούμε στα περισσότερα σημεία
μόνο που..
… αυτή η μονοκαλλιέργεια της αυθόρμητης περιπέτειας, της γλυκιάς ταλαιπωρίας και της λοξής ματιάς στη δήθεν σοβαρότητα της ζωής, εύχομαι να μη φαντάζει γραφική!

Χαίρομαι που υπάρχουν άνθρωποι στη
διαδικτυακή κοινωνία που αυτή η ταξιδιωτική σου μετάγγιση, βρήκε …συμβατούς λήπτες με αδούλωτη αίσθηση του χιούμορ.

Διότι τα πάντα είναι χιούμορ,
.
.
.
.
.
...έστω κι αν τα κείμενα δεν περιέχουν μαλακτικό aloe vera και την κλασσική φόρμουλα "όχι πια δάκρυα"!
:cool:
 

mlefkad

Member
Μηνύματα
18
Likes
3
Ταξίδι-Όνειρο
Αλάσκα
"και ξαφνικά, ήρθε, η Μπριζ…πόλη που ερωτεύθηκα σε μια αίθουσα του κινηματογράφου και απλά «έπρεπε» να παω…..και πήγα, κάποια χρόνια αργότερα, σε ένα ταξίδι ξαφνικό, και απο τα πιο αγαπημένα μου….."

Δέσποινα με πήγες πολλά χρόνια πίσω στο πρώτο μου ταξίδι στο εξωτερικό, το 1991, που ήταν Βέλγιο και το γύρισα σχεδόν όλο σε 20 μέρες.... Χαίρομαι που μαζεύεις όμορφες εμπειρίες και τις μοιράζεσαι....
 
Last edited by a moderator:

Despinna

Member
Μηνύματα
174
Likes
163
Ταξίδι-Όνειρο
Περού, Ινδία, Αργεντινή,
mlefkad..σ ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια...τα όμορφα γίνονται ακόμα πιο όμορφα σαν τα μοιράζεσαι......:)
 

Despinna

Member
Μηνύματα
174
Likes
163
Ταξίδι-Όνειρο
Περού, Ινδία, Αργεντινή,
264 george..
"Διότι τα πάντα είναι χιούμορ,
...έστω κι αν τα κείμενα δεν περιέχουν μαλακτικό aloe vera και την κλασσική φόρμουλα "όχι πια δάκρυα"!"

Τα πάντα είναι χιούμορ.....(κι ακόμα και όταν δεν είναι, μεγάλο χάρισμα να τα κάνουμε χιούμορ, να ανακαλύπτουμε το χιούμορ μέσα τους....αυτό κι αν είναι ταλέντο!)

Ταξιδιωτικές εμπειρίες λοιπον...με χιούμορ, προσωπικό βλέμμα (καθαρό- ακόμα κι αν η ματιά είναι λογή).., έμπνευση (...είναι τυχαία η όμορφη πέτρα του Καζαντζάκη? αν μπορεί να γεννήσει ολόκληρο ταξίδι!!) και γκάζι!
 

depy!!!

Member
Μηνύματα
741
Likes
2.009
Επόμενο Ταξίδι
Ουζμπεκισταν
Ταξίδι-Όνειρο
Με βανάκι στη Νορβηγία
Καλωσ όρισες κι από μένα, την τέταρτη Δέσποινα του ποστ. Καλή συνέχεια στα ταξίδια σου και με τον όμορφο σου λόγο αξίζει να μας γράψεις .....μερικές ταξιδιωτικές σου ιστορίες.
 

Despinna

Member
Μηνύματα
174
Likes
163
Ταξίδι-Όνειρο
Περού, Ινδία, Αργεντινή,
πολλές Δέσποινες :) φαίνεται, το ονομα αγαπάει τα ταξίδια! :)
αποτόλμησα να γράψω μια ιστορία για Μπρυζ....και ίσως γράψω και άλλες...αν και δεν συνηθιζω να γραφω για μενα, το κομμάτι των ταξιδιωτικών ιστοριών μου αρέσει πολύ, αυτο το προσωπικο στοιχείο, η εμπειρία που μοιράζεται, η αναβίωση εκείνων των στιγμών...!
καλημερα και καλή εβδομάδα.....
Τυχεροί όσοι ταξιδεύουν....οι υπόλοιποι...απλα πηγαινοερχομαστε με ταξίδια ονειρεμένα στο νου και στην ψυχή...(ποιος ξερει...καποια ισως να βρίσκονται τώρα..στα...σκαριά! :)
 

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.270
Μηνύματα
885.858
Μέλη
38.949
Νεότερο μέλος
anthger

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom