πληθωρισμός - αισχροκέρδεια - τσιγκουνιές παντού

paykopete

Member
Όχι καλέ, ποια καρτέλ? Οι άνθρωποι έχουν ωραίες και καινοτόμες ιδέες και καλά κάνουν και κερδίζουν.

🥳 🥳 🥳
Έτσι ακριβώς. Τα ίδια περίπου δίνω και εγώ για επιχειρηματικό λογαριασμό. Εν τω μεταξύ μας ξεζουμίζουν στα κόστη και τις προμήθειες και το κόστος περνάει στον καταναλωτή.
Ο καταναλωτής από την άλλη παίρνει μια επιστροφή , πόντους ή οτιδήποτε όταν πληρώνει με κάρτα, και νομίζει ότι βγαίνει κερδισμένος , όταν αυτά τα έχει ήδη πληρώσει. Θα μου πεις να πληρώσει τα ίδια με μετρητά όταν μπορεί να κερδίσει κάτι? Όχι απλά να σκεφτεί ότι η άνοδος των τιμών εμπεριέχει και ένα μικρό νταβατζιλίκι στις τράπεζες.
Και προφανώς δεν είναι για την φοροδιαφυγή...
Εγώ μετρητά πληρώνω όσο μπορώ και ζητάω απόδειξη οπουδήποτε αν δεν μου φέρουν. Στο χέρι του καθενός είναι να ζητάει παραστατικό. Τα άλλα τα ακούω βερεσε.
Το παραμύθι φοροδιαφυγης σβήνει πολύ απλά όταν δεν υπάρχει κίνητρο στον καταναλωτή να πάρει παραστατικό. Άρα σε μεγάλα ποσά πείτε μου εσείς πόσοι θα κοιτάξουν να δώσουν ΦΠΑ, όταν μπορούν να το γλυτώσουν.
Την χώρα την παίζουν μπαλάρα 4-5 καρτέλ με την ανοχή την δική μας και των πολιτικών για να μην βγάλω κάποιον από το κάδρο. Το θέμα είναι ότι εμείς πληρώνουμε πάντα το μάρμαρο...

Μήπως να βλέπατε τη λύση της viva wallet μέσω pc; Ούτε pos, ούτε τίποτε...
Αυτοί καλά ξεκίνησαν αλλά βάλανε 10€ ανά μήνα κόστος για να έχεις επιχειρηματικό λογαριασμό και να μπορείς να δέχεσαι εμβάσματα... Και pos στον υπολογιστή δεν μπορούν να έχουν αρκετοί κλάδοι... Είναι πρακτικό το θέμα.

Last edited:
Έτσι ακριβώς. Τα ίδια περίπου δίνω και εγώ για επιχειρηματικό λογαριασμό. Εν τω μεταξύ μας ξεζουμίζουν στα κόστη και τις προμήθειες και το κόστος περνάει στον καταναλωτή.
Ο καταναλωτής από την άλλη παίρνει μια επιστροφή , πόντους ή οτιδήποτε όταν πληρώνει με κάρτα, και νομίζει ότι βγαίνει κερδισμένος , όταν αυτά τα έχει ήδη πληρώσει. Θα μου πεις να πληρώσει τα ίδια με μετρητά όταν μπορεί να κερδίσει κάτι? Όχι απλά να σκεφτεί ότι η άνοδος των τιμών εμπεριέχει και ένα μικρό νταβατζιλίκι στις τράπεζες.
Εγώ μετρητά πληρώνω όσο μπορώ και ζητάω απόδειξη οπουδήποτε αν δεν μου φέρουν. Στο χέρι του καθενός είναι να ζητάει παραστατικό. Τα άλλα τα ακούω βερεσε.
Το παραμύθι φοροδιαφυγης σβήνει πολύ απλά όταν δεν υπάρχει κίνητρο στον καταναλωτή να πάρει παραστατικό. Άρα σε μεγάλα ποσά πείτε μου εσείς πόσοι θα κοιτάξουν να δώσουν ΦΠΑ, όταν μπορούν να το γλυτώσουν.
Την χώρα την παίζουν μπαλάρα 4-5 καρτέλ με την ανοχή την δική μας και των πολιτικών για να μην βγάλω κάποιον από το κάδρο. Το θέμα είναι ότι εμείς πληρώνουμε πάντα το μάρμαρο...

Αυτοί καλά ξεκίνησαν αλλά βάλανε 10€ ανά μήνα κόστος για να έχεις επιχειρηματικό λογαριασμό και να μπορείς να δέχεσαι εμβάσματα... Και pos στον υπολογιστή δεν μπορούν να έχουν αρκετοί κλάδοι... Είναι πρακτικό το θέμα.
Το ότι πείστηκε ο κόσμος να πληρώνει - και μάλιστα φανατικά γιατί νομίζει ότι κερδίζει - τα πάντα με κάρτα οφείλεται πολύ από απλά στο σύστημα στο οποίο έχουμε κληθεί να ζήσουμε. Καπιταλισμός λέγεται και βιώνουμε ένα άθλιο παρακλάδι του, τον νεοφιλελευθερισμό. Ως γνωστόν, ο νεοφιλελευθερισμός μετατρέπει τους ανθρώπους σε ιδιώτες, άρα σε ηλίθιους-idiots. Γενικά, όλα τα “συστήματα” θέλουν ηλίθιους, επί του παρόντος έχουμε καταντήσει ζόμπι του νεοφιλελευθερισμού.

Kor75

Member

Τα 10 ευρώ ανά μήνα τα κατάργησαν [εφόσον δεν έχεις ΙΒΑΝ επαγγελματικό (μπορείς να τον αρνηθείς) και δέχεσαι μόνο πληρωμή με κάρτα].

evaT

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία
Το ότι πείστηκε ο κόσμος να πληρώνει - και μάλιστα φανατικά γιατί νομίζει ότι κερδίζει - τα πάντα με κάρτα οφείλεται πολύ από απλά στο σύστημα στο οποίο έχουμε κληθεί να ζήσουμε. Καπιταλισμός λέγεται και βιώνουμε ένα άθλιο παρακλάδι του, τον νεοφιλελευθερισμό. Ως γνωστόν, ο νεοφιλελευθερισμός μετατρέπει τους ανθρώπους σε ιδιώτες, άρα σε ηλίθιους-idiots. Γενικά, όλα τα “συστήματα” θέλουν ηλίθιους, επί του παρόντος έχουμε καταντήσει ζόμπι του νεοφιλελευθερισμού.
Mην ξεχνάτε ότι για τους μισθωτούς αναγκαστικά το 30% πρέπει να περνάει με κάρτα για να χτίσεις το αφορολόγητο. Κανένα μαγαζί πια δεν ρισκάρει να μην εκδόσει απόδειξη. Με γιατρούς όμως, τεχνίτες, μηχανικούς κλπ εκεί το μαύρο χρήμα κάνει πάρτυ. Οι μεγάλες εταιρείες μαγειρεύουν τα κέρδη με τα έξοδα και τα υπόλοιπα αποθήκης, οι μικρές κλάφτα Χαράλαμπε.

Sanna1971

Member
Επόμενο Ταξίδι
Κάρπαθος
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτικη
Το ότι πείστηκε ο κόσμος να πληρώνει - και μάλιστα φανατικά γιατί νομίζει ότι κερδίζει
Ο περισσότερος κόσμος υποχρεώθηκε να πληρώνει με κάρτες γιατί αλλιώς τρώει χαράτσι από την εφορία. Προσωπικά ούτε που θα ακουμπούσα κάρτα αλλιώς. Και πάλι όταν συμπληρώνω το πόσο που είναι απαραίτητο η κάρτα παροπλίζεται. Δε θα μπω καν στο θέμα της φοροδιαφυγής και στα φούμαρα που μας ταϊζουν όλοι εδώ και πολλα χρόνια.

paykopete

Member
Τα 10 ευρώ ανά μήνα τα κατάργησαν [εφόσον δεν έχεις ΙΒΑΝ επαγγελματικό (μπορείς να τον αρνηθείς) και δέχεσαι μόνο πληρωμή με κάρτα].
Μπορεις να αρνηθείς επαγγελματικό λογαριασμό μόνο αν είσαι ατομική. Άρα εταιρείες ΟΕ, ΕΕ , ΙΚΕ κτλπ είναι έξω.
Λογαριασμό να δέχεσαι εμβάσματα χρειάζονται αρκετοί. Έξω και αυτοί.
Pos φυσικό πάλι χρειάζονται αρκετοί.
Καταλαβαίνω τι λες αλλά αυτό το πλαίσιο που αναφέρεις μέσω της viva είναι για πολύ μικρό ποσοστό επαγγελματιών... Οι υπόλοιποι μας γλεντανε οι 4 συστημικές!

Mην ξεχνάτε ότι για τους μισθωτούς αναγκαστικά το 30% πρέπει να περνάει με κάρτα για να χτίσεις το αφορολόγητο. Κανένα μαγαζί πια δεν ρισκάρει να μην εκδόσει απόδειξη. Με γιατρούς όμως, τεχνίτες, μηχανικούς κλπ εκεί το μαύρο χρήμα κάνει πάρτυ. Οι μεγάλες εταιρείες μαγειρεύουν τα κέρδη με τα έξοδα και τα υπόλοιπα αποθήκης, οι μικρές κλάφτα Χαράλαμπε.
Ακριβώς!
Καρτα μόνο σούπερ για να φτάσω το 30%.

Δεν πείστηκε. Τον ανάγκασαν. Τώρα οποίος είναι φανατικός να πληρώνει με κάρτα και δεν αντιλαμβάνεται ότι οι τράπεζες οικονομάνε πάνω στις τσέπες επιχειρήσεων και καταναλωτών, το συζητάμε για περι zombie!

Τράπεζες: Κέρδη ρεκόρ 4,5 δισ. το 2024 και υπέρβαση όλων των στόχων

Τα καθαρά κέρδη των τεσσάρων συστημικών τραπεζών το 2024 ανήλθαν σε 4,532 δισ. ευρώ έναντι 3,645 δισ. ευρώ το 2023, αυξημένα κατά 24,33%. Κοινώς και πέρσι και χειρότερα!

Την ίδια στιγμή οι στρεβλώσεις στην Τραπεζική αγορά συνεχίζονται: τα έσοδα από τις προμήθειες για τις συστημικές τράπεζες ανέρχονται στα 2,15 δισ. το 2024, ενώ τα προηγούμενα χρόνια ανέρχονταν σε 1,80 δισ. το 2023, 1,66 δισ. το 2022, 1,51 δισ. το 2021 και 1,25 δισ. το 2020, παρατηρείται δηλαδή μεγάλη αύξηση.

Κοινώς τα μισά κέρδη είναι από τις προμήθειες...

Last edited:

James

Member
Επόμενο Ταξίδι
Μόνο Σάμο παιδιά
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Όσοι λέτε για το viva wallet. Είχα τέτοιες σκέψεις, όπως και για soft pos της payzee. Αλλά το πρόβλημα είναι ότι τραπεζικό λογαριασμό είμαι υποχρεωμένος να έχω, ακόμα και σε ατομική νομίζω. Χωρίς να παίζει ρόλο αν έχω ή όχι φυσικό pos.
Αν ήμουν σίγουρος ότι με το payzee πχ, που από πίσω είναι η cosmote payments νομίζω, δεν θα είχα κανένα θέμα και θα ήμουν 100% νόμιμος, θα έκλεινα άμεσα και τον τραπεζικό μου λογαριασμό, και θα τους έστελνα πακέτο το pos τους.

Και είναι και κάτι ακόμα. Χωρίς iban από συστημική τράπεζα, δεν είμαι σίγουρος ότι σε μια υποθετική μελλοντική επιδότηση, θα δεχτεί το κράτος τότε ένα iban του payzee ή κάτι αντίστοιχο.

Γίνεται μεγάλο πάρτυ εις βάρος μας από τον συγκεκριμένο κλάδο (καλά όχι ότι στους άλλους τρέχουμε ανέμελοι στα λιβάδια), και όποιος δεν το βλέπει ή ζει σε άλλο κόσμο ή...από κάπου κερδίζει και αυτός.

Ξέρω, δυσφημίζω τη χώρα, άλλωστε όλα εδώ είναι....Ζάαααχαρηηηη!

paefstra

Member
Το ότι πείστηκε ο κόσμος να πληρώνει - και μάλιστα φανατικά γιατί νομίζει ότι κερδίζει - τα πάντα με κάρτα
Ελα μια βολτα απο το τοπικ Alpha bonus. Εδω στο φορουμ κερδιζουμε χιλιαδες ευρω τον χρονο λογω χρησης καρτας.
Πληρωνω ακομη γιατρους μαυρα, οπως πληρωνα ως περσι τα φροντιστηρια, συνηθως 15% ως 20% φθηνοτερα. Αλλα γιατι να πληρωσω μαυρα cash οπου δεν μου κανουν εκπτωση κι η τιμη ειναι ιδια? Για κοροιδα ψαχνουν?

paykopete

Member
Ελα μια βολτα απο το τοπικ Alpha bonus. Εδω στο φορουμ κερδιζουμε χιλιαδες ευρω τον χρονο λογω χρησης καρτας.
Πληρωνω ακομη γιατρους μαυρα, οπως πληρωνα ως περσι τα φροντιστηρια, συνηθως 15% ως 20% φθηνοτερα. Αλλα γιατι να πληρωσω μαυρα cash οπου δεν μου κανουν εκπτωση κι η τιμη ειναι ιδια? Για κοροιδα ψαχνουν?
Και κάπως έτσι ερχόμαστε στα λεγόμενα μας. Οι κάρτες χρησιμοποιούνται για να κερδίζουν οι τράπεζες και όχι για να παταχθεί η φοροδιαφυγή.

Οτι "γλυτωνεις" απο φπα και φοροδιαφυγη επιχειρηματιων που δεν σου δινουν παραστατικο σημαινει ελλειψη εσοδων για το κρατος. Αρα σημαινει αυξηση φορων η μικροτερος προυπολογισμος σε δημοσιες υπηρεσιες. Αρα μεγαλυτερο κοστος μακροπροθεσμα σε ιδιωτικες υπηρεσιες (πχ φροντιστηρια, γιατρους κτλπ) αντι για τις δημοσιες που υποβαθμιζονται .
Οτι "κερδιζεις" απο καρτες, το εχεις πληρωσει πανω κατω με τις προμηθειες. Μην κοιταζετε το αμεσο "κερδος" αλλα το εμμεσο. Καταλαβαινω το σκεπτικο απλα δεν ειναι ολα τοσο ροδινα!
Καθε χρονο η αγοραστικη δυναμη μειωνεται, ειδικα τα τελευταια χρονια, το συστημα δεν το κερδιζουμε, ειναι απλα μαθηματικα. Μονο η αυξηση εισοδηματος μπορει να το αντιστρεψει αλλα και αυτο εχει τα δικα του "κοστη".
Τωρα αν κανουμε τα αδυνατα δυνατα, πληρωνουμε με τους ποντους της μια καρτας η της αλλης η χιλια δυο, η μεγαλη εικονα δεν αλλαζει. Κερδιζουμε βραχυπροθεσμα αλλα χανουμε η ειμαστε στα ιδια, μακροπροθεσμα. Αν κερδιζαμε με την χρηση καρτων, τοτε οι τραπεζες θα δειχνανε ζημιες στο κομματι των προμηθειων και οχι υπερκερδη.
Ειναι κατι σαν το πρακτορειο που ρωτας αυτους που παιζουν : πως παει, βγαινει τπτ? Σου λενε ολοι ειναι κερδισμενοι... Και απορεις μετα πως δειχνει κερδη ο Οπαπ :haha:

Προφανως ο καθενας κοιταζει το συμφερον του και τι μπορει να γλυτωσει κτλπ, απλα καλο ειναι να το βλεπουμε οσο το δυνατον σφαιρικα και μακροπροθεσμα και αυτο δεν παει προσωπικα απλα για την κουβεντα που εχουμε αναπτυξει.

Last edited:

Sanna1971

Member
Επόμενο Ταξίδι
Κάρπαθος
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτικη
Κανένα μαγαζί πια δεν ρισκάρει να μην εκδόσει απόδειξη.
Δεν ισχύει. Αλλα αυτό που προσπαθούν να μας πείσουν ότι για τα χάλια της ελληνικής οικονομίας φταίει το συνοικιακό μαγαζάκι που προσπαθεί να μείνει ανοιχτό
γλιτώνοντας 1000 ευρώ ΦΠΑ (τυχαίο ποσό)... Ε όχι! Μεγαλώσαμε πολύ για να πιστευουμε πια τα παραμύθια. Και δεν έχω ούτε μαγαζί ούτε είμαι ελεύθερος επαγγελματίας. Είμαι ένας απλός πολίτης που με βάζουν να κάνω το χωροφύλακα στους υπόλοιπους για να καλυφθεί η ανικανότητα του κρατικού μηχανισμού. Σε όλα τα πεδία. Να καρφώνω τα beachμπαρα, να καρφώνω τον επιχειρηματία που δεν κόβει απόδειξη, να καρφώνω αυτόν που χτίζει παράνομα όπου θέλει... Έλεος πια. Να μου κόψουν μηνιάτικο, να μου δώσουν και μια μαύρη κουκούλα και να ξαμοληθώ. Και θα τους κόψω και απόδειξη :bleh:

Eagle Fly

Member
Αλλα αυτό που προσπαθούν να μας πείσουν ότι για τα χάλια της ελληνικής οικονομίας φταίει το συνοικιακό μαγαζάκι που προσπαθεί να μείνει ανοιχτό
Με τόσα mini Σκλαβενίτης, Βασιλόπουλος και My market, που έχουν ξεφυτρωσει στις γειτονιές, έβαλαν τέλος στα μαγαζάκια - ψιλικατζίδικα, δυστυχώς.

Απαράδεκτο να αφήνουν μέσα στις γειτονιές να ανοίγουν :cool:

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
34.107
Μέλη
39.867
Νεότερο μέλος
king2009

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα