Μαυρίκιος πληροφοριες για ΝΤΟΥΜΠΑΙ - ΜΑΥΡΙΚΙΟ

babaduma

Member
Μηνύματα
5.052
Likes
7.801
Επόμενο Ταξίδι
terra incognita
Ταξίδι-Όνειρο
α του Κενταύρου
Όπως έχουν αναφέρει και οι υπόλοιποι, η καλύτερη εποχή είναι μέχρι τέλος Απριλίου - βαρειά-βαρειά.Τότε αρχίζουν οι μπόρες σιγά-σιγά και πληθαίνουν μέσα στο Μάιο. Από τότε αρχίζουν και οι εκπτώσεις στις τιμές των ξενοδοχείων. Δεν είναι ασύνηθες να δείς 30% κάτω, μπορεί σε ορισμένα και παραπάνω, αναλόγως την περιοχή. Και, μια και είπαμε για περιοχή, τα πολλά ξενοδοχεία συγκεντρώνονται σε 2 περιοχές κυρίως, στο βορρά και στη δυτική ακτή (όπου βρίσκονται και τα καλύτερα, Χίλτον και τέτοια) που γενικά έχει καλύτερη θάλασσα κι αυτό γιατί "προστατεύεται" απο έναν μακρύ κοραλλιογενή ύφαλο στ'ανοιχτά που κόβει τα κύματα.

Τα ξενοδοχεία στην πρωτεύουσα ή στις μεσόγειες περιοχές δεν συνίστανται, είναι πολύ φτηνότερα βέβαια, αλλά εσύ για τις παραλίες πάς.

Το νησί είναι μεγαλούτσικο, δεν είναι για "τζα και γειά σας". Αν έχεις σαν βάση τη δυτική ακτή, θες 3 ημερήσιες εκδρομές με ταξί για να δείς τη βόρεια, νότια και ανατολική πλευρά (μη σου πώ και 2 μέρες για την ανατολική - χωρίς να επισκεφτείς εκεί τα μικρότερα νησάκια). Βάλε το πρώτο βράδυ που θα είσαι πτώμα, καμμιά βόλτα στη γειτονιά, καμμιά στην πόλη κλπ. για ότι ψώνια, μια βδομαδούλα έφυγε πριν το καταλάβεις.

Αν πας μέσω Ντουμπάι, άσ'το έξω και πήγαινε κατ'ευθείαν Μαυρίκιο, πίστεψέ με, δε θα το μετανοιώσεις.

Εμείς πήγαμε απο Θεσ/νίκη μέσω Μονάχου, απ'ευθείας με την Air Mauritius και γυρίσαμε μέσω Ρώμης. 11.5-12 ώρες μονοκόματη πτήση, ατέλειωτη, να κόβεις φλέβες. Όσο για το κόστος, σίγουρα με τα πρακτορεία είναι ακριβότερα αλλά, γενικά, το νησί είναι ακριβότερος προορισμός απο άλλους λόγω "σωστού" μάρκετινγκ - απευθύνεται σε χοντρύτερα πορτοφόλια.

Προσωπικά το βρήκα υπερεκτιμημένο, ασυζητητί προτιμότερη η Σρι Λάνκα, ίδια φύση, σχεδόν ίδια κουζίνα (τα 2/3 του Μαυρίκιου είναι Ινδοί), πολύ περισσότερες επιλογές και πράγματα να δείς και όλα στο 1/3 του κόστους. Απο κεί και πέρα, φυσικά, περί ορέξεως...
 

varioAthens

Member
Μηνύματα
5.472
Likes
7.935
Πήγα Μαυρίκιο Αύγουστο και όντως είχε ψυχρούλα και βροχές αλλά, όπως γράφω και στην ταξιδιωτική μου ιστορία ΜΑΥΡΙΚΙΟΣ-παράδεισος στον Ινδικό (αν θες διάβασέ τη), δεν μας πτόησε καθόλου! Και μπάνιο κάναμε και την ενδοχώρα γυρίσαμε!
Βέβαια, όπως λένε και τα παιδιά παραπάνω, οι μέρες είναι πάααρα πολύ λίγες! Εμείς μείναμε 12! Θεωρώ ότι μία εβδομάδα τουλάχιστον επιβάλλεται! Όσο για το οικονομικό, εμάς μας έσωσε το γεγονός ότι νοικιάσαμε ταξί για σχεδόν όλες τις ημέρες και έτσι γυρίσαμε όλο το νησί πάρα πολύ φθηνά!
Άλλος τρόπος να μειώσεις τα έξοδα είναι να μην διαλέξεις ημιδιατροφή στο ξενοδοχείο και να τρώς κι έξω! Ειδικά στην πρωτεύουσα Port Louis και στο Grand Baie έχει αρκετές επιλογές, και μάλιστα οικονομικές, για φαγητό!
Καλά να περάσετε! Εγώ το λάτρεψα το νησί!
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.167
Μηνύματα
882.726
Μέλη
38.879
Νεότερο μέλος
fanisfanisfanis

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom