προγραμμα Ελιξ για εθελοντες ανω των 50!

eva kas

Member
Μηνύματα
961
Likes
225
Επόμενο Ταξίδι
οσο πιο μακρια γινεται!
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτικη + Αρκτικη
Συμμετοχή σε πρόγραμμα ανταλλαγής για ηλικίες 50+ στην Ιταλία 1-22 Ιουλίου, Πρόγραμμα δια βίου μάθησης - Grundtvig

Η ΕΛΙΞ αναζητά 3 Έλληνες, ηλικίας 50+, για να συμμετέχουν σε πρόγραμμα ανταλλαγής στην Ιταλία από την 1η Ιουλίου μέχρι τις 22 Ιουλίου 2011.

Ενδεικτικό πρόγραμμα:
  • Τις τρεις πρώτες μέρες διαμονή στη Ρώμη, συναντήσεις με εθελοντικές οργανώσεις, πρόγραμμα διαπολιτισμικής μάθησης - επισκέψεις σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους.
  • Τις υπόλοιπες ημέρες διαμονή στην πόλη Mompeo (70 χλμ. βόρεια της Ρώμης) στην φάρμα “Fiume Farfa”. Εκεί η ομάδα των εθελοντών σε συνεργασία με τους ανθρώπους της φάρμας θα δουλέψουν στο χώρο.
Η εθελοντική εργασία θα είναι:
- Καθαρισμός των μονοπατιών στο Φαράγγι Farfa
- Περιποίηση των ελαιώνων και βοήθεια στην συγκομιδή και την τυποποίηση
Παράλληλα στην φάρμα οργανώνονται εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά και νέους, οι εθελοντές θα μπορούν να συμμετέχουν αν επιθυμούν

Οικονομικά:
Το πρόγραμμα καλύπτει τις δαπάνες ταξιδιού καθώς και τα έξοδα διαμονής και διατροφής, δεν υπάρχει κάποια άλλη αμοιβή.

Περισσότερα:
Τα Σχέδια Εθελοντισμού για Άτομα Μεγαλύτερης Ηλικίας υποστηρίζουν διμερείς συμπράξεις και ανταλλαγές μεγαλύτερων σε ηλικία εθελοντών μεταξύ οργανισμών που εδρεύουν σε δύο χώρες που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα Δια Βίου Μάθηση (LLP).
Αυτή η μορφή κινητικότητας καλλιεργεί τη συνεργασία μεταξύ των οργανισμών που θα στείλουν και θα υποδεχτούν εθελοντές, με την προσδοκία να επιτρέψει σε καινούργιους τύπους οργανισμών να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα Grundtvig, να εμπλουτίσουν την εργασία τους μέσω της ανταλλαγής καλών πρακτικών και να δημιουργήσουν μια βιώσιμη ευρωπαϊκή συνεργασία μεταξύ τους.
Η δράση αυτή έχει σκοπό:
  • Να επιτρέψει σε άτομα άνω των 50 ετών να προσφέρουν εθελοντική εργασία (ή/και γνώση και εμπειρία) σε οποιαδήποτε άλλη ευρωπαϊκή χώρα για οποιαδήποτε μη κερδοσκοπική δραστηριότητα, ως μια μορφή μη τυπικής (και αμοιβαίας) δραστηριότητας μάθησης
  • Να ενθαρρύνει την ανάπτυξη μακρόχρονης συνεργασίας μεταξύ των συνεργαζομένων οργανισμών σχετικά με ένα συγκεκριμένο θέμα ή ομάδα-στόχο, χάρη στην ανταλλαγή εθελοντών
  • Να επιτρέψει στις τοπικές κοινωνίες που εμπλέκονται στην ανταλλαγή των εθελοντών να αξιοποιήσουν δημιουργικά τη γνώση, τις ικανότητες και τις εμπειρίες αυτής της ηλικιακής ομάδας.
Οι δραστηριότητες στις οποίες θα συμμετέχουν οι εθελοντές είναι μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.
Οι δραστηριότητες παρέχουν πραγματικές μαθησιακές ευκαιρίες - μη τυπικής ή (πιο συχνά) άτυπης εκπαίδευσης.
Οι εθελοντές πρέπει όχι απλά να παρατηρούν, αλλά να συμμετέχουν ενεργά στις δραστηριότητες του οργανισμού υποδοχής.
ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΓΙΟ και να το στείλει στο [email protected] μέχρι 14/06/2011

Καλη επιτυχια λοιπον!
 
Last edited by a moderator:

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.166
Μηνύματα
882.740
Μέλη
38.880
Νεότερο μέλος
Adamamdia

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom