Τουρκία πληροφορίες για Σμύρνη και Αλικαρνασσό

harilander

Member
Μηνύματα
559
Likes
443
Επόμενο Ταξίδι
βλέπουμε...
Ταξίδι-Όνειρο
χώρα του ποτέ
Αν και ο καιρός αυτή την στιγμή είναι συννεφιασμένος , από την πόλη της Χίου διακρίνονται αρκετά καθαρά τα Τουρκικά παράλια και όπως τα χαζεύω ο διάολος μου έβαλε ιδέες!!
Επειδή αρκετά συχνά (σχεδόν κάθε τρίμηνο )επισκέπτομαι για επαγγελματικούς λόγους την
Χίο και τη Κω αυθημερόν σκέφτομαι να το συνδυάσω με ένα Σαββατοκύριακο και να πεταχτώ απέναντι που δεν το έχω κάνει τόσο καιρό.
Το ερώτημα μου είναι το εξής:
1)από Χίο για Τσεσμέ ,που προφανώς δεν πρέπει να λέει και πολλά, να πάω Σμύρνη ή κάπου αλλού πχ Έφεσο;
2)από Κω για Αλικαρνασσό ή Μποντρούμ ή κάπου αλλού;
Ελπίζω σε βάθος χρόνου, καλά να είμαστε, να επαναληφθούν οι εξορμήσεις αλλά τι προτείνετε για «ορεκτικό»; Εντάξει διάβασα μερικά πράγματα στο φόρουμ αλλά όποιο παιδάκι έχει επισκεφτεί τα μέρη ας πει περισσότερες λεπτομέρειες, διάφορα τιπς.
Επειδή θα είμαι μόνος με ενδιαφέρουν κυρίως αξιοθέατα και λιγότερο διασκέδαση.
 

ΕΡΣΗ

Member
Μηνύματα
6.454
Likes
2.531
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Ο Τσεσμες αξιζει να του αφιερωσεις λιγη ωρα. Εχει ενα καποιο χαζι να κανεις. Πιο ενδιεφερον ειναι τα Αλατσατα: ...:: ALAATI REHBER - GUIDE ::... ολοι οι ευκαταστατοι σμυρνιοι οφειλουν να εχουν ενα ανακαινισμενο αρχοντικο ως εξοχικο εκει, οποτε αν εισαι καλοκαιρι ειναι ομορφα με τα μπαρακια του και τα ωραια εστιατορια του καθως και τα boutique hotel. Μπορεις να πας απο τον τσεσμε και με ταξι μεχρι εκει, δεν ειναι μακρια. H χερσονησος της Ερυθραιας αξιζει να την γυρισεις λιγο, εχει ενδιαφεροντα τοπια, αλλα χρειαζεσαι αυτοκινητο.
Η Εφεσος σαφως ειναι πολυ ενδιαφερουσα και αξιζει με τα χιλια. Αν βρεθεις εκει μην παραλειψεις να επισκεφθεις το Sirince Village
Η Σμυρνη ειναι μια μεγαλουπολη, δεν τρελλαθηκα κιολας, σχεδον οτι ελληνικο εχει καει, αν σε ενδιαφερουν ομως τα μουσεια το αρχαιολογικο της σφυραει.
Ο ναος του Απολλωνα στα Διδυμα Didyma - Wikipedia, the free encyclopedia ειναι εντυπωσιακοτατος, καθως και Μιλητος και Πριηνη. Αν βρεθεις εκει μην παραλειψεις να επισκεφθεις το ελληνικο χωριο Δωματα νυν Doganbey. ENGLISH Παλι οι ευκαταστατοι Σμυρνιοι ανεστησαν ενα χωριο φαντασμα.
 

marydim

Member
Μηνύματα
1.631
Likes
410
Επόμενο Ταξίδι
Μεσόγειος
Ταξίδι-Όνειρο
Δρόμος Αγ. Ιακώβου-Ισπανί
Για Μπόντρουμ δεν έχω ιδέα ακόμα αλλά μπορώ να εκφέρω γνώμη για Τσεσμέ και Σμύρνη.

Καταρχήν, μην πας Σμύρνη ντάλα κατακαλόκαιρο. Θα μετανιώσεις την ώρα και τη στιγμή που το έκανες! Δεύτερον, η πόλη έχει επενδύσει περισσότερο στη βιομηχανία και στη διασκέδαση οπότε η λέξη αξιοθέατα δεν πολυπαίζει εδώ.

Βέβαια, για ένα Σαββατοκύριακο θα πας οπότε μια μέρα όπως και να 'ναι θα περάσει.

Το Τσεσμέ είναι γοητευτικό και σίγουρα πιο τουριστικό από τη Σμύρνη. Το Κάστρο και τα καφέ-εστιατόρια γύρω από το λιμάνι αποτελούν τα σπουδαιότερα αξιοθέατα της πόλης. Τη νύχτα που το Κάστρο και τα τζαμιά είναι φωτισμένα είναι πιο όμορφα.
 

marydim

Member
Μηνύματα
1.631
Likes
410
Επόμενο Ταξίδι
Μεσόγειος
Ταξίδι-Όνειρο
Δρόμος Αγ. Ιακώβου-Ισπανί
Η Σμύρνη είναι μια δύσκολη περίπτωση. Δεν σε ξετρελαίνει αμέσως και αν έχεις πάει Κωνσταντινούπολη, ο χαρακτηρισμός "άσχημη πόλη" είναι σίγουρα ο πρώτος που σου έρχεται στο μυαλό. Πρέπει να την ζήσεις περισσότερο από λίγες ώρες για να καταλάβεις την αυθεντικότητα και την ιδιαίτερη ομορφιά της.
 

dimitr

Member
Μηνύματα
81
Likes
22
Επόμενο Ταξίδι
ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ
Ταξίδι-Όνειρο
ΛΑΤΙΝΙΚΗ ΑΜΕΡΙΚΗ
Πήγαμε στην Σμύρνη απο την Χίο το καλοκαίρι του 2007. Κλείσαμε απο γραφείο στην Χίο και μας περίμενε πούλμαν στον Τσεσμέ για την Σμύρνη, με Ελληνόφωνο ξεναγό ο οποίος είχε σπουδάσει στην Αθήνα και ήταν αρκετά δίκαιος σ αυτά που έλεγε. Η πόλη της Σμύρνης δεν έχει καμία σχέση με την πόλη που βλέπουμε σε εικόνες του ΄22. Η παραλία έχει αλλάξει εχουν γίνει επιχωματώσεις και εχει γίνει τεράστια. Μας εκαναν τουρ όλη την παραλία και μέσα στην πόλη όπου μας είπε που ήταν κάποιο σημαντικό μέρος πρίν το ΄22 καταλήξαμε κοντά στην πλατεία με το ρολόι. Από εκεί περπατήσαμε την πόλη. Στην διαδρομή απο Τσεσμέ μέχρι Σμύρνη περνά απο μερικα μέρη γνωστά Βουρλά Αλάτσατα και άλλα .
Αυτά θυμάμαι πρόχειρα τώρα.
 

harilander

Member
Μηνύματα
559
Likes
443
Επόμενο Ταξίδι
βλέπουμε...
Ταξίδι-Όνειρο
χώρα του ποτέ
ευχαριστώ για τις πληροφορίες, Ερση είσαι ζωντανή βιβλιοθηκη!!:D
 

ΕΡΣΗ

Member
Μηνύματα
6.454
Likes
2.531
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Να συνεχισω: Πηγαινοντας προς τη Σμυρνη συναντα κανεις τα Βουρλα Urla εις την τουρκικη. Λιμανακι. Εκει μπορεις να δεις το εξοχικο σπιτι του Σεφερη, τωρα ανασκευασμενο σε ξενοδοχειο.
Βορειως της Σμυρνης συναντα κανεις το χωριο Foca, Φωκαια εις την ελληνικη, το οποιο ηταν ελληνικοτατο χωριο Foca (Phocaea) & Yeni Foca, Turkey και το οποιο φερνει μια μακραιωνη ιστορια.
Νοτιως της Σμυρνης αξιζει να επισκεφθει κανεις τη λιμνη Bafa με τα βυζαντινα ερειπια πανω στα νησακια της. Μπορεις να κλεισεις και εκδρομη να σε πανω πιο μεσα να δεις και αλλα ερειπια. Lake Bafa Nature Park - Wikipedia, the free encyclopedia
Πηγαινοντας προς Αλικαρνασο συναντα κανεις πανω στον δρομο τον ναο του Ευρωμου εναν απο τους καλλιτερα διατηρημενους ναους στην Τουρκια Euromus - Wikipedia, the free encyclopedia
Δυσκολα να τα συνδυασεις ολα αυτα σε ενα Παρασκευοσαββατοκυριακο, αλλα μην ξεχνας οτι η περιοχη η οποια σε ενδιαφερει ειναι η αρχαια Ιωνια, πραγμα που σημαινει οτι εχει εξαιρετικου ενδιαφεροντος αρχαιολογικα μερη να επισκεφθει κανεις, οποτε και αυξανονται οι απαραιτητες ημερες.
Να φανταστεις οτι δεν προσθεσα σε αυτα Pammukale ( Ιεραπολις) και την Αφροδισιαδα, τα οποια ενω βρισκονται μεταξυ Σμυρνης και Αλικαρνασου ειναι αρκετα στο εσωτερικο.
 

ThanasisU2

Member
Μηνύματα
3.469
Likes
3.433
Επόμενο Ταξίδι
Brno
Ταξίδι-Όνειρο
RTW
την γλυκιά μου καλήμερα κι από εμένα, θα ήθελα να ρωτήσω κι γω κάτι σχετικό με την Σμύρνη.
έκλεισα είδη εισιτήρια για Χιο για Ιούλιο (στην αστεία τιμή των 19 ευρώ με την Hellenic Seaways) αλλά φτάνω Χίο στις 1830 κι το τελευταίο βαπόρι της Ertürk για Τσεσμε φεύγει στις 1700.
υπάρχει κανένα άλλο βαπόρι ποιο μετά ή εστω κάποιά φθηνή διαμονή στην Χίο για να περάσουμε τν νύχτα?

ευχαριστώ!
 

harilander

Member
Μηνύματα
559
Likes
443
Επόμενο Ταξίδι
βλέπουμε...
Ταξίδι-Όνειρο
χώρα του ποτέ
νομίζω οτι και τα Ελληνικα πρακτορεία την ίδια ώρα φεύγουν, οποτε θα μείνεις στην Χιο. Για μεσα στην πόλη δεν έχεις πολλές επιλογές για να μείνεις απ'οτι ξέρω καθως δεν είναι πολύ τουριστικό το νησί.

Ερση ευχαριστώ για τις χρήσιμες πληροφορίες, τα μέρη που αναφέρεις μου είναι τα περισσότερα γνωστά, τουλάχιστον σαν ονόματα καθως μεγάλωσα σε συνοικία με μικρασιάτες πρόσφυγες και έχω ακούσει πολλά για ολες αυτες τις πόλεις. Ελπίζω στο μέλλον να μπορέσω να επισκευτώ οσο περισότερα γίνεται.
 

ThanasisU2

Member
Μηνύματα
3.469
Likes
3.433
Επόμενο Ταξίδι
Brno
Ταξίδι-Όνειρο
RTW
κατάλαβα σε κάνα παγκάκι μας βλέπω να την βγάζω :/
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.196
Μηνύματα
883.570
Μέλη
38.899
Νεότερο μέλος
RDESPOINA

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom