πληθωρισμός - αισχροκέρδεια - τσιγκουνιές παντού

North66

Member
Επόμενο Ταξίδι
Σκανδιναβία
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία
DIRECTIVE (EU) 2020/2184 OF THE EUROPEAN PARLIAMENT AND OF THE COUNCIL of 16 December 2020 on the quality of water intended for human consumption
Member States may also take the following measures to promote the use of tap water intended for human consumption:
(d) encouraging the provision of such water, for free or for a low service fee, for customers in restaurants, canteens and catering services.

Τελικά να πιστέψω τα ευρωπαϊκά όργανα (που συμβουλεύουν τη διάθεση δωρεάν ή χαμηλού κόστους νερού βρύσης) ή τα λαμόγια της εστίασης που υπερκερδοφορούν πουλώντας νερό με 1000% κέρδος;

Last edited:

Samion

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
Υπερβαλεις, δηλαδή θα σου βάλει ο εστιάτορας μάπα λάδι ;
Δεν ειναι μονο αυτο, πολυ απλα πολλοι δεν θα σου εβαζαν ελληνικο λαδι, τοσο απλα. Θα φας (στην καλυτερη) long nan shi yang (πολυβραβευμένο). Θα μου πεις και τι εγινε, μεσα στις τοσες αγροτικες καλλιεργειες που χαθηκαν ας χαθει αλλη μια, της ελιας. Νοιάζεται κανείς?

Eagle Fly

Member
Δεν ειναι μονο αυτο, πολυ απλα πολλοι δεν θα σου εβαζαν ελληνικο λαδι, τοσο απλα. Θα φας (στην καλυτερη) long nan shi yang (πολυβραβευμένο). Θα μου πεις και τι εγινε, μεσα στις τοσες αγροτικες καλλιεργειες που χαθηκαν ας χαθει αλλη μια, της ελιας. Νοιάζεται κανείς?
Ναι γενικά άκρη δεν βγαίνει, από πουθενα, δυστυχώς 😎

paefstra

Member
Συγγραφέας
Απλά χάνεται ο ρομαντισμός, με όλα αυτά, παστεριοποιουνται τα παντα .
Δηλαδη η βρωμοφιαλη με το λαδι που επιανε ο καθενας με τα απλυτα χερια του ηταν "ρομαντισμος"?
Εν πασι περιπτωσει εχουμε μειωσει δραματικα τα εστιατορια και παιζει κυριως ντελιβερι οταν δεν προλαβαινω μαγειρεμα.
Ολοι αυτοι οι κατσαπλιαδες αστειατορες με την πειραγμενη παστα των 20 ευρω/πιατο προκαλουν εκνευρισμο.
Θα ελεγα που να τη βαλουν, αλλα δεν ειναι της ταξεως μου.

chrisbd

Member
Πάντως στη Βιέννη νερό υπαρχει παντου σε δημοσιους χωρους και λένε οτι εχουν το καλυτερο νερό παγκοσμιως (νερο Αλπεων ντεμεκ..μαλλον πρεπει να παλέψουν με το Ντουμπρόβνικ για την πρωτιά γιατι και αυτοι λενε το ιδιο αλλά απο άλλο βουνό..την πηγη αυτη παντως, που υδροδοτει την κροατικη πόλη, την ειδα με τα ματια μου)..
viber_image_2026-05-28_20-00-53-882.jpg
viber_image_2026-05-28_20-00-53-973.jpg

και γω ανίδεος πρωτη μέρα σε λιντλ διπλα μου παω να παρω εμφιαλωμενο νερο και εψαχνα εψαχνα μεχρι που ειδα λιγες εξαδες μιας μονο εταιρειας..ευτυχως πηρα μονο 2 μπουκαλια .. μα δεν πινουν νερο αυτοι οι ανθρωποι εδω σκεφτομουν;; που ναξερα..

Σε καφε μου φερανε νερο βρυσης εστω μισο κρασοποτηρο ... βεβαια ο καπουτσινο εκανε 6,40 ... ο καλόγερος τον εφτιαξε;;

και μιας και μιλάτε για το λάδι, αρχιζουν κάποιοι εστιάτορες και το δινουν σε μικρές συσκεαυσιες μιας χρησης..

Παντως αυτο το ραλλι ανοδου τιμων στα εστιατορια φοβαμαι οτι θα εχει ασχημο τελος και για εστιατορες και για εργαζομενους στον τομεα..

ΥΓ Ενας καθηγητης βιοχημειας σε ελληνικο πανεπιστημιο ειχε πει οτι το χειροτερο νεο βρυσης ειναι καλύτερο απο οποιοδηποτε εμφιαλωμενο θελοντας να δωσει εμφαση στο ποιόν των συσκευασιων αλλά και στις συνθηκες αποθηκευσης.. πολλά εμφιαλωμενα ειναι μερες στον ηλιο..

Last edited:

Samion

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
πολλά εμφιαλωμενα ειναι μερες στον ηλιο..
Το λες και αστικο μυθο. Υπαρχει νομοθεσια εδω κ δεκαετιες κ αστρονομικα προστιμα ως κλεισιμο. Ποιος χονδρεμπορας ρισκαρει το μελλον του για λιγα €?

psilos3

Member
Travelstories Legend
Επόμενο Ταξίδι
;
Ταξίδι-Όνειρο
Αναζητείται!
Ποιος χονδρεμπορας ρισκαρει το μελλον του για λιγα €?
Χονδρεμπορας μπορεί και κανένας, από κει και μετά όμως η κατάσταση είναι ανεξέλεγκτη και η ανευθυνότητα μέγιστη από πολλούς μικρότερους πωλητές, ακόμα και σούπερ μάρκετ.

Samion

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
Χονδρεμπορας μπορεί και κανένας, από κει και μετά όμως η κατάσταση είναι ανεξέλεγκτη και η ανευθυνότητα μέγιστη από πολλούς μικρότερους πωλητές, ακόμα και σούπερ μάρκετ.
Ενα μικρο παντως της γειτονιας μου θα το θυμαται για πολλα χρονια το προστιμο που ακουσα οτι εφαγε περσυ ( κ το νερο ηταν απλα εξω σε σκια κτιριου,οχι σε ηλιο). Απορια μου κανει δηλ πού το βλεπετε, περσυ εριχναν βροχη κλησεις σε φορτηγακια μεταφορας ξεσκεπαστα, ολα πλεον με τεντες. Δεν αμφιβάλλω οτι γινεται απλα δεν το εχω δει εδω και χρονια νερο να φυλασσεται ή να μεταφερεται απλα στον ηλιο.

chrisbd

Member

Samion

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
Μπορει οι πιο σκληροι νομοι να βοηθησουν κάπως αλλά σιγουρα η ζεστη του καλοκαιριου δεν παλευεται ευκολα ουτε στον ισκιο... εγω πάντως αποφευγω οσο μπορω τα εμφιαλωμενα...

Νερό βρύσης ή εμφιαλωμένο; - Γιατρός του Harvard απαντά | LiFO
Ε αμα το ειπε η τρισα..αν κ προτιμω αλλες πολυτιμες συμβουλες της.
IMG_3152.jpeg

alma

Member
Μέγας Συγγραφέας
HJk69qcWsAgqpGA.jpeg

Όποιος έχει κολυμπήσει ακόμα και στις πιο μέτριες από το Βόρειο Αιγαίο ως την Πελοπόννησο, ξέρει πως χίλιες φορές να πληρώσεις μεταφορικά να πας εκεί, παρά με τα ίδια λεφτά να κολυμπήσεις 3-4 φορές στην Αττική.
Εξαιρείται όποιος δεν έχει καθόλου άδεια ή δεν μπορεί λόγω υποχρεώσεων να φύγει ούτε για 3μερο από την πόλη.

Εξαιρούνται οι τουρίστες επίσης. Αυτές οι γκριζωπές παραλίες της Βόρειας Ευρώπης,κάνουν και την Αττική να τους φαίνεται παράδεισος.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
35.177
Μέλη
40.181
Νεότερο μέλος
inatcenli1973

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom