Κίνα ταξίδι στο πεκίνο

Otokodate

Member
Μηνύματα
90
Likes
89
Ξέρω πως ακούγεται σαν δευτερεύον αξιοθέατο αλλά για'μενα το Summer Palace είναι το ομορφότερο αξιοθέατο απ'ολα αυτά που έγραψες.

Αν πάτε στην απαγορευμένη πόλη μην ξεχάσετε να πάτε και στο jingshang park πίσω απ'την έξοδο της απαγορευμένης πόλης. Αν η ρύπανση δεν είναι υπερβολική ώστε να μοιάζει με ομίχλη (πράγμα που είναι πολύ σύνηθες) έχει στον ναό πάνω στο jingshang park πολύ όμορφη θέα προς την απαγορευμένη πόλη.

Αν πατε temple of heaven μην ξεχάσετε να πατε στο μουσικό τμήμα, για'μενα ήταν το καλύτερο σημείο του - είχε και συναυλία παραδοσιακής μουσικής όταν πήγα.

Εγώ όμως στην θέση σου θα έκοβα κάποιο αξιοθέατο, κατά την γνώμη μου είναι πολύ σημαντικότερο το να χαθείτε στην πόλη.

Δηλαδή μια μέρα μπορείτε άνετα να την φάτε στην οδό Nanluoguxiang, μαζί με μια επίσκεψη πιο πριν στα bell και drum towers. Το drum tower όταν πήγα (πριν ~2 μήνες) είχε ένα όχι κακό (για δωρεάν) drum performance στις 09:30, 10:30, 11:30 και 13:30, 14:30, 15:30, 16:45. ...και μετά να χαθήτε λίγο στην περιοχή. Η περιοχή των χουτόνγκ περισσότερο φάση έχει αν καταφέρεις να χαθείς προς την σωστή κατεύθυνση ή να καταφέρεις κάπως να μπεις να δεις μια παραδοσιακή αυλή. Βέβαια ακόμα καλύτερα θα ήταν να κλείσετε ξενοδοχείο που είναι χουτονγκ με παραδοσιακή αυλή.

Μια απογευματινή επίσκεψη στην οδό Qianmen θα ήταν ωραία ιδέα. Η οδός αυτή είναι ωραίο μέρος για αγορές (π.χ. έχει ένα παραδοσιακό παπουτσάδικο και ένα παραδοσιακό καπελάδικο που φτιάχνουν ωραία πράγματα) και για φαΐ (έχει ένα εστιατόριο έτσι όπως κατεβαίνεις απ'τον σταθμό στην οδό Qianmen στο αριστερό σου χέρι το οποίο κάνει τρομερή Πάπια Πεκίνου). Πολύ καλύτερη έξοδος για'μενα από μια έξοδο στην τραγικά υπερεκτιμημένη Wangfujing.
 

Girl

New Member
Μηνύματα
4
Likes
0
Επόμενο Ταξίδι
Σανγκάη - Πεκίνο
Ταξίδι-Όνειρο
Το γύρο του κόσμου!!
Σε ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές!! Να σε ρωτήσω κάτι ακόμα;
Θα πρότεινες να παρακολουθήσουμε κάποια παράσταση σαολίν ή ακροβατών; Έχεις εμπειρία από κάποια αξιόλογη παράσταση;
 

Otokodate

Member
Μηνύματα
90
Likes
89
Δεν είχα πάει όχι, όταν πήγα ήταν Κινέζικη πρωτοχρονιά και είδα διάφορα πράγματα δωρεάν στα temple fairs (φεστιβαλ πες) τους.
 

ANNA-PANOS

Member
Μηνύματα
2.001
Likes
2.094
Επόμενο Ταξίδι
........................
Ταξίδι-Όνειρο
Τώρα, απλά ένα ταξίδι...
Εμεις ειχαμε παρακολουθησει μια παρασταση σαολιν. Ηταν πολυ ωραια. Δεν ξερω αν ειχαν καμια σχεση με αυτους που ειχαν ερθει στην Αθηνα γιατι εδω δεν πηγα. Οσο για τους ακροβατες δεν πηγα αλλα εχω ακουσει οτι ειναι καλοι.
 

Girl

New Member
Μηνύματα
4
Likes
0
Επόμενο Ταξίδι
Σανγκάη - Πεκίνο
Ταξίδι-Όνειρο
Το γύρο του κόσμου!!
Επιστρέψαμε και εμείς από το ταξίδι μας στην Κινα. Ήταν μία αξέχαστη εμπειρία και ένα δύσκολο -για μένα- ταξίδι. Πήγαμε Σανγκάη, Χαντσόου και Πεκίνο. Επισκευτήκαμε τα κυριότερα αξιοθέατα. Συμφωνώ ότι η οδός Qianmen είναι άκρως ενδιαφέρουσα. Δστυχώς επισκευτήκαμε το Πεκίνο ημέρες εθνικών αργιών οπότε υπήρχε απίστευτος συνωστισμός στα αξιοθέατα. Στο σινικό τοιχος πήγαμε με μισθωμένο αυτοκίνητο από το ξενοδοχείο, το οποίο και προτείνω γιατί ορίσαμε το πρόγραμμα μας όπως εμείς θέλαμε και επισκευτήκαμε την πύλη Mutianyu όπου και κατεβήκαμε από την τσουλήθρα!!!
Σας ευχαριστώ όλους για τις πολύτιμες πληροφορίες!
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.219
Μηνύματα
884.061
Μέλη
38.910
Νεότερο μέλος
giota789

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom