Ρουμανία πρωτη φορα ταξιδι οδικως για Ρουμανια

Μηνύματα
6
Likes
5
Ξεκινάω από Θράκη.7 ώρες +/- Με ενδιαφέρει η κίνηση μέσα στο Βουκουρέστι.Θα μείνω κοντά στην Βουλή.Να κινηθώ με ΙΧ ή πόδια?Στις συναλλαγές, τοπικό νόμισμα ή REVOLUT.
 

Nikos_F

Member
Μηνύματα
68
Likes
959
Δεν έχω δει καμιά τρομερή κίνηση τις τρεις φορές που έχω πάει στο Βουκουρέστι ώστε να προβληματίζει, όμως είναι τόσο φτηνά τα Uber που θα πρότεινα να αφήσεις το αυτοκίνητο σου παρκαρισμένο, να περπατάτε με τα πόδια και όταν κουράζεστε να παίρνετε ένα Uber. Δεν υπάρχει λόγος να αγχώνεσαι με την οδήγηση μέσα σε μια άγνωστη πόλη.

Ανταλλακτήρια έχει συνεχως στην πόλη και δεν σε κλέβουν, είναι μια χαρά για να κάνεις τοπικό νόμισμα. Αλλά αν έχεις Revolut τη χρησιμοποιείς σχεδόν παντού και σίγουρα είναι προτιμότερη από την εξωφρενική επιβάρυνση των καρτών των ελληνικών τραπεζών (Πειραιώς = 7,42%)
 

Ioanna.br

Member
Μηνύματα
36
Likes
433
Καλησπέρα από Μπρασοβ!

Μετα από πέντε μέρες και πολλά χιλιόμετρα στην Ρουμανία δεν είχαμε κανέναν έλεγχο πουθενά. Ενα μπλόκο είδαμε κοντά στα σύνορα του Ρουσε με κατεύθυνση Βουλγαρία.
Τηρουμε πάντα τα όρια, ευτυχώς οι Ρουμανοι έχουν την ευγενια να μην κορναρουν όσο σιγά και να πηγαίνεις , φοραμε ζώνη ασφαλείας και έχουμε πάντα τα φώτα πορείας αναμμένα.
Εμεις ήρθαμε με τεσσάρων εποχών λάστιχα με το σήμα της χιονονιφαδας, έχουμε και αλυσίδες αλλά δε χρειάστηκε να τις χρησιμοποιήσουμε.
Δεν ξέρω τι θερμοκρασίες έχει στο Βουκουρεστι, εδώ που κινηθήκαμε εμεις, λόγω του πάγου που εύκολα μπορεί να δημιουργηθεί λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών, τα λάστιχα καλό είναι να είναι κατάλληλα για τέτοιες συνθήκες κυρίως για την ασφάλειά μας.

Το πρωί πήγαμε από Μπρασοβ στο ορυχείο Salina Turda με θερμοκρασία-4 και έβλεπες συχνά αλατιερες να ρίχνουν αλάτι χωρίς να χιονίζει ούτε να υπάρχει πρόγνωση για χιόνια.
Και φυσικά μην ξεχάσετε την rovinieta,τα διόδια της Ρουμανίας. Εμεις και της Ρουμανίας και της Βουλγαρίας τα βγάλαμε on line με πληρωμή μέσω Revolut.
 

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.188
Μηνύματα
883.371
Μέλη
38.895
Νεότερο μέλος
tsala

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom