Ιαπωνία πρόγραμμα για 14 ημέρες στην Ιαπωνία

Otokodate

Member
Μηνύματα
90
Likes
89
Να κάνω και εγώ μερικές παρατηρήσεις σύμφωνα με τις προσωπικές εμπειρίες που έχω απ'την Ιαπωνία.

Πρώτα απ'ολα όπως είπαν και άλλοι disneyland υπάρχουν και αλλού, προσωπικά θα ήθελα να προσθέσω όμως πως μουσεία του Studio Ghibli όμως δεν υπάρχουν αλλού και 2-3 μέρες Tokyo είναι λίγες όπως και να'χει. Σε άλλα site μπορεί να σου πουν πως μια βδομάδα είναι λίγη για Tokyo φαντάσου τώρα 2-3 μέρες πως είναι! Επίσης, σίγουρα θα αφαιρούσα τα universal studios και θα έβαζα μια μέρα παραπάνω Kyoto. Αν είχες 5-6 μέρες Kyoto τότε κατά την γνώμη μου μπορεί να άξιζε να πας αλλά με 2 μέρες Kyoto δεν αξίζει σε καμία περίπτωση να'χεις μια μέρα για universal studios.

Στο Tokyo ένα απ'τα πιο ωραία μουσεία είναι το edo-Tokyo museum, όμως με μόνο 2-3 μέρες στο Tokyo προσωπικά ούτε καν θα πάταγα το πόδι μου σε μουσείο. Η ομορφιά ενός ταξιδιού σε μια τέτοια πόλη δεν είναι τα τυπικά αξιοθέατα αλλά είναι να νιώσεις πως ζουν οι άνθρωποι εκεί, πως θα ζούσες εσύ αν ζούσες εκεί. Αυτό βέβαια εξαρτάτε πολύ απ'τα ενδιαφέροντα σου τα οποία δεν γνωρίζω.
 

AERAS

Member
Μηνύματα
759
Likes
1.118
Otokodate σε ευχαριστώ για τις παρατηρήσεις.Όλα δεκτά και σεβαστά.Όσον αφορά τα θεματικά πάρκα είμαι μεγάλος fun οπότε δεν τα βγάζω εκτός προγράμματος,έχω επισκεφτεί disneyland σε 3 διαφορετικές χώρες και θέλω να τις κάνω 4,άλλωστε πρόκειται για την πλέον ακριβότερη και σύνχρονη disney.
Aπό μουσεία σκέφτομαι στο Τόκιο τα : Edo-Tokyo Museum και National Museum of Emerging Science
Αναφορικά με την περιοχή Odaiba στο Τόκιο έχεις να σχολιάσεις κάτι?Εκεί είναι και το Museum of Emerging,έχεις επισκεφτεί κάτι από εκεί?
 

Otokodate

Member
Μηνύματα
90
Likes
89
Otokodate σε ευχαριστώ για τις παρατηρήσεις.Όλα δεκτά και σεβαστά.Όσον αφορά τα θεματικά πάρκα είμαι μεγάλος fun οπότε δεν τα βγάζω εκτός προγράμματος,έχω επισκεφτεί disneyland σε 3 διαφορετικές χώρες και θέλω να τις κάνω 4,άλλωστε πρόκειται για την πλέον ακριβότερη και σύνχρονη disney.
Πάντως εγώ θα σου πρότεινα να έριχνες μια ματιά στο ντοκιμαντέρ που έχει φτιαχτεί για το ghibli museum, δεν χάνεις τίποτα.

Aπό μουσεία σκέφτομαι στο Τόκιο τα : Edo-Tokyo Museum και National Museum of Emerging Science
Το Edo-Tokyo Museum θα μπορούσες να το συνδυάσεις με αγώνες σούμο (αν έχει όταν θα είσαι στο Tokyo) αν θέλεις που είναι εκεί κοντά.

Ένα άλλο ωραίο μουσείο είναι το Tokyo National Museum που είναι δίπλα στο Ueno park...


Αναφορικά με την περιοχή Odaiba στο Τόκιο έχεις να σχολιάσεις κάτι? Εκεί είναι και το Museum of Emerging,έχεις επισκεφτεί κάτι από εκεί?
Δεν έχω πάει στο National Museum of Emerging Science αλλά έχω πάει στην Odaiba ναι. Είχα πάει κυρίως για μια έκθεση που υπήρχε στο Tokyo Big Sight.

Για'μενα η Odaiba είναι δευτερεύον αξιοθέατο σχετικά με την Shibuya, το Shinjuku - Yoyogi, η Akihabara, το Harajuku, Ikebukuro, ueno κλπ που είναι η καρδιά του Tokyo. Όπως και να'χει, αν πας στην Odaiba πιστεύω πως καλό θα ήταν να κανονίσεις να είσαι εκεί το απόγευμα-βράδυ, είναι πιο όμορφα τότε κατά την γνώμη μου.

Μπορεί να θέλεις να συνδυάσεις την επίσκεψη σου στην Odaiba με μια επίσκεψη κάπου αλλού μέσω του Tokyo water bus - όμως και το τρένο της περιοχής είναι ωραίο μην το υποτιμήσεις.


Αν έχεις διάθεση μπορώ να σου προτείνω και μερικές ταινίες & ντοκιμαντέρ ως εισαγωγή στην Ιαπωνική κουλτούρα. Μπορεί βλέποντας ορισμένα πράγματα να θέλεις να δεις άλλα αξιοθέατα ή να δεις την Ιαπωνία με άλλο μάτι όταν πας εκεί.
 

AERAS

Member
Μηνύματα
759
Likes
1.118
ντοκιμαντέρ θα ήθελε σίγουρα να μου προτείνεις.Πες μου αν θέλεις σε παρακαλώ την γνώμη σου, στο fuji ,στο οποίο λόγο εποχής δεν θα μπορώ να ανέβω,αξίζει να πάω μονοήμερη στις λίμνες του ή είναι προτιμότερο να το δω 2-3 ώρες κάνοντας στάση πηγαίνοντας από Τόκιο προς Οζάκα?
επίσης στην Ψαραγορά Tsukiji είναι εφικτό να μπω στην περιοχή με τους τόνους?επειδή διάβασα πως υπάρχει περιορισμός στον αριθμό των επισκεπτών που επιτρέπουν.φοβάμαι μην ξυπνήσουμε από τις 4 και τελικά δεν καταφέρουμε να δούμε αυτό για το οποίο θα πάμε.
Στο προσχέδιο του προγράμματός μας έχουμε συμπεριλάβει τις Ueno, Asakusa,Shibuya
Shinjuku και ανάλογα με τι θα κάνουμε με το fuji ίσως υπάρξει χρόνος για επιπλέον περιήγηση στις περιοχές αυτές ή θα προσθέσουμε και κάτι άλλο.
στο skytree ανέβηκες?για αυτό που προσφέρει μάλλον ακριβό είναι.20€ το άτομο απλά για την θέα.
 

Otokodate

Member
Μηνύματα
90
Likes
89
Το ταξίδι σου απ'το Tokyo προς Osaka ή Kyoto καλό θα ήταν να γίνει με το γρηγορότερο τρένο που μπορείς να βρεις, και πολύ αμφιβάλω πως βολεύει (ή έστω γίνεται) να κάνεις στάση κάπου κοντά στο Φούτζι.

Όσων αφορά την Τσουκιτζι εγώ δεν είχα πρόβλημα αλλά μπορεί να'μουν απ'τους τυχερούς.

Γενικότερα στην Ιαπωνία θα βρεις ένα κάρο παρατηρητήρια, σχεδόν κάθε μεγάλος σταθμός έχει και από ένα και πολλές πόλεις έχουν tower απ'το οποίο μπορεί κανείς να δει την πόλη από ψηλά. Όπως και να'χει, δεν υπήρχε Skytree όταν πήγα εγώ στην Ιαπωνία. Γενικότερα μια απ'τις καλύτερες συμβουλές που θα μπορούσα να σου δώσω είναι να μην είσαι αργίες & παρασκευοσαββατοκύριακα σε μέρη που μπορεί να κολλήσεις σε ουρές (π.χ. Skytree, Tokyo Tower, kiyomizudera κλπ) και αντιθέτως αργίες και παρασκευοσαββατοκύριακα να είσαι εκεί που θα ήθελες να δεις κόσμο (π.χ. Κυριακές στην Akihabara και στο yoyogi park είναι σούπερ). Προσωπικά δεν θα πήγαινα στο Skytree, έχει υπερβολικά πολλά μέρη για να δει κανείς στο Tokyo και η πιθανότητα να φας 1+ ώρα σε ουρές στο Skytree είναι τεράστια.

Ωραία, δες τα παρακάτω στην σειρά που τα έχω γράψει...

- K(w)aidan (την ταινία του Kobayashi στην uncut "masters of cinema" version), και μετά διάβασε για στο internet για τον Λευκάδιο Χερν, τις kaidan ιστορίες και το hyakumonogatori Kaidankai.

- Ugetsu monogatari (προσπάθησε να το βρεις σε καλή ποιότητα π.χ. blue ray)

- Yojimbo.

- The 47 ronin του Kenji Mozoguchi - μην δεις τις νεότερες version. (Υπάρχει ένα ωραίο νεκροταφείο προς τιμήν τους στο Tokyo)





Τι ελπίζω πως θα αποκομίσεις αν τα δεις;;;

Όλα τα παραπάνω είναι μερικά βασικά στοιχεία της Ιαπωνίας πριν τον Β ΠΠ.


Καλό θα ήταν να δεις το τρίτο επεισόδιο του "The untold history of the United States" που δείχνει μια άλλη οπτική για τους λόγους που μπορεί η Αμερική να αποφάσισε να ισοπεδώσει πολλές πόλεις της Ιαπωνίας, και να ρίξει τις ατομικές βόμβες. Δεν δείχνει δηλαδή την τυπική οπτικη "βγάλανε ένα κομπιουτεράκι και υπολόγισαν πως το κόστος σε ανθρώπινες ζωές θα ήταν μεγαλύτερο αν στέλνανε δυνάμεις στην κεντρική Ιαπωνία" που παρουσιάζεται συνήθως.


Επίσης, θα έλεγα να δεις μερικές ταινίες (Hadashi no Gen, The human condition (τουλάχιστον το πρώτο)) που δείχνουν την φρίκη που έζησαν και αργότερα τεράστια αποστροφή των Ιαπώνων προς (Α) Τις ατομικές βόμβες. (Β) Τον πόλεμο.

Ο Β ΠΠ έχει επηρεάσει πάρα πολύ την κουλτούρα τους. Μάλιστα είχα δει ένα ντοκιμαντέρ για την Hello Kitty και γενικότερα την kawaii (cute) κουλτούρα, δεν θυμάμαι καν το όνομα του πλέον, που έλεγε πως η φρίκη του Β ΠΠ τους οδήγησε να θέλουν να βλέπουν cute πράγματα. Αυτό φαίνεται σε διάφορα κομμάτια της Ιαπωνικής κουλτούρας όπως... j-pop, purikura αλλά και manga και διάφορα anime (κακό δεν θα ήταν να δεις μερικά), maid cafe κλπ.

Μετά καλό θα ήταν να ρήξεις μια ματιά στο Gegegenokitaro (2-3 επεισοδιάκια καλά είναι) γιατί ήταν το σημείο μετά τον Β ΠΠ όπου η παράδοση των φαντασμάτων αναβιώθηκε και μεταφέρθηκε για πρώτη φορά στα manga και anime - και άνοιξε τον δρόμο προς ταινίες όπως το the ring (δες το αμερικάνικο δεν πειράζει και... Ναι, οι ομοιότητες με την πρώτη ιστορία στο k(w)aidan δεν είναι τυχαίες).

Δεν θα ήταν άσχημο να δεις και την τεράστια αγάπη που έχουν προς την φύση, μια αγάπη που έχει την βάση της στον Shinto-ισμο...

- Princess Mononoke.








Υπάρχουν πολλά πράγματα ακόμα π.χ. η πολύ δυνατή μουσική σκηνή της Ιαπωνίας (Shibuya-kei, visual-kei, ψυχεδέλειες παλιές και καινούριες *π.χ. j.a. seazer, acid mothers temple*, noise, underground punk rock κλπ) , sumo, karaoke, sake, umeshu, onsen, pachinko, anime και manga *π.χ. το Papurika (anime) ή το solanin (manga)*, maid cafe, purikura κλπ. Όμως αυτά που έγραψα είναι αρκετά ως μια εισαγωγή.





Πιάσε και μερικά ντοκιμαντέρ για φαγητά και ποτά...


Anthony Bourdain's No Reservations season 2 episode 1 (το κομάτι για την Ιαπωνία), season 4 episode 16.





 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.115
Μηνύματα
880.691
Μέλη
38.839
Νεότερο μέλος
mgian

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom