τι μας αρεσει στο παρισι

Leftris B

Member
Μηνύματα
1.775
Likes
1.100
Επόμενο Ταξίδι
paris- japan
Ονειρεμένο Ταξίδι
japan
απότι κάτάλαβα το έχεις νοικιάσει σε άλλους το διαμέρισμα σου, πάντως είσαι κελεπούρι με δικό της διαμέρισμα στο παρίσι κι απότι βλέπω και όμορφη και αθλητική:D
 

ikons

Member
Μηνύματα
34
Likes
2
Επόμενο Ταξίδι
Κιουρκα
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ιαπωνια
Το Παρισι δεν ηταν παντα ετσι ωραιο. Ζουσα καποτε εκει και τοτε ηταν μεσα στη βρωμα και την ανθρωπινη δυστυχια (επι δημαρχιας Σιρακ). Τα τελευταια 5-6 χρονια, με τον σουπερ δημαρχο που εχουν τωρα (καμμια σχεση με τους δικους μας στην Αθηνα..) αλλαξε ριζικα, καθαρισε, ομορφυνε, εγινε ανθρωπινη πολη..Οπως αλλαξαν (προς το καλυτερο) και η Βαρκελωνη, η Λισσαβωνα... Πηγα τον περασμενο Νοεμβριο μετα απο πολλα χρονια και δεν το γνωρισα το Παρισακι.. Εμεις οι δυστυχεις, στα ιδια..
 

visa2go

Member
Μηνύματα
7
Likes
0
......οι γραφικοί παλαιοπωλες κατά μήκος του Σηκουάνα,οι βόλτες στη S.Michel,S.Germain,τα ατμοσφαιρικά καφέ στο Τροκαντερό,η μοναδική!αίσθηση πού εχεις κατεβαίνοντας απο τροκαντερό ενα ενα τα σκαλοπάτια του πάρκου και ατενίζοντας τον πύργο του Αιφελ,η κουλτουριάρικη Μονμάρτη .......
το Παρίσι αποπνέει φινέτσα,αισθησιασμό,ρομαντισμό ,είναι μοναδικό!!

Ax αυτο ηταν το καλυτερο μου...δεν ξερω μου αφησε ενα υπεροχο συναισθημα!!τελειες βολτες! τελειος σηκουανας!! μακαρι να ειχαμε και εμεις την τυχη για ενα τετοιο ποταμι..δυστυχως ο κηφισος και ο ιλισσος ηταν παντα ξερα και μπαζωμενα και απλα θλιβερα...:roll:
 

Narcissa

Member
Μηνύματα
54
Likes
11
Επόμενο Ταξίδι
Who knows?
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ιαπωνία
Εμενα μου αρεσε ο Πυργος του Αιφελ...Τον περιμενα πιο σπορο...αλλα τελικα ηταν τεραστιος!!Ακομη μου αρεσε πολυ η οπερα καθως και το Μουσειο Ορσε,τα εκθεματα του και ειδικα οι πινακες ιμπρεσιονισμου ηταν εκπληκτικα!!!!Α....και θυμαμαι ακομα το πιο ωραιο παγωτο φραουλα στο Μαρε...!και το σπιτι του Victor Hugo : )
 

taver

Member
Μηνύματα
12.468
Likes
28.827
Ονειρεμένο Ταξίδι
Iles Kerguelen
Νομίζω σ' αυτό το group επιβάλλεται να στείλω την καλησπέρα μου από το Παρίσι (για την ακρίβεια απο το Roissy, γιατί αυτή τη στιγμή βρίσκομαι στο CDG, αλλά αυτά είναι λεπτομέρειες!!)
Ο καιρός είναι καλός και ζεστός, και το ΣΚ προβλέπεται ακόμα καλύτερος!
 

discolata

Member
Μηνύματα
305
Likes
61
Επόμενο Ταξίδι
Τοσκάνη
Ονειρεμένο Ταξίδι
raja ampat
bonjour! amuse toi bien!!!
 

bloody mary

Member
Μηνύματα
527
Likes
42
Επόμενο Ταξίδι
Παρίσι
Ονειρεμένο Ταξίδι
Αμαζόνιος
Δεν ξέρω τι να πρωτοπώ για τη μαγική αυτή πόλη. Όταν την πρωτοαντίκρυσα είπα ότι δεν πρόκειται να ευχαριστηθώ κανένα ταξίδι από κει και πέρα αφού είδα τήν ομορφότερη πόλη του κόσμου. Θα πω μόνο ένα spot που ανακάλυψα τριγυρνώντας στους δρόμους του: Το συντριβάνι του Stravinski ένα σουρεαλιστικό δημιούργημα που είναι εκπληκτικό αν το πετύχεις να λειτουργεί (λίγο σπάνιο ομολογώ).
 
Last edited by a moderator:

taver

Member
Μηνύματα
12.468
Likes
28.827
Ονειρεμένο Ταξίδι
Iles Kerguelen
taver γύρισες? Κανένα tip?
Tips για Παρίσι?
Χμ... Ας σκεφτώ μερικά (όχι μόνο από αυτή μου την επίσκεψη, και από τις προηγούμενες).
Προσπερνώ αυτά που θα βρείτε αν διαβάσετε ένα καλό οδηγό - δεν έχει νόημα να γράψω π.χ. για τα ωράρια του Λούβρου και για το πως πας στο Sainte-Chapelle.

- Αφιέρωστε χρόνο πιο πριν να πάρετε ένα Lonely Planet (προτείνω την ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ έκδοση του Lonely Planet Paris City Guide), ή ένα πράσινο Michelin, και να το έχετε μελετήσει. Βάλτε τα μέρη και τις δραστηριότητες σε μια σειρά, για να μην πηγαίνετε από περιοχή σε περιοχή - το παρίσι είναι τεράστιο, και οι χρόνοι των μετακινήσεων μεγάλοι.

- Κάντε μια βόλτα για window shopping από το Grande Epicerie - το απόλυτο delicatessen, ή και από το υπόλοιπο Bonne Marche - το παλιότερο department store στην Ευρώπη. Είναι πολιτισμικό σόκ.

- Προαγοράστε τα εισητήρια για τα μουσεία κι αξιοθέατα, οι ουρές είναι γελλοιωδώς τεράστιες (για Πύργο Eiffel, Orsay κλπ είναι 40-100 λεπτά).

- Βαρκάδα στο Σηκουάνα με bateaux mouches (κοντά στην Ponte d' Alma). Προτείνω αυτή γιατί το "πάνω" διάζωμα είναι ανοικτό χωρίς τζάμι (προμηθευτείτε αντηλιακό). Η διαδρομή (1 ώρα και κάτι) καλύπτει όλο το τμήμα από το viaduc de Passy μέχρι το Canal St-Martin. Υπόψην ότι τα αξιοθέατα που δεν είναι ακριβώς πάνω στο ποτάμι δε φαίνονται πολύ καλά (π.χ. Invalides, Place de la Concorde, κλπ).

- Αγοράστε macarons (το απόλυτα Γαλλικό γλύκισμα) ή mille-feuille με πραλίνα από τη Laduree, ή (ακόμη καλύτερα) από τον Pierre Herme (προσοχή, οι τιμές είναι αστρονομικές, όπως και η ποιότητα όμως). [ Βάλτε τα στο google για να βρείτε διευθύνσεις ]

- Για Φαγητό (καλό), συνιστώ το Le Deci (51 Rue des Cinq Diamants, στο 13ο διαμέρισμα). Η περιοχή στο Butte aux Cailles είναι η νέα trendy περιοχή της πόλης, με στενά γεμάτα μπαράκια, κόσμο να διασκεδάζει, κλπ. Το ίδιο το εστιατόριο είναι μοντέρνο casual, δε συναντάς τουρίστα ούτε για δείγμα, και έχει εξαιρετικά κρασιά (δοκίμασε λευκό από την Côtes de Gascogne). Για το φαγητό, τι να πούμε. Ο σεφ έχει μαζέψει κάμποσα αστέρια michelin στις προηγούμενες δουλειές του - και φαίνεται. Το μενού α λα κάρτ αλλάζει καθημερινά κι έχει 5-6 επιλογές το πολύ κάθε φορά, αλλά όλα τα φαγητά (& γλυκά) είναι περίφημα. Μην περιμένετε να σκάσετε στο φαί, αλλά περιμένετε να γλύφετε και τα δάκτυλά σας. Τιμές, ψιλοτσιμπιμένες: 2 άτομα με δείπνο 3 πιάτων, μπόλικο κρασί, νερά κλπ, γύρω στα 100 ευρώ - παρ' όλα αυτά φαγητό τέτοιας ποιότητας δύσκολα βρίσκεις με λιγότερα από 150 ευρώ το άτομο στο Παρίσι...

- Δυό ακόμα, πιο "γενικές" επιλογές για καλό φαγητό, είναι το La Coupole στο 14o - old world elegance.... Επίσης, το brasserie "Le montparnasse 1900" - ζητήστε τραπέζι κάτω από τη Art Nouveau στέγη (στο βάθος). (Google is your friend για διευθύνσεις - λεπτομέρειες).

- Αν πεινάσετε στη Champs Elysees, το (Δανέζικο) Flora Danica στο ισόγειο του Maison du Danemark (στάση George V), έχει απίστευτα σάντουιτς και σαλάτες, με ολόφρεσκα υλικά.

- Αν πεινάσετε στο Λούβρο, το Cafe Marly είναι μοναδικό...

- Φυσικά, παγωτό από το Bertillon στο Ile St-Louis.
 

bloody mary

Member
Μηνύματα
527
Likes
42
Επόμενο Ταξίδι
Παρίσι
Ονειρεμένο Ταξίδι
Αμαζόνιος
Thanks taver. Πολύ ωραία tips.
Μου φαίνεται ότι με έχεις πάρει χαμπάρι τι κοιλιόδουλη είμαι!:haha:
 

taver

Member
Μηνύματα
12.468
Likes
28.827
Ονειρεμένο Ταξίδι
Iles Kerguelen
Να προσθέσω μερικά tips ακόμη, όπως μου 'ρχονται:

Αυτή την εποχή έχει μερικές φοβερές εκθέσεις στο Grand Palais:
- The great world of Andy Warhol, στο Grand Palais (είσοδος Clemenceau)
- Une image peut en cacher une autre (Κρυμμένες εικόνες) - Arcimboldo, Dalí, Raetz (είσοδος square Jean-Perrin)
- La Force de l'Art 02 (κεντρική είσοδος Grand Palais)

Επίσης, στο beaubourg έχει μια έκθεση Kandinsky (δεν την πρόλαβα, αλλά μαθαίνω ότι είναι φοβερή).
 

taver

Member
Μηνύματα
12.468
Likes
28.827
Ονειρεμένο Ταξίδι
Iles Kerguelen
Ένα ακόμη, για τους "παλιούς":

Έχουν αλλάξει λίγο τα πράγματα στο μετρό: Η carte orange έχει καταργηθεί πλέον, και ισχύει μόνο το navigo για εβδομαδιαία, μηνιαία κλπ pass στο metro/RER. Απ' όσο κατάλαβα από μια συνεννενόηση σχεδόν με νοήματα με την κυρία στο γκισέ της RATP, δεν βγάζουν navigo σε τουρίστες. Αλλά καλύτερα ρωτήστε κι εσείς.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.112
Μηνύματα
880.725
Μέλη
38.839
Νεότερο μέλος
mgian

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom