πληθωρισμός - αισχροκέρδεια - τσιγκουνιές παντού

Georgie

Member
έρθουν στην Ελλάδα, τρώνε 1 σαλάτα 5 άτομα, και είναι ευχαριστημένοι.
Αστικός μύθος.
Επίσης τη δεκαετία του 60 στην Ελλάδα υπήρχε παλι πείνα.
Διακοπές ηταν μια εκδρομή στην Ανάβυσσο για τους έχοντες και στο Φάληρο για τη πλειοψηφία.
Οι διακοπές όπως τις γνωριζουμε ξεκίνησαν από τη δεκαετία του 80 για τις οικογένειες και στα τέλη αυτής για τα νησια της ανεμελιάς με τη παρέα.
Ταράτσες νοικιαζαμε στην Ιο και το μακαρόνι μας εκανε τούμπανο.
Όσα είχαμε τσόνταρε ο ένας στον άλλο.
Έτσι ηταν οι εποχές.
Ο νεοπλουτισμος ξεκίνησε απο το 95 και μετά.

Last edited:

rikios

New Member
Είναι διαφορετική η νοοτροπία, δηλαδή, αυτοί λαοί κάνουν κράτηση 6 μήνες πριν , παιρνουν πιο καλους μισθους, ΔΕΝ βγαίνουν κάθε Σαββατοκύριακο έξω για φαγητο ( για το 90 % των περιπτώσεων λέω) όταν έρθουν στην Ελλάδα, τρώνε 1 σαλάτα 5 άτομα, και είναι ευχαριστημένοι.

Άρα υπάρχει διαφορετικη νοοτροπία ( για τους Βόρειο ευρωπαίους μιλάω).

Άρα κάνουν σωστός προγραμμστισμο και δεν ξοδεύουν τίποτα το περιτο, όταν πανε διακοπές, , .

Επίσης πολυ βασικό, δεν εχει το 70 ℅ εξοχικο από αυτους να παει .. Αν είχανε εξοχικά, θα πηγαιναν εκεί, θα έτρωγαν σαλάτα στο σπίτι, και θα ήταν με ανεμιστήρες.

Οι Έλληνες με οικογένεια, αυτοί που μπορουμε να πανε είναι λίγοι, επίσης έχουμε το καλό, πως ένα 70 ℅ έχει ένα σπίτι στη εξοχή, όποτε παει εκεί.

Ο Έλληνας αν δε μπορεί, ας κάτσει σπίτι του, πρωτα βρίσκεις πως θα βγάζεις περρισοτερα, και μετά σκέφτεσαι τις διακοπές. Το 60 οι παπουδες μας, πηγαιναν διακοπές , εάν δεν είχαν ;; Δε νομίζω.

Άρα όταν δε μπορείς να πας , δεν πας, κι αυτό είναι λάθος νοοτροπία ( εντελώς φιλικά τα λέω) :cool:
Ίσως δεν είναι όλοι οι Βορειοευρωπαίοι έτσι, αλλά γενικά η προσέγγισή τους στον προϋπολογισμό και τον προγραμματισμό είναι πράγματι διαφορετική. Και οι δικοί μας όμως δεν ξοδεύουν πάντα άσκοπα — απλώς θέλουν κι αυτοί να ξεκουραστούν, ακόμη κι αν δεν τα έχουν υπολογίσει όλα τέλεια.

paefstra

Member
Είναι διαφορετική η νοοτροπία,
1. ΔΕΝ βγαίνουν κάθε Σαββατοκύριακο έξω για φαγητο ( για το 90 % των περιπτώσεων λέω)
2. όταν έρθουν στην Ελλάδα, τρώνε 1 σαλάτα 5 άτομα, και είναι ευχαριστημένοι.

3..Άρα κάνουν σωστός προγραμμστισμο και δεν ξοδεύουν τίποτα το περιτο, όταν πανε διακοπές, , .

4. Επίσης πολυ βασικό, δεν εχει το 70 ℅ εξοχικο από αυτους να παει .. Αν είχανε εξοχικά, θα πηγαιναν εκεί, θα έτρωγαν σαλάτα στο σπίτι, και θα ήταν με ανεμιστήρες.

5. Οι Έλληνες με οικογένεια, αυτοί που μπορουμε να πανε είναι λίγοι, επίσης έχουμε το καλό, πως ένα 70 ℅ έχει ένα σπίτι στη εξοχή, όποτε παει εκεί.
1 Σιγα μη βγαινει ο ελληνας για φαι καθε σκ. Εγω αμα ακουω για ζευγαρια που η μονη τους διασκεδαση ειναι το φαι το σκ ξεκοβω γιατι ξερω οτι πληττουν.
2. Τριχες, τρωνε τον αγλεορα
3. Μενουν σε ωραια ξενοδοχεια, νοικιαζουν σκαφη και αυτοκινητα, τι δεν ξοδευουν περιττο? Αφου τα βλεπουμε.
4 Η μεσαια ταξη Βρεττανων εχει στην Ισπανια. Οι Σκανδιναβοι στη Σκανδιναβια κλπ.
5. Το πλινθοκτιστο σπιτι του παππου στο βουνο δεν ειναι εξοχικο
Ειναι πατρικο. Και τις θειαδες "Τινος εισι συ" τις ανεχεστε γιατι δεν εχουμε ΠΑΣΟΚ με διακοποδανεια.

vasilios

Member
1 Σιγα μη βγαινει ο ελληνας για φαι καθε σκ. Εγω αμα ακουω για ζευγαρια που η μονη τους διασκεδαση ειναι το φαι το σκ ξεκοβω γιατι ξερω οτι πληττουν.
2. Τριχες, τρωνε τον αγλεορα
3. Μενουν σε ωραια ξενοδοχεια, νοικιαζουν σκαφη και αυτοκινητα, τι δεν ξοδευουν περιττο? Αφου τα βλεπουμε.
4 Η μεσαια ταξη Βρεττανων εχει στην Ισπανια. Οι Σκανδιναβοι στη Σκανδιναβια κλπ.
5. Το πλινθοκτιστο σπιτι του παππου στο βουνο δεν ειναι εξοχικο
Ειναι πατρικο. Και τις θειαδες "Τινος εισι συ" τις ανεχεστε γιατι δεν εχουμε ΠΑΣΟΚ με διακοποδανεια.
Συμφωνώ 100%>>>ειδικά με το "5"

Eagle Fly

Member
Εγώ όπου έχω παει , εχω δει Άγγλους, Γερμανούς, να τρωνε συντηρητικά, μετρημένα δηλαδή, δεν πετανε ουτε τη χαρτοπετσέτα.

Το μυαλό του κόσμου, άλλαξε μόλις μπήκαν τα Social media, στη ζωή μας, γιατί παλια όταν εσυ πηφαινες στη Μυκονο, δεν το διαφημιζες, πηγαινες για τη παρτη σου.

Ουτε οι φίλοι σου σε ζήλευαν επειδή πηγες . Ακόμα υπήρχε λογική στον κόσμο, αυτός που δε μπορουσε να παει στη Μυκονο, δεν πηγαινε .

Τώρα θα μπει ο αλλος στο Instagram, θα δει εσένα που πηγες στο Παρίσι, θα ζηλέψει, θα θέλει να παει κι αυτός, καλά και ντε, αλλά δεν θα μπορεί να παει .

Ο πεινασμενος καρβέλια ονειρευεται.

Το 95 εως το 2007 , τα πραγματα δεν ήταν έτσι, όποιος είχε πηγαινε , αν δεν είχες δεν πηγαινες .

Στη Μυκονο και στη Σαντορίνη, ήταν γεμάτο Έλληνες, τώρα είναι γεμάτο Άραβες, Αμερικάνους και Κινέζους.

Απλά τώρα έχει καθήσει η οικονομία, οι επιχειρηματίες στο τουρισμό, πληρωνουν για να τους φέρουν κόσμο που να μπορεί να πληρώσει, τα 250 ευρώ το βράδυ στη Σαντορίνη πχ , και κανέναν δεν το νοιάζει, αν εσυ ή εγώ δεν έχω να παω .

Επισης όλα ακριβαινουν κάθε μέρα, και αυτό πνίγει τον κόσμο

Η νοοτροπία πρεπει να αλλάξει, αλλά το μυαλό το έχουν κάψει τα Media :cool:

alma

Member
Πάντως και το εξοχικό αν είναι σε τουριστική περιοχή δεν είναι φτηνό αλλά έχει κόστος συντήρησης και απόκτησης αν δεν το κληρονόμησες.

Ξέρω κόσμο με καταγωγή από Κυκλάδες ή ορεινούς προορισμούς τύπου ορεινή Αρκαδία ή Ζαγοροχώρια που κάποτε οι πρόγονοι τους πούλησαν τα πατρικά και τώρα θέλουν μια περιουσία για να ξαναγοράσουν στις ίδιες περιοχές...μη σου πω πόσο έδωσε ένας για 45τμ στην Πάρο...

Τώρα με τόσους Ισραηλινούς,Κινέζους, Άραβες που επενδύουν στη χώρα, καθόλου εύκολο δεν είναι να πάρεις εξοχικό κάπου τουριστικά. Απλώς είναι ίσως καλύτερη επένδυση από το ταξίδι επειδή ανεβαίνει η αξία του ακινήτου..

Georgie

Member
Εγώ όπου έχω παει , εχω δει Άγγλους, Γερμανούς, να τρωνε συντηρητικά, μετρημένα δηλαδή, δεν πετανε ουτε τη χαρτοπετσέτα.
Ζω περίπου 30 χρονια εξωτερικό
Περίπου 10 Αγγλια στο Brighton και 20 στο Δουβλινο.
Ο Βρετανός τουρίστας θα ξοδέψει στις διακοπές όσα εχει χωρις σκέψη.Αν περνάει και καλα φτάνει σε όρια οικονομικής καταστροφής 😀
Ο Ιρλανδός ακομα περισσότερα.
Αυτοί που ειναι γενικα πιο σφιγμενοι απο την δική μου εμπειρία στο τουριστικο τομέα όταν εργαζόμουν νεαρός στην Ίμπιζα ειναι Γάλλοι Ιταλοί.
Αλλα οι Ιταλοι ταξιδεύουν παντού.

psilos3

Member
Επόμενο Ταξίδι
;
Ταξίδι-Όνειρο
Αναζητείται!
Έχω δει ουκ ολίγες φορές Ιταλούς στα Δωδεκάνησα και τα Επτάνησα να συμπεριφέρονται όσο πιο φτηνιάρικα γίνεται με τους μαγαζάτορες να ρίχνουν αναθέματα, τύπου επτά άτομα σε ταβέρνα στους Λειψούς, ένα μικρό μπουκάλι ούζο. Καλό είναι να μη τσουβαλιάζουμε βέβαια αλλά οι συγκεκριμένοι μου έχουν δώσει κακή εντύπωση, εξαιρόντας βέβαια τους σκαφάτους.

alma

Member
Έχω δει ουκ ολίγες φορές Ιταλούς στα Δωδεκάνησα και τα Επτάνησα να συμπεριφέρονται όσο πιο φτηνιάρικα γίνεται με τους μαγαζάτορες να ρίχνουν αναθέματα, τύπου επτά άτομα σε ταβέρνα στους Λειψούς, ένα μικρό μπουκάλι ούζο. Καλό είναι να μη τσουβαλιάζουμε βέβαια αλλά οι συγκεκριμένοι μου έχουν δώσει κακή εντύπωση, εξαιρόντας βέβαια τους σκαφάτους.
Στην Αμοργό Γάλλοι απαιτούσαν να κάτσουν περίπου 10 άτομα σε ταβέρνα πάνω στη θάλασσα,πρώτη σειρά, να μην φάνε τίποτα και να μοιραστούν 2 κουτάκια αναψυκτικό και οι 10. Δεν πιστεύαμε τι ακούγαμε.

Eagle Fly

Member
Ζω περίπου 30 χρονια εξωτερικό
Περίπου 10 Αγγλια στο Brighton και 20 στο Δουβλινο.
Ο Βρετανός τουρίστας θα ξοδέψει στις διακοπές όσα εχει χωρις σκέψη.Αν περνάει και καλα φτάνει σε όρια οικονομικής καταστροφής 😀
Ο Ιρλανδός ακομα περισσότερα.
Αυτοί που ειναι γενικα πιο σφιγμενοι απο την δική μου εμπειρία στο τουριστικο τομέα όταν εργαζόμουν νεαρός στην Ίμπιζα ειναι Γάλλοι Ιταλοί.
Αλλα οι Ιταλοι ταξιδεύουν παντού.
Μπορεί να έχεις δίκιο, απλά άλλος τουρίστας παει στο Λάχανα, άλλος στη Μυκονο.
Ναι είναι και σε τι κατηγορία χρημάτων είναι ο καθένας, δηλαδή σε τι οικονομική τάξη είναι :cool:

Sanna1971

Member
Επόμενο Ταξίδι
Κάρπαθος
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτικη
Το 95 εως το 2007 , τα πραγματα δεν ήταν έτσι, όποιος είχε πηγαινε , αν δεν είχες δεν πηγαινες .
"ΠΕΙΡΑΙΩΣ FINANCIAL HOLDINGS Α.Ε.
Διακοποδάνειο 6000 ευρώ από την Τράπεζα Πειραιώς
Η Τράπεζα Πειραιώς ξεκίνησε την χορήγηση του Διακοποδανείου της από την Δευτέρα 23 Ιουνίου 2003. Αξιοποιώντας την απελευθέρωση της Καταναλωτικής Πίστης, η Τράπεζα χορηγεί Διακοποδάνειο μέχρι ευρώ 6.000, με προνομιακό επιτόκιο 6% για τους 2 πρώτους μήνες και επιτόκιο 9,75% για την υπόλοιπη διάρκεια. Η μέγιστη διάρκεια του δανείου είναι 48 μήνες.
Έτσι εύκολα και οικονομικά ο καταναλωτής μπορεί τώρα να λάβει μεγαλύτερο κεφάλαιο για να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες της καλοκαιρινής περιόδου."

Για να μην ξεχνιόμαστε...
Και υπάρχουν και παλιότερες ανάλογες διαφημίσεις της Εθνικής.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
34.101
Μέλη
39.847
Νεότερο μέλος
lefteris06

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom