• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Ιανουάριος - Μάιος 2022 !

πληθωρισμός - αισχροκέρδεια - τσιγκουνιές παντού

vanda

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Βιετνάμ και Αργεντινή
Στο Καμάρι πάντως είναι λίγο πιο νορμάλ έως πολύ νορμάλ, σε σχέση με Φηρά και Οία, οι τιμές.. μπύρα 500 ml βαρέλι και λευκό κρασί ποτήρι (μπολικο) στα 5 ευρώ έκαστο και στα 8-9 τα κοκτέιλ..
Καλό αυτό, απλα στο Καμάρι δεν νιώθεις οτι είσαι στη Σαντορίνη.

paefstra

Member
Η μεση τιμη ειναι λιγο παραπλανητικος δεικτης, παντως.
Μπορει να εχει αλλαξει μονο η υψηλη κατηγορια, παρασυροντας τη μεση τιμη, ενω ο low budget τουριστας να βρισκει αλλες τιμες. Μπορει και οχι. Γενικα ειναι τρομερα χοντροκομμενη αναλυση.

arabickostas

Member
Ίσως το παρέλειψα αλλά δεν περιλαμβάνεται στην έρευνα το είδος των καταλυμάτων. Τι θεωρείται δηλαδή ξενοδοχείο? Συμπεριλαμβάνονται και οι πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης?

paykopete

Member
Σαντορίνη: Μουσακάς από «χρυσάφι» - 33 ευρώ πλήρωσε Ελληνίδα τουρίστρια για μια μερίδα

Βρε γυναίκα κάνεις τον καλύτερο μουσακά..έτσι και πουλήσεις 2 ταψιά θα κάνουμε και του χρόνου εδώ διακοπές..
Η απορία μου πάντα μετά από τέτοιες ειδήσεις είναι : Κατάλογο δεν βλέπουνε πριν παραγγείλουν?

Eagle Fly

Member
Καλό αυτό, απλα στο Καμάρι δεν νιώθεις οτι είσαι στη Σαντορίνη.
Ενώ αμα πιεις στη Οία, με τριπλή τιμή, νιώθεις Σαντορίνη, μάλλον νιώθεις να έρχεται το εγκεφαλικό 😂

Ναι όντως, το Καμάρι παντα ήταν η τρίτη επιλογή για τη Σαντορίνη ( χωρίς παραξηγηση ) 😎

chrisbd

Member
Ναι, το Καμάρι το βράδυ περισσότερο Χαλκιδική θυμίζει παρά Σαντορίνη.. πολύ κόσμο ωραία μαγαζιά.. στην ουσία εκεί πας για μπάνιο και χαλάρωση.. Ε άμα στη δώσει τα Φηρά είναι ένα τέταρτο..

coco_

Member
Επόμενο Ταξίδι
on the beach!
Ταξίδι-Όνειρο
Guatemala
Η απορία μου πάντα μετά από τέτοιες ειδήσεις είναι : Κατάλογο δεν βλέπουνε πριν παραγγείλουν?
Προσφατα είχα αυτή ακριβώς την κουβεντα σε ταβέρνα, που ήρθε η σερβιτόρα και μας ειπε τι υπάρχει χωρίς να δουμε ποτε καταλογο. Σε αντιστοιχη ερωτηση, ηταν οτι υπάρχει αναρτημένος ο καταλογος...ο οποίος ηταν οντως αναρτημενος στο εσωτερικό του μαγαζιου διπλα στην τουαλέτα.
Εμεις βεβαια καθόμασταν σε εξωτερικό χωρο, οπότε εαν δεν ειχες σκοπο να χρησιμοποιησεις την τουαλετα, δεν υπήρχε περίπτωση να δεις τιμές.

paykopete

Member
Προσφατα είχα αυτή ακριβώς την κουβεντα σε ταβέρνα, που ήρθε η σερβιτόρα και μας ειπε τι υπάρχει χωρίς να δουμε ποτε καταλογο. Σε αντιστοιχη ερωτηση, ηταν οτι υπάρχει αναρτημένος ο καταλογος...ο οποίος ηταν οντως αναρτημενος στο εσωτερικό του μαγαζιου διπλα στην τουαλέτα.
Εμεις βεβαια καθόμασταν σε εξωτερικό χωρο, οπότε εαν δεν ειχες σκοπο να χρησιμοποιησεις την τουαλετα, δεν υπήρχε περίπτωση να δεις τιμές.
Μόνο σε κάνα δυο-τρια εστιατόρια δεν ζητάω κατάλογο γιατί πάω από πιτσιρικάς, ξέρω τις τιμες τους και ξέρω τι σωστοί άνθρωποι έχουνε τις επιχειρήσεις. Αν πάω σε ένα καινούριο εστιατόριο και μου πει δεν έχω κατάλογο, τότε ευγενικά ενημερώνω ότι δεν μπορώ να παραγγείλω με αυτόν τον τρόπο και φεύγω. Σε αναγκάζουν να ντραπεις και να μην ζητήσεις τιμές για το κάθε τι και να το εκμεταλλευτούν όλο αυτό προς όφελος τους. Οι σωστές επιχειρήσεις που σέβονται τον πελάτη έχουν κατάλογο και σου αναφέρουν και στα πιάτα ημέρας επίσης τις τιμές στο μιλητο. Οι ίδιοι δηλαδή όταν πάνε να φτιάξουν το αμάξι τους δεν ζητάνε να μάθουν τιμή? Αφήνουν εν λευκώ στον μάστορα και ότι βγει?

Samion

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
εδω οταν εχεις να αντιμετωπισεις 10 πλασιες τιμες απο Νορβηγια και Φιλανδια σε βασικοτατο αγαθο οπως ειναι αυτο.....της ηλεκτροδοτησης..... οτι παραδειγμα και να δωσουμε ειναι .... ματαιο! View attachment 468347
Αυτα τα διαγραμματα δεν τα καταλαβαινω. Τι σημασια εχουν αν ο καταναλωτης πληρωνει 10πλασια παγια αλλου? Σημασια δεν εχει ο λογαριασμος? Και στην Ιταλια ειναι χαλαρα 2πλασιος απο δω με ιδια καταναλωση και μαλιστα με «χαμηλο» παγιο που δεν επιτρεπει φυσικα ταυτοχρονη λειτουργια ενεργοβορων συσκευων, οχι δηλ μαζι a/c, φουρνου, θερμοσιφωνα, σεσουαρ κλπ. Κλεισε το ενα να βαλω το αλλο. Παραδεισος συγκριτικα εδω κ σεις συνεχιστε να γκρινιαζετε.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
34.231
Μέλη
39.940
Νεότερο μέλος
vasilikigaviota

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom