Μεξικό καλοκαιρινες διακοπες στο Μεξικο!!

neraida

Member
Μηνύματα
391
Likes
87
"μπιφτεκακι" εγω καθε φορα που γυρναω στην Αθηνα απο οπουδηποτε θελω να εχω χασει παντα την πτηση. . μα παντα!!! και καθε φορα που γυρναω αναρωτιεμαι "γιατι γυρισα??"

εσυ μαλλον περασες ωραια? σου ευχομαι να ξανα πας! με ποια αεροπορικη πηγες??

μου προτεινεις να παρατεινω την παραμονη μου στην χωρα, μπορει να γινει και αυτο. . γιατι δεν εχω εδω δουλεια που να με περιοριζει, θα μπορουσα να μεινω εκει και ολο το καλοκαιρι .. λεμε τωρα.
σ' ευχαριστω για την γνωμη σου οποια κι αν ειναι αυτη!
 

mpiftex

Member
Μηνύματα
892
Likes
265
Ταξίδι-Όνειρο
παντού για πάντα
Και το συζητάς; Αν έχεις τέτοια άνεση χρόνου κάτσε όσο περισσότερο μπορείς! Από οικονομική άποψη το πιο ακριβό θα είναι τα αεροπορικό τα οποία θα το πληρώσεις είτε πας για 2 βδομάδες είτε πας για 3 μήνες, οπότε αξίζει να μείνεις όσο περισσότερο μπορείς. Και έχεις και πάρα πολλές επιλογές!

Μπορείς άνετα να περάσεις 1-1,5 μήνα στα νότια της χώρας, ξεκινώντας λίγο πιο βόρεια από την πρωτεύουσα και κατεβαίνοντας προς το νότο και μετά Yucatan. Θα βρεις παραδοσιακές Μεξικάνικες πόλεις, φύση (ποτάμια, ζούγκλες, καταράκτες), αρχαία των Μάγια, τουριστικά θέρετρα, άσε τις παραλίες τις Καραϊβικής που είναι άλλο να στο λένε και άλλο να το βλέπεις. Πας και 3 βδομάδες στην Κούβα αν θες και αν έχεις και τα “κότσια” πας και βλέπεις και Γουατεμάλα για πιο άγριες καταστάσεις! Διαφορετικά αν πετάξεις μέσω ΗΠΑ και πρέπει να βγάλεις visa για εκεί, περνάς και μερικές μέρες σε κάποιο μέρος των ΗΠΑ. Ή παίρνεις μια πτήση για Κόστα Ρίκα και περνάς και εκεί μερικές βδομάδςς. Σίγουρα δεν θα βαρεθείς. Αρκεί να το αντέχεις τέτοιο μεγάλο ταξίδι που πιστεύω δεν θα έχεις πρόβλημα!

Προσωπικά δεν πέταξα από Ελλάδα αλλά από ΗΠΑ που βρίσκομαι οπότε δεν μπορώ να σε βοηθήσω για αεροπορικές αλλά όσο ήμουν εκεί άκουσα για τρομερές τιμές από Ευρώπη. Βέβαια είναι και πιο χαμηλή περίοδος. Ένας Γερμανός που γνώρισα και ταξιδέψαμε για λίγο μαζί πλήρωσε το Γερμανία- Κανκουν με επιστροφή 450-500 ευρώ με την Air Berlin.

Και φυσικά και πέρασα τέλεια. Είχα κάποια απρόοπτα μιας και αρρώστησα από κάτι που έφαγα και έτσι ήμουν για 2-3 μέρες εκτός μάχης αλλά παρόλα αυτά δεν το άφησα να μου χαλάσει τη διάθεση.

Φυσικά δεν γνωρίζω τα γούστα σου και τα χρήματα που μπορείς να διαθέσεις αλλά αν θες μπορείς να τη βγάλεις πολύ οικονομικά. Δίκλινα δωμάτια βρίσκεις από $20, σε hostel μπορείς να μείνεις με $10 που συμπεριλαμβάνει και πρωινό. Φαγητό από $5-10 για πλήρες γεύμα ή $2-3 για tacos από φτηνά μαγαζάκια. Τα λεωφορεία είναι πάρα πολύ καλά με συχνά δρομολόγια. Αν θες να νοικιάσεις αυτοκίνητο είναι λίγο τσουχτερό και τα διόδια ακριβά αλλά για αυτό μπορεί να σου πει καλύτερα η go2dbeach.

Αν θες παραπάνω πληροφορίες, μπορείς να μας δηλώσεις γούστα σου και τι ψάχνεις για να σου προτείνουμε και πιο συγκεκριμένα! Σίγουρα πάντως είναι ταξίδι που αξίζει! :)
 

mpiftex

Member
Μηνύματα
892
Likes
265
Ταξίδι-Όνειρο
παντού για πάντα
Επίσης καλό είναι να ξέρεις κάποια Ισπανικά γιατί βοηθάει πολύ! Εγώ δεν μιλάω καθόλου αλλά μια χαρά τα κατάφερα αλλά αν μπορείς να καταλαβαίνεις τα βασικά θα κάνεις τη ζωή σου πιο εύκολη.
 

GTS

Member
Μηνύματα
6.795
Likes
18.492
Φοβερό ταξίδι, έχει μπει ήδη στη λίστα....περιμένουμε λεπτομέρειες...
 

turms

Member
Μηνύματα
2.074
Likes
2.838
Επόμενο Ταξίδι
ΔΝΤ;;;
Ταξίδι-Όνειρο
Σκι στην Παταγονια
ουτε εγω μιλαω Ισπανικα...αλλα οταν ελεγε οτι ειμαι απο ελλαδα ακουγα συνηθως:
Greeceeee ...Charisteas, Charisteas
 

TENTEN

Member
Μηνύματα
249
Likes
31
Επόμενο Ταξίδι
θα δούμε...
Εχουν δίκιο τα παιδιά. Μάθε μερικές λέξεις στα Ισπανικά και ιδιαίτερΑ τα νούμερα. Εγώ δεν μιλάω ισπανικά αλλά γνωρίζω ιταλικά, οπότε έπιανα αρκετές λέξεις. Αλλοιώς, θα υπήρχε μεγάλο πρόβλημα στη συννενόηση.
 

LULLU

Member
Μηνύματα
3.525
Likes
7.780
Επόμενο Ταξίδι
το ψαχνω....
Ταξίδι-Όνειρο
Νιγηρας-Μαλι
...εγω πηγα με την Iberia περυσι , ηταν η μονη που ειχε πτηση στο Μεξικο σιτι χωρις ενδιαμεσο σταθμο στις ΗΠΑ....αν εχει χρονο εκτος απο τις παραλιες (και η Τουλουμ ειναι ωραια) να πας και στη Tσεντσινιτσα η μαγευτικη πολη των maya ,αξιζει ...
 

renata

Member
Μηνύματα
5.540
Likes
1.951
Επόμενο Ταξίδι
Νεπάλ
...εγω πηγα με την Iberia περυσι , ηταν η μονη που ειχε πτηση στο Μεξικο σιτι χωρις ενδιαμεσο σταθμο στις ΗΠΑ....αν εχει χρονο εκτος απο τις παραλιες (και η Τουλουμ ειναι ωραια) να πας και στη Tσεντσινιτσα η μαγευτικη πολη των maya ,αξιζει ...
στην Τσεντσινίτσα λένε πως κατοικούν γνήσιοι μάγιας..είναι ένα όμορφο μεγάλο γραφικό χωριό που οι ασχολίες των κατοίκων ειναι η κτηνοτροφία,η γεωργία ,και υφαίνουν ακόμα παραδοσιακά ,τα πανεμορφα πολύχρωμα υφαντά τους.στην πλατεία του χωριού υπάρχει μιά μεγάλη εκκλησία,καθολικών,και πιο πέρα μιά άλλη που μαζευονται εκεί μέσα οι κάτοικοι,σφάζουν επι τόπου τα κοκόρια τους,κάνουν τις ιεροτελεστίες τους ,πίνοντας και τρώγοντας κατάχαμα...δεν μας πείραξε κανένας,αντίθετα μας παρακινούσαν να λάβομε μέρος και εμείς ..ολοι ανεξαιρέτως φοράνε τις παραδοσιακές φορεσιές τους,και τις γυναίκες δύσκολα τις ξεχωρίζεις μεταξύ τους ...
ειναι μιά πολύ όμορφη εμπειρία,καθόλου τουριστική,και μπορείς να περάσεις μιά ολόκληρη μέρα στο χωριό αυτό,φεύγοντας με τις καλύτερες εντυπώσεις ανθρώπων φύσης και εικόνων ...
 

mpiftex

Member
Μηνύματα
892
Likes
265
Ταξίδι-Όνειρο
παντού για πάντα
Δεν είναι ακριβώς έτσι όπως τα λέτε.
Καταρχάς η Chichen Itza είναι αρχαιολογικός χώρος, δεν υπάρχει χωριό Chichen Itza. To κοντινότερο χωριό είναι το Piste, 2 χιλιόμετρα μακριά. Αν λοιπόν αναφέρεστε στο Piste, εγώ αυτό που είδα είναι ένα αδιάφορο χωριό με μεγάλο αριθμό καταστημάτων (σουβενίρ, εστιατόρια) που προσπαθούν να τα βγάλουν πέρα από τους χιλιάδες επισκέπτες που φτάνουν καθημερινά με τα τουριστικά λεωφορεία από Cancun και Playa. Όσο για τους αυθεντικούς Μάγια που ζουν εκεί, ίσως να είναι έτσι όπως τα λες Ρενάτα αλλά μιας και στο Μεξικό βαρέθηκα να ακούω πως όλοι είναι απόγονοι των Μάγια και τα έσοδα από το χ πράγμα πάνε σε αυτούς και ότι το κάθε μικρομπιχλιμπίδι που πάνε να σου πουλήσουν (από τα χιλιάδες πανομοιότυπα που συναντάς ΠΑΝΤΟΥ) είναι παραδοσιακό Μάγια και φτιαγμένο στο χέρι, έγινα πολύ δισταχτικός. Μήπως Ρενάτα εννοείς το (πανέμορφο) Valladolid;

Τώρα σαν αρχαιολογικός χώρος, ότι και να πούμε είναι λίγο. Πολύ εντυπωσιακός αλλά αν πας μετά τις 10 που αρχίζουν να σκάνε τα πούλμαν από το Κανκούν την έβαψες. Καλύτερα στις 8 το πρωί και τα έχεις όλα για την πάρτη σου! Αλλιώς καλύτερα να πας στα λιγότερο τουριστικά όπως Coba και Uxmal και να τα απολαύσεις με την ησυχία σου.
 

meli

Member
Μηνύματα
1.261
Likes
365
Επόμενο Ταξίδι
...μηπως στην αγάπη???
Ταξίδι-Όνειρο
Ολος ο κόσμος
Θα συμφωνησω σε όλα με τον mpiftex!!
 

renata

Member
Μηνύματα
5.540
Likes
1.951
Επόμενο Ταξίδι
Νεπάλ
Δεν είναι ακριβώς έτσι όπως τα λέτε.
έχεις δίκιο mpiftex.΄παρασύρθηκα απο την lullu.πήγαμε στο χωριό που ζει η φυλή τσιντσενίτσα..θα ψάξω στις σημειώσεις μου να δώ πως το έλεγαν...ήταν αρκετά μακρυά πάντως .όχι μονο δύο χιλιόμετρα ....sorry για τις λάθος πληροφορίες .:p
 

mpiftex

Member
Μηνύματα
892
Likes
265
Ταξίδι-Όνειρο
παντού για πάντα
Υπό άλλες συνθήκες θα παρότρυνα τους συμφορουμίτες μας να σε θυσιάσουμε στους θεούς των Μάγια για το λάθος σου. Όμως ο ξεναγός που πήραμε στην Chichen Itza επέμενε πως οι ανθρωποθυσίες που πραγματοποιούσαν οι Μάγια ήταν ελάχιστες σε σχέση με αυτά που γράφουν τα βιβλία και πως οι τοιχογραφίες που τις αναπαριστούν έχουν περισσότερο συμβολικό χαρακτήρα. Μέχρι λοιπόν οι ιστορικοί να βγάλουν άκρη για το ποια είναι η αλήθεια, προτείνω να σταματήσουμε και εμείς εδώ στο forum τις ανθρωποθυσίες! Άντε, παρά τρίχα τη γλίτωσες!

Όταν ανατρέξεις στις σημειώσεις σου μην ξεχάσεις να μας πεις πως λεγόταν το χωριό και που περίπου βρίσκεται!
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.218
Μηνύματα
883.969
Μέλη
38.907
Νεότερο μέλος
Chrysostomos

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom