Έτσι ακριβώς. Τα ίδια περίπου δίνω και εγώ για επιχειρηματικό λογαριασμό. Εν τω μεταξύ μας ξεζουμίζουν στα κόστη και τις προμήθειες και το κόστος περνάει στον καταναλωτή.Όχι καλέ, ποια καρτέλ? Οι άνθρωποι έχουν ωραίες και καινοτόμες ιδέες και καλά κάνουν και κερδίζουν.
![]()
![]()
![]()
Αυτοί καλά ξεκίνησαν αλλά βάλανε 10€ ανά μήνα κόστος για να έχεις επιχειρηματικό λογαριασμό και να μπορείς να δέχεσαι εμβάσματα... Και pos στον υπολογιστή δεν μπορούν να έχουν αρκετοί κλάδοι... Είναι πρακτικό το θέμα.Μήπως να βλέπατε τη λύση της viva wallet μέσω pc; Ούτε pos, ούτε τίποτε...
Το ότι πείστηκε ο κόσμος να πληρώνει - και μάλιστα φανατικά γιατί νομίζει ότι κερδίζει - τα πάντα με κάρτα οφείλεται πολύ από απλά στο σύστημα στο οποίο έχουμε κληθεί να ζήσουμε. Καπιταλισμός λέγεται και βιώνουμε ένα άθλιο παρακλάδι του, τον νεοφιλελευθερισμό. Ως γνωστόν, ο νεοφιλελευθερισμός μετατρέπει τους ανθρώπους σε ιδιώτες, άρα σε ηλίθιους-idiots. Γενικά, όλα τα “συστήματα” θέλουν ηλίθιους, επί του παρόντος έχουμε καταντήσει ζόμπι του νεοφιλελευθερισμού.Έτσι ακριβώς. Τα ίδια περίπου δίνω και εγώ για επιχειρηματικό λογαριασμό. Εν τω μεταξύ μας ξεζουμίζουν στα κόστη και τις προμήθειες και το κόστος περνάει στον καταναλωτή.
Ο καταναλωτής από την άλλη παίρνει μια επιστροφή , πόντους ή οτιδήποτε όταν πληρώνει με κάρτα, και νομίζει ότι βγαίνει κερδισμένος , όταν αυτά τα έχει ήδη πληρώσει. Θα μου πεις να πληρώσει τα ίδια με μετρητά όταν μπορεί να κερδίσει κάτι? Όχι απλά να σκεφτεί ότι η άνοδος των τιμών εμπεριέχει και ένα μικρό νταβατζιλίκι στις τράπεζες.
Και προφανώς δεν είναι για την φοροδιαφυγή...
Εγώ μετρητά πληρώνω όσο μπορώ και ζητάω απόδειξη οπουδήποτε αν δεν μου φέρουν. Στο χέρι του καθενός είναι να ζητάει παραστατικό. Τα άλλα τα ακούω βερεσε.
Το παραμύθι φοροδιαφυγης σβήνει πολύ απλά όταν δεν υπάρχει κίνητρο στον καταναλωτή να πάρει παραστατικό. Άρα σε μεγάλα ποσά πείτε μου εσείς πόσοι θα κοιτάξουν να δώσουν ΦΠΑ, όταν μπορούν να το γλυτώσουν.
Την χώρα την παίζουν μπαλάρα 4-5 καρτέλ με την ανοχή την δική μας και των πολιτικών για να μην βγάλω κάποιον από το κάδρο. Το θέμα είναι ότι εμείς πληρώνουμε πάντα το μάρμαρο...
Αυτοί καλά ξεκίνησαν αλλά βάλανε 10€ ανά μήνα κόστος για να έχεις επιχειρηματικό λογαριασμό και να μπορείς να δέχεσαι εμβάσματα... Και pos στον υπολογιστή δεν μπορούν να έχουν αρκετοί κλάδοι... Είναι πρακτικό το θέμα.
Τα 10 ευρώ ανά μήνα τα κατάργησαν [εφόσον δεν έχεις ΙΒΑΝ επαγγελματικό (μπορείς να τον αρνηθείς) και δέχεσαι μόνο πληρωμή με κάρτα].Έτσι ακριβώς. Τα ίδια περίπου δίνω και εγώ για επιχειρηματικό λογαριασμό. Εν τω μεταξύ μας ξεζουμίζουν στα κόστη και τις προμήθειες και το κόστος περνάει στον καταναλωτή.
Ο καταναλωτής από την άλλη παίρνει μια επιστροφή , πόντους ή οτιδήποτε όταν πληρώνει με κάρτα, και νομίζει ότι βγαίνει κερδισμένος , όταν αυτά τα έχει ήδη πληρώσει. Θα μου πεις να πληρώσει τα ίδια με μετρητά όταν μπορεί να κερδίσει κάτι? Όχι απλά να σκεφτεί ότι η άνοδος των τιμών εμπεριέχει και ένα μικρό νταβατζιλίκι στις τράπεζες.
Και προφανώς δεν είναι για την φοροδιαφυγή...
Εγώ μετρητά πληρώνω όσο μπορώ και ζητάω απόδειξη οπουδήποτε αν δεν μου φέρουν. Στο χέρι του καθενός είναι να ζητάει παραστατικό. Τα άλλα τα ακούω βερεσε.
Το παραμύθι φοροδιαφυγης σβήνει πολύ απλά όταν δεν υπάρχει κίνητρο στον καταναλωτή να πάρει παραστατικό. Άρα σε μεγάλα ποσά πείτε μου εσείς πόσοι θα κοιτάξουν να δώσουν ΦΠΑ, όταν μπορούν να το γλυτώσουν.
Την χώρα την παίζουν μπαλάρα 4-5 καρτέλ με την ανοχή την δική μας και των πολιτικών για να μην βγάλω κάποιον από το κάδρο. Το θέμα είναι ότι εμείς πληρώνουμε πάντα το μάρμαρο...
Αυτοί καλά ξεκίνησαν αλλά βάλανε 10€ ανά μήνα κόστος για να έχεις επιχειρηματικό λογαριασμό και να μπορείς να δέχεσαι εμβάσματα... Και pos στον υπολογιστή δεν μπορούν να έχουν αρκετοί κλάδοι... Είναι πρακτικό το θέμα.
Mην ξεχνάτε ότι για τους μισθωτούς αναγκαστικά το 30% πρέπει να περνάει με κάρτα για να χτίσεις το αφορολόγητο. Κανένα μαγαζί πια δεν ρισκάρει να μην εκδόσει απόδειξη. Με γιατρούς όμως, τεχνίτες, μηχανικούς κλπ εκεί το μαύρο χρήμα κάνει πάρτυ. Οι μεγάλες εταιρείες μαγειρεύουν τα κέρδη με τα έξοδα και τα υπόλοιπα αποθήκης, οι μικρές κλάφτα Χαράλαμπε.Το ότι πείστηκε ο κόσμος να πληρώνει - και μάλιστα φανατικά γιατί νομίζει ότι κερδίζει - τα πάντα με κάρτα οφείλεται πολύ από απλά στο σύστημα στο οποίο έχουμε κληθεί να ζήσουμε. Καπιταλισμός λέγεται και βιώνουμε ένα άθλιο παρακλάδι του, τον νεοφιλελευθερισμό. Ως γνωστόν, ο νεοφιλελευθερισμός μετατρέπει τους ανθρώπους σε ιδιώτες, άρα σε ηλίθιους-idiots. Γενικά, όλα τα “συστήματα” θέλουν ηλίθιους, επί του παρόντος έχουμε καταντήσει ζόμπι του νεοφιλελευθερισμού.
Ο περισσότερος κόσμος υποχρεώθηκε να πληρώνει με κάρτες γιατί αλλιώς τρώει χαράτσι από την εφορία. Προσωπικά ούτε που θα ακουμπούσα κάρτα αλλιώς. Και πάλι όταν συμπληρώνω το πόσο που είναι απαραίτητο η κάρτα παροπλίζεται. Δε θα μπω καν στο θέμα της φοροδιαφυγής και στα φούμαρα που μας ταϊζουν όλοι εδώ και πολλα χρόνια.Το ότι πείστηκε ο κόσμος να πληρώνει - και μάλιστα φανατικά γιατί νομίζει ότι κερδίζει
Μπορεις να αρνηθείς επαγγελματικό λογαριασμό μόνο αν είσαι ατομική. Άρα εταιρείες ΟΕ, ΕΕ , ΙΚΕ κτλπ είναι έξω.Τα 10 ευρώ ανά μήνα τα κατάργησαν [εφόσον δεν έχεις ΙΒΑΝ επαγγελματικό (μπορείς να τον αρνηθείς) και δέχεσαι μόνο πληρωμή με κάρτα].
Ακριβώς!Mην ξεχνάτε ότι για τους μισθωτούς αναγκαστικά το 30% πρέπει να περνάει με κάρτα για να χτίσεις το αφορολόγητο. Κανένα μαγαζί πια δεν ρισκάρει να μην εκδόσει απόδειξη. Με γιατρούς όμως, τεχνίτες, μηχανικούς κλπ εκεί το μαύρο χρήμα κάνει πάρτυ. Οι μεγάλες εταιρείες μαγειρεύουν τα κέρδη με τα έξοδα και τα υπόλοιπα αποθήκης, οι μικρές κλάφτα Χαράλαμπε.
Δεν πείστηκε. Τον ανάγκασαν. Τώρα οποίος είναι φανατικός να πληρώνει με κάρτα και δεν αντιλαμβάνεται ότι οι τράπεζες οικονομάνε πάνω στις τσέπες επιχειρήσεων και καταναλωτών, το συζητάμε για περι zombie!Το ότι πείστηκε ο κόσμος να πληρώνει - και μάλιστα φανατικά γιατί νομίζει ότι κερδίζει - τα πάντα με κάρτα οφείλεται πολύ από απλά στο σύστημα στο οποίο έχουμε κληθεί να ζήσουμε. Καπιταλισμός λέγεται και βιώνουμε ένα άθλιο παρακλάδι του, τον νεοφιλελευθερισμό. Ως γνωστόν, ο νεοφιλελευθερισμός μετατρέπει τους ανθρώπους σε ιδιώτες, άρα σε ηλίθιους-idiots. Γενικά, όλα τα “συστήματα” θέλουν ηλίθιους, επί του παρόντος έχουμε καταντήσει ζόμπι του νεοφιλελευθερισμού.
Ελα μια βολτα απο το τοπικ Alpha bonus. Εδω στο φορουμ κερδιζουμε χιλιαδες ευρω τον χρονο λογω χρησης καρτας.Το ότι πείστηκε ο κόσμος να πληρώνει - και μάλιστα φανατικά γιατί νομίζει ότι κερδίζει - τα πάντα με κάρτα
Και κάπως έτσι ερχόμαστε στα λεγόμενα μας. Οι κάρτες χρησιμοποιούνται για να κερδίζουν οι τράπεζες και όχι για να παταχθεί η φοροδιαφυγή.Ελα μια βολτα απο το τοπικ Alpha bonus. Εδω στο φορουμ κερδιζουμε χιλιαδες ευρω τον χρονο λογω χρησης καρτας.
Πληρωνω ακομη γιατρους μαυρα, οπως πληρωνα ως περσι τα φροντιστηρια, συνηθως 15% ως 20% φθηνοτερα. Αλλα γιατι να πληρωσω μαυρα cash οπου δεν μου κανουν εκπτωση κι η τιμη ειναι ιδια? Για κοροιδα ψαχνουν?
Δεν ισχύει. Αλλα αυτό που προσπαθούν να μας πείσουν ότι για τα χάλια της ελληνικής οικονομίας φταίει το συνοικιακό μαγαζάκι που προσπαθεί να μείνει ανοιχτόΚανένα μαγαζί πια δεν ρισκάρει να μην εκδόσει απόδειξη.
Με τόσα mini Σκλαβενίτης, Βασιλόπουλος και My market, που έχουν ξεφυτρωσει στις γειτονιές, έβαλαν τέλος στα μαγαζάκια - ψιλικατζίδικα, δυστυχώς.Αλλα αυτό που προσπαθούν να μας πείσουν ότι για τα χάλια της ελληνικής οικονομίας φταίει το συνοικιακό μαγαζάκι που προσπαθεί να μείνει ανοιχτό